Cena dortu? možná něco k zamyšleni i když si článek jen vypůjčím.....

me tyhle radoby diskuze kolik kde kdo dal za dort stvou. jo nekdo ma dorty drazsi mozna az moc nekdo ale az prilis levne a tim padem si neceni sve prace sveho casu a asi ma i nekoho kdo za nej plati ucty... treba vas tento pribeh oslovi.... chapu ze se kazdy snazi vetsinou usetrit,ale kolikrat na svatbe mate blbosti jako fotokoutek atd ale proc zrovna na dortu? ja teda nakupovat chodim a vim ze kvalitni suroviny jsou drahe .... a kdyz po nekom chci aby neco udelal tak si za jeho praci a hodiny casu rada zaplatim a toho cloveka rada za jeho sluzby ocenim.
Odpovědět
Co takhle používat háčky, čárky. Mě taky nebaví louskat, co že to dotyčný měl na mysli 8-)
Odpovědět
A pointa výlevu? Já myslím, že na tom není nic špatnýho, když se člověk zeptá, za kolik měli ostatní dort. Je jasné, že každá cukrářka má jiné ceny, záleží i na lokalitě, ale aspoň si lze udělat obrázek, co moji peněženku zhruba tak čeká. Někdo třeba neobjednává dorty ani na narozeniny a tak vůbec neví, jak se to může pohybovat... To tě stejně tak můžou štvát diskuze o tom, kdo dal kolik za kytky, za menu, za raut, za pronájem, za šaty, takže se divím, že sem vůbec chodíš :-D A koukám, že tě to štve už několik let, viz tvůj komentář k dortům ve tvém albu :-D
Odpovědět
Tohle je skoro u každé položky o které se diskutuje (berte s nadsázkou) - na fotografovi rozhodně nešetřit (to jediné vám spolu s prstýnky zbyde... Na těch taky nešetřit!!) - na vizážistce a kadeřnici nešetřit, přece nechcete vypadat jako Marfuša - na DJovi nešetřit, přece nechcete ať tam "Pepa z HorníDolní" pouští něco z youtube, na šatech nešetřit - je to jednou za život a přece chcete být nejhezčí atd., atd... =-) Je to o prioritách, pro každého je důležitá jiná věc - někdo dort ani nejí, tak je mu celkem jedno, jaký a za kolik bude, někdo si zas nepotrpí na jiné věci...
Odpovědět
Také připojím svůj pohled. Nevím, zda jsi @1adriana1 někdy zařizovala svatbu nebo ne, ale když se odehraje to slavné zasnoubení, tak se nevěsty musí celkem rychle zorientovat v hodně věcech - kytky, šaty, účesy, občerstvení a v dortech samozřejmě také. Je toho na plánování opravdu moc i když vypustíš věci, které z tvého pohledu nejsou důležité (jako např. zdobení aut, družičky, dekorace atd.). Není to sranda a stojí to velké peníze nás všechny. I já jsem se ptala na cenu dortů, protože kde jinde to zjistit když ne tady - každá cukrárna ti řekne, že cenu určují na dotaz - tzn. podle náplně, tvaru, zdobení, potahu atd. Já třeba dorty nikdy neobjenávala, to spíš nějaký upeču a tak jsem absolutně netušila. Další fakt je ten, že ač chceš, nebo ne, tak dodavatelé ví, že svatba je událost, která je jedinečná a pro většinu nevěst mega důležitá, proto jsou ochotné utratit velké peníze. Sama jsem narazila na to, že jsem objednala určitou věc a hele, najednou je o polovinu dražší - prostě se to zkouší co nevěsta ještě zkousne a co už ne. Narazila jsem takhle u vývazek, u zde nabídnuté služby vizážistky (nabídla mi naprosto jinou cenu než jiné nevěstě - tak to fakt neberu) a teď nově i u objednávání hostiny. Takže si musíš trochu pohlídat, kam ty peníze dáváš a za co. Na své svatbě úplně nešetřím, řekla bych, ale snažím se hlídat, za co výdaje utrácím - jak vidno, vyplatilo se ;-). Jak tu zaznělo - je to o prioritách. Někdo nesleví z toho, někdo nesleví z toho. Pro někoho prostě dort důležitý je, pro někoho vůbec. Pokud jsem to dobře pochopila, tak jsi z cukrářského oboru? Jinak si totiž nedokážu vysvětlit tvé rozhořčení.
Odpovědět
Taky nevím co je článkem myšleno :-| peču doma dorty a známí jsou rádi že je nemají drahé koláčky si nechávají dělat nejen na svatbu ale i na oslavu,posvícení nebo jen tak že mají chutˇ., Proto se mě nelíbila poznámka,že si nevážím své práce já si ji vážim, ale jako někdo má koníčka sbírání známek,háčkování nebo blogování já mám pečení :-) Je na každém jak sI zařídí svůj jedinečný den
Odpovědět
Mě přijde, že se tu nějakému "profíkovi" nelíbila diskuze ohledně cen... Za mě asi takhle - pečení je mým velkým koníčkem, takže když se do toho pustím, tak už to musí stát za to, protože si chci užít čas, který si vyšetřím. Proto když si spočítám výdaje za pravou vanilku, máslo, ovoce... tak mi pak zase přijde divné, když tu holky píšou, že je dort pro 60 lidí vyšel na 700,- - to si taky říkám, že je pak asi něco špatně. Jen za vanilku bych v tomto rozměru dala 200,-/250,- tak jak je jako možný, že stojí 700,-? Jednoduše, vanilka tam asi nebude a o tom to je ;-). Někdo jde spíš po ceně a nějaká pravá vanilka mu je prostě ukradená.... To s vanilkou je jen příklad, ale myslím, že jasný. Takže já věřím, že vše jde, ale je to na úrok něčeho (což ale neznamná, že ten, kdo si dort objednal nebude s dortem spokojený ;-). Každý ať si dělá svatbu takovou, jakou chce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím s @svatbajanaahonza. Jsem cukrářka a co mají některé nevěsty za požadavky, to mi zůstává rozum stát. V cukrárně se za podezřele nízkou cenou skrývají ošizené dorty. Když to někdo dělá doma, třeba to dá jen za nákupku, či si svojí práci ocení minimálně. V té cukrárně se musí zaplatit zaměstnanci, spotřeba energií, třeba i nájem prostoru. A ty suroviny? To je kapitola sama pro sebe. Čerstvé ovoce, pravý marcipán, kvalitní čokoláda. Dnes i ty méně kvalitní suroviny nestojí málo - potahovací hmoty, cukrářské gelové barvy atd. Za málo peněz hodně muziky - to se vracíme do dob minulých. Je možné že vám chutná dort z margarínu a náhražek, ale kvalitní dort by vám chutnal ještě víc, za to dám ruku do ohně. Já osobně vynechám opičárny (tak to vidím já a nikomu to nevnucuju!) jako je fotokoutek a candy bar a objednám si opravdu dobrý dort.
Odpovědět
nikoho jsem tím samozřejmě nechtěla urazit. ale i iva68 (neber si to osobně) co peče doma jako koníčka musí na ten nákup dojít nebo dojet (nafta,benzín) nebo si objedná v cukr.potřebách (poštovné,pokud nemá objednávku třeba nad 2000), a kdo za ní zaplatí vodu,elektriku,jar,atd... a tohle jde... je fajn že peče a že to má jako koníčka,to má i tisíce dalších holek,ale je to na úkor času ,který může věnovat třeba rodině atd a měla by se za tu práci umět odměnit. prostě patrový dort za 700 ..to mě už vážně dostalo.a nejvíc mě dostává ,když si pak přečtu bych tolik za dort nikdy nedala,je to jen dort....... já chápu ,že třeba cukrárna nebo kdo má provozovnu platí i náklady jako socka a zdravotní a zaměstnance např.,že tam ta cena bude třeba vyšší,i když to je jak kde,ale i vy co pečete doma, za vás to taky nikdo neplatí...tak proč vy dotujete někoho....?????
Odpovědět
@1adriana1 Já envím, trh je vždy věcí poptávky a nabídky. pokud je někdo ochotný péct dorty a nemít z toho po zaplacení nákladů nic tak je to jeho věc. Pokud to dělá z ne úplně kvalitních surovin a někdo si to koupí, je to taky jejich věc....... tak proč to řešit, proč se nad tím rozčilovat? jsou lidé, kteří by za dort prostě xy tisíc nedali - my máme dorty z běžné nabídky cukrárny, chutná nám a vyjde nás to pro skoro 70 lidí za 3500,- Kamarádka měla dort pro 45 lidí za 5600,-. Každá jsme volily to, co nám vyhovovalo a to co nám chutná.
Odpovědět
@1adriana1 Ale to ti může být jedno kolik si za to lidi berou ne? O co jde? Pokud je někdo ochotný upéct dort za minimální cenu a někomu nevadí, že je to třeba na úkor kvalitních surovin tak je přeci všechno v pořádku, ne? Já bych třeba úplně levný dort nechtěla, ale pokud je někdo ochotný ho udělat za málo peněz a dělá to třeba pro radost, tak proč ne ;-) nevím proč to hanit
Odpovědět
@svatbajanaahonza ja to nehanim ;-) ... at si to tak dela...ale snizuje tim praci ostatnich a nejen to... proste i ten kdo pece nebo cokoliv jineho tak by se mel umet trochu ocenit. vsak tim bere cas sve rodine i sobe. a kolikrat i proto ze ten druhy si nechce treba doma delat neporadek nebo tomu venovat svuj cas kdyz se prece najde promin ted to slovo blb ktery to za hubicku udela... a tim nemyslim jen sladke holky... ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?