Tchyně s rodinou se svatby účastnila, ale bez daru

Tchyně se svoji rodinou byla na nasi svatbě.Proc taky ne, ze? Vztahy Mame myslím v poradku. Co me trosku udivilo je to, že 14 dní po svatbě Jsme od ní a tchána vlastně vůbec nic nedostali:-). Moji rodiče nam dali poměrně dost peněz na svatbu, ale z manželovi strany prostě nic.... ještě dostali hromadu vína, masa a další věci, co zbyly a jediné, co rekli. Bylo: jeee, dík. To si dame.. .. mrzí me to vůči mým rodičům.... manželovi vydělávají víc, jež moji rodiče a je finale nasi by se rozdali.. ... oba Mame dva sourozence... nemrzí mě to, že mě nic nedali, mrzí mě to kuli manželovi... nejde o nějaký dary, ale o to, že to vypadá,že nas nebo Me radi.. ..a to mi je líto..... stačil by jakýkoliv nesmysl, abychom věděli, ze je to od nich z lásky.... Stalo se někomu něco podobného? Nebo názory? Co si o tom myslíte?
Odpovědět
1
2
Myslím si, že na darech to opravdu nestojí. Píšeš, že vztahy máte dobré, tak snad víš, jestli vás nebo tebe mají rádi. Samotná svatba vztahy nijak nezmění, nezmění povahu člověka, tak předpokládám, že toto asi nebude první zvláštnost, kterou udělali. Co se týká tvých rodičů, tak předpokládám, že vám přispěli proto, že chtěli, ne proto, aby nasadili nějakou laťku nebo se snažili zvýšit skóre mezi rodiči, tak to bych neřešila už vůbec. Soustřeď se na samotné vztahy, ne na to, jestli vám dar dali nebo ne. Buď je to vyústění nějakých předchozích problémů nebo to prostě vůbec neřeší.
Odpovědět
@viggen co vím ze svého okolí příbuzných a známých tak rodiče dar jako takový nedávali, ale podíleli se na hostině (jejím placení), koláčcích, zákuscích, pití
Odpovědět
Ahoj :-) sice souhlasim s nazorem kacenkakaca, ale i tak si myslim, ze je to krajně neslusne prijit na svatbu bez svatebniho daru . I z hlediska etikety, ne? To je podle me neslusne asi tak jako by vam po obradu neprisli pogratulovat a odesli do hajzlu a nerekli ani bů :-D mazec :-)
Odpovědět
@majanax nepodíleli se na ničem :-) pečení koláčků obstarala moje mamka, svatbu jsme si zaplatili sami, tedy s přispěním mých rodičů :)
Odpovědět
@viggen manžel se k tomu nějak vyjádřil?
Odpovědět
@kacenkakaca většinou se ztotožňuji s tvými názory, ale tentokrát ne. Sice máš pravdu, že svatba na darech nestojí,ale přesto jsou dary součástí každé svatby. Být pozván na tak velkou životní událost dvou lidí a přesto jim nic nepřinést mi připadá neslušné. Nemusí to být něco velkého, drahého.. Ale prostě alespoň nějaká pozornost. A pokud ti nic nedá vlastní rodina ? To mi připadá zarážející. Nejde o to, kdo kolik vydělává, každý přeci může dát něco dle svých možností a rozhodně to není o navyšování nějaké laťky. Píšeš ať se soustředí na samotné vztahy, vlastně ji už ani nic jiného nezbývá. ALE, tebe by to vůči rodině třeba nezamrzelo ? Když by ti vlastní rodiče nedali ke svatbě absolutně nic ? Pokud by se tedy alespoň nějak podíleli na svatbě, tak ok, ale takhle ? @viggen
Odpovědět
Profilova fotka
NOOO u nás to bylo to samé. Naši ačkoliv mají hluboko do kapsy nám dali peníze a ještě donesli na svatbu víno, zeleninu, ovoce, zákusky. A tchýně ačkoli vydělávají oba nám nedala nic. Jo dostali jsme vlastně 1000,- kterou jí měl manžel vrátit a řekl jí, že si jí nechá aby mohl zaplatit pivo. :-p
Odpovědět
@marciik hmm, na co všechno se má člověk připravit
Odpovědět
Hmm, me by to taky mrzelo no.. Ale bohuzel pokud jsou takovi, tak s tim nic nenadelate... ale prijit na svatbu vlastniho syna bez svatebniho daru je dost neslusne..
Odpovědět
@majanax Byl z toho smutnej..., že prý aspoň ví pro příště :-)
Odpovědět
@marciik jsem ráda, že to má někdo podobně, i když je to malinko smutný :-)
Odpovědět
@nkusska1 děkuju :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Na prvni svatbě se tchýně s tchánem nepodíleli nijak, když se vykupoval ženich tedy tzv. vybírání na miminko, chtěli peníze vrátit zpět. Ačkoliv jsem si myslela, že mě tolerují aspoň na bázi vzduchu skutečnost byla jiná a jen se to roky zhoršovalo. Jsem ráda, že další svatba bude s rodinou, která mne přijala bez problémů......., nechci tě tím děsit, možná to jen nepovažovali za důležité ......
Odpovědět
Přijde mi to vrcholně neslušné, trapné, prostě mimo mísu. Asi to budou pěkní škrti a charakterově poněkud závadní jedinci. Já bych tedy s takovými lidmi nemohla "budovat vztahy", usmívat se a tvářit se, že se nic nestalo. Bavila bych se s nimi dál, ale dávala bych si na ně pozor a nepouštěla bych si je moc k tělu, od takových lidí lze čekat cokoli. Tvůj manžel (jejich syn) to nějak komentoval? Jeho sourozencům taky nic nedali?
Odpovědět
zdá se mi to hamty, hamty.. a nechápu který mimozemšťan přijde na svatbu svých dětí bez daru
Odpovědět
@nkusska1 No já se svým způsobem nemusím (nemusela jsem) bát, protože svojí i přítelovo mamku znám a vím, že by to neudělali. Vím, jaké jsou, jak svatbu berou, ale existuje spousta lidí, kteří to berou jinak. Myslím, že tchánovci zakladatelky buď budou z těch, co to neřeší anebo se svatbou nesouhlasí. V případě, že to neřeší, to určitě nebude jejich první zapomenutí, tím myslím, že třeba na narozeniny už taky nic nedali nebo nějakou nelogickou kravinu nebo se obdobně projevili i při jiných situacích. Pokud jsou prostě takoví, tak věřím, že to sice zamrzí, je to neslušné, ale z jejich pohledu to není projev neúcty nebo ignorace, oni to prostě neřeší a člověk se s tím postojem bude muset smířit, protože je nepředělá. Pokud to byl projev nesouhlasu se svatbou, tak si nemyslím, že by to byl první projev a naprosto chápu, že by to zakladateku mrzelo, ale zase s tím nic neudělá krom toho, že se s tím smíří.
Odpovědět
to je při nejmenším dost zvláštní.... to ty vztahy sou opravdu tak fajn? necejtilas tam někdy nějakou zášť nebo tak? nemůžu tohle asi nikomu doporučovat, ale kdyby se to stalo mně, tak se na to svejch rodičů zeptám (nebo partner svejch)... možná je to trochu blbý, ale stokrát blbější je, nijak se nepodílet na svatbě a daru svejm vlastním dětem:-D a taky vzhledem k tomu, že partnerově ségře dali nějaký peníze. asi bych jim normálně řekla, že druhá strana se dost podílela, a jesi by nechtěli taky něco přispět.... jako já nevim, mně přijde že tady všichi jednaj se svejma rodičma jak z minulýho století:-D sou to lidi který mě přebalovali probůh... měli by bejt ty nejbližší hned po partneroj. tak nevi mproč bych jim nemohla cokoliv říct, a to ať si trapná etiketa říká co chce:) je to normální lidská věc a otázka. věřim, že po takový otázce by asi těžko řekli "no my sme vám nechtěli nic dávat, protože..........sme asi lakomý" :-D nebo nevim co to může bejt za důvod. ale to, že ta druhá strana přispěla dost by s nima mělo zahejbat. a nejde tady o žádný soutěžení! jenže tu nejsme v kultuře kde se dává věno nebo cena za nevěstu. mělo by to bejt tak nějak fifty fifty. divim se, že to tvýmu manželovi není tak blbý, že se jich na to prostě a normálnmě nezeptá:)
Odpovědět
Souhlas s @fijonceee... ja bych nemela jedinej problem rict ''Hele, Maminko, kde mam svatebni dar? :-D''... (Jako my si s pritelem platime vsechno sami a nic moc od rodicu necekam, ale kdyby nam nedali ani neco malyho, tak by mi to bylo dost divny... samozrejme, ze je ciste na nich, kolik nebo co prispejou, i kdyby to nebyly penize ale proste darecek, ale jit na svatbu s prazdnou je proste neslusnost).
Odpovědět
Profilova fotka
Chapu ze to zamrzi, mne by to taky urcite hodne zarazilo, ale pokud jsou jinak vztahy opravdu bezproblemove a nemel to byt nejaky projev nesouhlasu s vasi svatbou, tak bych se pres to vazne snazila prenest a nedelat si kvuli tomu zbytecne dusno v rodine.. navic nekdo proste nechce prispet na svatbu a pritom pak prispeje necekane nekdy jindy (treba na bydleni nebo mimco) nicmene pokud se vam nezda, ze by vazne nic nedarovali, tak to klidne zkuste natuknout, vzdyt se muze stat i ta dost nahodna vec jak z filmu, ze mysleli ze obalku dal ten druhy a ona stale lezi schovana doma :-)
Odpovědět
@fijonceee Tak vztahy jsou normální..., neskáču jim kolem krku láskou, ale normálně je navštěvujeme..., je obšem pravda, že asi 14 dní před svatbou sjme se trochu chytly, protože se fort návažela do mých rodičů, že nebudou na svatbě spát (mají malé hospodářství, takže museli jet večer domů), když vdávají dceru, tak snad prý udělají vyjímku, ne? (zvířata se se sama neobstarají....) Když jsme jí argumentovala, že budou muset domů kůli zvířatům, nedokázala to pochopit (je z paneláku) a čertila se... Tak jsme řekla, že se nebudu hádat a šla jsem pro tehdy ještě přítele, který se do ní pustil, ať se nemotá do věcí, kterým nerozumí :-).... Nakonec na svatbě nespala ani ona..., prý jí bylo hrozně špatně - zuby... I můj manžel jezdí raději na návštěvu k našim, než ke své mámě. Jeho máma žije sama s 10ti letou dcerou a je rozvedená. (Táta je navštěhuje neustále :-) Chystám se, až někdy půjdeme k tchýni na návštěvu, tak tam rozhodně zmíním to, že kdyby nám naši na svatbu nepřidali, tak by jsme se asi nevzali... :-D Třeba jí to trkne... ___________________________________________________________________________________________ @kacenkakaca - Tchýně se jako mladá vdávat nechtěla. Musela :-). U nás nedokázala pochopit, proč se chceme vzít. To, že se máme rádi a prostě se chceme vzít jí hlava nebrala... Nejprve po příbuzenstvu šířila, jak nás pošle na svatební cestu k nějakému moři (já tam totiž nikdy nebyla :-)))) . Nakonec jí to manžel pres sestru rozmluvil - máme pejsky, oba s nemocným srdcem, oba zabavené v možírně, tak by těžko nesli odloučení od nás a daleká cesta by jim neprospěla... Tak z daru typu dovolená sešlo :-) __________________________________________________________________________________________ @evzeniegrandetova děkuju moc :-)
Odpovědět
@viggen Tak pokud se sama vdavat nechtela a nebyla na svatbe uz pekne dlouho, tak treba ani nevi, ze by mela neco prispet... nekteri lidi proste na 'dary' moc nejsou... ale prave proto by se ji mel pritel nejak opatrne zeptat, abyste si to ujasnili :) Jinak to budete porad trosku mit tendenci resit nebo nad tim premyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@viggen Tak se pred ni klidne rozpovidejte, ze jste dostali super dary a jak vas par lidi i dost prekvapilo, treba ji to trkne a nebo vam aspon narovinu rekne, ze nevidi duvod proc nejake dary davat..
Odpovědět
@karlajasmine ¨Myslíš? Viděla, jak nám kamarádi, babičky, sourozenci dávali dary, které jsem pak rozdělovali... Ona jen koukala..., s každým se fotila , rozdávala úsměvy.... :) zkusím se s manželem domluvit, jestli se jí zeptáme, nebo to necháme plavat... já jsem pro vriantu nechat to být. Nerada si o něco říkám :)
Odpovědět
@martaveg plánuju, že před ní zmíním to, že nebýt našich a jejich příspěvku, svatba by nebyla :-D Uvidím, jak se bude tvářit :)
Odpovědět
@viggen To mi podle popisu nepřipomíná úplně "v pohodě" vztahy, takže bych se přikláněla k tomu mávnout nad tím rukou a do budoucna od tchýně nic nečekat, možná maximálně trochu faleše. Na mě působí, že trošku nezvládá takové to sociální chování a cítění.
Odpovědět
@viggen Jo..tak to asi nechte plavat :) Nekteri lidi muzou mit vysoky IQ ale EQ zadny... a ani to treba nemysli zle, jen je treba fakt mimo... znam taky lidi, kteri jsou co se tyce etikety uplne mimo a proste jim spousta veci nedojde..
Odpovědět
My jsme taky od tchána s tchýní nedostali ani přáníčko. Ohledně svatby s ničím nepomohli a akorát vše kritizovali. Ale musím říci, že nebyli jediní, co to takhle udělali. Snad půlka hostů nám nedala nic :( Chápu tě. Zamrzí to.
Odpovědět
@viggen to je dobrej nápad:) ale asi fakt cejtí, že to, že živila tvýho muže a vychovala, je dostatečnej svatební dar, když ji to netrklo při předávání darů od jinejch:) asi i takový lidi jsou. já se třeba s tchyní bohužel moc nemusim, a stejně tak nějak očekávám, že něco dostanem, už kvůli jejímu vlastnímu synáčkoj(:
Odpovědět
@gracinka7 to si snad ani nedovedu představit dojít na svatbu bez ničeho! Ty lidi mají hlavu snad jen na čepici
Odpovědět
@viggen a já bych to asi nechala na svých rodičích, ať tchyni řeknou, že dali svatební dar tolik a tolik a pak ať chvilku významně mlčí 8-) jinak jsou rodiče, pro které je vlastní děcko úplná nula, která jim má být do smrti vděčná, že ho přivedli na svět a nikdy nemá právo cokoliv žádat, jinak začnou ječet, jak je nevděčné, ale sami by ho oškubali o všechny peníze. A to nemusím bohužel ani chodit daleko 8-( @gracinka7 vůbec mě to nepřekvapuje a očekávám to i na své svatbě
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?