Kolik stránek jste měli u svatebních novin?

Profilova fotka
Ahoj vsem, Chtela bych se zeptat kolik stranek jste meli u Svatebnich novin.? Ja mam zatim osm stran. Prosim podelte se :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Měli jsme osm a úplně to stačilo :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dvacet :-) Ale z toho třeba čtyři stránky byly jen fotky (já a ženich průřez od narození až skoro do teď včetně letopočtů, jedna stránka našich společných a na té čtvrté svatební fotky rodičů a prarodičů). A taky jsme asi neměli tak nahuštěný text, jako v klasických novinách, tak to naskákalo rychle. Jo, fuška to byla, ale stálo to za to, noviny (nebo spíš časopis) měly obrovský úspěch.
Odpovědět
Prosim co všechno do novin pisete?
Odpovědět
Profilova fotka
@bustitko My jsme kromě fotek měli ještě vtipy (textové i kreslené, citáty, rozdíly mezi muži a ženami, žensko-mužský a mužsko-ženský slovník...), něco málo nás, něco o dalších účastnících svatby (svědkové, orchestr, fotograf, DJ), výročí svatby, významné události dne (v našem případě 19.září), svatební symboly a zvyky - zaměřeno hlavně na prstýnky a "legendu", proč se nosí právě na prsteníčku, a k tomu velmi stručně pár dalších, něco o historii místa naší svatby, charakteristika našich znamení a význam jmen, horoskop na den svatby, křížovky, poděkování... Je toho spousta, co tam můžeš dát, někdo dělá třeba i dotazníky / rozhovory s nevěstou / ženichem / svědky, píše se o okolnostech seznámení, zásnub... prostě to, o co se chceš s hosty podělit nebo co by si rádi přečetli. Já jsme tam třeba ještě chtěla dát i naše rodokmeny, které děláme a dostali jsme se k celkem zajímavým informacím. Určitě by minimálně příbuzenstvo zajímaly, ale už jsem je bohužel nestihla graficky zpracovat. Základem jsou ale určitě fotky, ty myslím stejně zajímají každého nejvíc :-) A vtipy. A u nás třeba hodně bodovala ta prstýnková legenda, hodně lidí to hned zkoušelo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, dekuji za prispevky. Ja tam mam neco o nas, Tradice svatby. Horoskop. Lusteni. A podekovani. To vse prokladam krslenymi vtipy a obrazky. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli noviny na A5 a stran asi 8 nebo 10 a pro pobavení to stačilo. Nelíbí se mi noviny o hodně stranách s různýma pranostikama a takovýma věcma, chtěli jsme jen něco o nás :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdy ty noviny budete lidem davat
Odpovědět
Profilova fotka
@zuuzzkkaaa budu mit malou sestru za druzicku tak asi ji poprosim o rozdani po obede..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj můžu se zeptat jak jste ty noviny svázaly, aby šly dobře otevřít? Máte jen klasické A4 nebo menší? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@makisykes udelam klasicke A4 a asi je svazu jako na fotce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Naše měly 22 stránek :) Noviny měly velký úspěch, popravdě je většina četla až po svatbě, na svatbě si přečetli takové ty rychlovky - vtipy, vtipnou inzerci apod. Teprve pár dní po svatbě nám někteří natěšeně volali, jestli správně vyluštili svatební luštěnku :-D Hodně lidí ale ocenilo, že se o nás dozvědělo spoustu informací, které ani nevěděli nebo zapomněli, a to přesto, že jsme tam měli jen nejbližší rodinu a přátele. Každopádně pro nás je to dokonalá památka na náš svatební den. Škoda, že zde nejde nahrát pdf, ráda bych se podělila, kdyžtak mohu poslat přes sz. Přikládám alespoň obsah :) @jannetta85 Také jsme je měli takto svázané, pro jistotu jsem je nahoře ještě sešila sešívačkou - a dobře jsem udělala, většina novin byla v místech šňůrky roztrhlá a držela je pohromadě právě ta spona, ale asi bych to tak udělala znovu, protože to vypadalo pěkně.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my měli jen a4 a stejně to skoro nikdo nečetl...ale mám doma na památku, lidi podle mě mají jiné starosti.
Odpovědět
@camperses Ahoj, ty vypadají opravdu skvěle! :o) V čem jsi to vytvářela? Ve Wordu? Zajímalo by mě, jak jsi docílila toho, že to vypadá opravdu jako noviny a né jako seznam článků :-)
Odpovědět
@myrei Děkuji :) Tvořila jsem ve Wordu, nyní už bych jej ale nevolila, dost času zabralo i to, že když jsem vložila nějaký obrázek, tak se mi mnohokrát stalo, že se to celé rozhodilo. Proto už na takové tvorby využívám jen MS Publisher (většinou bývá nainstalován spolu s Wordem, Excellem, Pointem)....tam kde co dáš, tak to zůstane :) A novinový design? - Spousta vložených čar, textových polí různé velikosti a hrátka s písmy :) Jak už jednou zvolíš podobu, tak na další strany víceméně jenom kopíruješ - stejné nadpisy, linky akorát jiný rozsah třeba... podle potřeby, že jo :) Přeji pevné nervy při vytváření vlastních!
Odpovědět
Profilova fotka
@camperses ahojky. Mohu se zeptat, jak jsi do toho záhlaví dostala ten čárový kód?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak nakonec mame 14 stran :-) mame tam pribeh o nas, vtipy o manzelstvi , vzpominky pro rodice -fotky nas jak jsme byli maly, lusteni osmismerky, sudoku, a horoskop. Myslim ze se mi povedly :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@jannetta85 a co máš v osmisměrce a sudoku za tajenku? Nebyla by možnost je postoupit i dále?? :-N Jinak vypadají hezky;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veri0007 posli email poslu ti je :-)
Odpovědět
ahojky, taky zrovna makám na svatebních novinách, ale já je budu mít trochu jinak. Nechci tam mít žádné pranostiky a slovník žensko-mužský, samotnou mě toto nebaví a vím že naše rodina i přítelova je spíše na srandu. Takže jsem vyhledala naše srandovní fotky a k tomu vytvářím vtipné příběhy. Pak dám osmisměrku, vtipy taky nějaké budou. Horoskop nee, nebo manželské zákony apod. to tam opravdu nechci. Ani se to nebude jmenovat Svatební noviny, ale mám název Rudé Ano. Jelikož máme svatbu do červena, tak rudé a ano je jasné. Jo a budu tam mít retro vzpomínku, fotografie retro věcí a co za nás bylo/nebylo. Myslím, že zavzpomínají i ostatní svatebčané. ;-)
Odpovědět
Jo a budu mít tak cca 14-20stran, to je to hlavní na co ses ptala, že? ;-)
Odpovědět
@camperses Tak to teda klobouk dolů! Doufala jsem, že napíšeš, že to tam na tebe vyskočilo samo už hotový ;-) Jsem zvědavá, co vytvořím já.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moncia Mužu se zeptat, v jakem programu jste je dělala? Vypadají perfektne a profi ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@pavzal Jé, děkuju, ale je to jenom word :-) Nakonec se to v něm nedělalo tak špatně, jak jsem se bála.
Odpovědět
Profilova fotka
@moncia svatbu mame v září, ale asi s novinama pomalu začnu už ted.Word jsem vždycky používala jen jako klasický textový dokument, tak budu ze začátku asi dost bojovat:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@jannetta85 Mohu prosíííím taky poprosit o ty luštěnky? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pavzal Jo, je lepší nechat si hodně času a dělat to postupně, aspoň mně to tak vyhovovalo. Udělala jsem část, pak jsem na to neměla třeba dva měsíce vůbec čas (nebo náladu) a pak jsem zase pokračovala. Jinak se mi osvědčilo používání textových polí (záložka vložit -> textové pole). Dalo se to pak lépe upravovat (graficky, umístit kamkoliv na stránku apod.) a hlavně se to pak nerozsypalo, když jsem udělala nějaké úpravy.
Odpovědět
Profilova fotka
@niikiss holky klekl me pocitac takze ted momentalne nemuzu poslat :-( jeste ze je mam v praci ;-)
Odpovědět
@veri0007 Jednoduše Veri - našla jsem obrázek čarového kódu na googlu a vložila ;)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?