Poraďte hrnce podobné Zepteru, ale levnější

přála jsem si za svatební dar hrnce Zepter, ale v obchodě jsem zjistila, že nejlevnější jsou od 5 000Kč do cca 25 OOOKč za kus :-S To by mi hosté kupovat nemohli... Holky, poraďte mi, které jiné hrnce máte odzkoušené? Je dobrá Tescoma? Já bych si moc přála nějaké s tlustým dnem, aby se v nich nepřipalovalo. Díky moc W.
Odpovědět
1
2
Velmi záleží na tom taky jakou máš varnou desku, pokud obyčejnou např. skleněnou, tak je jedno co máš za hrnce, u těch speciálních, je taky potřeba vařit ve speciálních kastrólech. V tom bych neporadila. Já nemám žádnou spešl varnou desku a preferuji smaltované pekáče, hrnce atd., které se dají v poho použít i na plyn. Je to sice těžké nádobí, ale opravdu se nepřipaluje. Jsou modré s černým vnitřkem. Mám nerezové hrnce od Tescomy a jsou na h... připaluje se, dělají se okraje ( např. u špenátu ) . . . nerezové nádobí nemusím. Zepter do domácnosti, jsou podle mě vyhozené peníze ( vaří v nich kámoš na velkém penzionu a to je pak jiná ). . .
Odpovědět
mám plyn a vždycky plyn mít budu, varné desky mi nevyhovují. Moje mamka si před několika lety koupila hrnce a´la Zepter a jsou stále úžasné. Tu firmu ale už zrušili... :-|
Odpovědět
Pak bych vážně doporučila ty smaltovaný, já si je nemůžu vynachválit. Např. pekáč na kuře neexistuje snad lepší . . . Nejsou zase až tak drahé a mají všechny velikosti na který si vzpomeneš.
Odpovědět
my jsme kupovali tu stříbrnou Tescomu - nevím název řady, ale vypadá to na pohled stejně. Zeptery bych nechtěla ani zadarmo. Rodiče přítele mají snad všechny hrnce od nich a zároveň sklokeramickou desku. Když jsem tam náhodou vařila, docela jsem se vztekala. Díky tomu super sandwichovému dnu, nebo co to je, trvá roky, než to vůbec zavaří, a pak to zas dlouho drží teplotu. Je to těžké jako prase, už samo o sobě, nedej bože, když je třeba plný pětilitrový hrnec. Děkuji, nechci. Taky si myslím, že obyč smalt je lepší. A nedoporučuji Tefal - měli jsme řadu s tím červeným bodem, co označuje, že už je to rozpálené. Dva kastroly jsme po roce vyhodili - teflon normálně zpuchřel. Nadělaly se puchýře, které pak praskly a hrnec byl na dvě věci. (opravdu vím, jak mám zacházet s teflonovým nádobím - neudělali jsme ani škrábanec). Bohužel, jsem kráva vyhodila doklady.
Odpovědět
Nemyslím obyčejné smaltované kastroly . . . nevím jak se to co myslím jmenuje, třeba to někde najdu na netu. Ale taky je možný koupit Titanové či platinové nádobí . . . to asi bude suprové, jen myslím, že fakt cena 2000,- a víc je šílená. taky záleží na tom jak často dotýčná vaří. Pokud jen o vik. jako já, stačí nerez Tescoma . . . . :-D
Odpovědět
Už to vím: Výrobce/dovozce: CEBS Nádobí ze silného ocelového plechu - uvnitř silná vrstva smaltu. Nepřipaluje se a dlouho udržuje teplo. Oblíbené v řadě domácností. Použití na plynový, elektrický i sklokeramický sporák. Vhodné pro zapékání v troubě. Lze mýt v myčce nádobí.
Odpovědět
Ještě dodatek k tomu titanu a platině . . . 2000,- platina jeden hrnec, titan cca 2800,- jeden hrnec . . . mají 10 let záruku na hrnec a věřím, že v tom se připalovat nebude.
Odpovědět
díky arietisko, mohla bys mi ještě napsat značku? Nebo písni do IP ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, ta si tu tak čtu vaše názory na hrnce. Žádná velká kuchařka nejsem, ale na Zeptry nedám dopustit. U rodiče je mají přes 10 let a jsou pořád stejné. Když jsme si zařizovali domácnost, tak jsme se taky ohlíželi na každou korunu a tak jsme koupili podstatně levnější hrnce od Tescomy - Tulip. Můžu říct, že sice kupíte kastrol do 1.000,- a má stejný vzhled jako zepter, ale je k ničemu. Dendiso musím s tebou souhlasit. Připaluje se v něm jídlo a údržba je hrozná. tak jsem začala objednávat Zeptry. Kvůli ceně po jednom. Vzhledem k tomu, že se v nich dá vařit i smažit a vařit v řadě nad sebou, tak mi stačí 4. U našich mají plyn a sklokeramiku a vaří se mi v nich všude stejně dobře:-). Myslím si, že to, že je hrnec těžký je dobře, protože je to záruka kvality a taky toho, že se jídlo hned tak nepřipálí. Ty lehké hrnce, hlavně z Polska, jsou sice lehké, ale za dva roky se zdeformuje dno a můžete ho vyhodit. Wasabi Zepter nezrušili. Jestli chceš dám ti kontakt. Přijedou až k tobě domů s nabídkou. Jak tu píšete o těch platinových hrncích, tak je měl brácha a po roce se mu zničily! Celé dno měl plné puchýřků a úplně se mu odloupala výplň (nevím co to je). Jo a reklamovat to je zážitek - pomalu rok si s nima vyměňuje akorát dopisy, odpověď pořádná žádná a hrnce má v krabici. Chce to asi zvážit. Já osobně jsem tedy pro Zeptry. A dají se teď koupit na splátky bez navýšení a hrnec ti dají do týdne po podpisu smlouvy. Takže se to ve 2 letech dá zvládnout zaplati. A taky ti stačí asi tak 4 hrnce. Dá se to. zepter taky nabízí svatební šeky. Tak by sis je třeba doplatila. Tak holky, dobrou chuť:-))
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám cca rok TULIP od Tescomy, vařím na plynu a jsem s nima maximálně spokojená, neměnila bych. Koupili jsem celou sadu a vaří se mi v nich opravdu dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já mám cca rok TULIP od Tescomy, vařím na plynu a jsem s nima maximálně spokojená, neměnila bych. Koupili jsme celou sadu a vaří se mi v nich opravdu dobře.
Odpovědět
Ahoj holky, taky musím přispět :-D Kdysi rodiče koupili napůl s tetou sadu hrnců RUDH (Wasabi, není to ta zrušená firma?), ale používáme v podstatě jen jeden hrnec na vaření příloh (brambory se vaří jen v trošičce vody, rýže klasicky, ale u obojího stačí jen dát na nejmenší hořák, počkat, až jde z hrnce pára, nechat to "pařit" 5 minut a po půlhodince čekání je hotovo - tj. ušetří se energie; taky se v něm dobře vaří špenát, omáčky, pudink - věci, které se rády připalují) a pánev na maso apod. Toto mi připadá jako jediný účel těchto hrnců - nedovedu si v nich představit vařit třeba klasickou polévku se zásmažkou - na tu je nejlepší klasický smaltovaný hrnec. Perfektní je taky litinová pánev (zvenku černá, uvnitř smalt - většinou modrý) - má dřevěné šroubovací ucho, tak se v ní dá vařit na plotně i po odšroubování ucha péct v troubě - takovou si určitě pořídím do vlastní domácnosti. Jinak na zapékání do trouby mám nejlepší zkušenost s varným sklem, nechci nic jiného. Toť mé zkušenosti. Ale abych se vrátila k otázce Wasabi - myslím, že je zbytečné mít celou sadu Zepteru - 2 různě velké hrnce + pánev bohatě stačí a zbytek ve smaltu ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám hrnce od Tescomy, celou sadu a jsem s nima spokojena na 100%, mam je od svatby (tj. pres rok) a zadny problem, varim v nich dost casto a super...S Zepter zkusenosti nemam, ale nekoupila bych si je, neverim ze jsou tak dobre, navic jsem spokojena s Tesocmou tak k cemu Zepter, ze?... :-D No jinak takymuzu doporucit ten smalt, je to vyborna vec a do trouby taky nedam dopustit na varne sklo.... :-D Mejte se...
Odpovědět
Ja se taky pridavam, mam hrnce od Tescomy - ted nevim, jaka rada (maji zlaty ouska) a spokojena jsem s nima az az... :-) Jinak mam taky smalt. nadobi - jeden hrnec vetsi, druhej mensi a panev - nemuzu si to vynachvalit. Nepripaluje se mi nic.... Jo a na zapekani mam taky varny sklo jako ivett ;-)
Odpovědět
Já mám doma taky hrnce od Tescomy - stejný jako zvizatinka, s těma zlatýma ouškama - a jsem s nima moc spokojená, snad nikdy se mi nestalo, že by se mi jídlo připálilo ;-)
Odpovědět
Přiznávám, že vařím na plynu ve smaltovaných hrncích ještě po babičce a nemůžu si v nejmenším stěžovat :-) Nerez se moc nemusí se slanou vodou a taky s myčkou, tak možná leda nějaké speciální slitiny... Ale já bych asi tisíce za hrnec nedala, když vím, že v tom smaltu se vaří parádně (a to vařím opravdu hodně) :-D Pánve mám Tefal už několik let a taky maximální spokojenost... A v troubě jsem až donedávna zapékala ve varném skle, dokud mi holky nedaly římský hrnec a teď nedám dopustit na něj, oproti varnému sklu je to ještě o třídu výš (co se týče chuti jídel) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasím s Len, máme smaltované po babičce a i když jsme si pořídili novou sadu hrnců tescoma, tak vařím mnohem raději v těch smaltovaných.Máme jednu takovou strašně těžkou litinovou pánev, která už hodně pamatuje, ale člověk s ní může dělat cokoliv a nezničí se, nic se nepřipaluje. Na zapékání v troubě varné sklo :-) No a máme kombinovaný sporák plyn, horkovzduška. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja mam taky od Tescomy (nejaka rada Blue) a jsem s nima max spokojena. Chtela jsem s umelohmotnyma usima, aby se na to dalo saha holou rukou. Jinak do trouby varne sklo a panve od Tefalu. Max spokojenost. Ale ja k vareni moc netihnu... :o)
Odpovědět
Profilova fotka
ovecko to jo, ale zase právě nejde to šupnout ze sporáku do trouby, aniž by se jídlo nepořendalo.Ty umělohmotný uši, či z jakého materiálu to dělají :-N by se roztavily, já je nemám ráda. U nás tíhne hlavně k vaření manžel, ale klasická česká jídla vařím já.Ho to baví. :-) A já třeba nesnáším škrábání brambor. :-S Takže vařím ráda omáčky a vepřo knedlo zelo a podobně, těstovinové saláty a všechno s rýží. Jsem schopná sníst během 3 dnů střední hrnec suché rýže, prostě miluji. :-D :-p :-p Holky máme tu vůbec nějakou tému o jídle?? Myslím, že by se nějaká hodila jen tak si povídat o přípravách jídla, co vám chutná a recepty a tak, myslím, že nic podobného tu není. ;-)
Odpovědět
Marcipán sázavské babičky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Len, pozde :-D :-p
Odpovědět
Profilova fotka
len jak jsi to myslela :-D To jsem nepochopila :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Len to myslela tak, ze tohle tema uz tu je http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Profilova fotka
:-D Tak jo no, ale tak se to trošku opráší dodá se tomu nový image a spíše třeba rady pro holky od těch co opravdu umí vařit.Nebo se to neujme a nezbývá nic, než smazat. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
No tak dobře, ukecaly jste mě, dám ji nechat smazat.Může se pokračovat v té zajeté. :-)
Odpovědět
Ovecko, ty zlaty kovovy ouska, co mam ja na hrncich, tak i kdyz jsou kovova (nebo z ceho to je), tak nepali :-D Vubec ani malicko, ja se taky bala, ale je to OK ;-)
Odpovědět
Wasabi: Včera jsem byla omylem na předváděčce těch titanových hrnců. Je to na stejné bázi jako Zepter. Nepřipalovací totálně pánve, hrnce, vaření v páře. Bomba!!! Když jsem viděla co to umí, opravdu velmi vážně uvažuji koupit tu pánev. Hodila jsem ti odkazy do IP už prvně a ta předváděčka byla od firmy TOP Moravia . . . ale na netu se dají ty hrnce myslím sehnat levněji. Fakt,ale super . . doporučuju . . .
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahojte jsem muž ale rád vařím a musím říct že se mi na plynu s hrnci Zepter Tulip vaří výborně,máme i smalt ale ten nám v myčce odprýskává,už ho nechci ani vidět.Nerez je nerez!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Teď jsem si koupila jeden hrnec od Tescomy (řada Prima tuším) a nemůžu si ho vynachválit! Jsou sice taky dost drahý, ale myslím, že to za to fakt stojí! A nebo jak píše arietiska - titanové hrnce. Koupila jsem si takovej maličkem kastrůlek ve výprodeji domácích potřeb a je naprosto úžasnej! Akorát se do něj nesmí používat kov.
Odpovědět
Já jsem pro měď, nejlepší zkušenosti. Akorát to není levnější................
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?