Jak si taktně říci o peníze místo svatebních darů?

Profilova fotka
Ahoj, nemáte někdo tip jak na to. Domácnost už máme vybavenou a tak bychom neradi rozbalovali dary jako jsou talíře, lžíce, ... Ideální by bylo, kdyby měli hosté za úkol nějak vtipně předat peníze. Nemajetní tak budou mít šanci předat třeba jenou korunové mince a trumfnou ty majetné vtipností a nápaditostí. Jenže jak to taktně sdělit všem zúčastněným? Nechceme psát žádné básničky... Díky za tipy!
Odpovědět
Uf, konečně někdo, kdo nechce básničky:-D Kamarádka měla kartičku s nadpisem "svatební dary" s textem: "Pokud byste nás chtěli poctít svatebním darem, budeme potěšeni za finanční příspěvek, který bude z praktických důvodů vhodnější, než věcné dary." Přišlo mi to fajn:-) A tu soutěž o nejoriginálnější předávku peněz na svatbě tu nějaká nevěsta měla, dost nedávno:-) Nick si nepamatuju, ale třeba si někdo vzpomene...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít na pozvánce ke svatebnímu stolu něco jako "Svatební dary přijímáme v hotovosti v jakékoliv výši" :-)
Odpovědět
@parajan soutež o nejoriginálnejší předání daru měla @olege :-) Přijde mi to jako skvělý nápad, jak můžou hosté uplatnit svoji originalitu i když dávají "jen" peníze. Mě se líbí hláška: "Potíže se svatebními dary za Vás hravě vyřeší třeba Němcová nebo Masaryk", :-D To chceme v nějaké podobě použít my :-)
Odpovědět
:-D :-D :-D Nejlépe pověř někoho koho moc nemusíš a na svatbu jsi jej pozvat musela at se o toto postará aspon ji či jeho zaměstnáš a zbavíš se problému :-D :-D Dvě mouchy jednou ranou
Odpovědět
@jita48 Ježiš, to je naprosto perfekní:-D :-D
Odpovědět
@parajan díky :-D aspoň hosty trošku pobavíme :-D
Odpovědět
@jita48 abyte nedostali busty ;-) Nebo soubor vybraných spisů, případně členství v Masarykově společenství
Odpovědět
@evzeniegrandetova to by bylo naopak dobré, byl by z toho skvělý rodinný vtip, těch není nikdy dost :-D Dokonce je jedno místo v domě mých rodičů, kde by se taková busta krásně hodila, tatínek už dělal vtipy, že ji tam koupí, jen chtěl Lenina :-D Ale vážně, věřím že všichni naši hosté jsou natolik důvtipní, že jim to dojde :-)
Odpovědět
jak si říct taktně?... Já tohle neřeším :-) Zvu si jen lidi, které máme rádi a těm to prostě řeknu jak to je :-) Svatební dary přijímáme pouze v penězích:-)...zatím se nikdo neurazil ani nepohoršil:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, díky za nápady! Teď z těch tipů budu moci i vybírat. Paráda!
Odpovědět
@irii my měli básničku a vkládali jsme ji na samostatné kartičce do obálky se svatebním oznámením ;-) "Jestliže si někdo s darem hlavu láme, ta slyště, že už doma všechno máme. A proto Vám malý tip můžeme dát: Jelikož se budeme brát, potěší nás příspěvek v jakékoliv výši, který nám rozpočet na líbánky či nové bydlení zvýší. :-) Děkujeme"
Odpovědět
Profilova fotka
to je moooc krásný :) my jsme taky s přítelem uvažovali nad svatebním darem spíše finančním...
Odpovědět
Článek se načítá
V dnešní době kdy spolu lidi většinou před svatbou nějaký čas bydlí, tak mi přijdou věcné dary jako blbost - pokud si někdo něco speciálního "neobjedná". Taky si lámu hlavu, jak hostům vkusně říct o finanční dar. Básničky mi přijdou otřepané a rádobyvtipné větičky o Němcové trapné, takže se asi přikloním k prostému věcnému sdělení ve stylu Parajan: "Pokud byste nás chtěli poctít svatebním darem, budeme potěšeni za finanční příspěvek, který bude z praktických důvodů vhodnější, než věcné dary." To nikoho neurazí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
A budete mít na svatbě nějakou kasičku na ty finanční dary? Přítel chce hrozně porcelánové prase :) Tak já nevím, jestli se to hodí :) Ale zas bych mu chtěla udělat radost, zrovna jedno jsme teď někde zahlídli a bylo moc pěkné, rakové roztomilé :)
Odpovědět
Mezi našimi kamarády a známými je to už celkem běžné, že si jako svatební dary dáváme peníze, většinou v obálce s blahopřáním nebo se koupí nějaká originální kasička, do které přispějí všichni z party :-) Takže se mě ptali akorát někteří příbuzní, co bychom si přáli, a těm jsem na férovku řekla, že o žádném věcném daru jsme nepřemýšleli a že by se nám nejvíc hodil příspěvek na rekonstrukci domu. Myslím, že většině se i ulevilo, že nemusí nic vymýšlet a shánět :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem napsala do mailu: Co se týče svatebních darů tak vězte, že domácnost máme zařízenou a rozhodně nemáme seznam spotřebičů, které bychom chtěli pořídit. Máme ale spoustu společných plánů a pokud nás chcete obdarovat a opravdu nám udělat radost, přispějte nám jakoukoliv finanční částkou k plnění našich snů. Děkujeme
Odpovědět
@yumy Hezky napsané......... taky tenhle problémek řešíme tak si část asi půjčím... samozřejmě s dovolením ;)
Odpovědět
Profilova fotka
@barciii klidně...já nechtěla žádné dětinské básničky...stejně jsou všichni rádi, že nám žádné dárky shánět nemusejí :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kurňa tož mám hubu a tož ju otevřu ;-) Beztak příbuzný, ač maj svý mouchy, zas až tak natvrdlý nejsou a jaksi jim docvakne, že když spolu x let žijeme, že asi cejchy a talíře a příbory potřebovat nebudem 8-) Teda aspoň u nás to tak fungovalo :-D Jo jináč do žádosti o dar jsme psali cosi o úplatku, což je dneska poměrně populární téma, bejvala bych si to taky nechala nadělit do krabice od topánků :-D
Odpovědět
@irii Právě sem to dala na pozvánku na svatební oslavu, mám to v albu...jukni :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
@jita48 Prozradíte inspiraci na soutěž o nejoriginálnější předán daru??? Třeba něco, jak to měla olege ? Taky by se mi to moc líbilo, jen to nemůžu nějak vymyslet... :-(
Odpovědět
Ahoj holky,já bych potřebovala poradit kdy jsi říct o korunky když nebudeme mít ani svatební hostinu ani raut . Udělali bychom jen nějaké malé griování s rodinou třeba o 14 dní pozdeji .
Odpovědět
Holky, prosím o radu. Chceme pouze finanční dary a rozhodli jsme se, že je od svatebčanů převezmeme vtipnou formou - budeme tam mít 2 bratránky (jeden převlečený za cikánku a druhý za cikánské dítko ještě v plenkách), kteří budou finanční dary od svatebčanů takto vtipně vybírat. Jak byste slušně požádali, aby nám dary nevkládali do svatebních gratulací,ale vyčkali na cikánku?
Odpovědět
Profilova fotka
@zwewe v takový situaci bych si o penízky neříkala.. pokud se někdo zeptá, jestli chcete nějaký dar, tak bych mu řekla, že pokud chce, může přispět.. a myslím, že pokud vám někdo bude chtít něco dát, tak to dá stejně;pokud ne, tak ne.. ale je to jen můj názor ;-)
Odpovědět
@irii ja si myslim ze dneska je to normalni, take jsme se brali s mimicem a 10 let spolu, takze cokoliv navic zbytecnost. Tak jsme meli tady udelany svatebni list, nechali jsme si koupit nejake dekorace, neco jsme vymysleli a napsali jsme rovnou, ze budeme radi za financni dar jako prispevek na svatebni cestu. Vetsina se drzela, nekdo dal penize, byl i rad ze neshani darky, nekdo vybral ze seznamu. Bohuzel nekdo koupil co jsme nechteli a popravde jsme to schovali do skrine. Ne ze bychom nebyli vdecni, ale casto menime najmy a tak a zbytecnosti doma nam jsou pri stehovani navic. Udelejte seznam, vetsina bude i rada, ze nemusi vymyslet.¨ My meli udelane neplacene webovky a tam bylo na vse odkaz. Svatebcane se sjizdeli z cele CR tak to bylo i lepsi nez porad obvolavat 80lidi.
Odpovědět
Profilova fotka
Na kartičku ke svatebnímu oznámení, můžeš naosat cokoliv -)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nevím, my jelikož nemáme vlastní bydlení, tak jsme prostě na férovku všem řekli, že nejlepší budou finanční dary, že si to schováme na bydlení, že movité věci bychom neměli kam dát teď. A jakým způsobem nám je dají, to už nechám na nich, ať nás překvapí. Buď to vemou vtipně (třeba můj bratr dostal na svatbu od nevěstina bratra velkou pokladnici plnou dvoukorun :D ) a nebo prostě klasicky v obálce. Zlobit se nebudu ani za jedno, ne každý je na vtipné předávání ;) Pokladničku na přání a dary připravenou mám, tak to bude na nich :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme 10let spolu, 2 roky máme vlastní zařízený byt, proto jsme řekli, že příjímáme jen dary, které se vejdou do obálky-nemusí v ní být nutně peníze, třeba i různé poukazy atd....
Odpovědět
@nufie Aby jste nedostali poukaz třeba na 24 dílnou soupravu hrnců. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja :-D to snad neeeee
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?