Chceme peníze jako svatební dar. Jak nám je mají předat?

Ahoj, s přítelem spolu bydlíme už 7 let a máme doma vše. Proto chceme od svatebčanů jako dar penízky. Jen nevíme jestli máme na hostině někam umístit pokladničku a k tomu vzkaz.........zde je místo pro dary a přání. Prosím poraďte :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Radši řekni dopředu, do chceš za dary - my jsme dostali dvakrát sadu dost hrozných hrnků, až na barvu stejných!!! :-)
Odpovědět
My budem k oznámení davat takové ty lístečky s textem ...........Jestliže si někdo s darem hlavu láme atd. Jen nevím jak jim dát najevo kam mají ty penízky davat. Nevím jakou formou nám je dají. Vždy když jsme byli na svatbě tak tam byl vyhrazen kout na dary a přáníčka, ale mi chceme dar penízky. Tak právě nemím zda je dobrá ta pokladnička, že by dary ( penízky ) davali do ní i s přáníčkama.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky byli domluvení na penízkách a na hostině jsme měli krabici na přáníčka (a penízky). Ale peníze nám stejně téměř všichni radši dávali do ruky, aby se neztratili.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme to neřešili, a dárky jsme dostávali průběžně - někdo byl jen na obřadě, tak to šoupnul někomu, kdo šel na hostinu, atd. Ale nás bylo málo, takže těch dárků nebylo tolik, aby se to muselo organizovat. Dárky jsme dali na stůl do rohu místnosti a v jednu chvíli si všechny ty přání a dárky šli prohlídnout. Tak pokud nemáte zrovna 100 nebo 200 hostů (nás bylo 14), tak bych to neřešila, ať je připravený stůj na dárky, a lidi kteří Ti budou chtít dát peníze, je určitě nedají bez obalu (ale např. v obálce). My jsme dostali nějaké penízky od manž. rodičů, a ti nám dali DVD s filmem - a za obálkou byly strčené penízky.
Odpovědět
Ahojky, my jsme s oznámením posílali básničku s tím, že doma už všechno máme, takže si nemají lámat hlavu darem a raději nám obnosem v jakékoli výši přispět na svatební cestu:). Takhle to vypadá blbě, co? :-D Pak jsem vyrobila krabičku na přání, kam házeli hosté obálky s přáníčky a nebo taky s nějakými penízky:)
Odpovědět
ali ako si vyrobila krabicku?
Odpovědět
já jsem si koupila obyčejnou krabičku na cukroví a polepila ji balícím papírem. Pak jsem nožíkem udělala dírku na přání a pak ještě udělala nějaké detaily stužkou, aby to bylo hezké:) Ale možná bude jednodušší koupit rovnou nějakou hezkou krabičku a udělat do ní tu dírku:) Já jsem si ji chtěla vyrobit. Ke krabičce jsem si taky udělala se stejným balícím papírem a stužkou i knihu přání:)
Odpovědět
Ahojky, také budem s oznámením posílat basničku............. Jestliže si někdo s darem hlavu láme atd. Asi vytvořím nebo koupím nějakou pokladničku kam budou svatebčané dávat jak přáníčka tak dary ( penízky ) :-)
Odpovědět
My jsme měli svatbu před třemi týdny a také jsme si přáli peníze. Měli jsme na to udělanou truhličku z lepenky - na ní bylo napsáno PŘÁNÍČKA OD SVATEBČANŮ. DĚKUJEME. Byla umístěna tak, že každý, kdo šel na obřad, šel kolem ní. Tam nám hosté vhazovali přáníčka, ve kterých byly peníze, nebo jenom obálky s penězi. Do rukou nám nikdo žádné přáníčko ani peníze nedával, takže jsem ani netušili, kdo všechno nám dal přáníčka nebo peníze. Až v sobotu ráno jsme truhličku otevřeli :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, taky mame kompletne vybavene nove bydleni, takze jsem nic domu nepotrebovali. Vsichni to vedeli, a kdyz se nekdo zeptal, tak jsme rikali, ze chceme penizky. ;-) Davali nam je spolu s pranicky pri gratulacich, kde je brali svedek se svedkyni. Nektere byly originalne balene, tak ty nam dali az na hostine. Pak jsme je davali na stul k tomu urceny. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
PROSÍM PORAĎTE Zdravím všechny. My všem řeknem, že chcem penízky, ať nám nikdo nic nekupuje. Ať nám každej přispěje nějakou částkou. Po obědě budeme mít tomobolu, která bude zadarmo jako překvapení... každý si při vstupu vylosuje kartičku s číslem....Pak bude super oběd po obědě tombola a po ní se začne vybírat do střevíčku....pak budeme krát dort a začne zábava:-)Ale musím ještě dodat ,že moji tchýni a tchánovi se to moc nelíbí, že chcem vybírat do střevíčku, ale nevím proč .... CO SI O TOM MYSLITE???? 1. někdo to dělá tak, že při vstupu na hostinu...přenese ženich nevěstu přes stužku a po nich jdou všichni ostatní, každému se dává štamprla a svatebčani dávají peníze nebo PENÍZE V OBÁLCE obálky do klobouku,košíku 2. někdo to má udělané tak, že na hostině je pokladnička nebo krabička kde lidé dávají penízky nebo penízky v obálce.... byla jsem už na hodně svatbách a setkala jsem se s tím , že i když nevěsta s ženichem měly verzi 1 a 2 , tak za nimi stejně chodily lidi s obálkami, i když se to všem zdůraní, vždycky se najdou lidi co neví jak to udělat, nebo si to udělají po svém.... mě se líbí to vybírání do střevíčku co si o tom myslíte????
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsou super nápady , že někdo koupí svatební album a místo fotky dá penízky třeba 100, 200 korun tak to celé album naplní a zabalí to jako svatební dar....to by se mi třeba líbilo dostat,nebo někdo koupí pokladničku a naplní ji třeba 10 kš 20 ,nebo 50kč a Zabalí opět jako svatební dar.....jenže to asi nikoho nenapadne ,aby nám dal:-)))))) umožná ten sřevíček zruším a udělám pokladničku nějakou krabičku na házení obálek s penízkama...... možná se to tchými a tchánovi ten střevíček nelíbí ,protože oni nemají penízky celou svatbu si s přítelem platíme sami, ale nám to nevadí.....jenže jim by vadlo, že by nám moc penízku nedaly a každej by blbě po nich hleděl, dyť to není o penězích, hlavně že to s námi všichni oslaví...... asi bude každýmu trapný ,že se uvidí kdo kolik dal?....nebo co?.......fakt nevím
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
:-)
Odpovědět
Profilova fotka
8-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-(
Odpovědět
sbedik ja som myslela ze strevicek je len pridavna sranda, nie je to na svadobne dary predsa....my robime pokladnicku a tam si myslim ze kazdy bude hadzat penizky v gratulacnych kartach/obalkach/kartickach, takze nikto neuvidi, kolkko a co. Myslim ze je to tak lepsie..... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sbedik: zdravím....tak mi to budeme mít jako většina tady, že mám udělnou papírovou krabici, hezky ozdobenou a ta bude u vstupu na hostinu, takže tam můžou svatebčané házet obálky s přáničky i penízkama....ale u nás je to s tím střevíčkem tak, že se prostě vybírají penízky, je u toho sranda a ženich by to měl pak vlastně jakoby přeplatit a vykoupit ten střevíček nevěstě zpátky....takže se čeká kolik nabídne, jak si ji váží.... :-) ale nakonec se stejně všechny vybrané peníze dají novomanželům....je to spíš takové zpestření celé svatební hostiny :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, nevíte čím mám vyčistit mince? Konkrétně 20ti koruny, aby byly jako zlaťáci ;-) . Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, u nas take bude pokladnicka u vstupu na hostinu, kterou si doma vyrobime. Jen premyslim, jestli posilat s oznamenim tu basnicku na prispevek penez nebo spise rici osobne, ze budeme chtit penizky az se nas hosti zeptaji.... Rekla bych, ze ted uz je to takovou "tradici", ze novomanzele chteji penizky misto daru, ktere by se jim nemusely hodit a i pro hosty je "pohodlnejsi" dat obalku s penezi. Jinak pocitam s tim, ze nam budou hoste obalky nosit a davat do ruky, tak je pak sami do pokladnicky hodime :-D je to takovy osobnejsi, nez kdyz jen tak hodej obalku do "nejaky" krabice....
Odpovědět
Profilova fotka
olicek: ahojky, zkus je vyčistit v roztoku cilit bang. přece je to v té reklamě jak máčí polovinu desetikoruny a ta je pak jak nová. mám jednu známou a ta si v tom dokonce čistí zlato.
Odpovědět
Profilova fotka
My čistlili mince jenom citrónovou vodou a octem a vypadaly skvěle...
Odpovědět
Profilova fotka
jana21278 , olicek ja jsem kamosce davala mince v truhlicce jako svatebni dar a taky jsem je chtela cistit, ale ani cilit bang nezabral :-( :-. , taxem je nakonec nechala tak jaky byly, mela jsem od korun do dvacek a i bez vycisteni to bylo pekne.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ještě k tomu, jak si o peníze říct... mě se ta básnička fakt nelíbila, takže my dali na pozvánku na hostinu dolů menším písmem adresu svatební listiny - myslím tím listinu, kde jsou napsané svatební dary - kterou jsem založila tady na beremese. A v listině jsem měla 4 položky - na prvním místě peníze (hodně zdůrazněné :-)), pak poukázky do Ikea, na e-shop s elektronikou a na fotoknihu Heysmile. Všichni nám dali peníze kromě svědka, ten nám dal poukázku do Ikea. Nebylo to trapné, nemuselo se to nikomu vysvětlovat a bylo to. Lidé nám pak peníze dávali v obálce spolu s blahopřáním, nebo jenom v obálce - na hostině, doma, kde se dalo - a ani to nebylo blbé. Pokud je lidí více, klidně bych někam bokem dala na hostině papírovou krabičku (koupí se v papírnictví) a na ní napsala "blahopřání". A je to.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky mě měli svatbu už skoro před měsícem..taky jsem vyrobila tu krabičku na přáníčka...ty co přinesli penízky nám to ale stejně dávali do ruky, aby se to neztratilo...ostatní co přinesli nějaký dar tak přáníčka házeli dovnitř...zvláště od rodiny to vypadá divně když ty peníze hodí do krabičky, většinou očekávají poděkování..měli jsme 50 hostů a nebyl problém s dárky...ta rodina to stejně dávala průběžně po hostině a kamarádi a známí to dávali na stůl, kde jsme to pak rozbalovali...jinak souhlasím s laala, my jsme vymysleli pár věcí do toho svatebního listu a nahoru jsme napsali, že víc chceme ty penízky na svatební cestu...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Také chceme jako svatební dary jen peníze (z již zmiňovaných důvodů). Líbí se mi mít nějakou pokladničku, kam by se tyto dary a přáníčka dávaly. Viděla jsem ale jen malé pokladničky na nějaké drobné - tohle by muselo být tedy něco většího a otvor velký aspoň na prostrčení obálky. Samovýroba asi nepřipadá v úvahu, nejsem příliš šikovná :-N Kde to teda sehnat?
Odpovědět
Profilova fotka
@lostakova taky nejsem moc zručná ale zvládli jsme to s kamarádkou..vezmeš si krabici od kancelářskýho papíru, my jsme ji oblepili papírem do barvy svatby, přesto jsme dali ještě organzu a pár mašliček..na vrch jsme udělali otvor a sklidilo to velký úspěch!dělali jsme to kamarádce na svatbu:)takže to určo taky zvládneš:)
Odpovědět
Profilova fotka
asi takhle nějak:)
Odpovědět
Takový lehce pitomý dotaz - ty pokladničky jsou na peníze nebo na přání? Na přání jsem to už viděla, ale že by se tomu říkalo pokladnička, to se mi k tomu nehodí. Takže na peníze?
Odpovědět
Profilova fotka
No já bych řekla že je to na oboje, hážou tam jak blahopřání tak obálky s penězy..aspoň je vše po hromadě a já tomu říkám truhlička na přání:)
Odpovědět
ahojte, loni w létě jsme byli na swatbě a bylo to pro nás trochu nepříjemné, bo jsme dlouho na žádné swatbě nebyli a byli jsme trochu zmatení z toho wšeho! :-) :-) Samozřejmě si taky budoucí nowomanželé řekli o peníze, takže jsem koupila přáníčko ( kapsa na peníze ) a wložila do nich nějakou tu papírowou bankowku a šlo se. ;-) ;-) Po obřadě w kostele jsme jim šli wšichni swatebčané popřát hodně štěstí do žiwota a obálky nikdo nedáwal, tak jsme taky nedali. =-) =-) No a najednou byl oběd, krájení dortu, nowomanželé se jeli fotit a já furt muchlala w kabelce tu obálku. :-N :-N Nakonec jsem to dala w šest wečer stejně jen newěstě, bo ženich byl w dané chwíli nezwěstnej! 8-) Tím to pro mě bylo dané, ke swatebnímu oznámení dáme tu básničku o finančním příspěwku, každému kdo se zeptá to osobně potwrdíme, že to tak oprawdu chceme a i dopředu jim řekeneme, že až na hostině bude truhlička ( krabička ) na přání, kam se to bude házet. Aby wšichni wěděli co s tím! ;-) ;-) Je mi jasné, že třeba babičky mi to stejně dají do ruky, ale s tím se počítá! ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?