3patrový dort dělaný na princip punčového řezu, jde to?

Muj by strašně chtěl, ať dort chutná jako punčový řez, myslíte, že 3 patrový dort by byl možný udělat? ať nevypadám před cukrářkou jako blázen :-D diky za odpovědi :)
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě to půjde. Nevím, jestli všechny tři patra, to by bylo nutné kvalitní vyztužení, ale nestačilo by v této chuti udělat pouze vrchní patro a spodní patra jiná? Samozřejmě , pokud chcete vzhled podle fotky, tak bude nutné obmazat máslovým krémem,aby bylo možné dát potah, ale vnitřek by tak měl jít udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě to půjde, jen tam asi nebude fondánová poleva ale fondánová potahová hmota a jak píše medakote, bude nutné pod potah podmáznout máslovým krémem. Výztuž bude ve 3patrovém dortu nutná každopádně
Odpovědět
@ranixia nahoru klidne marcipan jako potah, a vystuž by byla nutna i pri klasickem vnitrku,ne? myslite ze cenove by to slo hodne pozdat, ten rodilny vnitřek?
Odpovědět
Profilova fotka
Při pevném máslovém krému někdy výztuž není nutná, nebo se dává jen mezi první a druhé patro a pod třetí ne. Ale je to individuální podle dortu a cukrářky. Cenově to možná rozdílné bude, ale podle mě by to neměl být žádný "šok".
Odpovědět
Profilova fotka
@caramella12 mělo by to vycházet normálně - jen trochu pozor na sladkost dortu
Odpovědět
Já jsem dělala narozeninový patrový punčový dort a drželo to dobře. Nepotahovala jsem, ale dělala jsem dvě vrstvy cukrové polevy. Ale dá se i potáhnout. Stačí obmazat krémem nebo lepší je v případě punču marmeládou. Jen to chce punčovinu více vyždímat, aby nebyl tolik vlhký a nebortil se.
Odpovědět
@cantala a nebude to pak moc suche, kdyz je to treba vice vyzdimat? :-(
Odpovědět
@caramella12 Určitě to suché nebude. Já to měla naopak mokré,že mi to teklo i na spodní korpus, i když jsem ho pomazala marmeládou. Ale chce to trochu praxe, aby to člověk vychytal. Já ten korpus namočím, nechám hodně nasáknout a pak lehce proždímu, aby to z něj vyloženě neteklo. Zkušená cukrářka si s tím poradí. Nebo si ho udělej sama, aspon obyčejný malý a můžeš to mít jako překvapení a dárek pro ženicha. Není to těžké a můžu ti poslat odkaz na video, kde je velice podrobný postup :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?