Vtíravý dotaz ohledně svatební cesty

Profilova fotka
Můj dotaz neberte nějak špatně, nebo tak, kde nechce neodpovídá..... :-x Jak tady vidím, kde všude jste byli, nebo se chystáte - dovolená za X 10 tisíc. Vy fakt na to máte, nebo čekáte, že cesta se zaplatí z peněžních darů? My budeme rádi, když se podíváme do Londýna na pár dnů. Nejsme chudí jak kostelní myši, ale taky nemáme na to, abychom letěli někde za exotikou. P.S. to není česká závist, ale jenom motivace, že si třeba na to taky jednou vydělám ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Záleží jak kdo, my jsme jeli do lázní Poděbrad a myslím, že spousta nevěst to až tak nehrotí a jedou někam do ČR. Akorát to nedávají sem na beremko. I když bych tu mohla něco poslat, bylo to tam fakt príma :o). Ohledně peněžních darů, na to že jsme měli malou svatbu se z darů nasbíraly asi 4 tisíce. Takže pokud má někdo velkou svatbu, je možné, že se nasbírá i na svatební cestu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ,myslim ,ze casto je to vlastne o pristupu .Segra takhle jela k mori ,protoza ji bylo jasne ze tam nejspis sveho muze uz nikdy jindy nedostane (se mu proste nechce a cizina ho nebavi),nekdo tam jezdi bezne ,tak jede na oblibeny misto,nekdo si chce splnit sen o exotice ,nebo dobrodruzstvi nez prijde hypoteka a deti...... .My pojedeme do Cech,max Slovensko,nebo prihranicni mesta jako Viden,Drazdany.....,chtela bych se totiz do techto mist vracet a vzpominat na svatebni cestu i ve vysokem veku,kdy uz treba ta kondice nebude nejlepsi.
Odpovědět
My jsme teda rovnou hostům řekli, že uvítáme finanční dary, ale na dovolenou je nechceme použít. Koupili jsme byt a doufáme, že se nám brzy podaří miminko, takže to použijeme na nějakou rekonstrukci či výbavu. Loni jsme byli v Řecku, nemusíme být u moře každý rok, nejsme moc typy na válení se u moře, takže po svatbě plánujeme jet na Malou Fatru nebo si uděláme nějaký welness pobyt u nás v Beskydech :-) My si s nastávajícím dokážeme udělat krásnou dovolenou kdekoli :-) I když neříkám, že by mě nějaká exotika nelákala :-) třeba Thajsko.
Odpovědět
@pypika My se do tropů nechystáme, nemáme rádi teplo, tak bychom trpěli. Ale nechtěli jsme zůstat v ČR, protože takových dovolených nás ještě čeká spousta. V Evropě ale pro tentokrát zůstaneme. Pojedeme až na první výročí, nevidím důvod, proč bychom měli jet hned po svatbě (jsme spolu už 9. rok). Na svatbu jsme si našetřili a naše hosty jsme poprosili, zda by nám místo věcného daru přispěli na cestování, které máme moc rádi. Nakonec ta dovolená nebude tak drahá, takže finanční dary uložíme na budoucí výdaje na bydlení.
Odpovědět
@pavlak5 To moc nechápu. Jeli na dovolenou k moři, přestože manžel to tam nemá rád? Chudák manžel, musel svatebku protrpět.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevidím v tom nic divného. Svatební cesta má pro každého jiný význam. Pro nás je to cesta vyjímečná a jediná, tak proč si ji neužít? Taky se snoubencem rekonstruujeme byt a šetříme na svatbu i cestu.. Je to o vkusu každého, kam chce jet..
Odpovědět
my jeli za exotikou a víceméně jsme počítali s tím, že to zaplatíme z darů (kdyby ne, tak bychom to taky nějak pořešili) - měli jsme hodně hostů a do pozvánky jsme psali, že pokud nám chtějí dát dar, uvítáme jakýkoli příspěvek na svatební cestu. Zaplatilo se to v pohodě a ještě nám docela dost zbylo :) Odvíjí se to od počtu hostů no, pokud máš svatbu o dvaceti lidech, tak je to něco jiného, než když jich máš šedesát.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin no jo bylo to utrpny pro oba ,jeho to tam bavilo asi 4 dny,kdy zkousel adrenalinovy atrakce ,pak uz byl nesvuj z toho ,ze mu doma stoji prace....,a segra byla otravena z toho jeho otravenyho ksichtu...... .No ale prezili to a svagr ma splneno,ted uz jezdi po cechach na kolech s detma. Chapu ze te to zarazilo,ale oni spolu byli uz 15 let pred svatbou,takze toto je nijak nerozhodilo,jenom se ujasnilo,ze tudy cesta nevede.K mori budem holt s nasima detma jezdit samy .
Odpovědět
My jsme si jako svatební dar přáli peníze na přilepšenou na svatební cestu. Zaplatili jsme si na týden kanáry a z darovaných peněz jsme jezdili po výletech a užívali si lehký nadstandard. Byla to pro nás nádherná dovolená. Zvažovali jsme i exotiku, ale přišlo nám to zatím zbytečně drahé a hlavně zbytečně daleko. Nechtěli jsme strávit zbytečně moc hodin na cestě, když měl manžel jen týden dovolené.
Odpovědět
My pojedeme na svatební cestu jen někam v ČR, momentálně nemáme na drahou peníze. Vynahradíme si to (snad) jindy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
taky bych ráda jela někam za exotikou, dokud jsem mladá a jakš takš slušně vypadám v plavkách :-D jenže ono se to opravdu odvíjí od těch peněz a co člověk chce, splácíme rekonstrukci bytu a na svatbu jsme si přáli finanční dary jelikož jsme potřebovali skříně na míru, svatbu jsme měli jen o 40 lidech takže by se nám nějaká exotická dovolená stejně nezaplatila :-D .. jenže ouvej a měsíc před svatbou mě manžel překvapil dovolenou do Řecka, že předsvatební, no nevím kde měl ještě v zásobě peníze, ale rozhodně se mu překvápko povedlo (plánovali jsme týdenní výlety na kole po okolí :-D ), navíc měl štěstí, že narazil na netu na krásnou dovolenou za nízké peníze. No jedno vím jistě, že se k moři nějakou dobu nepodívám a když už tak to bude chorvatsko nebo řecko, na exotiku bohužel penízky nebudou, jelikož plánujeme nový kotel, zateplení a atd..nj holt barák :-D Ale v čechách je krásně .. letos jsme v Krkonoších :)
Odpovědět
Ahoj, my pojedeme do Jeseníků, miluju tu krajinu :). Myslím, že příjmy máme tak nějak ,,normální", sice podprůměrné, ale ve dvou jsme celkem v pohodě. Peníze na zahraniční dovču by možná po delší době šetření byly, ale vždycky se najde něco, co je pro nás přednější. Jestli je něco moje noční můra, tak je to 14 dní se potit ve vlastní šťávě na pláži :-D. Je to nejen o penězích, ale i o prioritách. My milujeme přírodu a ČR :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@luj89 no je pravda ne každý rád leží na pláži, my si vždycky půjčíme skútr a jezdíme, chceme toho vidět víc než jen nejbližší pláž, ale letos se do Krkonoš hodně těším, bereme kola takže to bude letos hodně aktivní dovolená :) a Jeseníky jsou krásné
Odpovědět
@luj89 jen na okraj. Ono ani u moře se nemusíš jen válet u moře. My většinou projezdime celou lokalitu. Je to jen o prioritách jak chce kdo dovolenou trávit, nejen kde.
Odpovědět
My jsme avizovali, že uvítáme místo darů příspěvek na svatební cestu a spočítali jsme si, že kdyby každý dal 1 tis., tak se nám tím dovolená proplatí, což se stalo (nakonec jsme dostali mnohem mnohem víc než nás stála dovolená), ale my jsme nejeli nikam do exotické země, ale "jen" na Santorini, protože to byl vždycky můj sen. Jak tady nevěsty píšou, že už od mala měly představu o tom, jak má vypadat jejich svatba, tak já to měla opačně. O tom, jak má vypadat moje svatba, jsem nikdy nepřemýšlela, ale zato jsem už od 19 věděla, že pokud se někdy vdám, chci na svatební cestu do Santorini. :-D
Odpovědět
Já třeba akorát věděla, že nechci jít hned po svatbě v pondělí zas do stereotypu do práce. To, jestli někam o dovolené pojedeme nebo budeme chodit na výlety pro nás nebylo zas až tak podstatné. Stačila by nám třeba i Šumava nebo Jeseníky, kde to milujeme. Nakonec jsme se rozhodli jet do Alp, kde se nám to taky strašně moc líbí, připlatíme si za trochu lepší hotel a tím to pro nás bude výjimečné, zůstaneme v naší milé Evropě (bojíme se létat :-) ) a pořád to vyjde relativně levněji než jezdit někam extra daleko. Lákají mě aspoň jednou za život Seychely nebo Nový Zéland třeba, ale nejsou na to korunky ani odvaha letět tak daleko a svatební cestu si užijeme kdekoli :-) máme rezervovaný hotel a snoubenec teď dělá všechno možné v práci pro to, abychom na to v klidu měli.. Myslím ale, že hosté na svatbách bývají štědří a proto se to spoustě novomanželům daří takhle vycestovat. A jak už tu bylo napsáno, hodně lidí v tom vidí příležitost být naposledy nadlouho jen ve dvou spolu :-)
Odpovědět
@kamumu Hahaha, já nejdřív četla, že plánujete nový KOSTEL, tak jsem dost zírala. :-D
Odpovědět
@pypika Moje odpověď na tvou otázku zní - ano, měli jsme na to. Ušetřili jsme si. Na svatbě jsme sice dostali nějaké finanční dary, ale měli bychom na to i v případě, že bychom žádné peníze nedostali. Svatební cestu jsme kvůli manželově práci plánovali až rok po svatbě, takže byl na šetření čas. Ostatně, děláme to tak i s klasickou dovolenou - když někam chceme a víme, že to bude dražší, tak si nějakou dobu schraňujeme koruny, abychom se pak mohli rozšoupnout :) Tohle ale závisí na hodně věcech, nejen na tom, kolik člověk vydělává, ale i na tom, jaké má priority... My třeba raději vrazíme víc peněz do dovolené, ale nemáme perfektně dozařízený byt a nevlastníme třeba ani televizi, někdo zas dá raději přednost tomu bytu a pak jede jen někam po Evropě, další ty peníze zas vrazí do něčeho jiného. U nás se to teď taky změní, čekáme mimčo, takže už nám na dovolené nebude zbývat tolik peněz, ty prostě půjdou jinam :)
Odpovědět
My svatebni cestu neplanujeme. Shodli jsme se, ze pojedeme na chatu, popripade na nejaky vylet po CR. Ja jsem treba nikdy u more nebyla, rodice na to nemeli penize, takze jsme travili dovolene v Jesenikach a musim rict, ze mi to ani nechybi. Tesim se na les, houby a opekani spekacku. Penize ziskane ze svatebnich daru jdou na sporeni, ceka nas rekonstrukce baraku.:-)
Odpovědět
Já jsem třeba nejprve plánovala svatební cestu po ČR. Rádi sledujeme Pohlreicha a líbilo se nám, jak se vrátil do 4 restaurací, kterým pak dal o hvězdičku více. Ty restaurace jsou krásně rozeseté po jižní straně ČR. Takže jsem si říkala, že vezmeme auto, kola a objedeme jižní Moravu, Vysočinu, Jižní Čechy a Šumavu. Nakonec ale kamarádi přišli s tím, že bychom mohli jet za "levno" k moři, v 6 lidech + dvouleté dítě, do apartmánů. A jelikož přítel u moře nikdy nebyl a když se taková možnost vyskytla ve více lidech (sami dva bychom asi k moři jen tak nejeli), tak jsme neváhali a využili toho. Takže zájezd máme už v podstatě koupený, pak jen zaplatíme jídlo a cestu + možná nějaké výlety na místě. Ale to si našetříme ještě v průběhu roku, peníze ze svatby budu počítat jako přilepšení do rodinného rozpočtu na stavbu domečku. A příští rok možná pojedeme po těch restauracích. My dovolené zas tak moc nehrotíme, spíše raději jezdíme na prodloužené víkendy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono když třeba netrvá pár jet hned po svatbě a nebo si to naplánuje dopředu, tak není drahé ani třeba Thajsko a kor když si člověk zařizuje sám letenku a zvlášť hotel. Nejdražší je na tom ta letenka a když si ju koupí vpředstihu nebo v nějaké akci, tak je i exotika za míň peněz :) My třeba chceme s přítelem svatební cestu (až se budem brát) nějaké moře, all inclusive a aby tam bylo kde jezdit na výlety. Ještě jsem neletěla a zatím oba dostudováváme, tak jsme rádi, když jedem do chorvatska autem a ještě si vaříme sami. Takový pravý zájezd si necháváme na svatebku, protože dřív na to peníze opravdu nebudou:D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky chtěla někam k moři, byli jsme dva roky zpět a už mi to chybí :-( Ale myslím, že po svatbě zajedem na týden do Rakouska.. Je tam nádherně, v campu u Wolfgangsee a má to i jedno plus oproti moři, nemusíte se sprchovat od soli po každém koupání,super sociálky jak v nějakém hotelu,akorát je lepší dát si rezervaci, přes léto je tam dost plno ;-) Doporučuju!!
Odpovědět
@pypika Ahoj, my na líbánky po svatbě rozhodně neměli, tak jsme je odložili teď na březen :-) Zrovna jsme v Dubaji a v noci přelétáme do Thajska. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my taky nikam neplánujeme jet :) s velkou pomocí rodičů jsme koupili barák :) a ještě si půjčujeme na rekonstrukci takže penízky ze svatby určitě půjdou na splátky a vrácení sourozencům a rodičům :) hlavně že budeme spolu a ve svém :)
Odpovědět
Profilova fotka
My s přítelem oba pracujeme vážně hodně tvrdě, jsme lékaři, máme hodně služeb, studií a dalších pracovních aktivit, takže já hne dpo vstabě na svatební cestu urcitě chci jet, aby te sen tak rychle neskončil, než přijde zase stereotyp reality. Takže dovolenou plánujeme a krásnou, právě v té tvé odmítané exotice. Myslim ze je to o prioritách a ty ma kazdy jine a je to uplne normalni a to nejen v cestovani, ale ve vsem (vyber a cena satu, vybavy, velikosti svatby atd....., kdo chce rekonstruovat byt, tak da penize do bytu, kdo chce pocinan mimino, tak setri na vybavu. My máme byt a mimino jeste nechystame, tak vyjedeme do sveta, dokud to jde. Az bude treba to mimino, tak to zas bude o necem jinem. Ale tady a ted chceme nejaky hezky cestovatelsky zazitek. Podle me je zbytecne toto resit.
Odpovědět
My letíme na dovolenou asi 4 dny po svatbě. Letíme na Maledivy. Přítel by se teda spokojil i s Mácháčem, cestování nepatří mezi jeho nejoblíbenější aktivity, ale nakonec souhlasil, já miluju cestování všeobecně, Česká republika, Slovensko, všude.... ale moře je pro mě top, jsem zvyklá alespoň jednou ročně někam vyrazit, a jindy bych přítele asi nepřemluvila, tohle je prostě svatební cesta a ta je vyjímečná. Přece jenom, nemáme zatím žádné závazky, děti, hypotéku nic a ani nás to finančně nepoloží- tak proč ne. Po svatbě chceme stavět, takže se třeba nikam nepodíváme... Svatební hosty jsme poprosili o peníze, ale dovolenou už máme zaplacenou, takže to prostě bude do společného rozpočtu a jako záplata po svatbě :-))
Odpovědět
@kacenkakaca Tak tak, je to o prioritách :)
Odpovědět
@ha_ja Koukám že jsme na tom podobně :). Mí rodiče tak neměli na zahraniční dovolenou (max. Slovenko), a tak jsme jezdili do kempu pod stan. Byly to ty nejkrásnější dovolený a i teď (přestože bychom asi jednou za čas na levnější zahr. dovču měli) to tak praktikujeme s přítelem :).
Odpovědět
My bychom na to i měli, ale zase by mi to najednou přišly už moc velké výdaje, přecejen máme docela dost velkou (a tudíž poměrně drahou) svatbu. Plánujeme miminko, tak si někdy říkám, jestli přecejen neodjet někam dál, dokud je příležitost, ale já nejsem zrovna organizační typ a uspořádání svatby pro 85 lidí bude nejspíš můj životní výkon :-D Takže na svatební cestu mi už opravdu energie nezbývá. Bude to něco pohodového, abychom si odpočali, asi jen po Čechách nebo někam "za roh", na turistiku do přírody. Loni jsme byli v Izraeli, předtím v Kanadě, však nemusí být každý rok posvícení :-)
Odpovědět
@pypika Vůbec tuhle otázku nechápu (nic ve zlém). Tak kdo na tu dovolenou jede, tak na to asi má, ne? Anebo jako myslíte, že si to většina lidí koupí na dluh, který z darů splatí? Však dneska se většina lidí bere kolem 30 let, to už zpravidla má nějakou práci, úspory... My s manželem třeba cestujeme hodně a rádi. A prostě si na to vyděláme. Kromě toho většina dovolených je určitě levnějších než většina svateb :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?