Kdo dává svatební dar ?

Profilova fotka
Dobrý večer dámy, mám takovou otázku kdo dává svatební dar ? Jestli jen ti co jsou pozvani na obřad,poté oběd a raut nebo i ti co jsou pozvani pouze na raut ? Děkuji za odpověd :)
Odpovědět
Ahoj, zatím jsme na svatbě, kde jsme šli na obřad a pak až na raut, byli jen jednou, ale dar jsme nesli :) A i ostatní kamarádi, co na tom byli stejně, dary přinesli :) V tomhle případě měli novomanželé seznam darů, které si přáli, ale třeba kamarád, co přijel z daleka, tak nesl "klasickou" tisícovku ;-) Ovšem taky si novomanželé nepřáli drahé dary, takže nás ve finále dar nepřišel zase na tolik peněz, ale je fakt, že jsme měli i investice kolem, např. to bylo v odlehlém místě, tak jsme tam jeli taxíkem, týden před byla rozlučka se svobodou a tak :)
Odpovědět
Podle mě je slušné dát dar vždy. :-) ale liší se to třeba výší příspěvku...
Odpovědět
Pokud jsi zvaná na nějakou část dne (pohoštěná), pak samozřejmě je více než vhodné dar přinést. To, na jakou část dne jste pozváni můžeš promítnout do jeho ceny/výše finančního daru. My dáváme jinou částku, když máme placené vše i ubytování a jinou když jdeme jen na raut.....
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybych byla pozvaná, byť jen na večerní raut, připadalo by mi víc než nevhodné se nechat hostit a nic nepřinést ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
pokud jsem pozvana, davam dar VZDY ;-)
Odpovědět
Já jsem jednou byla pozvaná jen do kostela na obřad a taky jsem přinesla dar(sice jen fotoalbum) ale přeci jen nedávám dar jen kvůli tomu abych někomu oplatila že mě na něco pozval,ale přece kvůli tomu že bych jim chtěla něco dát...:D
Odpovědět
Profilova fotka
Dar je slušností vždy. Peníze nikdy neurazí a jestli mají online seznam svatebních darů, nedá se sáhnout vedle :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nám doniesli dar všetci, ja keď som bola pozvaná tiež som vždy doniesla. Iná vec je výška daru, študent asi nedá toľko ako slušne zarábajúci podnikateľ, na tom vôbec nezáleží že koľko, ale priniesť aspoň niečo je slušnosť. Nám priniesli dar aj nepozvaní hostia, ktorí sa tam objavil ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Devcata...vubec nevim komu mam dat karticku s darem...mam dat do pozvanky i tem kteri jdou jen na obrad a pote az na poobedovou zabavu?dekuji :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?