60 lidí, 30 kg cukroví + koláčků ?

Ahoj, počítám počty cukroví a koláčků, abych mohla finálně říct cukrářce a dopočítávám se na hrozné částky... Budeme mít 50 až 60 lidí. Na hostinu 10 kg cukroví + koláče, na výslužky jsem se dopočítala na 20 kg?! 30 výslužek pro hosty, něco do práce, sousedé, atd, tedy 38 výslužek po 0,5 kg je 19 kilogramů. Není to hrozně moc? Teď mi zase přijde málo toho cukroví na hostinu... ale to jsem se tu dočetla, že 0,2 kg na osobu, to je 12 kg... Ta kila teda počítám půl na půl koláčky a cukroví, možná víc koláčků, poměr pak ještě doladím. Plus budeme mít dort velký a dva malé, ze sladkého pak už nic. Co si myslíte o tom množství? Přijde vám to hodně, málo? Nebo třeba mám chystat jen poloviční výslužky a pak doplnit, když něco zbyde? Četla jsem tu různé diskuse, kdo čeho měl kolik, ale většina lidí buď výslužky neřeší nebo měli ještě zákusky a to se pak těžko odhaduje bez nich... Díky za názory!
Odpovědět
je to hrozne veľa... Z praxe, cukroví sa na svadbe skoro vůbec nejedlo, iba kus z dortu a každý si nakladal z rautu hlavne maso. Na hostinu počátaj dort + 2 ks zákuskov na osobu. Výslužky som ani nerobila, čo ostalo z rautu sa porozdelovalo. Reálne človek toľko sladkého nezje, ak nechceš kŕmiť aj celé okolie hostí, počítaj do výslužky 2 - max 3 ks zákuskov na osobu.
Odpovědět
@mia_von_prag My právě zákusky mít vůbec nebudeme, jen to cukroví a koláčky. Ale tak jeden zákusek je třeba jako 4 kousky cukroví?
Odpovědět
ahá, tak suché koláčky sme mali taky, ale iba nejaké 2 kg a tie sa na svadbe vůůůbec nejedli. Nechcete vytvoriť radšej mini balíčky a tie rozdávať ? Do každého nejakých 10 ks
Odpovědět
Profilova fotka
me to teda prijde moc. mame 80 lidi, 12 kg dortu a asi 10 kg cukrovi a kolacku a pocitam, ze zbyde i na vysluzky
Odpovědět
Profilova fotka
neee, to je strašně moc!!! cukroví na svatbě skoro nikdo nejí, maximálně děcka :) dá se dort a semtam si dá někdo koláček. Když se cukroví neobjedná, nikomu ani nechybí, stačí koláčky a třeba frgály. Je to tak spíš na stůl aby se neřeklo a pak se to dá do výslužek. Doma si druhý den každý rád dá, ale na svatbě se fakt nesní půl kila sladkého na osobu :)
Odpovědět
@sashkadancer to půl kilo bylo do těch výslužek, na osobu na hostinu to vychází nějakých 200 g. A celkem jsem na 30 kg :( tak nemám chystat výslužky předem? Co když pak nic nezbyde?
Odpovědět
TAKŽE! Máme 60 lidí a jsme na stejném čísle, i ségra loni byla se stejným počtem osob... Mám taky něco kolem 30 výslužek po 0,5kg (a to se prý dáva většinou i tak 3/4kg), pak na stoly asi 9 kg, do práce... A zkrátka objednáno 25 kg cukroví + 12 kg buchtiček větších povidla/tvaroh + 350 koláčků :-) Kdy bude svatba? Já mohu po 10.9. říci, jak nám to vyšlo...
Odpovědět
@clear301 Buchtičky se budou rozdávat ráno, jak bude sraz u nevěsty plus pak před kostelem taky...
Odpovědět
@clear301 24.9., ale uz to musím objednat. Vy toho teda mate ještě mnohem víc, než je 30 kg.. Aachjo :D
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně si myslím, že je to fakt moc. My sice budeme mít jen 20 lidí, ale na hostinu máme jen 2kg koláčků a do výslužek podle toho, jestli je to rodina nebo pár, zpravidla cca 400g pro rodinu a cca 250g pár.
Odpovědět
@elisjane Ahoj, přidávám vlastní zkušenost. :-) Na svatbě jsme měli 60 lidí, také jsem pekla jen koláčky a cukroví, žádné zákusky. Na hostinu jsem počítala 150 g na osobu, plánovala jsem také 0,5 kg výslužky a cca. 2 kg do práce. Cukroví a koláčky jsem si pekla sama a dohromady jsem měla cca. 30 kg cukroví (+ještě dovezly babičky a máma cca. 5 kg). Když jsme doma plnili výslužky, tak na hostinu zbývalo ještě tolik cukroví, že jsem ještě pak přidávala do výslužek, takže ve výsledku jsem měla téměř 3/4 kg výslužky. Na hostině byl 3patrový dort, takže každý dostal kousek a cukroví už se moc nejedlo..na hostinu jsem vezla cca. 8 kg a tak 6 kg jsem si vezla zpátky, jestli řeknu, že se na hostině snědlo 2 kg cukroví, tak to bych asi hodně přeháněla! Takže být tebou, tak udělám 38 x 0,5 kg výslužky a na hostinu tak 2-3 kg. :-)
Odpovědět
Jako já jak říkám, mám ale 25 výslužek, do kterých se bude dávat 0,4kg cukroví + 0,15 dkg buchtiček plus pak mám ale 10 větších výslužek - 1 kg cukroví a 0,5 kg buchtiček +- - to je rodičům a nám do práce, schole do kostela atp. - což mi tedy vyšlo ale 17kg cukroví jen do krabiček + 6 kg buchtiček... a pak mám ale těch 8 kg na stoly + buchtičky ráno domů, ajk se budou hosté sjíždět a taky po obřadě a při zátahu... a známý nám darem dává 350ks malých koláčků vlčnovských... tchánovci tvrdí, že jejich část rodiny je hrozně na sladký a na jejich svatbě před xx lety se toho snědla fůra (na oslavách jsem si toho fakt teda nevšimla, ale budiž), tak uvidíme :-D
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?