Jak požádat o peníze jako svatební dar?

Profilova fotka
Ahoj, protože už vše máme, chtěli bychom jako svatební dárky peníze. Ale nevím,jak to oznámit. Chtěla bych třeba přidat k oznámení nějaký lístek s vtipnou prosbou o finanční dary, ale nevím, jak na to. Doufám, že s tím máte zkušenosti a poradíte. Díky :-|
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj spionko, my jsme taky měli domácnost už zařízenou takže jsme chtěli také pouze peníze. Oznámili jsme to tak že akorát když se někdo zeptal co chceme tak jsme narovinu řekli že penízky. A ten kdo nechtěl dát penízky tak dal dar ale musim říct že darů nebylo tolik a všechny byly opravdu skvělý 8-) . Ještě jsme je neměli takže se fakt hodí. Tak hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jestliže si někdo se svatebním darem hlavu láme, tak vězte, že už doma skoro všechno máme. A proto vám malý tip můžeme dát, jelikož se budeme brát, potěší nás příspěvek v jakékoli výši, který nám rozpočet na líbánky zvýší.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc díky ene, líbí se mi¨to. Takhle nějak jsem si to představovala. To si někde vyčetla nebo vymyslela? ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Vycetla a malicko upravila.
Odpovědět
To je kraaaaaaaasne! No ako to dat do slovenciny? :-S Trosku sa s tym potrapim a dufam ze sa mi to podari... Dakujem za inspiraciu ;-) 8-)
Odpovědět
ahoj spionka, určite sa pozvaní hostia budú pýtať čo by ste si predstavovali ako dar. Tak im jednoducho povedzte, že keby im to nevadilo tak peniaze, ale keď majú už vybratý nejaký ten dar tak sa neurazíte. My sme to riešili takto a dostali sme peniaze a od niektorý dar. Niktor sa neurazil, len privítali, že nemusia rozmýšlať čo nám kúpiť.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
My asi přidáme k oznámení kartičku s textíkem jako "ene". Projednám to s přítelem a asi vytvořím. Někteří už se nás ptali co chcem, tak jsme řekli, že dary nechcem - skleniček, ručníků, povlečení, ... máme opravdu dost. To by mi fakt už radost neudělalo. Někteří mají přístup na Net, tak mám v albu, fotečku s penízkama "že bysme to uvítali".
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit na svatbe hlavne kamarady.Protoze jsme chteli pozvat vsechny,bude tam asi 120 lidi.Bude to spis takova zahradni party.Dnes jsem psala informacni letak,ktery budeme posilat s oznamenim.Napsala jsem tam odstavec: Kdybyste si snad chteli lamat hlavu se svatebnimi dary,vezte,ze domacnost mame plne vybavenou,proto zadne vecne dary nepotrebujeme.Potesite nas,kdyz nam prispejete mensim financnim obnosem,ktery pouzijeme na dostavbu naseho domecku.Stejne tak nam udelate radost lahvi vina na zprijemneni dlouhych letnich veceru.Nejvetsi vahu vsak prikladame tomu,ze prijdete tento den prozit s nami,takze vic proste nereste :-) no holky cekam na vase nazory.Neni to blby? :-|
Odpovědět
Sarap je to super, moc hezky jste to napsali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
sarap - já bych asi vynechala to, že to chcete na dostavbu domečku. Někdo třeba chce a nemůže dát větší obnos, tak ať mu pak není trapně za pár stovek ... ale jinak to není špatný ;-)
Odpovědět
Proč já si myslím, že by to tam mělo být. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
.....vidis mori,to me nenapadlo,ze by to mohl nekdo takhle brat.tim ze tam budou kamaradi,tak pocitam se stovkama a ne s tisicema.Myslela jsem to tak,ze za to poridime neco uzitecnyho,ale protoze zatim presne nevime,jak budeme zarizovat interiery,nejsme schopny ted rict,co by se hodilo.Rozhodne Ti dekuju za nazor.Proberu to doma a uvidime ;-) ..............ono by tam mozna nemelo byt na dostavbu ,ale na neco hezkeho do domecku.To asi zni lip,ze jo?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
sarap - super! To je lepší a taky se mi to líbí!
Odpovědět
Profilova fotka
mori dekuju.Hned to jdu prepsat.Nastesti to je zatim pracovni verze,takze upravovat zatim muzeme. :-D
Odpovědět
sarap super, je to fakt lepší :-)
Odpovědět
Holky, my sice skoro nic nemáme, neb domeček stavíme a teď bydlíme každý u rodičů, ale taky nechci moc dostávat dary... A to proto, že nechci, aby se mi sešlo něco víckrát no a taky, co si budem povídat, každý má jiný vkus a do nerezovo dřevěné kuchyně si nepředstavuji červenozelenou konvici... Takže jen musím vyymslet, jak to říct, že chci peníze, ale že ne proto, že už vše máme |-|
Odpovědět
Profilova fotka
katwind,podobnou situaci resila moje svedkyne,kdyz se vdavala.Nakonec to vyresili seznamem,co presne chteji.Ne ze chtej zehlicku,ale nahusto jakou chtej znacku a typ.Me to zezacatku prislo hodne drsny,ale byla jsem mile prekvapena,jak to vsichni svatebni hoste s nadsenim prijali.Svedek mel na starosti koordinaci daru.Kdyz si nekdo neco vybral,zavolal svedkovi,jestli uz to nekoupil nekdo jiny a tak.Celkem se to osvedcilo a penez dostali taky dost. treba by to pri nejhorsim slo resit touto cestou....
Odpovědět
Myslim, ze je uplne v pohode, kdyz si reknete o penize s tim, ze na hmotne dary zatim nemate misto :-) je to cim dal tim obvyklejsi.
Odpovědět
Taky jsme resili stejny problem, ale nakonec mam pocit, ze to neni treba - dnes se nas ptal priteluv dedecek, co budeme chtit a kdyz jsme mu rekli, ze penize, akcne se jal toho, ze to oznami zbytku jejich rodiny. Mamka to rozhlasi u nas a svedky poprosime, aby se "ujali" pratel...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, souhlasím se Sarap - ze zkušenosti vím, že i moje babička (která má ráda klasiku) se s dědou vydala shánět friťák podle seznamu a hrozně jí to bavilo a byla ráda, že koupila něco, co Ti dva opravdu chtějí. A vzhledem k tomu, že můj přítel mi před pár dny řekl, že mu přijde blbé si říkat o peníze, protože to vypadá, že nemáme fantazii, tak budeme taky dělat seznam 8-)
Odpovědět
My ke svatebnímu oznámení přidáme kartičku s Internetovou adresou našeho svatebního listu, ale je tam jen asi 10 darů. A zbytek prosíme, aby nám dal peníze..je pravda, že už jsem se bavila s tetou a ta peníze dávat nechce a tak je to s další polovinou lidí :( Myslím, že pro ně je to jednodužší a pro nás přínosnější a stejně trucují, achjo:(
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Visnery, úplně Tě chápu, protože jak znám moji rodinu, tak by spousta z nich měla problém s tím, aby nám dali peníze, protože by jim to přišlo blbé a chtěli by za každou cenu nějaký hmotný dar. A u nás je to ještě trochu komplikovanější, protože existuje znatelný rozdíl v příjmech většiny našich příbuzných a naším, takže i z toho důvodu se příteli asi nechce žádat o peníze někoho, o kom víme, že jich má mnohem míň než mi (a naopak), což naprosto chápu. Takže se uchýlíme k darům, jako třeba lístky do divadla - prostě ne věci do domácnosti, protože ty nepotřebujeme (a do garsonky se nám jich už ani víc nevejde), ale vymyslíme něco, co nám udělá radost a co si stejně chceme pořídit.
Odpovědět
parisienne: to není špatný nápad :) My máme opačný problém, bydlet solu teprve budeme začínat a problém je v tom, že potřebujeme udělat základní věci, aby jsme v tom bytečku mohli bydlet. TO znamená vyrovnat podlahy, udělat tapety, žaluzie, srovnat podlahy, udělat kachličky a podobně. Ale řekni někomu, že chceme nové kachličky v koupelně..?:( Naco mi bude sendvičovač, když v tom bytě stejně nebudu bydlet dokud ty opravy neudělám...nám fučí do oken a my si budeme vařit čaj v deseti konvicích.. Je to zvláštní...zvláště u rodiny bych čekala větší toleranci :) Problém je v tom, že všichni chtějí, aby se pak mohli na ten dar ptát a ptát se jak slouží...když dají peníze, tak to nepůjde :) I u nás jsou veliké rozdíl v příjmech..od drahého rodiče nic nevydělávají a ani nechtějí a moji celkem dost...to jisté lidi odrazuje od toho, aby nam dali tisícovkú, protože si myslí, že je to pro nás málo..:)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky také to řešíme a udělala jsem to docela jednoduše....dala jsem to jako úkol družičkám což jsou moje dvě nej nej kamarádky...a elegantně jsem se toho zbavila :-N :-D
Odpovědět
My máme taky seznam na internetu a jedna z položek jsou peníze. Vloni se ženil bratránek a ty si taky řekli o peníze, ale konkrétně na manželskou postel. Tak to rodina pojela docela humorně a dostali různé "miniaturní" modely postelí a v nich peníze. Bylo to milé a vtipné. Doufáme v něco podobného.
Odpovědět
kočky,my spolu s přítelem chceme taky penízky,neboť spolu 3 roky bydlíme,máme zařízenou domácnost a navrhli jsme rodině,ať nám to dají klidně nějakou vtipnou formou,aby to nebyla "obálková metoda"...koupí svatební album,a do toho loží od padesátníku,přes koruny...nebo do truhličky dají naleštěné dvacetikoruny jako dukátky, nebo dají do "pasparty" penízky jako obraz...zatím se zdá,že to snad všichni pochopili,uvidíme na svatbě :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj macinko, gratuluju k tolerantní rodině :-)
Odpovědět
parisienne,děkuji,po 16.9.2006 Vám dám vědět :-D
Odpovědět
Maci, tak preju spoustu krasnych obrazu, truhlicek a albicek :-D :-D :-D
Odpovědět
libi se mi napad jedne z prispivajicich: poverit rozhlasovanim, ze chcete penize, nekoho jineho: svedkyni, sestru apod. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?