Svatební dar - peníze

Profilova fotka
Ahoj, nemám tu ne beremku co dělat. Nejsem zasnoubená ani se vdávat nebudu bohužel, ale napadlo mě, že by jste mi tady mohly poradit, jak to chodí se svatebními dary. Jak se to předává, jestli osobně nebo nějak jinak. Nebyla jsem nikdy na svatbě, kde bych já předávala. Jednou s rodiči, tak to předávali nějakým způsobem rodiče a pak s bývalých přítelem a to už si nepamatuji. Prostě jde mi o to, že jsme pozvaní na na svatbu sousedům kde stavíme domek. Je to satelit, takže mladé rodiny a jsou pozváni všichni. My jsme sousedi hned vedle, ale nějak zvlášť se neznáme, zajdeme na kafe, když tam jsme nebo soused přijde na kukandu, jak pokračujeme, ale jinak nic víc. Moc se nám tam nechce, z ulice nikoho moc neznáme, ale oni nás prostě ukecávají, až přijdeme klidně i s dětmi. Tak pokud se rozhodneme (myslíte, že máme přijít?) chtějí jako dar peníze. Kolik? 2tis za nás dva nebo i za děti 4 tis - no stavíme, takže to je už dost? Jakým stylem, do obálky mi to přijde trapný. S blahopřáním? Poraďte mi nějakou variantu, vtipnou :-)...pak jsme ještě pozvaní v záři na bratránkovu svatbu a taky chtějí peníze, tak bych to užila ještě i tam :-) . Díky moc za rady
Odpovědět
Profilova fotka
@koffen nevim, jak je to momentalne zvykem v Cesku, ale u nas to s dary vypadalo takto: blizka rodina na pozadani dostala cislo uctu, jinak vetsinou davali do obalek s pranim a predavali pri gratulacich po obradu. pro kamarady nam cestovni kancelar pripravila webovku, kde byly udaje o planovane svatebni ceste a samozrejme bankovni spojeni, pokud by chteli prispet (meli to hezky udelane, s kazdym prispevkem nam doslo i prani a jim naopak podekovani). kolik dat zalezi na vasi fin. situaci a jak jste si se snoubenci blizci
Odpovědět
Profilova fotka
@koffen S dary peněz je to nejběžnější obálka a přání. Ale pokud chcete předat peníze jinak, s vtipem, nebo aby si je částečně novomanželé vysloužili, vymýšlí se různé blbůstky a srandy, úkoly atd. Někdo dává peníze v láhvi, na které je přání, někdo pořídí pirátskou truhlu a naplní ji rozměněnými mincemi, poštovní auto plné "peněz", to samé nějaké auto co rozváží peníze, na jedné svatbě se předávalo stavební kolečko naplněné z poloviny mincemi (ale tam se skládala celá rodina, ono zaplnit ho jen do půlky mincemi bylo dost nákladné). A úkolů se dá vymyslet taky celá řada, aby společnými silami plnili něco a dostávali odměny - taneční úkol, nějaká zručnost pracovní či sportovní - když on hraje fotbal, tak nevěsta kope na bránu... To už je na fantazii, o tom co novomanželé jinak dělají, nějak to propojit či proházet a snaze se taky trochu při předávání pobavit - a je to vítáno i ostatními hosty, že se něco děje. Navíc takový dar si každý pamatuje, než jen předání obálky. Berte to jen jako inspiraci a třeba nakonec vymyslíte svůj nějaký originální způsob, při kterém se pobavíte.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim, ze dva tisice za Vas uplne staci ..... My to ted meli taky tak, ze vetsinou se to pohybovalo kolem 1000 na osobu a deti se nepocitali, ty nic moc nepropiji, neproji .... Dostavali jsme taky hotovost, vetsinou v obalce, nejvtipnejsi asi byl kybl s piskem a v tom nahazene a zahrabane mince ..... to byla fakt zabava to presypani ... nebo prasatko s penezma jsme dostali, nebo darkovou krabicku s cajema a pod pytlikama byly mince, dostali jsme obras s blahopranim a kolem toho bankovky .... da se toho vymyslet spousty :)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud jdete jen na odpolední raut, tak 2 tis za vás všechny jsou dostačující. Pokud jste zváni na celý den, tedy i s obědem, tak bych možná ještě něco tisícovku přidala. Co jsem byla já na svatbách měli většinou stoleček na věcné dary a truhličku na přání s penězi, ale na té poslední jsme to dávali ženichovi do ruky, asi záleží jak to budou mít oni. To už zjistíte na místě. Pokud je ti hloupé dávat jenom obálku, tak my dávali minule takovouhle krabičku a měla docela úspěch a vůbec není problém si ji vyrobit. Jinak na fleru seženeš už vyrobenou. Popř. jak darovat peníze vtipně stačí zadat do googlu a vyjede spousta možností. :) Záleží jen na vás a na tom jak moc jsou novomanželé konzervativní. ;)
Odpovědět
Profilova fotka
já dávala kamarádce peníze v pohodě kaktusu, sladila jsem vše s barvou svatby a myslím,že se to i líbilo :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?