Trapný svatební dar

Dostali jste někdo svatební dar, který jste obrečeli? Manžel donesl od kolegů z práce jako "svatební dar" poukázku na tandemový let paraglidingu - pro něho... Je mi to moc líto z několika důvodů: Myslela jsem, že svatební dar se dává oběma manželům, nejenom jednomu (navíc na obálce je velkým písmem napsáno pouze jeho jméno). Takže mě naprosto vynechali (pro srovnání: já z práce donesla poukázku na nákup do Tescomy, abychom si vybrali, co se nám oběma líbí a hodí). Za další, právě na paraglidingu si před čtvrt rokem přetrhal vazy v kotníku, je po operaci, svatbu absolvoval s berlemi, ještě pořád kulhá a na zimu ho čeká další operace, kdy budou vyndávat šrouby. Takovýhle dar je pro mě jako facka, plivnutí do tváře, výsměch. Asi ani nečekám žádnou radu, na to se asi nedá radit nic, jen jsem si chtěla postěžovat a možná zjistit, že někdo jiný dostal taky něco podobně trapného...a že v tom teda nejsem sama.
Odpovědět
1
2
Takovou zkušenost nemám, ale ti jeho kolegové jsou opravdu pitomci, po takovém úrazu to budí dojem naprostých idiotů ( ale třeba je v tom nějaká skrytá mužská pointa...)
Odpovědět
Poradím Vám jednu věc - nestěžujte si na dary. Přece jen jste do toho neinvestovala vy, ale druzí. Co horšího se může stát, než jen to, že ten dar nevyužijete? Jestli jste čekala něco jiného, tak příště radši neočekávejte nic a buďte ráda, že si vůbec kolegové vzpomněli. Chlapi prostě nemají cit na dary a třeba jim ani nedošlo, že by měl být i pro vás. Upřímně, já bych se třeba s tou firmou domluvila, zda to jde přepsat na někoho jiného a nedělala s tím takovou vědu a už vůbec bych se nezlobila na ty, kteří si s tím dali snahu .... ;-) Šetřte nervy pro smysluplnější problémy.
Odpovědět
@evulson třeba jo, třeba v tom něco je @kou_le dárek vybírala kolegyně... vůbec mi nejde o peníze ani o to, že to je k ničemu. Jde mi o princip - kdyby nedali nic, bylo by to tisíckrát lepší než toto.
Odpovědět
@pajula123 A proč by to bylo lepší? Pořád nechápu, co vás na tom rozčiluje. Přijde mi to jako rozmazlené vřískání, že vy jste chtěla taky něco a nemáte nic, tak manžel taky nebude mít nic. Nemyslím to nijak špatně, jen asi máme každá jiné priority a opravdu nerozumím tomu, že někdo hořekuje nad svatebním darem.
Odpovědět
@kou_le rozmazlené vřískání to opravdu není, ale to asi nevysvětlím. Když na tom nevidíte nic špatného, o.k., pro vás na tom nic špatného není. Pro mě prostě je, ať už proto, že se tři měsíce kvůli něčemu podobnému (paraglidingový seskok) o manžela doma starám, jezdím s ním třikrát týdně na rehabky atd., nebo proto, že ona kolegyně se ke mně chová jinak před ním a jinak, když u toho on není, že aspoň na obálku přání mohli napsat novomanželům atd.
Odpovědět
Profilova fotka
mňa by netrápilo, že niečo dostal manžel a ja nie, mňa by trápilo, ak by dostal darček, pri ktorom sa už raz dokaličil 8-( , asi by som manželovým kolegom v takom prípade položartom povedala, že by mu bodla liečebná poukážka na už spôsobený úraz, a nie poukážka na ďalší úraz ;-) ...btw. my sme z práce nedostali nič, takže čumím, že sa niečo k svadbe dáva :-.
Odpovědět
Profilova fotka
@kou_le Ty jsi fakt na hlavu. Holka si trošku postěžuje a ty ji řekneš, ať je ráda a ať nekňourá? Tohle funguje na tebe? Když je ti z něčeho blbě nebo smutno, tak ti ostatní řeknou, že jsi ubrečená kráva a tobě je rázem líp?
Odpovědět
Profilova fotka
@pajula123 Jsou to debilové a já bych jim to dala najevo. Třeba jsou fakt blbí a nedošlo jim to, alespoň by se poučili do příště. A pokud to udělali schválně,...tak to teda fakt nevím.
Odpovědět
@trilien díky za tip, to s tím poukazem na léčbu bych mohla říct, třeba by je to aspoň trochu trklo :-) @larac právě nevím, co si o tom myslet - jestli jsou jenom tak blbí a nedocvaklo jim to, nebo to bylo schválně...
Odpovědět
Profilova fotka
@pajula123 Upřímně nechápu, co tady řešíš... Pobavil mě tvůj poukaz do Tescomy, protože už vidím, jak je můj chlap z toho na větvi a věci bych spíš vybírala já (i když, jasně, do společné domácnosti), ale i tak bych se u vybírání a používání víc vyřádila já. Co se týče vazů a paraglidingu - kdybych spadla na lyžích a potrhala si vazy třeba v koleni, tak stejně na ty lyže jednou znova půjdu a budu jezdit a budu ráda, že mi někdo dá třeba permanentku na vlek... Co na to tvůj muž? Zanevřel na paragliding úplně nebo se to zahojí a znova do toho půjde? Není to jen tvůj pocit, že se ti to nelíbí? A to, že to bylo jen pro něj? Jsou to JEHO kolegové a chtěli prostě dát dárek JEMU. Já jsem z práce žádné dary neočekávala, a ikdyž jsme něco dostali, rozhodně jsem si nestěžovala...
Odpovědět
Profilova fotka
@pajula123 záleží kdo to udělal. Pokud je to kolegyně, viděla bych v tom spíše naschvál.
Odpovědět
@larac kolegyně. vidím to taky tak...
Odpovědět
Článek se načítá
@gabrielkaada no, ono je za tím vším taky hodně průběh léčby, to, že není doléčeno, to, že ho čeká další operace. Nebudu tu popisovat, co všechno to obnášelo a obnáší, pro oba, nejenom pro něho, jak to změnilo průběh příprav na svatbu, svatby, každodenního života. Kdo se staral o někoho po úraze, tak ví. A celí slavní kolegové se na něho zvysoka vykašlali, za celé tři měsíce, kdy pracoval z domu, tu měl DVĚ návštěvy. Takže ten poukaz je v tomhle ohledu možná ta pověstná poslední kapka, kdy to prostě přeteklo. On lítat znova chce. A máš pravdu, nadšená z toho nejsem. Nicméně pořád si myslím, že když už někdo dává SVATEBNÍ dar, tak by měl být pro oba. Kdyby mu to dali k narozkám, svátku, vánocům, je to dar pro něho. Na pitomost takového nápadu bych ale nadávala stejně, když ještě zdaleka není v pořádku. A jen pro úplnost radši doplním: dar z práce jsem neočekávala a kdyby nebyl žádný, je to naprosto o.k. A co jste dostali vy? Třeba bych si na váš dárek taky nestěžovala - stejně tak, jako si nestěžuju na žádný jiný, jenom na tento.
Odpovědět
Profilova fotka
@pajula123 Nejsi sama, taky by me to nastvalo. Zvlast kdyz z toho ma muz nasledky.... Bud bych to poslala dal (darovala nekomu jinemu) pokud by to slo, nebo se snazila domluvit s firmou treba navraceni penez prave ze zdravotnich duvodu. Ale od kolegu je to pekne netaktni, kdyz vi jak po minulem seskoku dopadl.. My jsme jako svatebni dary davali a dostavali vzdy neco co mohli vyuzit oba, poukaz na veceri, na vikendovy pobyt a ani by me nenapadlo dat poukaz jenom pro jednoho a jejedno na co. Ikdyz jednou jsem kamosce taky dala neco jen pro ni, ale byla to kamoska a jejiho nastavajiciho jsem vubec neznala.. Ale ted rikala, ze to obcas pouziva i on :-D (nuz na dopisy)
Odpovědět
No, mě by tak nějak prislo celkem normalni, ze z prace dostal dar jen on, protoze tebe treba vubec neznaji nebo te viděli parkrat. A protoze jeho znaji, tak asi vybrali dar, ktery odpovida jeho konickum. Mne prijde na hlavu tady prskat, ze ty jsi vlastne nedostala nic. Jedine, co by mě trapilo by byl strach o manzela, aby se nezranil, ale to se bojim tak nejak u vseho a on by pak nemusel delat nic. Takze bych se spis zamerila na to, jak je s darem poteseny manzel a vic to neresila. Jinak mne nemrzel jediny dar, chteli jsme penize a krom par lahvi vina nam nikdo nic jineho nedal. Ale co me ne primo mrzi, ale prijde zvlastni, jsou predtistena svatebni prani. Mne opravdu zarazi, ze je nekdo schopen koupit predtistene pranicko s textem, ktery na nas ani nesedi, coz by mozna mohla byt omluva. A vrcholem je asi hrajici a svitici predtistene blahoprani...
Odpovědět
Jinak obecne povazuji veskere poukazy za naproste kraviny a nanejvys neprakticke veci. Poukaz ma omezenou dobu platnosti, vyuzitelnost mnohdy omezenou, casto se darujici netrefi do vkusu nebo do casovych moznosti paru a je to akorat k vzteku. Moje mamka kdysi dostala poukaz do celkem obycejne horske chaty, bylo to pres celou republiku a musela si kvuli tomu vzit dva dny volna, proste darek k nezaplaceni. Pak se ty poukazy ruzne predavaji, nez se najde nekdo, kdo se obetuje a vyuzije ten zazrak nebo to proste propadne...
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca S tím předtištěným blahopřáním... Ono je to docela těžké, já jsem sháněla pro kamarádku hezké blahopřání bez textu, a problém byl už jen najít hezké blahopřání, a to bez textu už vůbec... Nakonec se mi podařilo sehnat jedno takové nesvatební, se dvěma sovami, takové kolážovité, ale příště už asi radši přání vyrobím než koupím, protože nabídka je teda otřes...
Odpovědět
@katevonf Chapu, ze nabidka je celkove na nic, ale kdyz jsem shanela svatebni, nakonec, po trech obchodech jsem narazila asi na sest kusu naprosto vhodnych prani bez textu dokonce i s vhodnym motivem - od kvetin, ktere neurazi pres dalsi zajimavejsi a originalnejsi. Ale bohuzel, prijde mi, ze lidi proste chteji predtisteny kyc, at nemaji praci s tim vymyslet neco osobniho.
Odpovědět
@larac Možná je pro tebe na hlavu, být smutná z daru, který jsem nedostala. Já si myslím opak. :-p
Odpovědět
Hmm ja bych na miste zakladatelky taky byla pekne nastvana.. Kdyz si to vezmu z opacneho pohledu - dejme tomu, ze jsem si pri bungee jumpingu namlatila zada a manzel se o me pul roku stara, a pak mi kolegove z moji prace daji jako ''svatebni dar'' poukaz na bungee jumping... Ja bych ten poukaz snad vyhodila za rohem a ani nedonesla domu..takze vidim i chybu v manzelovi, ze je s tim neposlal rovnou do haje. Pripada mi to uplne hrozny a na miste zakladatelky bych jim to snad i rekla. Nebo jiny priklad - kdybych si pri vareni zpusobila dost vazne popaleniny nejakou rozzhavenou panvickou, a kolegove mi koupili jako dar (at uz k jakekoli prilezitosti) prave tuto panvicku, kdyz bych ani nebyla jeste vylecena... No proste trapny, bezohledny a fakt radeji zadnej dar,, nez takovejhle. Tot' muj nazor =)
Odpovědět
A rikat ''budte radi za jakejkoliv dar'' je nesmysl.. Kdyby nekdo vasemu manzelovi dal poukaz do bordelu na erotickou masaz se stastnym koncem, tak byste byly rady, ze dostal ''aspon neco'??
Odpovědět
@Pajuli123 treba to kolegove mysleli jaako černý humor, jabch to tak brala,.. nevidela bych to jako tragedii spis jako mas let s instruktorem protoze sam sis namlatil.... humor.ale meli to dat nanarozeniny ne k svatbě to souhlasim.
Odpovědět
Kolegům bych poděkovala, poukaz dala, případně prodala dál, a pokud by se vyptávali, tak bych to vysvětlila... Víc netřeba se v tom patlat. My jsme dali na padesátku známým poukaz do pivních lázní, s konzumací piva - zdál se nám to dobrý nápad - jim se to moc nezdálo a poslali to dál... jejich věc, netřeba to řešit. Jedno je jisté - kupovali jsme to s dobrým úmyslem. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto se do teto situace dokazu vzit, podle me je velice neslusne, pokud uz me na svatbu pozvou, tak napsat na dar jen jmeno jednoho.... sakra vzdyt je to uz jen o slusnosti.... takze tam bych hledala hacek v kolegyni, ktera davala darek. Pak nechapu, proc tady holky kritizujete... slecna se chtela zpovidat, coz tady dela mnoho slecen, nazor vyjadrit muzete, ale ne, ze z ni udelate rozmazeleneho fracka. Situaci nezna nikdo lepe nez par samotny, a tudiz pokud nesouhlasim, tak to jde i slusne. Zdravi je opravdu nejdulezitejsi a asi si Pajula nezazila nejlehci obdobi a vlastne cely prispevek je hlavne o tom, ze dali partnerovi darek v podobe aktivity, u ktere se skoro zmrzacil a to mi ke svatbe prijde nevhodne, ano - cerny humor chapu, ale to mohli, jak uz bylo receno, zvolit na narozky treba.... Takze ja naprosto chapu pocity a kdyby jste poradne cetly, co slecna psala, tak psala hlavne prave to, ze ma strach o partnera. Darek bych uz neresila, sdelila bych pocity partnerovi, aby se mi ulevilo a hlavne uz zadna zraneni :))
Odpovědět
@lienaj Děkuju, to je přesné. Líp jsem to napsat neuměla. @karlajasmine Děkuju, taky přesné :-) na příměr s poukazem do bordelu jsem taky myslela, to s bungee je taky super.
Odpovědět
Jeeej, tak já jsem asi kromě jedné z vás tady jediná, kterou hned napadlo, že kolegové si prostě řekli, že tvůj manžel si nabil čuňu, když letěl sám, a protože ví, že lítat bude dál, tak mu ze srandy pořídili poukaz na let s instruktorem, aby si nenabil zase... Mně to přijde vtipné :) Ale tak já černý humor miluju. Samo, že měli pořídit něco, so je pro oba, nebo tobě něco zvlášť, ale žíly bych si kvůli tomu fakt netrhala, v životě jsou horší věci. Navíc, chlapi vůůůůbec neuvažují jako ty - že to měl být dar pro oba.
Odpovědět
Profilova fotka
No mně to zas vtipné nepřijde vůbec. Spíše netaktní, padlé na hlavu a pitomé. Jestli to měla být sranda, tak pěkně černá. A hodně to vypovídá. Zakladatelka mi rozhodně nepřijde rozmazlená nebo něco takového. Stát se to nám, tak jak se znám, kolegové by si něco vyslechli. Ono je sranda a sranda. A mně by bylo trapné, jít na svatbu a dát něco jen jednomu z novomanželů. Ikdyž toho druhého znám jen povrchně. Tak přece jdu na akci, která je oslavou obou dvou, která je oslavuje jako pár. Ale to je můj názor a věřím, že se tu najde někdo, komu se to líbit nebude:)
Odpovědět
no komentovat takový nápad asi nemá smysl...kdo ví, jak to mysleli, ale nevyznívá to moc inteligentně... poukaz bych darovala někomu jinému, komu to udělá radost a hotovo. a už bych to neřešila :-)
Odpovědět
Mě by teda zajímalo, co na to říkal pajuly manžel...
Odpovědět
Profilova fotka
davat darek ke svatbe jen jednomu z paru je vrcholne netaktni a neslusne. zvlast takovy a za danych okolnosti.. ale proste bych to moc neresila, pomyslela si sve a bud to vymenila za neco uzitecneho pro oba nebo poslala dal.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?