Svatební dary. Rozbalujete na hostině nebo doma?

Ahoj nevěsty, jak řešíte svatební dary? Nás se každý ptá, co chceme, ale přijde mi blbý říkat:"Kup mi hrnec" nebo tak něco. Na druhou stranu je možná lepší naznačit, aby se nesešlo tisíc skleniček atd. Jenže já mám radši překvapení a doufám, že lidi pochopí, že když už spolu tři roky bydlíme, tak asi máme v čem vařit a tak. Jo, a jak to máte vymyšlený s předáváním a rozbalováním darů. Rozbalujete na hostině, nebo druhý den v klidu doma, nebo jak? ;-) Je asi blbý, aby se s tím každý tahal i na obřad, no neeee? :-)
Odpovědět
1
2
6
Ahojky, my si napíšeme seznam a ten si mezi sebou mohou příbuzní posílat :-D A bude překvapení co z toho dostaneme :-D
Odpovědět
Ahoj. My s přítelem máme domácnost skoro zařízenou, takže požadujeme peníze. Jen v práci mi budou kupovat svatební dar, který už jsem jim řekna, a taky kde a co a jak. Jinak chceme peníze, že pak pojedeme a koupíme si, co se nám bude líbit a navíc už 2 roky se snažím koupit pračku, ale nějak se mi to nepovedlo, tak snad se mi to podaří v srpnu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My chceme take jenom penize. Zatim se tomu postavili jen moji rodice, kteri mi koupi sporak :-D Kdyby nam nekdo chtel opravdu neco koupit, rekla bych si o svatebni knihu, ktera je opravdu pro nas oba a budeme ji ukazovat jeste vnoucatum :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my už máme domácnost taky zařízenou. Všem jsme narovinu řekli, že chceme radši peníze. Za ty potom pojedeme někam na dovču. V práci se mi řekli, že si mám rozmyslet co by se nám hodilo - ale když nic nevymyslím, tak nám dají taky prašulky. Svatební dary jako překvapení - to bych moc neriskovala :-) Dostat broušený vázy, růžový porcelán, tři konvice a malovaný skleničky...děkuju pěkně :-D
Odpovědět
My to rozbalovali až v klidu druhý den doma a hlavně z toho důvodu, že jsme dostali i peníze a právě, vůči těm kteří nám dali peníze by to bylo blbí. My si nejdřív vymysleli, jaké svatební dary bychom chtěli a pak jsme to rozdělili co kdo nám koupí.-dle jejich fin.možností, jak jsou nám blízcí a i jak kdo má k čemu vztah/třeba manželova rodina se hodně zajímá o grafiku, focení, tak ti dostali foťák, má teta je znamenitá kuchařka-ty dostali papiňák apod/. Od jiných jsme zas chtěli peníze.Ale defakto u těch věcných darů, jsme si přímo řekli o typ.Myslím, že na tom není nic špatného.Nikdo se netvářil uražený a myslím, že byli i raději než aby se stresovali jestli se nám to bude líbit, jestli už to náhodou nemáme atd. Hodně lidí se zeptalo samo od sebe co bychom si přáli, takže nám to ulehčilo-vlastně všichni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme s přítelem taky zařízenou domácnost,tak jsme si napsali seznam toho co bysme ještě potřebovali a uvedli přesný typ a kdo si nevybere,tak nám dá peníze. 8-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Kdyz se nekdo zeptal, tak jsme mu rekli, ze chceme penize. Kdyz se nekdo neptal, tak to dostane s pozvankou :-D Jestliže si někdo se svatebním darem hlavu láme, tak vězte, že už doma skoro všechno máme. A proto vám malý tip můžeme dát, jelikoz se budeme brat, potěší nás příspěvek v jakékoli výši, kterým nám rozpočet na líbánky zvýší.
Odpovědět
Profilova fotka
Jééééééé Ene,to je úžasný - milé a přímé. Jinak jelikož já s přítelem už taky skoro 4 roky žijem, tak domácnost je zařízená. Takže jsem taky navrhovala, abychom si řekli o penízky (chtěli bychom se brzy stěhovat, takže pak se každá kačka bude hodit). Jenže přítel s tím vůbec nesouhlasí. No, takže já tu budu pracně vymýšlet, co si říct za dar a modlit se, abych pak nerozbalovala 3 příbory, nesavé osušky nebo "fajnové" přehozy přes postel. ]-( Nemohl by mu to někdo vysvětlit????? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to udelej jednoduse - svym pribuznym si rekni o penize a jeho pribuznym napis seznam ;-) Drobnosti jako svatebni album za tisicovku a podobne mile vecicky jsou preci kraaasneee :-D Neni bajecne delat kompromisy? ;-) Jinak aby nedoslo k mylce - basnicka neni z me hlavy! Jen jsem si ji trosilinku poupravila.
Odpovědět
Jsme na tom podobně - těm svatebčanům, kteří se ptali, jsme upřímně řekli, že bychom rádi peníze a hned jsme jim zdůvodnili, co za ně pořídíme (to totiž přesně víme - vybavení do domku, které je nákladné) a pravda je, že část z nich rovnou řekla, že jim spadl kámen ze srdce, že nemusí nic vymýšlet a bát se, jestli se nám to bude líbit. Do domácnosti jsme potřebovali jen nějaké maličkosti, ty jsme taky rozdělili a od zbytku rodiny, která se vůbec nenámahala se zeptat :-( , trnu předem, jaké hrůzy dostaneme (mám pár tipů - viz co psala Bertik :-( )
Odpovědět
ahoj holky, je tu nekdo kdo jiz svatbu mel a penize dostal??? My jsme poslednim 3 svatbam kde jsme byli dali penize (2x tisicovku nejak umne zabalenou a 1x tisicovku prevodem na ucet - oni to tak chteli) a ted mame svatbu my a i kdyz jsme velmi slusne naznacili ze bychom (jako ostatni pred nami) take chteli penize nebo klidne nic, ze zadne dary skutecne nechceme, tak vsichni divne koukaji. Tak nevim, jestli to neni tak, ze se tyto informace sice napisou (vesela rikanka ci nejak zaobalene) na pozvanku na hostinu, ale temer nikdo to nepochopi (a to nemluvim ani o starsi generaci). Nebo je to tim, ze treba spousta lidi netusi ze by ty penize mohli nejak vkusne zabalit a mysli si, ze maji predat obalku, coz jim prijde nevhodne?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
No my uz jsem svatbu meli a chteli jsme penize. Vsichni nasi znami a kamaradi to pochopili, problem byl s pribuznyma, takze jsme se neubranili sade nadobi, dvema sadam na caj a dvema vazam. Taky jsme dostali zirafu. Kdyz jsme pak pocitali penize nestacili jsme se divit (dostali jsme v podstate vic, nez jsme investovali). Davali nam je bud v obalce, nebo v obalce s pranim a taky jsme dostali kytici, ve ktere byly naaranzovane penize. Myslim, ze kdyz nekdo chce byt tvorivy, tak to jde! ;-)
Odpovědět
Ahoj holky, taky máme problém s dary, nechceme žádný papiňáky, skleničky, talíře, miliony kytičkovanýho povlečení, atd, chtěli bychom peníze, anebo námi vybrané věci. Ve výsledku to dopadlo tak že na svatebních oznámeních je pouze motto a kdy se bereme a v každým je vložená ozdobná kartička podle toho pro koho, rodina má 2, jednu jako pozvání ke svatebnímu stolu, a kartičku že bychom rádi peníze nebo na www... najdou seznam darů který bychom si přáli, známí dostanou s oznámením kartičku s dary a pozvání na oslavu, která bude den po svatbě, a vzdálení známí a příbuzní kteří na svatbu nejedou dostanou pouze oznámení o tom že jsme se vzali... Ale trvalo nám to 14dní než jsme to dali do kupy, také jsme chtěli použít tu básničku, je hezká, ale našemu kamarádovi, který nám oznámení dělá připadala moc složitá, a tak jsme si vymysleli vlastní jen na 2 řádky. A uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
pajino pochlub se, jakou krátkou :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Tak otevírám znovu toto téma, protože zrovna teď to docela řeším. S přítelem jsme se dohodli, že budeme chtít peníze(domácnost máme skoro zařízenou).No a nakonec to dopadlo ta, že příbuzní a rodina to vzali v pohodě, ale například kamarádi a má svědkyně nám chtějí dát něco hmotného a peníze se jim zrovna nepozdávají.Vytvořili jsme si teda na této stránce svatební listy a dali jsme tam pár dárků.Přesto ještě pátrám po inspiraci.Takže co si přejete vy-budoucí novomanželky? :-D
Odpovědět
Ahoj holky, hodně tu píšete, že jste si řekli o peníze....můžete mi poradit nějak vhodně zabalený peníze? Máme nápad akorát je dát do albumu, takovej ten, co má přilepovací stránky a co nejvíc je tam rozměníme....ale pořád přemýšlím jestli by někoho nenapadlo něco lepšího :-)
Odpovědět
prodavaji se takova vtipna pranicka pro darovani penez svatebcanum, kde je misto na vlozeni penez :-)
Odpovědět
Profilova fotka
janinac, tak tady vím hned několim tipů!!Takže papírové peníze můžete složit do mašliček a připnou kolíky na kytku, jako listy.Nebo dát kovové peníze do kyblíku s pískem, plus k tomu lopatička a sítko.NBezapomenout donést i velký igelit a nevěsta s ženich pak už jen spolupracují a přesívají si penízky.A te´d to nejoriginálnější.Zamrazit kovové peníze do ledové koule, tu pak na hostině napíchnout na nějaký vyšší svícen, dát pod to tác a jak bude koule během hostiny tát, tak budou penízky padat a cinkat na tác :-D .To vše jsem viděla na jedné svatbě a vypadalo to moc hezky ;-)
Odpovědět
consti: No ty jsi úúúúúžasnááááá :-) Moc ti děkuju :-) ....děkuju děkuju děkuju....jsi zlatíčko! :-) To poslední je fakt super nápad :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nemáš za co ;-) !Já jsem tím byla na té svatbě také nadšená, mě by to nenapadlo.To poslední mělo určitě největší úspěch, fakt to tálo úplně celou hostinu až do nočních hodin a vždycky jak to cinklo, tak se všichni ohlédli :-D .Občas penízky vylétly i mimo tác, ale to ostatní posbírali a dali zase na tác.Tak to budete s manžou originální na svatbě,co?? ;-)
Odpovědět
consti: to jo :-D Nastávající manželé jsou dost srandisti, takže by se jim to mohlo líbit :-D Ještě to doma proberu s manžou a uvidíme, ale myslím, že bude pro :-D To je fakt originální :-D Moc se mi to líbí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jen nevím, jak to tam dopravili, ale asi stačí dát do nějakého igelitu a do mrazící tašky..ten obřad to sbnad přežije.pa pa
Odpovědět
Profilova fotka
Naši příbuzní se na tu básničku o finančním příspěvku tvářili taky všelijak. Tchánovci nadmíru uvítali, že si svatbu zafinancujeme. Minulý týden jsme s přítelem objevili v garáži fungl nový nerezový sporák s nejnověšími funkcemi. Protože máme ten náš starý už prakticky nefunkční a tchánovci to vědí, začali jsme vyzvídat. Zjistili jsme, že si tchánovci prostě jenom pořídili nový sporák za cca 17 000 Kč. Jsem zvědavá jestli nám nějak přispějí... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
zuzanal,nerada bych se te dotkla.Vim ze toto je citlive tema,na ktere muzeme mit kazda jiny nazor.I ja samozrejme budu rada,kdyz dostanu od rodicu i tchanovcu nejaky maly financni dar. Rozhodne si nemyslim,ze by rodice meli povinnost nasi svatbu jakoliv financovat a ani neocekavam,ze dostaneme kdovijake dary.I kdyby si rodice kazdy mesic kupovali nova auta a jezdili na drahe dovolene,nebudu preci ocekavat,ze mi prispeji na nasi svatbu,ktera je ciste nasim rozhodnutim.A jestli od nich nic nedostaneme,budu rada,ze prisli a stravili nas den spolecne s nami.
Odpovědět
Profilova fotka
Víš zvláštní na té jejich koupi je jen to, že jindy na těchto věcech velmi šetřili a nám předhazovali že oni koupili např. pračku za 4000Kč a my jak utrácíme. Původně chtěli svatbu platit půl na půl s našimi, teď si to platíme sami a očekáváme pouze symbolické finanční dary nebo spíš výpomoc (která nakonec díky jejich sporům s příbuznými nebude žádná). Mě to spíš přijde, jako by si to kupování darů potřebovali nějak vynahradit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a zapoměla jsem dodat, že ten starý sporák je úplně funkční. Takže celkem zbytečná investice ...
Odpovědět
Profilova fotka
Ono asi hodně záleží na tom,jaké máte vztahy už teď.Moji i přítelovi rodiče se třeba zepatjí,kolik to stálo,ale nedovolili bz si nic říct.Stejně tak i já se jich zeptám kolik stála nová sekačka,ale dál to nekomentuju.My jsme rodičům rovnou řekli,že si vše budeme platit sami,že svatba bude vypadat tak a tak a že si chceme vše zařídit sami.A že žádný dary nepotřebujeme......
Odpovědět
Profilova fotka
To sarap: A ještě něco - já jsem o svatbě nikdy nesnila, spíš to pro mne byla noční můra, protože moji rodiče spolu vůbec nevychází. Nicméně po sedmi letech jsem si říkala, že bychom do toho měli konečně praštit, no a můj přítel chce stůj co stůj svatbu i se vším všudy (já bych klidně jen MÚ). Ovšem zařizování a jednání s tchánovcema mám na krku já - přítel teď pracuje v zahraničí. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
zuzi,tak to,že jsi na to sama Ti opravdu nezávidím :-( . Já bych to taky sfoukla během 5 minut,ale přítel o tom nechce ani slyšet.Zveme všechny přátele ( což jsem ráda ).Na druhou stranu je to asi 130 lidí,takže ani já to nemám podle svých snů :-D . Přeju ti,abys to s tchánovcema ( pěkný výraz ) zvládla a ať se svatba vydaří ;-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?