Jaké svatební dary jste dostali?

Profilova fotka
Podělte se o nápady a inspirujte hosty! Jaké svatební dary jste dostali? Jaké vás potěšily a jaké méně?
Odpovědět
jen peníze
Odpovědět
My jsme se rozhodli založit růžovou zahradu, takže jsme své hosty instruovali, aby nám kromě financí, nebo praktických darů, na kterých se s námi předem domluvili, darovali sazenice růží :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Let ve větrném tunelu. Určitě to není pro každého, ale u nás se trefili skvěle :-)
Odpovědět
Sloní trus, víkendový pobyt v karavanu, stromek k vysazení na zahradu.
Odpovědět
my jsme dostali od tchána v předstihu kávovar takovej ten větší... původně jsem to nechtěla, ale je to boží a návykový.
Odpovědět
@anysek01 To je pravda, ne každý by z toho byl nadšený, je potřeba zvážit náturu novomanželů. My jsme rovnou napsali, že pokud už chtějí něco dát, že uvítáme peníze, protože nejsme sběrateli věcí, nýbrž zážitků (nikoli však adrenalinových).
Odpovědět
Profilova fotka
@iveete My jsme také dávali vědět, že co potřebujeme, to máme, takže nás potěší příspěvek na svatební cestu. Ale kamarádce se příčí dávat peníze, tak nám vymyslela tohle a my si to vážně užili. Ale pokud není od novomanželů řečeno, že si přejí něco konkrétního, tak sama jako svatební dar volím peníze, protože ty uvítají snad všichni. Ty bezúčelné lapače prachu bych skoro zakázala (nejen jako svatební dar, ale obecně)..akorát zabírají místo, často se ani nehodí do domácnosti, ale prodat/darovat/vyhodit je nemůžete, protože to byl dárek od někoho blízkého. My takhle pravidelně dostáváme svíčky a svícny od jedné hodně drahé značky, ale svíčky si zapalujeme akorát na Vánoce na adventním věnci, takže se nám kupí v šuplíku a v regálu.
Odpovědět
Profilova fotka
My dostaly peníze, převážně v obálce, ale i jinak zabalené :-) například na dřevěném srdci kde je vypálené datum naší svatby a naše iniciály, potom v injekcích a podobně. Co mě akorát mrzí, že spoustu přáníček bylo nepodepsaných takže vůbec nevíme od koho jsou :(
Odpovědět
my prevazne penize v obalkach, pak strasne drobnych v takove obri drevene truhle nebo zastrkane ve fotoalbu mezi nasimi fotkami (to me potesilo asi nejvice), pak jsme dostali takovy ten stitek na dvere a spoustu lahvi s kvalitnim vinem, to se o nas vi, ze na ne jsme ujety :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ahoj holky, můj přítel, jsme spolu teprv pár měsíců, chce, abych s ním šla na svatbu jeho sestry. Bohužel jsem budoucí novomanžele viděla krátce pouze dvakrát. Netuším, co by se hodilo nebo se jim líbilo, ale chtěla bych něco dát... Peníze dává přítel, já bych raději nějakou maličkost. Nenašla jsem tu ale nějaký vhodný nápad. Nemáte nějaké další doporučení?
Odpovědět
@andilekm Poukazem na večeři/ do sauny či lázní/ solné jeskyně/ na masáž/ ... se myslím nedá nic zkazit. Dle zájmů a naturelu novomanželů může být vhodný dárek vyjížďka na koni či na člunu, otevřený lístek do kina, společenská hra. Raději se poraď s přítelem, ať se trefíš do vkusu a situace (např. je-li nevěsta těhotná, je ½ z těch aktivit nevhodná; jsou-li vegetariáni, poukaz do steak baru asi taky nebude to pravé ořechové atd.).
Odpovědět
@andilekm Vzhledem k tomu, ze jdes jako jeho partnerka, domluvila se bych se s nim a darek by byl jeden za vas oba. Pokud my nekam jdeme davame vzdy jako par dar i prani. A stejne tomu bylo i u nas na svatbe.
Odpovědět
Článek se načítá
My dáváme obálku s přáním, penězi a stíracím losem, zatím jsme měli štěstí a byl vždy výherní. ;-)
Odpovědět
Domluv se s přítelem a dejte ty peníze v nějakém originálním balení. Taky jsme vždycky dáváli jeden dar na nás oba a nebo i za rodinu. Nelámala bych si s tím hlavu, pro osobnější dárky bude v budoucnu příležitostí dost. A pokud si sestra neřekne něco konkrétního, jsou peníze to nejlepší. S poukazem na masáže/večeře a tak, bych taky byla opatrná, pokud tomu neholdují. My jsme právě dostali jeden poukaz na vířivku se šampaňským a večeři v jednom nóbl hotelu a ještě jsme ji nevybrali. Nějak se nedovedu hecnout, abych se šla ráchat do vířivky a pak celá rozmočená a zplihlá šla na nóbl degustační menu, tak asi tak....
Odpovědět
@andilekm Ahoj, já jsem dávala jako svatební dar bílou luxusní vonnou svíčku Maty's. Jsou ze sojového vosku v krásné křišťálové dóze a opravdu nádherně balené. Navíc k tomu dostaneš semínko kávovníku jako dárek. Psala jsem k tomu do přání něco jako, ať jim láska hoří věčně a ať se o tu lásku starají jako o to semínko, které když se zalívá, tak roste a sílí. Mělo to úspěch :)
Odpovědět
@patriiicie pozrela som sa na tu sviečku a úprimne, z takého daru by som úplne nadšená nebola....myslim ze tie korunky by využili manželia lepšie, keby ich dostali v obálke. Je to strašne individual e...
Odpovědět
Děkuji za všechny nápady a rady :) Ještě se raději poradím s přítelem. Ale ta svíčka vypadá moc krásně :-o
Odpovědět
Profilova fotka
Svíčka by mě též nepotěšila. Vůně prakticky všech vonných svíček jsou mi nepříjemné, v zapalování svíček doma se moc nevyžívám, takže všechny s výjimkou těch ze včelího vosku (vosk zpracuju do kosmetiky, kterou si vyrábím), jdou z domu buď jako putovní univerzální dárek dál, nebo třeba někam do tomboly. Když někdo neví, co někomu dát třeba k svátku a tak holt se zoufalství vezme svíčku, tak tedy ok, ale pro přátele ke svatbě bych třeba já osobně popřemýšlela nad něčím více osobním a originálním.
Odpovědět
Profilova fotka
Mimochodem, já za nejlepší dar, který jsme ke svatbě dostali, považuju písničku, kterou nám složila a na svatbě na kytaru zahrála a zazpívala kamarádka. Byla moc pěkná a osobní (kamarádka skládá i jinak, nebyla to žádná zhudebněná univerzální básnička z internetu).
Odpovědět
Profilova fotka
Placatku s věnováním a iniciály svatby. Dělaj tady https://www.placatky-levne.cz/
Odpovědět
My jsm dávali jedněm novomanželům sůl z mořského květu (je to snad jedna z nejdražších a nejkvalitnějších solí), oni rádi vaří, a k tomu jsme dali peníze s přáním, že Láska je solí života.. nerada dávám jen obálky, tak většinou vymýšlím něco, co se k novomanželům hodí a k tomu originálně zabalím peníze. Už se mi tedy stálo, že jsem to tak originálně zabalila, že ty peníze nenašli a zjistili to až dva měsíce po svatbě 😂, tak na to od té doby upozornuju, že mají bedlivě všechno prohlédnout... jednou jsem peníze zabalila do plíny s přáním, že přejeme hodně pokakanèho štěstíčka (měli čerstvé miminko)... My jsme třeba dostali od kamarádů poukaz na newborn focení (byla jsem těhotná na svatbě) od fotografky, která mi fotila i první dceru, tak to mi třeba udělalo velkou radost!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
My si nechali vytisknout přání podle našeho návrhu, do kterýho jsme dali peníze, přijde mi to díky přání osobní a nejužitečnější.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?