Svatební dary - jaké a za kolik?

Zjistila jsem,že vybíráni svatebních darů není vůbec lehké.. :-( v jaké cenové relaci by se podle Vás měl dar pohybovat a kolik darů do svatebního seznamu zapíšete? Jak hostům dáte vědět, že seznam existuje?
Odpovědět
Profilova fotka
@nikyz ahoj,my jsme udělali na internetu stránku se seznamem darů a rozeslali jsme hostům odkaz,jsou tam různé věci v různých hodnotách a je jen na nich,co si vyberou a nebo nám přispějí penězi
Odpovědět
Profilova fotka
My dárky nechceme, všem jsme řekli, že pokud nám chtějí něco dát, tak peníze. Za prvé je to příspěvek na svatební cestu a za druhé všichni nám to odkývali, že je blbost, aby nám něco kupovali, i pro ně je to jednodušší....ségra měla svatební seznam darů, které dali svědkovi ženicha a u něj se měli lidi hlásit kdo co koupí a on si to odškrtával, aby se jim to nedablovalo.....šlo by na na to vytvořit i web, kde by si to lidi rovnou odškrtávali....to mi přijde jako nelepší způsob :-) Jinak ségra tam měla věci jako konferenční stolek do obýváků (cca 1000) - odkaz na ikeu, kterej přesně poukázky do obchodů a vyjmenovala místa jako Hanah, alpine sport atd....už si nepamatuju co ještě...ale kamarádi jim třeba dali dohromady poukaz na něco do koupelny (rekonstruovali byt) v hodnotě asi 5 tis. To cenové rozpětí záleží podle mě na složení lidí, jestli je to mezi rodinu nebo kamarády, ale všichni mi říkají, že když lidi dávaj peníze, tak ta tisícovka je takový standard.
Odpovědět
Profilova fotka
My chtěli taky peníze (na kartičce s žádostí o dárek stálo, že úplatky přijímáme v hotovosti v jakékoliv výši) a každej dal podle možností :-) Jinak pokud chcete věcný dary, docela letí různý stránky na netu, dokonce snad tady aj něco je. A jak to dám hostům vědět? Mám pusu, tak ju otevřu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikyz Já jsem si nejdřív udělala seznam hostů a pak jsem vymýšlela svatební dary. Protože už jsme spolu dost dlouho, potřebovaly domácí spotřebiče obměnit :-) Taky vím, že někomu nevyhovuje dávat peníze. Hodnota darů se pohybovala od pár stovek do pěti tisíc za vysavač podle toho, co jsem věděla, že si dotyčný může dovolit. Ke konkrétnímu hostu jsem v seznamu vždycky přiřadila dar a pak jsem jim to prostě řekla i s přesným typem (např. vysavač Electrolux Z8810P Ultra one). Stejně se nás každý, koho jsme pozvali na svatbu, hned ptal, jaký chceme svatební dar. Těm, pro které jsme nic nevymysleli, jsme řekli, že se necháme překvapit a že nás neurazí ani peníze, ale že to necháme na nich, co oni považují za vhodnější, a vyloženě kýčovitý dárek jsme dostali jen jeden :-)
Odpovědět
@makovaapanenka já zatím průběžně přidávám do seznamu darů co nás napadne, že bysme mohli potřebovat, takže seznam už snad celkem mám, ale nevím jak o něm hostům říct..s některými se moc nestýkáme, nemám na ně třeba e-mail...někde jsem četla o kartičkách s odkazem, které se přidávají do obálky k oznámením, co myslíš?
Odpovědět
@nikyz koho zvete, kdyz se nestykate a nemas na ne email? nejake teticky z pateho kolene? :( jj, my davame karticky, spoustu inspirace jsem nasla tady, posklada jsem dva texty do jednoho - nekdo chce prispevek na domacnost, na libanky, na miminko. Vytiskli jsme ve stejnem vzhledu jako oznameni a pridame do obalky vsem pozvanym
Odpovědět
@regenbogen půl rodiny máme na Moravě a půl v Čechách, nevídám se se všemi tátovo sourozenci, a kamarády, protože se nevídám ani s tátou..ale pozvaní být musí.. :-( to zní skvěle, děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nikyz promiň, a proč musí být pozvaní tátovo kamarádi, tím spíš, když se s nimi nevídáš? My teda zveme jen nejbližší rodinu, nechápu, co by na naší svatbě dělali jejich kamarádi tím spíš, pokud je vůbec neznám...
Odpovědět
@yumy tak to je snad jedno, koho si zve, téma jsou dárky, a ne pozvaní lidi, vždyť do toho nikomu nic není
Odpovědět
Profilova fotka
@lenooorek no já to nemyslela zle, jen mě to zajímalo....tak nic :-)
Odpovědět
@yumy protože když nikoho z nich nepozvu, tak zaprvé nebude mít tátu kdo hlídat až se zase opije :-| a za druhé nám na svatbu nepřidá žádné peníze..
Odpovědět
Profilova fotka
@nikyz nam nasi taky nepridavaji penize na svatbu.je to nase svatba a chceme si ji zaplatit sami.tim spis bych jejich penize nechtela,kdyby to bylo podmineno necm takovym.ale to je tva vec. Jsem mimo tema
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 1 roce
My jsme všechny požádali už při rozesílání pozvánek o finanční příspěvěk na líbánky a jinak jsme si "objednali" jen tuto sadu příborů: http://www.luxusnimanikury.cz/sada-pr... :-)
Odpovědět
Já nedávno sháněla kamarádce svatební dar. Našla jsem stránky magazin.dobrydarek.cz/ kde je celkem dost pěkných tipů na dárky. Tak kdo neví co koupit nechte se inspirovat.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
My jsme všem řekli, že jestli nám něco chtějí dát, tak penízky. Co budeme potřebovat koupit si radši vybereme my.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Dobrý den, hodně lidí si ode mě objednává svatební set alba, krabičky, do které se potom mohou dát drobnosti za svatby a blahopřání a to vše ve stejném designu a barvy svatby. Zde jsou ukázky http://www.beremese.cz/catalog/vendor... je tompraktický a elegantní dárek, který nikoho neurazí a pokud by chtěli věnovat ještě nějaké další peníze, mohou je uschovat do stránek alba.
Odpovědět
My taky všem budeme dávat vědět u oznámení, že chceme peníze. Co s talířy, které už máme? Když už spolu nějaký čas bydlíte, tak si myslím, že peníze jsou nejvhodnější. A co se týče výše daru, tak třeba bráchovi jsme dávali 10.000,- a teď když se vdávala přítelova nevlastní sestra, tak to bylo 2.000,-, jelikož jsme zrovna spravovali dům a nebylo na rozhazování, ale myslím si, že 1.000,- je minimální hranice, s menším obnosem bych na svatbu ani nešla. Samozřejmě od kamarádky, která je sama a bude svědkyní nečekám honosné dary a v obálce tisicikoruny! U té jsem třeba strašně moc ráda, že tam bude se mnou a bude mou pravou rukou ;-) Za ty peníze chceme jet na pořádnou svatební cestu a zrelaxovat se u moře po těch 3 letech, kdy jsme jen makali na domečku a všechny peníze sypali do něj!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Holky je podle Vás dobrý svatební dar dárkový koš? Nenapadá mě nic jiného, jasněže k tomu přidáme i peníze, ale říkáme si, že by bylo fajn nedávat jen obálku, ale třeba takový dárkový koš ve formě kaskády, by nemusel být špatný co na to říkáte?
Odpovědět
@fiolka Pokud v něm budou dobré věci, které určitě novomanželé neodloží do kouta, nebo při nejbližší příležitosti nedarují jinému, pak proč ne? My se snažíme přinést vždy s darem nějakou drobnost, aby to nebyla jen obálka. Třeba čaj od bylinkáře.
Odpovědět
Podle mě to není špatnej nápad ;) Jako ony jsou hrozně hezké koše pro novomanžele :) Ikdyž všichni teďka chtějí jen peníze, jak to vidím ….
Odpovědět
Já jsem se dívala, že na Dárkovně, mají právě hezké ty kaskády, tak si říkám, že by to nemuselo být špatné. Takže si myslíš, že to nebude propadák?
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme připojovat k oznámení a pozvání na svatbu, že pokud nám chtějí něco dát, tak uvítáme penízky (začínáme stavět dům, tak se bude hodit každá kačka a na nákup spotřebičů atd je ještě brzy). Např. ale mé 3 kamarádky z VŠ se vyjádřily, že by nám raději daly nějaký dárek cca okolo 1 500. Tak jsem řekla, že jasně, že to chápu, že ty peníze jsou spíš pro rodinu a poslali jsme jim odkaz na varnou konvici cca v té ceně s tím, že ta se dobře uskladní než bude domeček stát. Pokud se ozvou ještě další lidé, že nechtějí dávat peníze, tak vždy podle částky, kterou navrhnou vymyslíme konkrétní dárek a pošleme konkrétní odkaz. Spíš teď řešíme, že na svatbě budou lidé, kteří nám chtějí pomoci s přípravou - teta je flóristka, takže si vzala na starost vše okolo toho, další paní vizážistka, fotograf je také příbuzný...je nám úplně jasné, že si za pomoc pro nás nevezmou ani korunu, tudíž bychom rádi tuto pomoc přijali alespoň jako dárek, aby nám nic dalšího nedávali. Jenže když tam nedáme cedulku o penězích, tak se bojím, že zase přinesou nějaký dárek, který nevyužijeme. No, uvidíme, jak to vymyslíme.
Odpovědět
tak my třeba ty drobné věci do domácnosti máme nové, ale taková pračka nebo lednička, ty jsou na pokraji smrti. Takže máme v plánu napsat na kartičku, že drobnosti již máme a že uvítáme každou korunku na ty větší spotřebiče, které dosluhují. A když něco zbyde, přidáme to na svatební cestu.
Odpovědět
Ahoj :) My jsme se vloni rozhodli, že budeme originální a jako svatební dar jsme našim blízkým přátelům koupili roční patronát vinného keříku na jižní Moravě :) Spočívá to v tom, že vlastní na jeden rok jednu vinnou hlavu a můžou si vyzkoušet jaké to je, být vinařem. Myslím, že se můžou zúčastnit 3 akcí za rok, kde je čekají práce ve vinici a pak třeba nějaká degustace nebo jiný program. Byli z toho fakt nadšení! :) Kupovala jsem to stránkách www.mejtesvojihlavu.cz (tak se jmenuje ten projekt) :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?