Dovoz dortu do vzdáleného místa svatby

Profilova fotka
Jak prosím řešíte vy, které máte taky svatbu daleko od domova v nějaké "díře" :), dovoz dortu na svatbu? My jsme z Prahy, ale svatbu máme na statku cca hodinu a půl cesty a navíc tam pojedeme už den předem, abychom vše nachystali. Nedaří se mi vymyslet, jak to udělat s dortem. Ideální by samozřejmě bylo sehnat někoho v blízkém okolí, ale upřímně nemám v to až takovou důvěru, ohledně koláčků a minidezertů třeba jo, ale s dortem nevím nevím... Chtěla bych naked cake a s tím mají většinou zkušenosti podle mě ve větších městech, nevím, jestli si s tím "venkovská" cukrářka bude umět poradit. Samozřejmě existuje možnost nechat si ho dovézt z Prahy, ale doprava je docela drahá a navíc to taky každý podnik nenabízí. No a pak je třetí možnost, donutit někoho z příbuzných, aby dort někde v Praze vyzvedli a přivezli. Do toho se mi taky úplně nechce, každý by byl nervózní z toho, že dort nedoveze v pořádku a do toho nechci moc nikoho uvrtat. Máte někdo zkušenost s dovozem vícepatrového (asi dvoupatrového) dortu vlastními silami? Dorty se vozí rozložené po patrech a skládají se až na místě? Je vůbec v silách normálního člověka dort složit a naaranžovat tak, aby to vypadalo pěkně? Díky moc za všechny nápady.
Odpovědět
Profilova fotka
Dvoupatrový dort je uplně v pohodě :-)) toho bych se nebala. Já vozím sama 3 patrový naked cake a problem neni. Jen proste jedu opatrně. A kompletuji je už doma,
Odpovědět
Profilova fotka
@mystique A to se teda dá do nějaký vysoký krabice nebo jak? :) A vozíš je už třeba i nazdobené ovocem?
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska Hodin a půl je fakt hodně... My máme dort od paní Vávrové (Dorty od Rozárky), která je z Hostivice a poveze ho přes celou Prahu do Čakovic (skoro 45 minut cesty) - za 500. Ale vzhledem k tomu, že je chuťově naprosto kouzelný a pro 70 lidí stojí jen 3500, tak se to ztratí. Pokud je Hostivice směrem tvé svatby, tak bych ji zkusila.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanickaroj JJ na ní jsem už předběžně koukala, naším směrem to je. A můžu se zeptat, ona dělá nějaké ochutnávky? Byli jste se u ní podívat?
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska Ochutnávky dělá automaticky :-) Dostali jsme každý asi šest muffinů jako korpus a tuším 13 krémů. Má základní korpusy a krémy, ale když jí řekneš představu, přizpůsobí se. Původně jsme chtěli čokoládový korpus s lehkým tvarohovým malinovým krémem. Takže nám udělala ovocné verze s mascaropone nebo tvarohem - vždy maliny, jahody, borůvky, lesní ovoce a další, navíc pařížský. Korpusy měla klasiku, čoko, red velvet, ořech plus limetka a ještě něco... Všechno byly naprosto úžasné, strašně jsme se přejedli a zbytek vezli domů. Ochutnávka byla zadarmo a nakonec jsme díky ní změnili příchuť na limetkový korpus a krém mascarpone se šlehačkou a lesním ovoce. Nechali jsme si pak vybranou kombinaci udělat i jako můj narozeninový a málem jsem ho snědla sama :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@hanickaroj To zní dobře, díky :) A ty cupcaky od ní taky berete nebo jen ten dort? Jdu jí zkusit hned napsat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska Cupcaky ne, sladký koutek nevedeme, dortu bude dost pro všechny :-) Ale bereme od ní i koláčky - 270 za kilo - prý se jich tam vejde 150 - 180.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanickaroj Nabízí i koláčky, jo? Tak super, to ani na stránkách nemá. Ty jste taky ochutnávali? :) A minizákusky taky umí, nevíš?
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska Koláčky jsme neochutnávali, ale po dortu jí věříme :-) Koláčky má klasiku - tvaroh, mák, ořech, povidla - jablka, švestky a hrušky. Minizákusky jsme neřešili (asi něco udělám sama, třeba nějakou roládu nebo nakrájený cheescake), ale zkus se zeptat. Jinak, není to domácí nadšenec, ale regulérně vyučená cukrářka, který se po nástupu na mateřskou dala na vlastní dráhu.
Odpovědět
Profilova fotka
@hanickaroj Ok díky moc za všechno info, při mým štěstí už bude mít stejně plno :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska Není za co, já na ni ostatně našla doporučení taky tady :-) Držím palce, aby ti chutnalo a měla volno-
Odpovědět
Profilova fotka
@hanickaroj Vy jste si jí rezervovali kdy? :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@dancahruska v půlce února
Odpovědět
My povezeme z Prahy dort do Kostelce taky den předem. Máme dort od paní Markéty z Top Dorty a třípatrový dort i vyšší je v pohodě. Ona jsou ta patra i něčím propojená.a normalně se vozí v krabici. Pak samozřejmě potřeba dát do lednice :-)
Odpovědět
Upřímně, já bych se do převozu nepoustela. Za mě je ideál, aby to dovezla Cukrárna v den svatby přímo na místo. Oni na to mají prostředky, mají zkušenosti a hlavně za to mají zodpovědnost. Znám víc než jeden případ, kdy dort následkem převozu nepřežil. Jeden se sesul, druhy vlivem tepla zzuknul. Když jsem vybírala dort já, vybírala jsem schválně cukrarnu, která dováží, ačkoli to bylo jen po městě. Dovezli dort, který se pekl večer/v noci před svatbou, chladili tak, aby byl na přesnou hodinu podávání akorát. Upřímně, vézt dort den předem mi tak nějak neuchvacuje, zvlášť v létě.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Pro mě je to taky ideál a snažím se takové řešení najít, zatím jen sonduju,kdyby to náhodou nevyšlo. Pokud bychom ho vezli, tak určitě až ten den, ale jak říkám, je mi i blbý to po někom z rodiny chtít, právě kdyby se s tím dortem něco stalo.
Odpovědět
Dovolím si vložit se do této diskuze a to z pohledu z druhé strany. Peču jen jako amatér, ale mám vnoučátka 150 km daleko. ani jedna návštěva se neobejde bez dortu a ještě se mi nestalo, že by se cestou zničil jakýmkoliv způsobem. V červnu tam povezu i dort svatební a to třípatrový. Dám ho dobře vychlazený do kufru do velké krabice aby se nemohl hnout a něco na něj náhodou nespadlo, krabici usadím (obložím) proti posunu, vyrazím hodně brzo ráno, dobře se obleču, klimošku na plný výkon a pevně jsem o tom přesvědčená, že dort bude na svatební tabuli v naprostém pořádku
Odpovědět
My bydlíme v Praze a svatba bude na Kroměřížsku. Mám tu u Prahy kamarádku, co nám upeče dort. Samozřejmě by bylo jednodušší objednat dort někde tam, ale když ta moje kamarádka peče tak úžasně, že jsme se pustili do akce "proč to dělat jednoduše, když to jde složitě". No takže kamarádka přijede na místo den předem s upečenými korpusy a předpřipravenými krémy. Na místě to teprve celé sestaví a dozdobí, prý to bude cca 8 hodin práce. A v místě svatby nám vyšli natolik vstříc, že ji pustí do kuchyně. Když jsme se jí ptali na převoz, tak řekla, že do toho by v žádným případě nešla, že nám ho radši sestaví až tam. Ale je fakt, že by to byli téměř 4 hodiny cesty (možná i víc, po D1 člověk nikdy neví) a navíc v srpnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kacka0411 @martulka6188 Díky za názory, nakonec jsme našli ochotnou paní z Prahy, která za rozumný peníz vše doveze na místo v den svatby.
Odpovědět
Profilova fotka
Ségra mi bude dělat dort - co půjde, připraví předem (korpusy a ozdoby), kompletovat bude na místě - k dispozici bude mít část kuchyně restaurace, kde se to koná. Prý žádný problém. A to to poveze přes 300 km :-D
Odpovědět
Bratr řešil na svatbě to stejné - převoz dortu z Prahy po D1 40 km za Prahu... Dort přivezli z cukrárny chladícím autem a vše bylo zcela bez problémů. Bylo vidět, že s tím mají zkušenosti - měli dort ještě v takové krabici z polystyrenu. Jediný problém, který pak byl na místě, že v restauraci, kde jsme měli svatbu neměli chladící box kam by celý dort uskladinili a do lednice se nevlezl. Jak tady někteří píšou, že vezli dort v autě s klimatizací, tak z toho bych měla opravdu strach, někde uvíznete a dort se rozteče.
Odpovědět
Profilova fotka
@dancahruska Pokud bude naked cake, tak rozhodně nepřebírat den před svatbou, kraje okorají (i když bude v lednici) a pokud bude zdobený čerstvým ovocem (jahody, maliny apod), tak to pro změnu pustí do dortu šťávu a vzniknou fleky. Dort samozřejmě lze dát dohromady a dozdobit až na místě, to je to nejmenší, ale na převoz musí být hodně vychlazený a už by měly být v jednotlivých patrech napíchané výztuže. A poslední věc, naked cake zase není taková věda, aby ho nezvládl někdo blíž místu svatby i mimo Prahu :-D :-D :-D (to mě osobně pobavilo nejvíc)
Odpovědět
Profilova fotka
@ranixia Určitě, paní nám to doveze až v den svatby. Jinak já jsem nechtěla říct, že je to nějaká velká věda ho upéct, ale myslím, že to chce minimálně nějakou zkušenost se zdobením a tak, protože u klasického dortu se dá pod marcipán spousta věcí schovat, zatímco tady to musí vypadat rovnou perfektně, jinak z toho vznikne upatlané nevzhledné cosi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?