Místo darů chceme peníze. Jaký text dát na kartičky?

Potřebuji poradit, místo darů bychom chtěli peníze, ale nevím jaký text dát na kartičky.
Odpovědět
1
2
ahoj naše zní takto svatebčané naši milí, dovolte nám prosbičku, raději než věcné dary, naplňte nám kasičku. Velkou radost budeme mít i z korunky drobné. Mnohokrát Vám děkujeme za každičký halíř, stokrát lepší než nést domů stodesátý talíř. ale hlavně - oslavte to spokojeně s námi a mame to dame do průvodního dopisu takže žádná kartička navíc
Odpovědět
A tak děkuji za radu.
Odpovědět
Aho my máme hodně podobnou. A bylo mi řečeno. že to není vhodné dávat na oznámení, což je vlastně pravda, protože oznámení dávám všem, co chci, aby věděli, že se budeme brát a tuhle kartičku by podle mě měli dostat jen hosté, které zvu na hostinu.. A my si oznámko, pozvánku na hostinu i tuhle kartičku s básní tvoříme sami, takže nám to nijak extra do výdajů nezasáhne
Odpovědět
Profilova fotka
Řekla bych, že je vhodné to napsat úplně normálně, něco jako "pokud váháte s výběrem dárku, vězte, že domácnost máme již vybavenou, ale moc rádi cestujeme a uvítali bychom finanční dary pro naši svatební cestu." Nebo něco takového. Jistě jde o dospělé a příčetné lidi, kteří si to snad můžou přečíst v normálním podání. Mně někdo poslat veršovánku, tak si budu připadat jako idiot. A hlavně si budu myslet, že se za to novomanželé stydí a proto se to mermomocí snaží odlehčit něčím vtipným (na okraj...ty básničky vtipné vážně nejsou :-D )
Odpovědět
@barbora_b Přesně! Já už jsem se na to chvíli chtěla zeptat, jestli to tam někdo napsal normálně...je to tak jak říkáš, že ta básnička je, jakoby se za to člověk styděl...Vždyť už je to tak normální, chtít peníze a ne věcné dary. Ještě by mi přišlo vhodný to doplnit o nějakou větičku, že to není o daru (ani finančním) - hlavně budeme rádi, že přijdou. Ale prosím žádné veršovánky :)
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b v tom s tebou souhlasím....já to chci napsat do mailu, který budu rozesílat všem před svatbou...prostě sručně a jasně, že pokud nám něco chtějí dát, tak radši peníze. Já jsem se tam chystala napsat asi " Nedávejte nám prosím věcné dary..domácnost máme vybavenou a co budeme chtít, to si koupíme. Pokud nás chcete obdarovat, přispějte nám jakoukoli částkou na naší vysněnou svatební cestu" Nestydím se za to.
Odpovědět
Ahoj holky,téma mě potěšilo uvažujeme o něčem podobném,akorát jsem si nebyla jistá jak na to.Děkuju za tipy ;-).
Odpovědět
@luca08 my jsme na karticky nic nedavali, ale cca 2 mesice pred svatbou jsme rozesilali hostum informacni dopis, kde byly informace ke svatbe a nakonec i nejaka ta versovana basnicka, ze doma vsechno mame, tak jestli chteji prispet, tak hotovosti..
Odpovědět
Profilova fotka
A mně zas přijde trapný někomu suše oznámit, že chci prachy. Ty básničky mi přijdou jako nenásilná forma, kterou lze zamezit množícím se otázkám na to, co chceme jako dar. Mně by zas přišlo divný, kdyby mi tam někdo napsal něco ve stylu "Jako dar chceme peníze", ta básnička mi přijde jako lepší varianta.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, tak my jsme to udělali tak jako bolekat , taky jsme poslali k oznámení průvodní dopis s informacemi o průběhu dne a jako PS: jsme napsali basničku : jestliže si někdo z Vás se svatebním darem hlavu láme, potom věztě,že my dva již v dámacnosti všechno máme. Potěší nás však příspěvek v jáké koliv výši,který nám rozpočet na líbánky zvýší.
Odpovědět
Profilova fotka
My také nechceme žádnou básničku, a proto na kartičku se základními informacemi (ne oznámení) napíšeme něco podobného, jako tady zmínila @barbora_b :)
Odpovědět
Nám taky připadne básnička taková násilná a chtěli bychom to hostům oznámit "normánlnějším" způsobem. Jem ráda, že většina z vás to vidí podobně ;-) Tímto svým názorem však nezatracuji ty, kteří rádi básničkují :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky, my jsme posilali oznameni a k tomu zvaci karticku na obed nebo vecerni raut, kde jsme na zadni stranu pridali basnicku :-D , ze misto daru ocenime prispevek na svatebni cestu. Nikdo z hostu se nad tim nepozastavil, dokonce jsme dostali nekolik hodne vtipnych peneznich daru. Treba obrovskou kartonovou platebni kartku, kde byla uvnitr kapsicka s penezi a na ni napsano "karta platebni na romantickou cestu svatebni" :-) Nebojte se toho, myslim, ze v dnesni dobe je normalni chtit penezity dar, protoze vetsina lidi spolu pred svatbou dlouho zije a domacnost ma vybavenou.
Odpovědět
Profilova fotka
mně ty "ftipný básničky" připadaj tak nějak lehce nablblý 8-) Ale zase věta o přijímání úplatků ("Pokud nás chcete potěšit nějakým milým dárkem, úplatky přijímáme v hotovosti v jakékoliv výši, děkujeme") může připadat pitomá jinejm ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
holky, já tedy básničky taky nemusím...ale máme vytvořené webovky, kde jsem to přímo napsala: "Pokud si náhodou lámete hlavu se svatebními dary, pak vězte, že pro nás bude nejvetším darem, když se nám tu svatbu podaří zaplatit. Jinými slovy obálková metoda by nám udělala asi největší radost. Děkujeme za pochopení. " Máme velikou svatbu se spoustu kamarádů a chápající rodinu a hlavně nás všichni dobře znají..nic "klasického" od nás čekat nemůžou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bych řekla, že většina lidí se rovnou zeptá rodičů nebo novomanželů, co chtějí...tak to chce instruovat rodiče, aby věděli, co odpovídat :-D Asi bych ale nikde nezdůrazňovala, že ty peníze jsou na zaplacení svatby, to mi přijde už přes čáru, nevím, každý to asi bere jinak. Bud nepsat nic, nebo napsat, na co ty peníze opravdu půjdou (dům, nová kuchyně, dovolená). Přijde mi, že by to furt měl být dárek a ne vstupné...víte jak to myslím
Odpovědět
Profilova fotka
Jasně, já to chápu...ale u nás tak nějak všichni vědí, že ty peníze jsou na svatbu.... Ono když máš jen rodinu 80 lidí a do 200 kamarády...nikdo nečeká, že jsme milionáři :-) Každý to vnímá jinak, ale my jsme to napsali tak, jak to je. A hlavně my si tu svatbu z 80% platíme celou sami...tož tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina mě to přijde prašť jako uhoď, každej kdo má IQ nad 80 stejně pochopí, že to znamená "dejte nám peníze", i když to bude básnička ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina Naprosto souhlasim. Budem mít basničku a příjde mi to lepší.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Tak nevím, hledám nějakou "neprofláknutou" básničku. Tu "svatebčané naši mílý, dovolte nám prosbičku..." jsme už loni dostali od dvou kamarádů... Bohužel nemám básnické střevo, abych jí složila sama :-(
Odpovědět
Článek s texty básniček o penězích jako svatební dar je tady, ať to nemusím vypisovat :-) : http://www.svatebka.cz/index.php?volb... ;-)
Odpovědět
@luca08 Mrkni ke mne do alba, v informacnim letacku jsme dali versovanou informaci :)
Odpovědět
@luca08 Je, ja si az ted vsimla data :D tak to asi uz nepotrebujes :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@barbora_b S tvým názorem s ztotožnuji:)
Odpovědět
Tady je článek včetně básniček, jak vhodně požádat o finanční dary. http://www.svatebka.cz/index.php?volb... ;-)
Odpovědět
My to máme napsané na pozvánce ke stolu :-) Kdo si s darem hlavu láme, vězte, že už všechno máme, a proto nás potěší příspěvek v jakékoliv výši co nám rozpočet na svatební cestu zvýší :-) Všichni pochopili, protože se nikdo neptal co chceme :-D Ovšem jestli doopravdy pochopili uvidíme v sobotu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luca08 Ahoj, na internetu jsem našla pár textů. U nás vyhrávala hnedka první varianta. 1. Nelamte si hlavu se svatebním darem, stejně by zatím zůstal ležet ladem, pomozte raději finančním příspěvkem, ať brzy se těšíme vlastním bytečkem/ domečkem 2. Nedávejte nám prosím dary věcné, věnujte raději bankovky cenné. Pro věci hmotné využití není, však penízky v manželství vždycky se hodí 3. Kdo přemýšlí o daru na tu naši oslavu ať nenosí lampičky koše pračky ledničky konto už je vysáté ať už dáte co dáte na svatebnku to vše dáme z letadla vám zamáváme Po svatbním obřadu přijde dále na řadu jídlo pití hostina při které vás přivítá naše nová rodina 4. Jestli si snad někdo se svatebním darem hlavu láme, potom vězte, že my dva už v domácnosti všechno máme, potěší nás ale příspěvek v jakékoli výši, který nám rozpočet na líbánky zvýší. 5. Lámete si hlavu se svatebním darem? Nabízíme Vám možnost zakoupení lístků do svatební tomboly za cenu, kterou necháme zcela na Vašem uvážení. Na večírku pak proběhne losování o zajímavé ceny . Předem Vám oba moc děkujeme! 6. Jestli si někdo se svatebním darem hlavu láme, slyšte, že už skoro vše doma máme. A proto Vám malý tip můžeme dát, jak potěšit nás, když budeme se brát. Radost udělá nám příspěvek v jakékoli výši, který náš rozpočet na líbánky či domácnost zvýší. Vezměte toto oznámení jako malou radu, že svatba není o trápení, co dát ke svatebnímu daru. Pokud něčím přispějete, budeme za to rádi, mnohem důležitější však pro nás bude, že strávíte tento den s námi. 7. Potěší nás příspěvěk v jakékoliv výši, který náš rozpočet na domácnost (líbánky) zvýší.... 8. Potíže se svatebními dary za Vás hravě vyřeší třeba Němcová nebo Masaryk 9. Pokud byste nás chtěli poctít svatebním darem, budeme potěšeni za finanční příspěvek, který bude z praktických důvodů vhodnější, než věcné dary. 10. Co se týče svatebních darů tak vězte, že domácnost máme zařízenou a rozhodně nemáme seznam spotřebičů, které bychom chtěli pořídit. Máme ale spoustu společných plánů a pokud nás chcete obdarovat a opravdu nám udělat radost, přispějte nám jakoukoliv finanční částkou k plnění našich snů. Děkujeme
Odpovědět
ta první varianta by byla dobrá, akorát mě trošku překvapil ten byteček v závěru, aby to jako nevyznělo že se mají svatebčané skládat na byt...či rovnou dům dvojka dobrá, nemá chybu i když....druhá věta by mohla znít i : " Pro nové věci hmotné využití není, penízky však do kasičky manželé ocení "..... a pak ještě 4, 7, 8, 9...prostě nějak normálně řečeno desítka je nějak moc kostrbatá a komplikovaně napsaná, tak tu ne a jak zde již někdo psal, asi není moc vhodné dávat na pozvánku k svatebnímu stolu rovnou " pomozte nám svatbu zaplatit".....nevím, ale fakt je to jako vstupné, přijít mi něco takového, nevím co dál a asi bych volala snoubencům, a ptala se, kolik tedy nutno dát, abych nedala málo...nebo moc.....přijde mi to divné :-|
Odpovědět
Tak my jsme to nakonec vzdali...Oboum nám to přišlo nepříjemný, to rozesílat na kartičkách...pořešili jsme to tak, že je rozesílát nebudeme, ale ani nevytovříme svatební seznam darů....v podstatě každý, kdo nám dárek bude chtít dát, tak se zeptá,,,,a kdo se nezeptá, tak prostě dát nechce...když budou chtít dají nám peníze,a budeme za to rádi, a když ne, tak nějaký svatební dar vymyslíme:)...jak kdo bude chtít...
Odpovědět
Ahoj holky. Já.právě přemýšlela, že né každý v mém okolí co přijde na svatbu si může dovolit dat peníze aniž by se cítil trapně, ze je to třeba málo. Mám vymyšleno i třeba pár drobností, které bych chtěla, ale nevím jak to těm hostům říct...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?