Cena sv. koláčků a množství na osobu???

Holky prosím nevíte kolik se tak cca bere těch malých svatebních koláčků na osobu? Průměruje se to nějak, nebo tak odhadujete a sčítáte kolik by kdo mohl spořádat? :-D A kolik je tak normální cena když se nechávají péct za kus. Díky moc!!!!
Odpovědět
Měli jsme opravdu malinkaté koláčky (dělala je moje babička) a měli jsme kulaté stoly pro deset lidí a počítali jsme to takhle: 1 stůl = 2 dezertní talířky (1 talířek cca 25 koláčků) a tak aby se to aspoň třikrát otočilo. A výslužky: Krabička 23x23 (pro rodinu 3 lidi) = 10 ks Krabička 18x18 (pro jednoho člověka) = 5 ks
Odpovědět
Množství taky úplně nevím (kamarádka ted měla na 70 lidí 1000 koláčů včetně výslužek rodině a rozdávání před kostelem)... a ta cena od 3,50 za kus až k 5 Kč.
Odpovědět
@simona007 Takže zhruba 5 koláčků na osobu.Taky si to tak nějak představuju. Tak díky! Výslužky dělat asi nebudem. Až jestli něco zbyde, tak rozdáme domů hostům. Asi :)
Odpovědět
@osmicka8 s tím "jestli něco zbude".... připrav se, že určitě zbude, tak buď připravená na to: do čeho jim to budeš dávat a kdo se o to bude starat.... jako jestli svedek bude hlídat až ten či ten půjde domů a bude je odchytávat u východu...
Odpovědět
@amili hmm,tak paní nám nabízí za koláček za 7,-Kč. Tak nevím, jestli je to normální cena, nebo je to spíše vyšší. A to je za ty nejmenší, klasické malé svatební.
Odpovědět
My mame pro 90 lidi 900 kolacku.. tak snad to bude stacit :)... a cena taky tak nejak.. ted presne nevim
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 My máme tedy 8,-Kč za kus a budeme objednávat asi 450 koláčů. Koláčky budeme rozdělovat podle počtu lidí v domácnosti + bude ještě cukroví a svatební víno. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám cenu za koláček 2,5 (foto kdyžtak v profilu, jsou výborný a domácí) .. tyhle cifry 7, 8 a více Kč mi přijdou fakt neuvěřitelný a rozhodně bych to za to nedala..
Odpovědět
2,50,-Kč!!!! :-D tak to je husté. To ale ti lidi dělají zadarmo z prošlých surovin, ne? To stojí jen plyn/elektrika a kde je práce a suroviny? To mi příjde velký mazec. @martina_2m
Odpovědět
kamarádka teď objednávala u paní co peče doma za 3,80 a řekla jí deset na osobu, jinak v cukrárnách jsou tak za pět
Odpovědět
Profilova fotka
@osmicka8 Jasný, paní je vyhlášená, o sezoně se nezastaví a skladuje si na to doma stovky kilo prošlých surovin :D. Kdyžtak se podívej sem (http://www.beremese.cz/forum/svatebni...), jaký mají ceny ostatní, jsou těm našim dost podobné. V jednom kile bývá kolem 100 ks koláčů, většinou za to dají 250-400 Kč, ty dáš 800 Kč, to je sakra rozdíl. Je to na vás, ale podle mě to je zlodějina :))
Odpovědět
jj kilo je bezne kolem 350 kc a pak uz zalezi jak jsou velke.. nekdo dela fakt mini a nekdo vetsi...
Odpovědět
Článek se načítá
to je divný cena za kus, když nevim, jak je velkej, ne? já mohla mít z 1 cukrárny za 300/kg-to pro mě bylo maximum, ale byly hnusny, tak si připlatíme 370/kg za lepší, ale hodně těžce se mi to rozdýchává, když budem potřebovat tak 15kg....:( ale bohužel nemáme v rodině, žadné peči babky ;-)
Odpovědět
@losy tak my už měli koláčky z několika míst ( Mikulčice, Rohatec, Čejkovice, Mutěnice) a vždy byla cena za kus
Odpovědět
Ono je rozdíl, když je někdo z Čech anebo z Moravy. Na Moravě jsou úplně jiné koláče, o hodně větší a dávají se dva ks na osobu, proto je cena 8-12 Kč. To na vysvětlenou. Ty vaše "jiné" koláče považujeme za jednohubky :-D
Odpovědět
No my jsme z moravy a meli jsme kolacky ktere maji cca 4cm prumer :-)
Odpovědět
aha, tak to my tady davame pidi kolačky u nas na vychodě :D
Odpovědět
@martina_2m tak to je diskuze stará 1-6 let, tak možná to šlo nějak více nahoru ty ceny. Ale děkuji za odpověď. Už jsme je u paní objednaly. Budem jich mít jen 150 ks, tak se zas tak neprohnem ;-) Hlavně že budou dobré.
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme kolace z krmelina u ostravy cena za jeden 8,50 a jednomu ćenovi jsme davali 6ks a vice clenum v rodine 10-15ks podle toho kolik jich bylo...
Odpovědět
Ahoj, my máme koláčky o průměru cca 4-5 cm, na hostinu pro 60 lidí a do výslužek (cca 30 výslužek) jich budeme mít 700 a cena 1000,-, což je naprosto perfektní, mám to od mamčiné známé, příští týden nám donese na ochutnávku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pekli před týdnem budoucímu švagrovi na svatbu, resp. zatím pro sousedy a známé do košíčků, cca 800 koláčků o průměru asi 5 cm. Suroviny byly asi za 1200 (ale vše se kupovalo v domácí kvalitě, tvaroh, vajíčka a máslo na statku atd, dost na to dáme :)) a pekli jsme to čtyři tak 8 hodin. Teď pro ty sousedy a tak se dávalo 10 koláčků pro dva lidi, pro rodinu s dětmi asi 16, do práce brali každý asi 50...
Odpovědět
Profilova fotka
Pardon, spletla jsem se, bylo jich 600, 800 nás čeká teď. Takže zhruba suroviny na 1500 koláčků vyjdou na 2600 Kč + ta prác, kterou samozřejmě nepočítám, za rok nám to určitě vrátí :)
Odpovědět
@aakashaa ta cena je nějaká moc nízká, to snad není ani za suroviny, a kde jsou energie, práce
Odpovědět
Profilova fotka
my si normálně pečem taky doma na oslavy nebo tak a vychazí 2,30 za kus, ale na svatbu se nám s tím nechce stresovat tak si zaplatíme o 1,50 víc počítáme 10koláčů na osobu
Odpovědět
@majanax tak paní říkala, že to dělá z 2 kg mouky, nevím, kolik padne ostatních surovin. Ale jak říkám, je to mamčina známá, tak tam asi byla nějaká sleva ;-)
Odpovědět
Koukám, že cca počítáte s 10 ks na osobu. Může mi někdo poradit, jestli jsou Vaše výpočty už včetně výslužky? :-|
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?