Dort bez mléka a vajec - v podstatě Vegan dort

Ahoj, potřebuji poradit. Mám zdravotní omezení, nesmím vaječné bílky a cokoliv mléčného (včetně másla). Cokoliv takového sním, tak mi je pak špatně. Chtěla bych svatební dort, který bych si mohla taky dát, ale chutnal i ostatním hostům. Neznáte někoho (v jihomoravském kraji), kdo by ho dokázal upéct? Nebo znáte někdo recept na krém. Případně krém pod fondán. Přemýšlím, že si ho upeču sama. S fondánem jsem teda ještě nedělala, ale snad bych to zvládla. Chtěla bych si udělat menší zkoušku, ale nevím, co dát za krém pod fondán. Děkuji za každou radu
Odpovědět
1
2
http://www.potravinova-alergie.info/r... sice je to recept na mufinky ale určo z toho pujde i dort. pak u toho krému to bude těžší. Pod fondán je nejlepší dávat jen máslový krém, protože si drží konzistenci a fondán drží. Ostatní krémy se jak kdyby trošku povolí a vsákne to do sebe ten fondán, ten pak lepí a trhá se. Takže buď váma bych měla dort ale vůbec ho nerozkrajovala až pak třeba do výslužek. Mám strach že krém bez mléčných výrobků nenajdete. My třeba budeme mít dort ale rozkrajovat ho před lidma nebudeme a zůstane jen pro nás domácí až po svatbě. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky pokud můžeš heru :-) ta je rostlinná tak tady je recept tak mrkni... jinak je toho plný internet ;) http://www.veganfoods.cz/recepty/dort...
Odpovědět
Co zkusit něco na způsob punčového řezu? Ten je bezmléčný a vejce určitě půjdou nahradit. Výhodou je, že u něj nemusíš řešit krém.
Odpovědět
http://www.veganotic.cz/clanky/164-sv...
Odpovědět
@kacenkakaca no to nemusíš ale pokud by chtěla dvoupatrový potahovaný tak se ji zboří. Protože punčový řež toho moc neunese. A je to odzkoušené.
Odpovědět
@monix25 ještě by šlo udělat ten holý dort.
Odpovědět
@maagda a z toho důvodu se Dorty vyztuzuji a dávají se tam podložky. Neviděla bych v tom problém.
Odpovědět
Tak a tady máš jeden potahovaný dort :-) http://www.veganotic.cz/clanky/101-va... posílám odkaz kde se na to dívám: https://www.facebook.com/veganotic
Odpovědět
@kacenkakaca asi si nikdy dort nepekla tady ani podložka ani vyztužení nepomůže. Jedině to udělat po jednom patře a sehnat si stojan na dorty.
Odpovědět
@maagda Nepekla, ale to neznamená, že to nemůžu vědět, nebo jo?
Odpovědět
@kacenkakaca tak ti říkám že to nevíš. Dortů mám už hodně napečených tak něco o tom vím. Pak máme i zkušenost. Sestře na svatbu pekli dort punčový a celý se sesypal i když tam byly výztuhy a podložky.
Odpovědět
@maagda To potom záleží jak a kdo ho peče. Jsou cukrarky, kterým se sesype jakýkolidort a pak jsou cukrarky, kterým nedělá problém udělat chutny a stabilní dort. A pro takové fakt není problém udělat vicepatrovy dort klidně jako puncovy řez. Souhlasím, že zrovna tento dort není na nějaké velke stupňování, ale použít ho na 2-3 patra zkušená cukrarka umí. Takže si rozmyslí, co vím já a co nevíš ty.
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca no asi vítr. Ty si odborník snad na vše i na to co neumíš :-D seš asi dokonalá. Já vím svoje. Správný punčák má být vláčný tím pádem pokud ho udělá některá hutnější aby udržel stabilitu tak už to není pravý punčový řez. Nemluv když nevíš o věci :-)
Odpovědět
@maagda Já nejsem odborník na všechno, ale snad můžu napsat, že dobrá cukrářka to bez problémů upeče a vyztuží. To, že ty nebo tvoje sestra to nedokážete, to fakt není můj problém. Tak mi laskavě nediktuj, co vím a nevím, kdy mám a nemám mluvit.
Odpovědět
@kacenkakaca ty jsi mi taky psala že nevím tak co jako. Jsi jak malí dítě. Sestra si ten dort nepekla ale výborná cukrářka. Když nevíš neraď. Správný punčák je vláčný a nic neudrží. Tak to respektuj tak to prostě je. Ale říkej si co chceš jsi nezkušená to se omlouvá.
Odpovědět
@maagda "A tak to prostě je" je ten nejlepší argument, co jsem slyšela. To je tak těžké se smířit s tím, že některá cukrářka to umí a některá ne? A laskavě se k mojí osobě nevyjadruj tímto způsobem. Takhle si mluv třeba se svou sestrou, ale ne se mnou. Tak si odpust ty rozbory, akorát se ztrapňuješ.
Odpovědět
@kacenkakaca já ne to ty jsi začala. :-) já tě mám na háku. Já vím a myslím si své to mě stačí :-)
Odpovědět
@maagda Tak si to mysli a k mojí osobě se nevyjadřuj. Zrovna tohle vyjadřování je pro mě jako z mateřské školky, já se s tebou snažím diskutovat na danné téma, ale s lidmi jako ty to nelze.
Odpovědět
@kacenkakaca tady nejde o to aby si semnou diskutovala. Tady jde o to aby jsme slečně poradili. Za to že nedokážeš unést když ti někdo řekne něco negativního na tvuj koment nemůže. Už se k mým komentům nevyjadřuj nemám zapotřebí číst tvé bláboly. Děkuji
Odpovědět
@maagda Pokud je pro tebe blábol, že kvalitní cukrarka dokáže upéct punčový řez i dvoupatrový, tak to je tvůj problém. Ne můj.
Odpovědět
@kacenkakaca ne myslím tím všechny tvé komentáře :-) a už neodepisuj děkuji :-)
Odpovědět
Co si vyrobit jen maličký dortíček pro sebe ke kafi a velký svatební udělat normální a jen ho slavnostně rozkrojíte, aniž bys ho jedla. Myslím, že to hosté pochopí, že ho nemůžeš a máš jiný svůj vlastní.
Odpovědět
@radkaja Takhle jsme nakonec vyřešili podobný problém my.
Odpovědět
děkuji za rychlé komentáře. Na internetu jsem po vegan dortech koukala, ale doufala jsem, že bude mít někdo osobní zkušenost. Heru bohužel taky nemůžu, je tam syrovátka. Na pečení používám Stellu. Vánoční cukroví a buchty si doma peču, ale do krému se moc nepouštím. Na dvoupatrový dort si úplně netroufám, to bych přenechala zkušené cukrářce, pokud by se mi nějaká ozvala. Pokud budu péct sama, tak udělám dva samostatné jednopatrové dorty. Jinak byla jsem už na několika svatbách a pokaždé jsem tam nemohla nic sladkého ochutnat a pokud tam bylo něco k snědku i jinak, tak to byl pro mě malý zázrak. Koláčky a cukroví objednám normální, ale ten svatební dort si chci prostě vychutnat. Nechci se na vlastní svatbě cítit omezená, to zažívám často v běžném životě. Chtěla bych mít potahovaný dort i s nějakou ozdobou. Vím, že se dají koupit různé šablony, které bych určitě dál pak využila. Mám rok a půl starou dceru. No asi budu muset začít zkoušet, do svatby mám ještě nějaký ten čas.
Odpovědět
@monix25 zdus si napsat http://www.umlsneberusky.com/ jsou z Vlčnova ale třeba s tím budou mít nějakou zkušenost :-) my budeme mít dort od nich a moc si je chválí tak třeba by něco vymysleli :-) chápu že se nechceš na své svatbě nějak omezovat a určitě to nějak půjde :-)
Odpovědět
Nebo napiš tady http://forum.dortomanie.cz/viewforum.... Jsou tam zkušené cukrářky, určitě ti poradí.
Odpovědět
Dobrý den, mám velmi obdobné zdravotní omezení. Zkuste raw food. Např. http://www.sweetsecretofraw.cz/index..... Jsou sice z Prahy, ale třeba se nějak domluvíte. Držím palce!
Odpovědět
Ja nemožem mlieko. Mali sme trojpatrový dort s tým, že vo vrchnom patre bolo použité kokosové mlieko. Bol vynikajúci! Skús osloviť pár cukrárov v okolí, určite ti niečo vymyslia.
Odpovědět
@monix25 Myslím, že v tom by žádná zkušená cukrářka mít problém neměla. Prostě do dortu nedá vejce ale třeba vajahit nebo kukuř. mouku a místo másla ztužený rostl. tuk. Navrchu může být marcipán. S čím bude podle mého problém je krém..
Odpovědět
@radkaja kamaradka je veganka a mela na svatbe mrkvovy dort (carrot cake) je opravdu vynikajici! a krasne se da vyhodit na kolik jen pater potrebujes ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?