Doprava dortu! Pomoooc

Profilova fotka
Holky moje zlaté, jsem ze všech stran atakována, že jsem hloupá nechat si dort vcelku, že jej nechci rozdělit na 3 malé.... Myslíte, že přeprava 20kg dortu bude tak veliký problém? Všichni říkají, že se to nevleze do auta a že bude třeba celá dodávka. jsem z toho teď docela nesvá. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Odpovědět
Nepamatuju si, kolik kg měl náš dort (byl pro 83 lidí), ale dopravili jsme ho naprosto bez problémů asi 30 km, přítel řídil a já ho držela na klíně.
Odpovědět
Profilova fotka
A jak bude vysoký? Nehody většinou vznikají vyndávání nebo při přenosu, ale když to ponesou 2 zodpovědní, tak se nic nemůže stát, vytahování z krabice je trochu horší. Jednou jsem měla v restauraci nafotit menší dort a v cukrárně to dali do krabice bez pevného tácku dole. Vytahování byla opravdu radost a opravdu číšníkovi moc nechybělo, aby mu neublížil, protože to bez tácku vytáhnout moc nešlo. Tak je třeba si pohlídat hlavně tohle. Já jsem měla malý dort, takže asi moc neporadím, ale takhle velký dort bude vypadat efektněji než 3 malé ;-)
Odpovědět
No tak záleží jak bude vysoký. Pokud se vejde do kufru auta( na klín asi ne :-D ) tak nebude problém. Pokud bude dort nazdobený, tak asi těžko se bude moct rozložit a zase složit, to by ta výzdoba dopadla špatně.
Odpovědět
Do kufru auta se dort v pohodě vejde, dá se vzadu vyndat to "plato" a v krabici , kolem s chlazením z pet lahví s mraženou vodou ( zabalené do bavlněných utěrek, aby nevlhla krabice). Je však potřeba mít dort pořádně vyztužený, s tím by si cukrářka měla hravě poradit, aby se cestou nepropadaly patra a dort nebyl pak křivý. Takto dorty cestují v pohodě kamkoli i v těch nej vedrech a Vy už snad vedra žádné mít nebudete. Takže strach mít nemusíte, je fakt, že jinak by musela cukrářka co Vám bude péct dort sestavit na místě, i to je možné, ale nikomu jinému bych to nesvěřila :-) Přeji Vám, aby vše dobře dopadlo a vydařilo se :-)
Odpovědět
Z podobného důvodu jsem zamítla převážení dortu z Prahy na Moravu. Vézt dort po D1 i rozložený je hazard, který nechci riskovat. Když už to jinak nepůjde, tak dort určitě rozložit.
Odpovědět
Dělala jsem 4patrový měl asi 16kg a vezli ho složený, nikdo si nestěžoval :) je pravda, že už jsem s ním měla problém při manipulaci, vyndavání a nandavání do lednice. takže raději ať pomáhají chlapy a jet pomaleji :)
Odpovědět
A nejde se domluvit s cukrářkou na sestavení na místě? Vezla jsem tenhle víkend dort pro kamarádku, měl tedy "jen" 9 kg, ale vezla jsem ho raději oddělený a sestavovala všechna 3 patra na sebe až v restauraci. Zato jsem ho vezla celých 100 km v polystyrenovém chladícím boxu :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?