Aký je rozdiel medzi cupcakes a muffinom?

Profilova fotka
Na fotkách cupcakes vyzerá skoro ako muffin len je nazdobený,aký je medzi nimi rozdiel?
Odpovědět
Profilova fotka
Já vždycky říkám, že cupcake je prostě muffin s krémem, takže tak :-D
Odpovědět
Profilova fotka
opět přetažené do ČR a každý si pod tím pojmem představuje něco jiného...pokud budeš hledat na netu na zahraničních stránkách, tak tam cupcakes znamenají pěkně ozdobené muffiny na stojanu spolu s větším dortem, v ČR se tenhle pojem používá nejen na tyhle muffiny, ale také na drobné mini dortíčky, celé potažené marcipánem (popř. fondánem), většinou ve stejném vzhledu, jako je mini dortík :-) Takže co cukrář, to jiné názvosloví.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem to kdysi hledala a našla jsem : Muffin: Prý je méně sladký. To není pravda, už jsem jedla tak sladké, že jsem se nedostala k druhému! :-D Obecně ale platí, že muffin je takový skromnější kus pečiva. Základní rozpoznávací pravidlo je: muffiny nemají ani krém, ani polevu, ani topping! Je to tedy taková buchtička. Muffiny se ochucují zevnitř. Do těsta se přidává ovoce (legendární jsou borůvkové muffiny), čokoláda (čokofloky nebo sekaná čokoláda na vaření), kokos, ořechy. Cupcake: Je slavnostní, taková párty dekorační záležitost. Základem je muffin, ale má odekorovanou čepičku. Zdobí se špičkou krémem nebo polevami, posypem, toppingem. Je to skvělý dárek! Já třeba nejsem na pečení dortů, ale moc mě baví dělat cupcakes na míru pro své nejmilejší. Nejsem teda žádný umělec, ale stačí troška fantazie a barviček a vždycky jsem udělala radost:-) (asi že by jim strach nedovolil)
Odpovědět
Profilova fotka
Zkuste se zeptat @love_and_cupcake ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja ich pečiem, takže: 1. postup (úplne odlišný, ten na cupcake je podobný receptom na brownies, recept na muffin sa viac podobá piškótovým cestám, bublaninám, bábkovkám a pod.), 2. konzistencia, cupcake je makký v strede polouhý, vonkajšok je tuhý, muffin mám cesto rovnakej kozistenvie všade, 3. muffiny můžu byť tak ako pisala klara2008 obahetené o sušené ovocie, kúsky čokolady, oriešky, vločky a pod, ktoré konzistencia cesta drží kdekoľvek, u cupcakes to kvůli tekutosti cesta a postupu neide, 4. ak sa zdobí vrch tak úplne inak (aj keď toto pravidlo sa dá porušiť)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?