Nechceme penize

V dnesni dobe lze vsude najit, jak si rici o penize, ale diskuzi o vecich darech je malo. My si o penize rikat nebudeme, nicmene mame problem s tim dat radu, jake dary bychom uvitali. Jak vypadal vas seznam daru? Co jste si prali? Nebyl pro hosty problem sehnat vami vybranou vec? Nas napadlo si prat porcelanove nadobi a nejak ho rozdelit mezi vice hostu, papinak.
Odpovědět
Nejlepší je tímto pověřit člověka nebo to vyyvěsit na web,. Zkrátka, aby to fungovalo jako rezervace :-) Napíšete si seznam věcí, co byste chtěli - čím konkrétněji, tím lépe (hlavně pro vás!), takže např. konkrétní typ žehličky, utěrky BLABLA Ikea, Tescoma... nejlépe připojit i obrázky... můžete připojit, že oceníte i dárkové poukazy do obchodů XY, CZ... A pak odkázat lidi na člověka, který to má na starosti a který jim řekne, zda už tento dárek neukupuje někdo jiný ;-) Přát si můžete cokoli, od vybavení, přes ty poukázky, knihy, zážitky (víkend pro dva), čím větší výběr, tím lépe ;-) Snad je to takto srozumitelné...
Odpovědět
Profilova fotka
tady na bereme se se dá taky vytvořit seznam darů, ale nevím jestli se to dá pak přeposílát třeba mailem nebo tak, to vyzkoušený nemám.
Odpovědět
Znami to meli i tak, ze primo na webove strance bylo policko, ktere se dalo zaskrtnout a tim ostatni videli, ze dany dar uz je obsazeny. U neceho meli i linky primo do e-hopu, u neceho konkretni znacku a model. Prislo mi to prakticke.
Odpovědět
Našla jsem tyto stránky https://www.tomikup.cz/stat/svatebni-..., určitě jich existuje více, věřím, že ty zhraniční budou i hezčí a vymakanější, jen zapátrat :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kolega měl webové stránky svatby a byl tam i seznam konkrétních darů (včetně odkazů na e-shopy), ze kterých si hosté mohli vybrat a po zakliknutí už byl ten dárek "obsazen". Ale zase kolega od přítele, zrovna minulý týden "nadával", že mu někdo dal odkaz takhle na dary a vůbec se mu to nelíbilo, protože viděl, co všechno tam mají vybrané (play station, domácí kino, hrnce od Tescomy atd.) a asi mu to přišlo, že si vybrali samé extra věci a záviděl :-)
Odpovědět
U seznamu je pak problem, ze by mel byt opravdu obsahly, aby pokud by vice lidi chtelo dat napr. nakladny nebo naopak levny dar, aby vubec meli z ceho vybirat. Dalsi vec je, ze treba pro starsi generaci muze byt seznam na internetu nedostupny nebo neaktualizovany. Ja bych s tim seznamem byla opatrna.
Odpovědět
@kacenkakaca Neinternetová generace už jsou dnes snad jen babičky, kterých máme každý omezený počet :-) a dá se jim případně zadat nějaké určité přání (jako třeba to nádobí nebo papiňák)...divila bych se, kdyby někdo další nezvládl koupit dárek přes eshop...Ale souhlasím s tím, že by seznam měl být dostatečně obsáhlý. Setkala jsem se taky s tím, že byl podobným způsobem udělaný seznam příspěvků na svatební cestu - bylo tam konkrétně rozepsané ubytování v konkrétním městě a hotelu, vstupenky do lázní, jízda v kočáře apod. i s odkazem na zaplacení. Bylo to milé, že jsme přesně věděli, na co jsme přispěli - a po svatební cestě jsme ještě každý z toho daného místa dostali pohled :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff no, ony to casto nebyvaji jen babicky, ale spousta lidi ve strednich letech neovlada vubec pocitac a internet a takovi lide, co neumi nakupovat pres e-shop je spousta i v moji generaci. Ono se to treba nezda, ale tech lidi je porad dost. Vim, ze je to zvlastni, ale je to tak.
Odpovědět
@monny3 Popravde mame oba pocit, ze nic nepotrebujeme. Vybereme par veci do budoucna, ev.dokompletujeme sadu hrncu. Zatim jsme v malem byte a zbytecne veci se nam sem nevejdem, do budoucna budeme ve vetsim, ale zase je hloupost vybirat veci "kdyby se nekdy hodily".
Odpovědět
@nanani tak pokud vlastne nechcete ani hmotne dary, nabizi se spis ty penize - treba konkretne na svatebni cestu, pripadne nakup neceho vetsiho nebo jako penize na nove bydleni. Nebo je mozne hostum napsat, ze dary nechcete, pripadne vybrat jen nejake drobnosti.
Odpovědět
@nanani Sestra to měla tak, že vybírali peníze na konkrétní věci. Vyrobili 3 kasičky označené na postel, na miminko a na kuchyň. Hosté se pak sami rozhodli, kolik a na co chtějí přispět. Třeba zrovna ty peníze na miminko použili až když to teprve bylo aktuální.
Odpovědět
@mary_luca penize nijak vybirat nebudeme, nelibi se nam tato forma daru, povazujeme jinza velmi neosobni...
Odpovědět
Článek se načítá
@nanani já respektuji tvůj názor, ale koupit dar z prilozeneho odkazu na eshop nebo dle přesného popisu mi připadá neosobní úplně stejně.
Odpovědět
@kacenkakaca Ale porad to bude dar od XY a v tom daru svym zpusobem vzpominka na toho cloveka. V pripade peneznich daru si nejspis nereknu "1/4 pracky mame od babicky" Do daru urcite nikoho nutit nebudeme, ale nez mit sosky jelenu, kterym ani jeden neholdujeme, to radeji vybrat neco pouzitelneho. Spis hledam napad, jak vyresit dorazy na to, jaky si prejeme svatebni dar.
Odpovědět
@nanani vzpomínka na blízkého člověka je pro mě to, co nosím v hlavě (a srdci), z hmatatelneho třeba fotografie, nebo dárek, do kterého dotyčný dál něco ze sebe (tedy ne třeba zehlicka, kterou si člověk vybere sám), ale skutečně osobní dar. Na svatbě asi vnímám tu vzpomínku na daného člověka skrz ten zážitek a ne nějakou věc. Ale to je o osobním nastavení. K tématu, jak vyřešit dotazy na svatební dary - dat dostatek nápadů k tomu, jaké dary byste si přáli. A tady narazíme zase na to, že vlastně skoro nic nechcete....
Odpovědět
@nanani My měli svatební seznam na jednom univerzálním webu, i s odkazem, kde se to da pořídit. Hosté oznacili to, co uz pořídili. Problém ale vidím v tom, ze "vlastně nic nepotřebujete", protože hosté určitě s prázdnou přijít nechtějí, vy nechcete peníze a darů jim moc nenabidnete... My měli na seznamu dary asi v dvojnásobném počtu než hosty, začínaly uz na 200, bylo tam třeba dost poukázek do našich oblíbených restaurací, divadel... Prostě pokud odmitate peníze, pak by hosté měli mít dostatečný výběr.
Odpovědět
@clear301 Přijde mi zbytečné pověřovat tím člověka, když jsou online rezervační systémy na svatební dary. Přimárně bych využil online systém a člověka dal jenom jako pomocný kontakt pro babičky, které netu neholdují ;-)
Odpovědět
My máme připravené lístečky k oznámení, na kterých je napsáno, že bychom rádi buď příspěvek na svatební cestu, nebo darovaný společený zážitek - jestli to někdo pojme jako poukázku na romantickou večeři, nebo spolu vyrazíme pod stan na víkend nebo na ferraty to je už na každém :-) kdo nás zná, tak ví, co by se nám mohlo líbit. Domácnost máme vybavenou a tak radši uvítáme lístky do kina, než další hrníček :-). Každý si v tom bude moct najít to, co mu bude nejbližší a je to přání, které nám mohou splnit i studenti :-) stačí, když nás pozvou společně do oblíbené kavárny. Jsem hodně zvědavá, co kamarádi vymyslí :-)
Odpovědět
@apophys ano to sice jsou, ale nevím, jak to má daná osoba se svatebčany, u nás třeba asi tak třetina, možná i polovina nemá mail, přítelovi rodiče a celá jejich rodina vůbec internet nepoužívají, žijeme na vesnici a kdybych jim řekla, že dary si mají rezervovat nějak online, určitě by se netvářili,protože by opravdu nevěděli jak na to - proto píšu o tom člověku...
Odpovědět
Profilova fotka
jsem potěšena, že se konečně někdo neptá na to, jak vyrazit z hostů co nejvíc peněz..... Ale moc nových rad nepřidám... :-| Seznam je myslím pro naprostou většinu lidí víc než fajn - na web jsem dávala nějaký obecný článeček o tom, jaký typ darů bychom rádi: osobní, s duší, ručně vyrobený nebo klidně z blešáku, s nápadem a vtipem, nebo s vysokou likviditou... a tak podobně. Pro ty, kteří by z tohoto měli jen těžkou hlavu, jsme vypsali několik hmotných věcí, které by se nám hodily, byť je nutně nepotřebujeme (toustovač, lux,....) - a na to se hodil odkaz zde na beremese.cz, kde se to dá rovnou "zarezervovat". Tady jsem dala odkazy na konkrétní věci, ale spíš pro představu (protože luxy mohou být velmi různé). Dopsala jsem nějaké další předměty, kudy lze mířit - právě abychom se vyhnuli několika porculánovým soupravám (např. máme rádi jednoduché obrazy, kvalitní povlečení, kytky,...) - a s dary jsme byli ve finále maximálně spokojeni. 95% našeho okolí nemá s přečtením si svatebního webu problém, a ti jedni rodiče, kteří jo, se stejnak několikrát zeptali. Ale to asi víte, jestli si můžete dovolit informovat svatebčany na internetu nebo je to u vás nepoužitelné....
Odpovědět
@zuzekk s internetem kamaradi vetsina nasich hostu. Nakonec nebudeme rikat predem o zadmem seznamu, ale nekomu z rodiny dame tipy a hosty s dotazy na toho cloveka odkazeme.
Odpovědět
Profilova fotka
@nanani tuto funkci jsem jednou měla, a moc to nefungovalo..... ono aktivně zvednout telefon a ptát se - málokdo. Pár (doslova) lidí se ozvalo, nevěstin strejda se pečlivě vyptal, a stejně nakonec koupil odšťavňovač jak kráva...
Odpovědět
@nanani když půjdeš na hlavní stranu beremese.cz tak v pravo nahoře je SVATEBNÍ SEZNAM. Nahážeš tam co chceš, i třeba s odkazy kde to koupit, rozdělit servis můžeš klidně na několik položek a lidi klikají a rezervují si dary. Tak máš jistotu, že dostaneš co chceš a jen jednou :-))-
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Online rezervačních systémů na svatební dary je plný internet. Řeší to spoustu problémů, protože nedostanete nic více krát a dostanete jen praktické věci, které opravdu potřebujete...
Odpovědět
Profilova fotka
Podľa mňa ideálne všetky predstavy a želania zavesiť niekam na web, alebo každému dať spolu s oznámením. My sme naopak nechceli vecné dary ale peniaze a tak sme to dali na web. Na druhej strane sme nechceli "vyberanie na šatku" či ako sa tomu kde hovorí, proste ďalšie peniaze pre mladomanželov, predtým ako si hosť zatancuje s nevestou, alebo rôzne to býva. Tak sme to tiež zavesili na web a všetci pochopili, ak keď sa k nám občas dostala otázka "prečo?" :-D
Odpovědět
Nakonec jsme meli na nasich strankach seznam svatebnich daru vc.odkazu a ceny...dary byly od asi 280,- do 1300,- Hostum se web i seznam libil a manzel uz dostal dve prosby o vytvoreni webu a seznamu daru :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, nově jsme připravili dárkové VOUCHERY jako svatební dary pro nevěsty a ženichy, kteří chtějí využít naše služby. Možná by to byl vhodný dárek i pro Vás...Neváhejte nás kontaktovat
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?