Dort - 3 patra, každé jiné, povrch bez marcipánu i krému

Profilova fotka
holky poradte, jsem docela zoufala :/ chtěli bychom dort, 3 patra ( cokoladove, tvarohove, ovocne), povrch v žádném případě marcipan ani krem, byla jsem se ptat v 1 cukrarne nedaleko mista, kde budeme mit obrad a tam mi rekli, ze 3 ruzna patra lze, ale ze to nelze byt na sobe ze to neudrzi. a ze na povchu vesmes jina varianta nez krem, marcipan jsou jen takove ty cokoladove trubicky okolo svazane stuhou. nechce se mi tomu verit. vazne to na sobe neudrzi? ja nechci ten odporny plastovy stojan kycovite nazdobeny. proste ho vubec nechci. to radsi budeme mit jen 2 dorty, nevesta svuj a zenich svuj :) coz byla uplne prvni varianta :)))
Odpovědět
@berusilinka to se mi nezdá...měli jsme 3 patra a každé bylo jiné: dole čokoláda, 2.patro pistácie a vrchní bylo jahodové
Odpovědět
Profilova fotka
@princina : vazne? mne to prijde taky divny, i kdyby ten tvaroh jako nejhutnejsi mel byt vespod. a zadny problem s dortem? nejsi nahodou z Prahy? mas nekde foto? diky
Odpovědět
Profilova fotka
Ale udrží to není problém. Jen prostě dort musí vyztužit. Davají se dovnitř takové koliky. Dělá se to u velkých dortu a pater, které by se mohli sesunout. Po obvodě můžeš mít ty trubičky nebo třeba čokoládové pláty nebo třeba potažený čokoládou. Jak hnědou tak bílou :-) možností je řada, jen se do toho moc cukrárnám nechce. Najdi spíš ve svém okolí nějakou šikovnou cukrářku.
Odpovědět
@berusilinka byl tedy potažen fondanem, ale i tak si myslím, že to jít musí...dort mám v albu. Spíš to chce hledaz domácí cukrářky
Odpovědět
Profilova fotka
@mystique problem je, ze jsme z Prahy, ale bereme se daleko od domova - Chribska. tam v okoli moc cukraren na vyber neni. no holt, kdyz nenajdu. necham ho udelat v Praze a dovezu ho tam. sice nevim jak, ale nez mit otresny stojan.
Odpovědět
@berusilinka Je to jen nepružnost a neochota cukrárny vyjít vstříc. Je lepší nechat si udělat dort u nějaké amatérky, která to má jako koníček a taky sleduje nejnovější trendy. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pak je možnost udělat každe patro zvlást. Tak to tam i dopravit a pak na místě sestavit a vyztužit těmi kolíky.
Odpovědět
Profilova fotka
http://dorty.artmama.cz/node/13261 to vyztužení je opravdu lehké. To zvládnete i sami pokud nebude cukrárna chtít
Odpovědět
Jen bych doplnila, že mezi ty patra se dává malá plastová podložka ( může být i dvojitá dortová oplatka) , která leží na těch kolíkách a na ni se položí další patro dortu.Místo kolíků můžeš použít širší brčka.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my měli také třípatrový dort, jogurtovo-jahodový a byl vyztužený právě těmi podložkami a širokými brčky. Jako levnější aternativu čoko trubiček nám paní navrhla čokoládové plátky...dort držel, i když krémy nebyly máslové...posílám fotku :-)
Odpovědět
@berusilinka Udrží. Podívej se ke mě do alba. Měli jsme velký 3 patrový dort a není na žádných plastových stojanech, jde tedy vidět, že bez problému to udrží. Ale asi cukrárna, která ti tyto věci řekla, není zrovna moc solidní a asi schopná činnosti cukráře. Takže hledejte dál. Kdyby jste byli z Ostravy, měla bych pro Vás doporučení luxusní cukrářky, která udělá dort dle domluvy a Vašich představ, ale jste z daleka. Držím palce. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@berusilinka dort se vystužuje plastovými platy (např. http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/pro...) a "hřebíky" (http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/pro...) - lze také sloupky. Dort musí být hlavně dobře vychlazený, pak se nezhroutí. Poradím jen hledat jinou cukrárnu
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Zkus e-dorty z ceske lipy, pani Krupickova byla komunikativni a hlavne poradila. Meli jsme kazde patro jine. A cena naprosto odlisna od prazskych nabidek a to vcetne dopravy.
Odpovědět
Profilova fotka
@marketaaj: teda market diky moc. hned jsem nasla www a vypada to super. je to sice dal ale to nevadi. dorty vypadaj bajecne a hlavne asi bude pristupna nasim predstavam. takze diky moc jeste 1x. v tamte cukrarne byl i ten cukrar takovej nemilej. ale ja mam svou predstavu a chci se ji drzet.
Odpovědět
Profilova fotka
@berusilinka opravdu delaji vynikajici sladkosti, dort bych si znovu dala okamzite :-) minizakusky byly tale vynikajici - fotky mam v albu. Za dopravu do prahy si uctovali 300 kc a i tak to byla skoro polovina ceny za kterou mi ho nabidli tady v praze. Objednala jsem to dokonce bez ochutnavky.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@simonasimonasimona ten ovocny - asi jahodovy bude uplne navrchu, takze to bude to nejmensi kolecko, takze by to tak nemuselo dopadnout. no napsala jsem tady jedne zminene cukrarce a uvidime, co mi napise, pokud nebude moc nebo to neudela, zustaneme u puvodniho planu, kazdy svuj dort :))
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@dagmarkaperinka Ahoj, dort je naprosto super! Na kolik přišel a kde jste si ho nechali dělat??
Odpovědět
My sem byli minulý týden dort objednávat. Máme každé patro jiné, cukrářka v tom neviděla žádný problém, naopak nám to sama nabídla.
Odpovědět
Profilova fotka
@viki83 Ahoj, děkuju moc, chutnal stejně dobře jako vypadal :-) Udělali nám ho v Přibyslavi v cukrárně Fontána a stál 2000.
Odpovědět
škoda:-) ten by se mi moc líbil:-)) trochu mimo můj rajón
Odpovědět
Profilova fotka
@berusilinka ahoj, my měli také každé patro jiné , ale je pravda, že tvarrohový minakonec kamarádka rozmluvila, protože ujíždí, takže nakonec bl vrchní čokoládový , prostředek oříšek a spodek piškotový+ovoce a byl úžasný
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@dagmarkaperinka a jak dlouho vydrzel? a co druhy den ? Nebyl oschly? Meli jsme puvodne mit cely potazeny ,ale na posl.chvili skoro to musime zmebit,muzik by rad ne o na zpusob naheho dortiku.Jen jsem cetla spoustu negativnich komentaru,ze dort nevydrzi par hodin v lete na stole,sesune se ,roztece se,oschne a pod.a ze cenove je jedte drazsi nez potahovany.Nicmene me napadla jedte takova varianta mit spodni patro potazene a horni jako nahy nort s okraji z b.coko ci tycinek ,nemate nekdo s tim zkusenost prosim???
Odpovědět
Ahoj, změnila bych cukrářství.. Dnes se naopak snad ani nedělá, že by všechny patra měly stejnou příchuť. My budem mít dole čokoládu, uprostřed vanilku a nahoře kakaový korpus s jahodovým lehkým krémem. Potaženo to může být fondánem, marcipánem, potahovací čokoládou (s tou se u nás moc nepracuje, což je škoda), může to bý ,,nahý dort", může být máslový krém, můžou být kolem dokola piškoty, plátková čokoláda, trubičky (ať už čokoládové nebo ty klasické).
Odpovědět
Profilova fotka
@kozichstar Moc dlouho nevydržel, protože byl tak dobrý, že se skoro celý snědl :-D Dort jsme krájeli po obědě, takže na stole byl tak 2-3 hodinky a bylo to v pohodě. Na druhý den zbyl kousek spodního patra a byl pořád dobrý, nebyl oschlý...Ještě teď, po roce a půl od svatby na něj všichni vzpomínají :-) Stál nás 2000 Kč.
Odpovědět
Profilova fotka
@dagmarkaperinka Děkuji:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?