Cena dortu

Profilova fotka
Ahoj holky, neporadily byste mi, kolik vás vyšel dort pro 90 hostů? Kolik mám asi tak počítat a abych věděla, co je opravdu běžná cena? Díky moc!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,My máme klasický kulatý tripatrak, bude nás 89 a za dort budeme dává 3500Kč.
Odpovědět
máme klasický třípatrový potažený marcipánem pro 80lidí 3500Kč
Odpovědět
Profilova fotka
A máte hodně zdobený nebo střídmě? Doporučili nám totiž jednu paní cukrářku v okolí místa svatby, ale mám takové tušení, že bude chtít daleko víc, tak abych třeba mohla nějak vyjednávat o ceně. Zatím kolem ceny mlží, že uvidíme po ochutnávce, tak jsem na to tedy zvědavá!
Odpovědět
taky máme pro +- 90 lidí, třípatrový, váhově bude mít prý cca 15 kg. Cenu mi paní stanovila do 5.000,- Kč. Přesně budu vědět až při vyzvednutí.
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc. Já si právě říkám, že snad do těch 5000,- se vejdeme..Nechceme nějaké složité zdobení..
Odpovědět
Profilova fotka
@juka22 mimochodem - krásný dort!
Odpovědět
@misuleska děkuji :-) našli jsme ho při hledání inspirace s přítelem oba nezávisle na sobě, takže jsme se nemuseli složitě rozhodovat :-) Já se snažila sehnat dort do 4 tis., jak píšou holky výše, ale nepovedlo se, i za těch 5 jsem ale moc ráda. Mamčina kolegyně dávala za stejnou velikost 8tis a to ho měla po známosti, takže je to i o štěstí, na koho narazíš
Odpovědět
Profilova fotka
Toto je plus mínus naše představa..ještě nevíme přesně..
Odpovědět
Profilova fotka
@misuleska My nejime marcipan, takže jsme zvolili ovocný. Cena 3500Kč mě celkem mile překvapila. :)
Odpovědět
@misuleska nádherné, všechny! těch krásných věcí je dnes na výběr tolik, že by z toho člověku praskla hlava :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no, jsem na to právě zvědavá..od známých bylo nadhozeno asi 6000,- za opravdu propracovaný dort. Pak jsem volala paní, která mi ale řekla, že teď bude otevírat cukrárnu (dosud pekla doma) a že cenu si řekneme při ochutnávce. Tak jsem na to zvědavá!
Odpovědět
Profilova fotka
@martinak91 Krásný :-) já právě uvažuji také o variantě bez marcipánu - jen čistě bílý šlehačkový krém - tak jak máš ty na dortu + místo ovoce na ozdobení pár těch sukulentů.. Je pravda, že ten marcipán je drahý, i ta potahovačka, kterou často nahrazují marcipán, je celkem drahá.. Když jsem dělala dětem dort k narozeninám, tak jsem se také nestačila divit..
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@juka22 no to mi povídej..už jen těch nádherných barevných ladění svateb - musela bych se vdávat snad každý rok :-D
Odpovědět
My nechali dělat pro 70 lidí 3 různé dorty. Jeden hlavní potažený marcipánem byl jen kostka - navrch jsme dali živou květinu a vyšel nás na 1000Kč. A pak dva menší, ovocné se želé, jeden za 400kč. Stačilo a zbylo - kromě dortů byly ke kávě větrníčky a kremrole a něco slaného.
Odpovědět
Profilova fotka
@misuleska Děkuji, přesně tak,je drahý a my ho navíc nejime, takže vyřešeno. :) Ovoce bude i uvnitř, také mascarpone,tak už se těšíme. Původně jsme chtěli jen čistý bez ovoce s živými květinami, ale nakonec vyhrál tento.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to vyřešili cupcakes. Většinou je cukroví na stole a o dort si pak nikdo moc nestojí nedej bože když je horko. A abych ho pak,, susila'' v mrazáku jak hoto fakt hodně kamaradek to fakt nee
Odpovědět
Profilova fotka
@martinak91 dobra volba, u nas to asi take tak bude..vevnitr ovoce, slehacka, mascarpone a navrch jen ten krém a sukulenty..
Odpovědět
Profilova fotka
@ramadda my se na dort těšíme :-) je to pro nás i jeden z takových symbolů svatby..takže určitě nechci jít do cup cakes, to si raději opravdu trochu připlatím.. My zase nebudeme mít tolik toho sladkého okolo..Bude dort, budou koláčky a asi trochu cukroví a sněhových mint pusinek, ale s candy barem to moc nevidíme..máme v rodině spíš masožrouty :) ale to řešení s cup cakes je fajn, pokud někdo netrvá na dortu, je to teď celkem moderní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No když to tady čtu začínám být naštvaná :-( Já si vysnila dorty už dávno od paní Gabriely Doležalové - Ostravské Dortíky. Bude 90 porcí, jeden velký třípatrový - potažený, dva menší, krémové. Paní má cenu 600/kg, dorty mě údajně vyjdou na 10000.... :-( :-/ Budou krásné, ale když koukám, že za dorty jde dát i 4000 pro tolik lidí, začínám uvažovat nad změnou.... Je fakt, že na spoustě věcí jsme ušetřili, hodně věcí jsme si dělali sami... ale i tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@veruspackova Úplně Tě chápu..taky se snažíme ušetřit, ale na některých věcech se prostě příliš ušetřit nedá. V místě, kde máme svatbu, zase takový velký výběr mezi šikovnými cukráři není. A když chceš, aby ten dort byl podle Tvých představ, nesesypal se, než přijdeš na hostinu, aby byl chutný a zároveň si ho nemusela dovážet 100km daleko.. Psala jsem ještě jedné paní, kterou také hodně doporučují a ta má 300,-/kg..tak uvidíme..
Odpovědět
Profilova fotka
Cena dortu se ze všeho nejvíc odvíjí od použitých surovin. Máslo, vejce, pravá vanilka, ořechy, kvalitní čokoláda, to vše má na cenu vliv mnohem víc než počet kytiček použitých na ozdobu. My třeba chtěli na dort pravý marcipán z mandlí a jenom ten marcipán stál 1500. Když se kvalita surovin spojí s precizním zdobením, může dort stát i kolem 150 korun za porci. Ušetřit se dá zejména na velikosti dortu, ta velikost porce, od níž se cena odvíjí, bývá za kousek velký jako v cukrárně, tak velký kus ale na svatbě sní málokdo, takže pro 90 lidí lze klidně objednat 50-60porcový dort a při jednoduchém zdobení se dostat na cenu kolem 5 000.
Odpovědět
Profilova fotka
@veruspackova v klidu, my planujeme dort ve tvaru hradu Kost, poptavaka hsem asi 20 cukraren a chodily nabidky od 3,5 tis bez dopravy az po 10 tis... nakonec jsme vybrali 2. Nejdrazsiho asi za 7 tis. I s dopravou a to kvuli znamosti cukrarny (vime ze ma jmeno a ze se to na 90% povede), surovinam (pracuji s kvalitnima a cerstvyma surovinama) a taky s panem cukrarem je skvela domluva, ma mraky zkusenosti a co jsem tam byla, prinesl ochutnat u rozdelaneho dortu a moc mi to chutnalo, takze nakonec ro bylo jasne :-) na tomhle jsme nakonec nesetrili, kdyz jsem videla, jak to muze dopadnout...
Odpovědět
@veruspackova Můžu ti dát kontakt na paní/slečnu z Ostravy-Dubiny, co nám dělala dort. Cena 1900,-/40 porcí. Byl tedy nepotahovaný, za to ale s hromadou čerstvého ovoce a vážně výborný (a to jinak dorty moc nemusím), každý se mě chodil ptát na kontakt. Fotku naše dort má teď zrovna v profilovce na fb :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veruspackova Rekla bych, ze cena odpovida...nemuzu si predstavit dort pro 90 lidi za 4000kc...jine pani cukrarky asi nezapocitaji do ceny svou prace, naklady na vodu, elektrinu a td
Odpovědět
My se rozhodli pro dort z běžné nabídky - ovocný. Máme pro cca 65 hostů celkem 6 dortů - 5 po 2100 g (z toho dva jsou dražší, protože jsou obeskládané čokoládovými trubičkami), jeden poloviční a vyjde nás to i s dopravou na necelé 3000,-.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj všichni, tak hlásím novinky po ochutnávce :-) Ochutnávka úžasná, krémy skvělé, chutné, korpus vláčný. Teď ta obávaná cena - 450,-/kg, takže nakonec super.. Paní cukrářka počítá 150g na porci, domluvili jsme se nakonec na krémový dort pro 70lidí a pak uděláme ještě třeba nějaký ovocný.. celkově nás to vyjde asi 5000,-
Odpovědět
@martinak91 Takový dort bych také chtěla... je krásný. Můžu se zeptat, kde jste si dort objednali? Ta cena je super, mě za obdobný dort řekli cenu 5 tisíc (cca 50 porcí). Díky
Odpovědět
@sarachar a odkud jste?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarachar Jsme z Plzně, peče ho pán - má na facebooku stránku "Dorty jako od táty" - má výborné dorty. :)
Odpovědět
@martinak91 děkuji :)) podívám se, nedávno jsem na jedné oslavě měla dort od nějakého pána od Plzně, třeba to bude on :))
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?