Jak říct / napsat svatebním hostům, že chceme peníze?

Profilova fotka
Zdravím všechny! Řešíme problém, jak dát svatebním hostům najevo, že nechceme svatební dary (všechno máme) a že by se nám hodily peníze. Nemáte s tím nějakterá zkušenost? Chtěla jsem to ted říct kamarádce, ale přišlo mi to takové...no.... Říkaly jste to hostům osobně, nebo jste to uvedly na přání a jak? Nechtěli bychom aby to vypadalo trapně, ale opravdu se chceme vyhnout kvantu věcí které nepotřebujeme. Děkuji a krásný den přeji!!!
Odpovědět
U nás to třeba vůbec nebylo potřeba. Kdo nám chtěl dát věcný dar a ne peníze, tak se zeptal a domluvili jsme se a od zbytku jsme dostali peníze. Ani jsme se nijak moc nesnažili. Ale má zkušenost je taková, že jsme chodili hosty zvát osobně a předat pozvánku a skoro všichni se zeptali. Chcete peníze? Chcete dárek? Co by se Vám hodilo, nechci tam přijít s penězma...
Odpovědět
My to asi vyřešíme tak,že dáme do obálky s oznámením kartičku s prosbou o peněžní dary.Dělá se to ve stejném dekoru jako oznámení. Něco už jsem na internetu našla.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc děkuji za rady, s tou kartičkou mě to zaujalo a asi to také tak vyřešíme. My právě nechceme vybírat do střevíčku, ani prodávat lístky na tombolu - přijde nám to takové nevhodné a právě jsme měli dilema jak to svatebčanům říci, aby to nevypadalo hloupě. Moc děkuji a přeji krásný den
Odpovědět
Profilova fotka
Vše záleží od toho jaké hosty pozvete a jaký je jejich názor na to co je vpořádku jako svatební dar. (tzn. když sami dávají pětistovku na osobu, tak čekají zhruba tak nějak i zpět). Většina lidí pochopí, že peníze jsou nejjednodušší, ale jsou i hosté, kteří nechtějí dávat peníze a preferují hmotný dar - třeba takový, který sami dostali, a kterého se chtějí zbavit na Vaší svatbě :-D. (my měli jeden takový případ a skoro všichni známí dostali něco takového - od nevkusných soch a obrazů po různé další "zvláštní dary" ;-) ) Ale většina hostů by měla Vaše přání respektovat s myslím. Hodně párů, které znám žádají o peněžní dary jako příspěvek na svatební cestu, či jiné. Můj manžel byl na svatbě, kde si novomanželé přáli peníze na koupi videokamery pro zdokumentování jejich líbánek. ;-)
Odpovědět
@mruk Ahoj, také bychom byli rádi, kdyby nám hosté jako svatební dar dali peníze. Nic jsme neponechali náhodě a o peníze si řekli. Vážně nestojíme o to, aby se sešly 3 rychlovarné konvice, několik ložních souprav a podobně. Přišlo nám ale tvrdé prostě při předávání oznámení a pozvání na hostinu říct že za dar chceme peníze. Proto jsme ještě do obálky vložili básničku (kterou nám složil budoucí tchán). V ní se psalo o tom, že spoustu věcí máme a to co nemáme tak bychom si pořídili radši sami za příspěvek od hostů. Vzhledem k tomu, že pozvaných lidí i na oběd je asi 60 a opravdu nám chybí spíš dražší věci do domácnosti, je to nejlepší varianta. Nikdo neřekl nic špatného když kartičku četl. Tak uvidíme jak se s tím hosté poperou.
Odpovědět
Profilova fotka
@carllin děkuji moc za radu, dnes jsem pověřila budoucího manžela, aby vymyslel nějakou hezkou básničku na ty peníze - je to taková šikula moje, minule složil báseň o ledvinných kamenech (poté co měl ledvinnou koliku a pak ho vyčůral ven) .:o))) Takže jak ho znám, vymyslí něco skvělého a vtipného. Přeji krásnou svatbu a ať se vydaří vše podle vašich představ!!!
Odpovědět
@mruk Ahoj, my jsme to taky řešili. Jak už tu některé psaly, přikládali jsme kartičku k oznámení. Nechtěli jsme si ale vyloženě říkat o peníze a taky jsme nechtěli použít tu básničku co tu koluje. Takže jsme prostě vymysleli krátký textík, kde jsme vysvětlili, že máme mrňavý byt (což opravdu máme) a že už se nám tam opravdu nic nevejde. Tak ať si hosté nelámou hlavu s dary a hlavně to s námi oslaví. Vyplyne z toho že bychom chtěli peníze, ale protože víme, že někteří příbuzní jsou na tom finančně hůř, není to ani vyloženě žádost o peníze. Jinak ta básnička byla vtipná. :) (Tvůj nastávající mě měl na cvika) :) Ať Vám vše vyjde na jedničku. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaarina jeeee to je náhoda :o) Jirka se tu směje a říká, že svět je malý!! Mám tě moc pozdravovat, i když neví kdo přesně jsi (podle přezdívky to neurčil :o)) Jinak takhle nějak to chceme řešit také, neříst si přímo o peníze ale naznačit že věcí máme dost ;)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?