Věcné dary na svatbě?

Ahoj nevěsty, dávají se ještě vůbec věcné svatební dary? Dal vám někdo věcný dar přesto že jste chtěli peníze? Dost mě překvapuje, že se ještě někdo drží toho, že novomanželům koupí věc do domácnosti...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@luj89 dnes je to věc každého , zda dá dar v podobě peněz a nebo daru jako takového, myslím, že pokud novomanželé dají dopředu vědět, že by raději penízky než třeba to odlehčím např, jídelní příbory, nebo hodiny s jelenem :-) . Ne záleží opravdu na tom,buď dáte předem pomocí vtipného veršíku, že místo věcných darů by to spravila nějaká korunka a nebo je také možnost , kdy se pozvaní hosté optají co byste chtěli a nebo je prý i nějaký seznam na to co by nevěsta s ženichem rádi měli. My jsme žádné věcné dary ani peníze nechtěli, neb jsme měli malou svatbu,ale nakonec jsme dostali dary věcné, po předchozí domluvě. Takže pokud bys ráda peněžní dar,nebo raději dar věcný, nebude nic jednoduššího než dát ve známost, co by se Vám líbilo. Je faktem, domácnost má dnes zařízenou každý před svatbou :-) ps. a náhodou my chtěli varnou konvici a taky jsme ji dostali a to bylo radosti, protože před svatbou nám odešla do elektrického štotíku. :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovědět
nepreferovali jsme nic, nechávali jsme zcela na úvaze hostů, zda nám vůbec něco dají, dají peníze nebo dary (na ty jsme měli seznam) a dostali jsme peníze, dary, které jsme měli na seznamu, ale i dary, které na seznamu nebyly. ano, skoro vše nevyžádané bylo do domácnosti (naštěstí toho nebylo mnoho, protože jsme měli malou svatbu). :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že dárek je slušností a je to prostě dárek - a každý dává podle svého. Předměty do domácnosti myslím pomalu odchází s dalšími přežitky do věčných lovišť, ale starší generace se toho drží a tak se porculán a lampy sejdou i dnes. Bohužel mnoho lidí místo dárku žádá jen peníze... Já jsem ráda za každý existující dárek (ne jen pro mě, ale obecně), který je skutečným dárkem, osobním, nad kterým se darující zamysleli, došli pro něj, investovali ten čas a myšlenku a balicí papír, a chuť dávat, udělat druhému radost. Takže za mě věcné dary ano, ale bez domácnosti :-D
Odpovědět
Profilova fotka
O věcný dar si můžete říct originální vizitkou, která jsou také v naší nabídce.
Odpovědět
@zuzekk Tak to slyším prvně, že věcný dar je slušností. My věci nepotřebujeme, nejsme moc materiálně založení (nemáme toho doma spoustu co běžná domácnost má - televize, DVD, friťák, vysavač, vlastně ani moc nábytku nemáme. Dekorací máme tak střídmě, sem tam něco, žádné haldy lapačů prachu. Ale hledáme domeček, a tak se každá koruna bude hodit. Můžu se zeptat na příklad takového daru o kterém píšeš?
Odpovědět
Profilova fotka
My dostali poukaz na drevenou manzelskou postel, plysove prasatko:-), pribory a poukazku do hotelu na vikend a poukazku do jedne specialni restaurace, zbytek penize..
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, dávají - ale ve většině případech přesně vyjmenované věci, co si novomanželé přejí. My museli vypsat pár darů kvůli starší generaci - ale nakonec všechno rušíme, protože se od ledna budeme stěhovat mimo republiku a stěhovat to nemá smysl.
Odpovědět
@ivankamtb A to jste si přáli nebo to byl výběr hostů? @esufi Tomu nerozumím, proč jste museli kvůli starší generaci vypsat dary?
Odpovědět
Profilova fotka
Nechali jsme to na hostech..a dopadlo to dobre, jinak (jidlo, piti, ubytko) jsme zaplatili z toho co jsme dostali a jeste nam zbylo a to jsme meli cca.50 osob a jak jsem psala ne vsichni nam dali penize..
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 "Myslím, že dárek je slušností a je to prostě dárek - a každý dává podle svého. " Kdybych měla podobné zadání od neznámé (tudíž nic osobního), pořídila bych vám třeba výlet někam (podle vašeho založení - do lázní, na sportovní akci, na památky), protože s domečkem nebudete mít moc peněz na cestování :-) - a nejlépe společný, abychom se lépe poznali :-D nebo bych vám sestavila katalog prodávaných domů ve vašem regionu, k tomu velký klíč s vtipným novomanželským přívěškem na klíče, nebo bych našla serii minimalistických obrázků na téma domeček + pěkné rámečky nebo pokud byste už domeček měli, tak strom na zahradu. nebo aspoň pažitku. Pokud bys byla vytrvalá v tom, že chceš jen peníze, nic jiného - dobře, když nic jiného neoceníš, dostaneš je. Třeba právě s velkým klíčem, nebo cihlou bo kýblem betonu, ať jsou základy vašeho společného štěstí pevné! :-D
Odpovědět
Já bych rozhodnutí, zda věcný dar nebo peníze nechala na přání novomanželů. Pokud budou chtít peníze, dám peníze, pokud budou mít seznam, vyberu něco z něj. Určitě bych nedávala věcný dar, když si přejí peníze a naopak. My si přáli peníze a naštěstí to všichni respektovali. Žili jsme s manželem už pár let spolu, domácnost měli vybavenou, a tak jsme nechtěli dostávat zbytečnosti. A upřímně, mě by asi docela zamrzelo, kdyby nám někdo dal navzdory přání třeba žehličku nebo sadu příborů. Musím ale říct, že kolikrát mě tady na beremku zarazí, když některá nevěsta, nejspíš taková, která si sama přála spíš peníze, nakonec pro přátele jako host vymýšlí věcný dar, i když si oni přejí finanční. @esufi Jsem ráda, že nás i starší generace respektovala a dávali nám, co jsme si přáli, ne to, co si přáli oni.
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám nejradši osobní dary, které bych sama nevymyslela - prostě něco, v čem je nějaká myšlenka a trocha investovaného času a energie. Varné konvice nepotřebujeme a nechceme, tak jsme si přáli peníze. Spousta lidí to ale nechce respektovat právě z důvodu, že jsou neosobní. Tak se necháme překvapit...
Odpovědět
@zuzekk Pro mě je jaksi neslušné ignorovat přání novomanželů a za každou cenu prosadit své priority. Když se vžiju do pozice obdarované (kupujeme byt), tak to vidím spíš jako propadák. Dostat pobyt vybraný někým, kdo neví, co s mužem preferujeme? Dostat poukaz na ubytování, kam si budeme muset na vlastní náklady dojet, bavit a třeba si vzít i dovolenou? Takové dary dostává od známých moje mamka a nadšená z toho fakt není. Nám to naštěstí nikdo neudělal. Katalog domů, obrázky, rámečky, ... dávat lapače prachu? Věci, které se líbí tobě, ale nevíš, zda se budou líbit obdarovaným? Pro mě jsou tyhle dárky noční můrou. Co se týká stromu - mít dům, budu mít jistě vlastní představu o tom, co tam chci pěstovat. Jsem si vědoma toho, že to nejspíš schytám, ale takovéhle dárky navzdory přání jsou z mého pohledu naprosto nevhodné, neudělají radost těm, co to nechtěli, ale uspokojíš tak jen svoji potřebu "něco dát". Upřímně, vezmu naprosto v pohodě, když mi někdo nedá nic nebo třeba maximálně lahev vína, než aby mi svým dárkem určoval, co si mám přát, jak mám žít a co mám mít doma.
Odpovědět
Profilova fotka
My mame zatim jeden darek co nam muze nekdo koupit, jinak mame vse,takze nam to prijde zbytecny.Nez se prestehujeme do domu tak stejne nemame kam davat veci.Vybava do domacnosti uz je snad jen prezitek a doufam,ze nikoho nenapadne kupovat sadu taliru,kdyz uz lidi spolu nekolik let zijou pokud si to vylozene neprejou jako dar.
Odpovědět
někdo prostě nebude spokojený s ničím, pokud si to nevybere sám. Pro mě byly tyhle nečekané dary vždycky příjemným překvapením. Od svých blízkých přátel očekávám, že za ta léta už trochu znají můj vkus ;-) V našem pěveckém sboru jsme se loni skládali jako svatební dar na lístky na muzikál do Londýna (i s letenkami). Na to nejspíš den dovolené a nějaká ta libra na ubytování padly, ale udělali jsme velikou radost a nikdo nás neosočoval, že mu určujeme novomanželský život...
Odpovědět
Myslím, že ano, ale ve velmi malé míře. My jsme nesdělovali žádné přání a přesto nejvíce hostů přispělo finančně, sešlo se nám poměrně dost lahví vína, což jsme jako vinaři amatéři ocenili, jedna poukázka na pobyt v Krkonoších a pouze jeden dar do domácnosti - velmi rozměrný, velmi drahý a bohužel velmi napotřebný :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@luj89 protože lidi jako dědeček a pratetky neradi dávají peníze (je jim to proti srsti a u finančního obnosu mají pocit, že je to málo a prý by se cítili hloupě, kdyby to bylo málo) a raději nám chtěli něco hmotného. Bez daru by na svatbu raději ani nepřišli. Pár věcí jsme vymysleli, co bychom v kuchyni užili (remoska, šálky na espresso, kuch. robot), ale stejně jsme teď těch pár darů museli zrušit - kdo už koupil, tak holt se nedá nic dělat, využije to moje rodina nebo se to na pár let uskladní na chatě nebo tak...
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk a to se mi moc líbí. Poukaz na dovolenou (aneb vyber si sám termín) zní skvěle :-) K zeleni na zahradu (ale tam bych taky volila spíš poukaz do zahradnictví) nebo kytka v květináči - taky fajn a takový dar by se mi líbil. Jen ty zmiňované "lapače prachu" - byť jsou dávané s dobrým úmyslem i symbolikou - ty nemám v lásce.
Odpovědět
My jsme všem řekli, že chceme peníze a hromada lidí to respektovala. Jen teta se ptala mé tchyně jestli by mi nevadilo, kdyby nám dala k penězům ještě svícny od bohemky, které se mi tak líbili. Jasně že nevadí když jsem je obdivovala a představovala si je u nás někdy na jídelním stole :-D ale jinak jsme všem říkali o peníze, protože máme zatím jen 2 místnosti a není to kam všechno dat a hlavně nemám ráda přepláskané prostory. No a co se nestalo, někdo chytrý si myslel, že nám udělá radost bílořůžovou broušenou obrovskou mísou, která je opravdu šílá. Nemám ji kam dát je hozená za sedačkou na zemi a vůbec se nehodí ani vystavit u nás v obýváku, protože jak sem řekla je strašně obrovská, nehezká a ještě k tomu nám to nejde do interiéru.
Odpovědět
Profilova fotka
My dali kartičky s básničkou a úplně všichni nám prašule dali. Jen svědkyně mi k tomu ještě nechala udělat skleničky s iniciály a datumem, což je moc milé.
Odpovědět
Profilova fotka
Společně se svatebním oznámením byly v obálce i instrukce pro svatebčany (co, kde, jak atd.) a tam bylo i to, že po desetiletém soužití všechno máme, věcné dary nečekáme :-) Kamarádi si dělali srandu, že nám pořídí ovci a osla (měli jsme svatbu na statku našeho švagra), což nakonec samozřejmě neudělali :-D Přesto se sešlo pár "hmotných" darů - v podobě poukázek do vinotéky, do elektra. Taky jeden ten "pobytový poukaz" - jehož "platnost" je naštěstí až do příštího léta. Jo a od kamaráda lego "nevěsta a ženich" - můj manžel jako dítě lego miloval a bylo to od kamaráda z dětství, takže takovej milej hmotnej dáreček - má to v pracovně na stole.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff jak jste nakonec dopadli s darama??? Trefili se kamarádi? Nám docela jo :-)
Odpovědět
@zuzekk my jsme si přáli peníze nebo nějaké osobní dary a až na jednu výjimku jsme opravdu dostali peníze, nebo peníze+něco malého. Takže jediný větší nefinanční dar asi dostaneme od nás z práce...Potíž je v tom, že já bych si nechtěla dpředu nadiktovat seznam darů - nevěděla bych, jak drahé můžu chtít, a přišla bych o to překvapení, co to bude...a na druhou stranu jsme se nedávno přestěhovali do plně vybaveného bytu a nic nepotřebujem...Takže sice nebylo tolik prostoru pro invenci, ale i tak jsme dostali básničky, fakt dojemný dopisy, poukázky na masáž zapečený v chlebu :-D... hrozně hezká byla hromada malých obáleček - na šlapadla, na pivo, na pokutu do knihovny...bylo jich asi dvacet. Všechny přání máme vystavený :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff ty obálečky jsou fakt vtipný! To si musím pamatovat, jestli se jeste někdo v mým okolí bude brát..! Musím se "pochlubit" např. Klasickým loveckým sousoším cca z 80.let, jelen měl na paroží sáčky s pytlicky, kde bylo 8,8 a 2015 korun :-D představuji si v novém domečku obývák, minimalistický bily nábytek a na něm JELEN. :-D :-D Nebo nás moc potěšila souprava zednickych lžic a pisku, v němž jsou ukryté 50, luxusní nerez schránka, vlastní obraz, bronzový lev, kašička krtecek - domeček s korunama, atd atd. A dále dary s vysokou likviditou - víno, slivovice, merunkovice - vse domácí, a kilo parmazanu ;-)
Odpovědět
@zuzekk tak já ti teda ukradnu ten nápad s datem - na jednu svatbu jdeme cca za měsíc :-D Kýčovitý sousoší jsem hrozně chtěla, kamarádka ho kdysi dostala z recese, ale asi už nikdo doma neměl :-) :-)
Odpovědět
tak mi právě přikládali lístek, že pokud někdo neví co, tak budem rádi za korunky a kamarádům jsme řekli, že chápem, že od nich penízky nebudou tak jsme jim dávali tipy na dárky. Já budu mít od jedné kamarádky krabici makronků na večer, od jiné její domácí výborný punčák(to je sakra drahá záležitost) a jiným jsme doporučili ať se smluví a koupí nám dohromady třeba nějaký pobyt na víkend. Všem jsme řekli, že věci do domácnosti ne.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff jasně, není to můj nápad :) myslím, že naše sousoší je taky putovní, pošlu ho dál, ale až se dosměju (což jentak nebude) :-D (to na obrázku na aukru vydraženo za 799Kč!!!) :-o =-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
ahoj všem, dostali jsme peníze a nějakou tu srandu:) když jsem to dala k popelnicím bylo to okamžitě pryč :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?