Kde mám koupit hrnce a jaký materiál zvolit?

Ahoj, potřebovala bych poradit s jedním hospodyňkovým tématem - vymysleli jsme si jako svatební dar nové hrnce, obdrželi jsme slušnou sumičku (10tis.), za kterou bych ráda pořídila velký, střední, malý hrnec a větší pánvičku. A teď nastal ten big problém, že nevím, které koupit, tzn. jaký materiál zvolit, aby nás hrnce pokud možno přežily :-D a také kde koupit. Tchýně mi dohodila nějakého prodejce, kde ovšem jeden hrnec stojí lehce přes 3tis., což se mi zase zdá trochu přehnané. Díky všem za rady a tipy! J.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
jindri: moje pratchýně mi taky dala penízky na hrnec a já si ho koupila v Ikea. Ta nejvyšší řada, je velmi kvalitní a máš velký výběr velikostí (a hrnec v klidu můžeš dát do trouby). Ale pokud bych kupovala jinde, tak např. tefal má kvalitní zboží, ale poněkud dražší. Ale pávev bych si od tefalu koupila a už rovnou s termospotem. Ale tři tísíce za hrnec bych asi nedala, i když máte dost velkou sumu.
Odpovědět
Profilova fotka
Jindri zkus tohle http://www.beremese.cz/forum/show.php... treba tam neco najdes ;-)
Odpovědět
panda: kamarádka má taky hrnce z Ikey, chválí si je, ale já tomu nějak nedůvěřuji. Ikea vyrábí nábytek, tak co může vědět o hrncích. A od Tefalu mám pánvičku zhruba za litr a i když se o ní starám s láskou a péčí - vypadá příšerně a zespoda se jakoby loupe:-( . Ale stejně Ti děkuji ;-)
Odpovědět
muchomirka: už jdu na to.... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jindri: Ikea má několik stovek návrhářů a ti dělají různé věci (někdo se specializuje na sedačky, někdo na látky, někdo na ty hrnce), ale rozhodně nejde o to ti něco nutit, já jsem moc spokojená a co vyhovuje mě, tak nemusí dalšímu, takže je vše ok :-). Jinak přeji moc hezké vybírání, nakupování a hlavně spokojenost ;-)
Odpovědět
Tak jsem si přečetla předešlé diskuze a asi si koupím nějaký hrnec nerez, nějaký smalt a třeba nějaký titan:-D . A zaujala mě óda na řecký hrnec, do toho bych taky šla.
Odpovědět
Profilova fotka
jindri :-D :-D , myslím, že těch 10 000 bude tak akorát :-D :-D
Odpovědět
ahoj, a co třeba Tescoma?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak já třeba doporučuji litinové hrnce. Dostali jsme je svatební darem, jsou asi neznačkové nebo na nich minimálně značka není, ale jsou vážně super. Nemůžu si je vynachválit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nejlepší nádobí dělá Fissler, ten už ho dělá přes 160 let, ostatní firmy se můžou jít bodnout...
Odpovědět
AHoj, máme nerez od Tescomy, měli jsme na ně 5000, chtěli jsme nerez vhodné i na indukční desku, sklen.poklice a umělohmotný uši, na značce nám nezáleželo. A jsme spokojení, na to naše vaření 1-2x týdně je to až až. Od Tefalu máme pánev a je super hlavně na vaření bez tuku.
Odpovědět
Ahoj, i my máme nerez hrnce od Tescomy a musím říct, že jsem s nimi naprosto spokojená. Narozdíl od blanka.k nemáme skleněné poklice, ale nerezové a taky nemáme umělohmotné uši, ale nerezové a musím říct, že bych je nevyměnila za nic. Stejný názor mám i na pánev od Tefalu - je opravdu skvělá. Je sice pravda, že Tescoma hrnce jsou trochu dražší, ale stojí za to. Záleží i na tom, jak často hodláš vařit, ale i tak si myslím, že je to dobrá investice.
Odpovědět
Článek se načítá
Díky všem, právě že vařím hodně často, psům obden, pro nás každý den. Ale to mytí nádobí, hrůůůza 8-( obdrželi jsme i prašule na myčku, ale jaksi ji nemáme kam dát. Co mě odrazuje na nerez hrncích je, že jsou tam vidět zaschlé kapičky, otisky a prý od soli to dole zanechává ťupky a smalt se zase snadno oprýská. Tak, že by ty litinové?
Odpovědět
justinna: ty nevypadají špatně. Líbí se mi ta sada Black Edition :-) , ovšem nedá se dát do myčky a ještě musím zjistit, jestli jsou úchytny tepluodolné.
Odpovědět
chanel005: spousta lidí je s Tescomou spokojená, mě se ovšem tato značka neosvědčila u pánviček. Ale dík :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jindri pánvička od tescomy taky nic moc, ale hrnce jsou super. Mám myslím sadu Tulip a naprostá spokojenost. Pánvičku bych si koupila jedině titanovou
Odpovědět
Ahojky, tak já se přidávám k Tescomačkám - nejsem žádná extra kuchařinka, jsem ráda, že jsem ráda..., ale tyhle hrnce jsou super, ani pánvička mi nedělá problém, ale je fakt, že radši používám pánev od Tefalu, ty mám dvě, a jdou mi tak nějak lépe do ruky.. ;-)
Odpovědět
jindri: I já vařím každý den a s tou myčkou jsme na tom podobně - penízky máme, ale nemáme ji zatím kam dát, protože bydlíme dočasně u našich, takže čekáme jen na to, až se přestěhujeme do svého. A co se týká toho mytí - flíčkům od soli se dá předejít - u nerez hrnců se má sůl správně přidávat až poté, co jídlo dosáhne bodu varu - např. když vaříš brambory, těstoviny nebo cokoliv jiného, tak se má sůl přidávat až poté, co voda vaří, ne dříve, jak to spousta lidí dělá, pak se totiž stane, že se na dně nebo okrajích hrnce vytvoří nepěkné fleky, kterých se dá jen těžce zbavit. A co se týká kapiček od vody - tak tady pomůže snad jen to, že hrnce je třeba hned po umytí a opláchnutí v čisté vodě pečlivě utřít do sucha - dělám to tak každý den a hrnce vypadají pořád jako nové. Pokud je necháš uschnout na odkapávači, tak máš zaručené, že tam ty fleky budou. A pokud jde o otisky na hrncích, tak tady pomůže snad jen vzít do každé ruky jednu utěrku a pečlivě hrnce utřít a uložit na své místo, pak máš zaručeno, že otisky tam mít zaručeně nebudeš. ;-) Takže přeji hodně štěstí při výběru.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my dostali darem sadu hrnců od Tescomy řadu Home Profi a jsem s nima max. spokojená. Chtěla jsem hrnce s plastovými uchy, aby mě nepálely, ale prodavačka mě upozornila, že se stejně skoro pokaždé ohřejí, a pokud chci dát hrnec i do trouby, tak doporučuje kovová ucha. Tak máme s kovovýma ;-) Jinak s pánvemi od Tescomy jsem taky spokojená, ale je fakt, že mám jenom jednu(tu steakovou hranatou) a ta je opravdu masivní(ale taky byla cenově úplně jinde :-| ), navíc do ní dám daleko víc masa než do kulatý ;-)
Odpovědět
Holky dík vám všem, definitivně jsem se rozhodla pro značku Fissler a buď koupím sadu Black Edition nebo nakoupím jednotlivé hrnce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Taky mám dobré zkušenosti s litinovými hrnci. Jinak pánev mám z titanu a je naprosto úžasná!!! Ale věčně taky nevydrží... ale je mnohem, mnohem lepší než teflonová...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Ahojky, znovu otvírám toto téma s následujícím dotazem. Chci hrnce od Tefalu, sérii Classic. Jen si teď lámu hlavu s množstvím a velikostí hrnců. Kolik a jak velkých hrnců doma máte a používáte?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte, tak ja mam jak nerezove, tak litinove hrnce a co se mnozstvi tyce, tak pouzivam jeden 5l a jeden 2l. s tim si vystacim na svoje vareni uplne v pohode. Pak jeste mam takovy ten maly kastrulek, myslim, ze 1l, ten pouzivam tady dost casto. Ja hodne delam veci na panvi, takze v hrnci v podstate varim jen testoviny nebo ryzi. A to nemluvim o tom,ze na testoviny mam specialni hrnec od Tescomy, ten vysoky s cednikem uvnitr a jeste je originalne zabaleny,...nikdy nepouzity :-| . Doporucuji to s mnozstvim hrncu neprehanet,...zbytecne zabiraji misto. Tot muj nazor, varim denne, ale zatim jen pro nas 2. Do budoucna treba vyuziji i dalsi :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Právě, že nechci množství hrnců moc přehnat, tak sonduju :-D Dřív mi vystačila jedna sada tří hrnců Tefal Ingenio, ale to jsem moc nevařila a nechala jsem ji bývalému v bytě. Teď je potřeba vařit víc, takže řeším kolik hrnců a jak velké...
Odpovědět
Před měsícem jsem byla na předváděčce Zepteru... málem mě kleplo :-N Dělali z těch hrnců bůhví co, přitom vyhcytávky které zdůrazňovali, má každý druhý hrnec z Teska (třeba Tescoma nebo Tefal,...) :-N A akční cena kolem 10.000 za hrnec mě teda dostala. :-N Věřím, že vydrží déle než Tescoma, ale 10x vyšší cena je trochu moc :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Já používám sadu hrnců od Tescomy Symphonic a jsem spokojená. Letos jsme si ještě pořídili sadu pěti hrnců + příslušenství Tefal Ingenio a jsem maximálně spokojená. vyhovuje mi, že se to snadno čistí a dá se dát do trouby. Hrnce z Zepteru nechápu. Jistě jsou fajn, ale ta cena prostě tomu jak bych je využívala neodpovídá.
Odpovědět
Profilova fotka
Tchýně vaří jedině v hrncích od Zepteru. Jsou fajn, ale nepřijdou mi nějak extra lepší než Tefal či Tescoma, které používám já. A cena je nesrovnatelná...
Odpovědět
Moje máma i babička před mnoha lety podlehly podomnímu prodejci a obě nakoupily hrnce Zepter v hodnotě několika desítek tisíc. Je pravda, že na tom vaří už leta v podstatě denně a furt jsou bez poskrvny...ale teda za padesát nebo kolik tisíc - to žádnej šlágr :-D Já mám hrnce z Tescomy, pánve od Tefalu a zdá se mi to oki :-) A ty Ikea hrnce, co vypadjí jako koule - tak ty se mi hrozně líbí - ale nemůžu to přehánět, kam bych to dala :-D
Odpovědět
zdar holky, ja mam hrnce nerez tescoma s tim hodne silnym dnem. Jsou temer neznicitelny, jsem spokojena. Kamoska si koupila tescoma tulip a prdl ji po obvodu, ale byla to nahoda - nejaka vadna serie, vymenili ji to a OK
Odpovědět
Profilova fotka
Jindri: Já měla z Ikey pánev a po měsíci se mi na ní vyboulilo dno. Už bych si odtud nádobí tohoto typu nekoupila. Jinak Tescoma je dobrá, ale úplně stejné hrnce se koupí za polovic jinde. v Tescomě se platí jen za značku. Jinak já mám nerezové hrnce s kovovými uchy, které jsou při vaření jen mírně vlažné. Jeden stál kolem 1300, dostala jsem je od mamky. Nemůžu si je vynachválit. Dávat za hrnec 3000, vím co jiného dělat s penězi.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?