Jak velký dort pro 70 lidí?

Profilova fotka
Ahoj holky, prosím Vás kolikapatrový dort je třeba na svatbu, kde bude 68 dospělých a 12 dětí, respektive kolik porcí? Vím, že všichni dort nemusí a v létě v parnu to nemusí být nic extra populárního. Díky za rady, Anet
Odpovědět
Profilova fotka
Každá cukrářka ti udělá dort na počet lidí, to je první na co se ptá..pokud ho teda nechceš péct sama. My měli pro 70 lidí 3 patrový.. ale o patra tu nejde jde spíš o to kolik má na kila.. Taky jsem myslela, že o dort nebude moc zájem.. a překvapivě si dal snad každý.)
Odpovědět
Na osobu sa počíta 15-20dg, tak podľa toho si vypočítaj.
Odpovědět
Mně jedna cukrářka napsala pro 70 osob, 10-11 kg a druhá 14 kg. Takže těch 150 - 200g na porci. Já se chci domluvit na těch 150g, bude i jiné sladké a ne každý bude dort, tak myslím, že to bude stačit.
Odpovědět
@betty136 domluvit se muzes na cem chces..nikdy nebude vazit presne. Je to o korpusech naplnich ovoci uvnitr napr.potahu zdobeni...vaha bude vzdy orientacni.a taky je rozdil jestli je dort kulaty bo hranaty napr. Jinak se kraji rak u kostky staci mensi dort...
Odpovědět
Profilova fotka
Já pro 70 osob dělám dorty nejčastěji 3-4 patrové. Šel by udělat i dvoupatrový, ale ten by byl už hodně široký. Za jednu porci počítám kousek o velikosti 3x6x10cm a takový dort pak váží zhruba 10kg v závislosti na náplni dortu.
Odpovědět
@1adriana1 to je jasné, že "domluvená" váha je orientační, ale budou mi podle toho účtovat cenu, proto si musím vybrat kolika kilový dort chci. A počítám, že rozdíly pak budou v řádech gramů na porci. Předpokládám, že cukrář už ví kolik čeho na jaký dort spotřebuje a kolik pak váží jednotlivé porce vždyť si podle toho musí tvořit kalkulaci a jsou to jeho dorty tak má jistě už zkušenost na jakou váhu se s konkrétním dortem dostane. Pochybuji, že když se domluvíme na 10,5 kg tak najednou bude vážit 14 kg (což je u 70ti lidí rozdíl mezi 150 a 200 gramovou porcí).
Odpovědět
Profilova fotka
Posílám jak vypadá můj 15ti kilový dort a byl pro 70 hostů. V případě zájmu jsem k dispozici :-)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?