Je neslušné nedat přáníčko ?

Ahoj nevěstinky :-) Zajímalo by mě, jak pohlížíte na situaci, když host nedá novomanželům blahopřáníčko ke svatbě ? Mám za to, že je to slušnost a že "by měl" zaslat/předat přáníčko každý, kdo obdrží svatební oznámení. Je to malichernost, vím, ale mě osobně moc mrzí, že rodiče manžela nám jako jediní přáníčko nedali. Dostali jsme nečekaně kartičky i od lidí, co ani nebyli zváni..Tím spíš to zamrzí. Mě osobně by hanba fackovala.. Ale každej jsme asi jinej.. :-)
Odpovědět
Mi přijde přáníčko jako zbytečnost. Stačí, že popřeji ustne 😉
Odpovědět
Mně to přijde jako slušnost, my vždycky dáváme. Taky jsme od někoho nedostali, ale tohle mě fakt netrápí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@markyska88 "Mě osobně by hanba fackovala"... Markysko, hanba by tě měla fackovat za tuhle větu. Pokud máte s rodiči tvého partnera korektní vztahy nebo vám dokonce pomáhají, tak neřeš zbytečnosti a nepřidělávej si sama problémy tam, kde žádné nejsou :-)
Odpovědět
@ad.elle Ta věta mi přijde naprosto v pořádku. Stojím si za tím, že by mi opravdu bylo trapné nedat novomanželům přání ke svatbě :-) . V příspěvku jsem uvedla, že jsem si vědoma toho, že je to maličkost a není to něco, kvůli čemu bych dělala doma nějaké dusno :-) . Jde jen o můj pocit, že mě to na nich mrzí. Každopádně děkuji za příspěvky :-)
Odpovědět
@markyska88 Popravdě? Já ani nevím, zda jsme od rodičů přáníčka dostali. A nepřišlo by mi ani divné, kdyby ne, když přejí osobně. Tohle bych opravdu neřešila. Je to malichernost.
Odpovědět
Profilova fotka
tak snad je důležitější osobní, "živé přání", než nějaký kus papíru.....Poslat papír je slušnost očekávaná od lidí, kteří na svatbě osobně nejsou...nevidím jediný logický důvod proč by přání mělo být dvojité :) přijde mi to jako zbytečnost...ale tak, každý dle svého gusta, že? :)
Odpovědět
@markyska88 Nám teda naše rodiče taky nedali přáníčko a popravdě by mě ani nenapadlo nad tím přemýšlet. Tady se fakt někdy řeší úplně pitomosti. Já myslím, že důležitější jsou jiné věci a že to, že vám nedali přáníčko, opravdu nic neznamená... Mně by popravdě spíš hanba fackovala řešit takovéhle pitominy a dělat z toho nějaké závěry.
Odpovědět
Dámy. Děkuji za názory :-) i za ty afektované. mně šlo jen o to zjistit, jak na to pohlíži jiné nevěsty. Tečka :-) nedělám z ničeho žádné závěry :-) dobrou noc ;-)
Odpovědět
Podle me je to uplne jedno. Vetsina lidi dnes koupi prani s predtistenym textem a sotva se pod to podepisi. To uz mi pak prijde jedno, jestli daji takove nebo zadne a spis ocrnim ustni prani.
Odpovědět
Je to mile dostat pranicko, ale presne, jak pise @kacenkakaca :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Abych řekla pravdu, na žádné svatbě, co jsem byla, se přáníčka nedávaly - snad jen v případě, kdy se dala doprostřed bankovka. Přijde mi to zbytečné, stejně všichni blahopřejí na obřadu, tak proč to dávat ještě písemně...
Odpovědět
Profilova fotka
@markyska88 My taky od tchyne a tchana pranicka nedostali :-) Nezijou spolu a ani jednoho to nenapado :-) Nereim to, pro me je dlezite ze byli na svatbe a bavili se s nama :-)
Odpovědět
Článek se načítá
přáníčka nepotřebuju, mně stačí ty papírky s Palackým, Emmou nebo ještě lépe s Masarykem, ale nepohrdnu ani Boženkou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme dostali přáníček hromadu, ale rozhodně jsme nezkoumali, jestli někdo nedal... pokud vám od srdce popřáli ústně, nic bych si z toho nedělala. Stejně ta předtištěná přání jsou pořád dokola to samé.
Odpovědět
@hany_bany Já se přiznám, že jsem neřešila ani předtištěná přání. Prostě si myslím, že jsou lidé, které ani nenapadne, že by tím toho druhého mohli naštvat. Podle mně to často ani nemusí být z lenosti nebo tak, ale prostě člověk jde, najde hezké přání, všimne si, že je to uvnitř předtištěné, možná si řekne, že je to lépe napsané, než by to napsal sám a prostě se pod to podepíše. Kdybych já měla soudit lidi podle toho, kdo nám přání dal a zda to někdo psal nebo ne, tak si myslím, že by nám úplně zbytečně spoustu přátel ubylo. Prostě jsou lidi, kterým to jednoduše jenom nedochází. Ne, že by si s tím nechtěli dávat práci nebo že by jim na nevěstě a ženichovi nezáleží. Můj muž si třeba 4 roky nemohl zapamatovat datum mých narozenin. Kdybych z toho dělala závěry, že si ani nedá práci, aby si vzpomněl a bla bla bla, tak spolu třeba ani nejsme. Ale já jsem věděla, že on mě miluje, snaží se v jiných věcech a tohle prostě není z jeho strany nic osobního, prostě jen má blbou paměť, a tak jsem mu to několik let vždy týden předem připomínala (teď už si to teda pamatuje). Ale chápete, co tím myslím, jo? Někteří lidé to prostě mohou mít jinak než my, ale neznamená to, že nás nutně mají míň rádi než my je. P.S.: Omlouvám se za ten dlouhý proslov :-D
Odpovědět
@simone5 Chapu, ze je to asi reakce na me. Ja nesoudim lidi, podle toho, jestli nam prani dali nebo nedali, ci jestli bylo predtistene. Proto pisu, ze je to podle me jedno, ze daleko vetsi vahu pro me ma osobni blahoprani. Sama za sebe bych se stydela dat nekomu predtistene blakoprani, zda se mi to neosobni, ale jak jsem prisna na sebe, tak na ostatni ne. Ostatni to vnimaji jinak a ja jsem rada, pokud jejich gesto v jejich pojeti sveta znamena to dobre. Vic treba neresit. :-)
Odpovědět
@kacenkakaca Nene, to nebyla reakce na tebe. Je to reakce na tazatelku a k tomu jsem jen přidala, že mě je jedno, i když je přání předtištěné. :)
Odpovědět
Tohle je proste klasicky pripad nedorozumeni kvuli ''5 jazyku lasky''. Jsou lidi, kteri vam na svatbu poslou pranicko plny kyticek, krasne zabaleny dar, na kterem si dali zalezet, protoze jejich ''jazyk lasky'' je proste davani daru (jedna moje dobra kamaradka). Jsou lidi, kteri vam nedaji vubec nic, ale potecou jim na svatbe dojetim slzy stesti, obejmou vas a pohladi.. protoze jejich ''jazyk lasky'' je fyzicky kontakt (jedna moje teta). Pak jsou lidi, kteri vam daji bankovku v obalce bez pranicka a budou vam nadsene pomahat s chystanim svatby a nabizet se, co vsechno za vas obehaji.. protoze jejich 'jazyk lasky' jsou ''ciny' (nas kamarad). Pak jsou lidi, kteri vam daji 3 stranky popsanych A4 o tom, jak jsou stastni za vas, jak vam to prejou, co vsechno s vami zazili a prozili a jakou maji radost, ze tu s vami dnes mohou byt (jedna dalsi moje kamaradka), protoze jejich 'jazyk lasky' jsou slova. Proste se tim snazim rict, ze tohle je uplne jedno. Pokud vite, ze vas ten clovek ma rad, tak si spis zkuste uvedomit, jak vam to dal najevo, a zjistite, ze vam to dal najevo uplne jinak, nez byste lasku dali najevo vy. Ja taky nejsem na pranicka.. pranicka lidem davam proto, ze se ''to dela'', ze ''by se to melo'' a ze ''Katka od vedle taky kupuje pranicka''... ale pokud nekomu tohle nedocvakne a nekoupil vam prani, tak je to fakt uplne jedno a je to to posledni, co byste meli resit :)
Odpovědět
@jancip až u téhle diskuze mi došlo, že jsme nedostali gratulaci ani od mých rodičů ani od manželových ....a vůbec mě to tedy nevadilo, byli první, kdo nám po " ANO" gratulovali a že mi od toho jaksi chybí kartička mě teda vůbec nevadí...Teď mi teda spíš vadí, že jsme loni tzv. přátelé na svatbu pozvali a přišli, dokonce kytku chytli a teď nás nepozvali s odůvodněním, že musej šetřit a poslali nám odkaz na svatební foto a je patrné, že pozvali cca půlku třídy...
Odpovědět
@kockamita Ja si myslim, ze je nesmysl si pozvani oplacet. Jsem pro, aby si snoubenci pozvali, koho chteji. Nevycitala bych jim, ze vas nepozvali, ale holt vnimaji vase vztahy jinak, nez vy.
Odpovědět
@kockamita @kacenkakaca Zase s tebou souhlasim, pozvali jsme ty, ktere jsme chteli, ne kterym jsem ja nebo manzel byli na svatbe. Takhle jsem nepozvala kolegyni, ikdyz jsem ji byla a svatbe, ale o to radsi ji uvidim nad kavou s fotkami a pozvu ji na sklenicku a bude to taky v poradku. hlavne me prijde trosku neosobni zvat nekoho jen proto, ze musim. Takhle jsme na svatbe meli to jadro, ktere nemelo s nicim problem, chteli si snami uzit den a neresil, co kde jak a proc to tak /ne/mame... :-)
Odpovědět
@kacenkakaca @roozenka no holky máte pravdu, že člověk nemůže vždycky pozvat všechny, kterým byl na svatbě, ale mě by se to v tomto případě taky dotklo, i když bych to nahlas nedala najevo, člověk si totiž uvědomí, že není pro toho druhého tak důležitý jako on pro mě a to zabolí, ať už se to člověk snaží vysvětlit rozumem jak chce něco jiného by bylo, kdyby to byla čistě rodinná svatba bez kámošů (nebo jenom s těmi úplně nejbližšími a ne s půlkou třídy, jak píše kockamita), to je pochopitelné
Odpovědět
@alen_ka Ja chapu, ze se to cloveka dotkne, ale nepozvani nema smysl nekomu vycitat. Holt pak clovek muze akorat prehodnotit, jaky ten vzajemny vztah byl, jestli to za to stalo.
Odpovědět
Profilova fotka
Doufám, že se takhle o nás nebavila švagrová s manželem :-D Když měli svatbu, ženil se i přítelův nejlepší kamarád, kterému šel přítel za svědka, takže jsme celý den lítali z jedné svatby na druhou. Naštěstí byly kousek od sebe :-D A v tom zmatku se nám stalo, že jsme přání pro švagrovou někde vytratili, nebo zahrabali v autě. Sice pak četli všechna přáníčka nahlas a mě bylo trochu stydno, ale všichni věděli, jak jsme to ten den měli a novomanželé to vůbec neřešili. Osobně si myslím, že to stejně přijde někam do krabice, která se pak přenáší po bytě tam a zpátky, protože to nikdo nechce vyhodit :-D
Odpovědět
@kacenkakaca no přesně to jsem měla na mysli, nemá smysl to s tím dotyčným nějak řešit, ale bohužel to zamrzí
Odpovědět
@boruvka16 tak hlavně že jste ty přání vzájemně nepopletli, aby si nemysleli, že jste je přejmenovali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka Pro toho kamaráda jsme naštěstí měli s ostatními hromadný věnec, na který jsme se podepsali, takže to nehrozilo. Ale vzhledem k tomu, že spolu švagrová a ten přítelův kamarád před dááááávnou dobou chodili, bylo by to vtipné :-D
Odpovědět
@boruvka16 no to ano :-D
Odpovědět
@markyska88 Myslím, že to není podstatné. Mně taky až teď došlo, že jsme ani od jedněch rodičů kartičku s přáním nedostali, ale od blízké rodiny bych ji tedy ani nečekala, spíš by mi to přišlo divné. Rodiče se samozřejmě zajímali od začátku, pomohli jak finančně, tak věcně (třeba se zajištěním výslužek), a čekat od nich ještě nějaká papírová přáníčka, to by mně ani ve snu nenapadlo. Když někdo přáníčko dá, je to milé - zvlášť ta kreslená od dětí, ale já to vnímám jako nedůležitou věc navíc. Hlavní je, že všichni dorazili v dobré náladě a mohli jsme naši svatbu společně oslavit.
Odpovědět
@alen_ka Ono opravdu zalezi, jake mate vztahy. Pokud maji mensi svatbu, tak bych to pochopila. Je to opravdu individaulni, zalezi, jake jsou k tomu duvodu, jak to tomu dotycnemu podate atd.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?