Uvažujete o svatební cestě do Turecka? Byly jste tam?

Ahoj, uvažuje někdo z vás o svatební cestě do Turecka? Nebo jste už tam byly? A kterou oblast doporučujete? Moc díky!
Odpovědět
1
2
10
Ahoj dendisko, ja byla v Turecku loni. Byla to nejlepší dovolená. Byli jsme ve městě Alanya je to asi zhruba hodinu a pul autobusem od letiště, které je v Antalii. Každý hotel tam má svou vlastní pláž, na které mají bar, lehátka, slunečníky. Lidi jsou tam úžasní, pořád se s Tebou chtějí seznamovat, zajímají se o to, jak se Ti tam líbí, odkud jsi. Jídlo bylo bezkonkurenční. Jediné co bych udělala jinak je, že bych si zapalatila all inclusive místo polopenze, protože pití tam vyjde celkem draho - myslím v hotelu. Na pokoji není lednička a cokoliv si doneseš je hned odporně teplé. A navíc to nemají vůbec rádi, když si nosíš nějaké pití na pokoj. Pokud chceš ještě něco vědět, ptej se :-)
Odpovědět
Drapink: Ahoj! to je paráda, já myslela, že když tu nikdo o Turecku nepíše, bude to asi bídná dovolená. Chceme tam odletět kolem 10. září, podle cestovky by mělo být 27 stupňů. Ale třeba v Bulharsku nám bylo v srpnu zima! Je to přece jen kousek od Bulhar. Jak jste to měli s počasím vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my jsme byli v Turecku na svatební cestě loni v říjnu. Bylo krásné teplíčko (27-29°) i když voda mohla být teplejší, jenže to je hrozně individuální, já totiž potřebuju aspoň 25°. Byli jsme na Egejské riviéře, kousíček od letiště Bodrum. Je škoda, že se tam tolik zájezdů nepořádá. Řekla bych, že je tam lepší krajina - kopce a tak a i mentalita lidí je spíš jak v Řecku. A jestli můžu poradit, určitě jeďte all inkl. To nemá chybu ;-)
Odpovědět
My jsme byli na konci srpna a bylo to super. kolem 30° a voda skoro stejne tepla mi pripadalo. V chorvatsku treba ve vode dlouho nevydrzim, ale tady jsem se vydrzela rochnit strasne dlouho. Na invia.cz jsou teplotni prumery a infomrace o Turecku. Když jsem přilétali, byla bouřka, tak jsme měli strach, že nebude hezky, ale to bylo jen v te Antalii ale Alanya už byla uplne v suchu. Rano bylo zamračeno, ale za hodinku se to rozplynulo a cely tyden bylo nadherne. Fakt doporucuju
Odpovědět
A můžu se ještě zeptat, jak moc otravní jsou Turci? Slyšela jsem, že na blondýny jsou jak vosa na med. Ráda nosím v létě hodně krátké sukně, tak nechci přítele uvádět do problémů. Ale počítám, že v turistických letoviscích budou určitě na vyšší kulturní úrovni. A ještě by mě zajímalo, jestli tam jsou ve vodě medůzy a jelly-fishes,nebo ježci, z toho mám docela hrůzu (třeba v Chorvatsku mě ti ježci docela drtili).
Odpovědět
Tak já jsem byla blondýnka, sice krátkovlasá, ale byla a problémy jsme neměli. Taky jsem nosila kraťoučké sukýnky a trička ale bez sebemenšího problémku. Sice slintali, ale asi jako každý jiný chlap. Spíš Vám možná bude trochu vadit, že když jdete po ulici, tak ty jsou aspon v Alanyi lemovány hotely a tedy restauracemi. Všude Vás lákají k sobě do hospody a ptají se Vás odkud jste, podávání rukou, komplimenty. To mi celkem už vadilo, když jsme tam byli 5. den a nešlo to v klidu se projít. Jinak Turek Ti do očí řekne: Jsi neuvěřitelně krásná. A před Tvým chlapem řekne narovinu, že mu strašně závidí. Ale vše v rámci slušnosti. Ve vodě není naprosto nic, kromě drobných rybek, které roztomile "okusují" nohy. to je všechno. Je tam písek a ježci ani medůzy ani nic jiného tam není.
Odpovědět
To je fajn, už se nemůžu dočkat. Jinak, já na cizí hážu docela škaredé a nevrlé ksichty. Myslím, že nás nikdo zastavovat nebude :-D.moc děkuju za všechny informace
Odpovědět
Taky jsem házela, nepomohlo, začali rozebírat, proč mám špatnou náladu.... 8-) Uvidíš, určitě to bude stát za to
Odpovědět
Profilova fotka
Je to přesně jak píše drapink - já jsem sice tmavovlasá, ale zase vysoká a prsatá :-D :-D U hotelu to byla narosto v pohodě, ale jednou jsme zašli na trhy, takový ty klasický arabský. A tam teda ti arabové mlaskali, tleskali až mi to bylo trapný. A manžela tam poplácávali po ramenou, že si jako dobře vybral. Ten se nosil :-D :-D :-D Ale bez chlapa bych tam nevylezla 8-)
Odpovědět
v Turecku nezijou Arabove, emko :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se omlouvám, mě to přijde stejný |-| :-) :-)
Odpovědět
Dendiso, zila jsem v Turecku 4 roky. na svatebni cestu doporucuju tzv. mavi yolculuk, neboli blue cruise ci modre putovani. je to cesta lodi po pobrezi egejskeho a stredozemniho more. doporucujeu letovisko Kas, Side, Kemer, Fethiye, Marmaris, Dalyan (bahenni lazne) je tam take mnoho krasnych antickych pamatek, pokud nechcete jen tak lezet.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 11 měsících
Profilova fotka
Jsem ráda, že do Turecka na svatební cestu se rozhodla jet i jiná děvčata odtud. S přítelem totiž právě vybíráme svatební cestu a rozhodujeme se mezi Egyptem a Tureckem. Turecko zatím vyhrává a poté, co jsem si to tady přečetla, myslím, že nebudeme váhat a pojedeme právě do Turecka. Už jsme si i vybrali konkrétní hotel poblíž Bodrumu. Jen jsem zvědavá na ty "domorodce", až tam jako vysoká, štíhlá blondýnka kolem nich projdu. Už tady v ČR se na mě lepí turisti ze Španělska, Mexika apod., tak to tam asi v tomto ohledu nebude lehké. Jen přidám perličku na konec. Můj přítel se příjmením jmenuje Turek a já budu v době odletu do Turecka už taky 4 dny Turková, tak snad mezi místní obyvatele dobře zapadneme. :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už je defenitivně rozhodnuto. V srpnu poletíme do Turecka. Už se moooooc těším. ;-)
Odpovědět
Ahojky 1980mat - Turecko ti můžu doporučit...Oblast Bobrum sis vybrala dobře.. My jsme byli ve Fethyi - nádherná oblast. Do Bodrumu nebo Side chceme jet do Turecka podruhé...Úplně jsme se do Turecka zamilovali... Nedoporučuju oblast Marmaris (dle průvodkyně je to přístav, špinavá voda a špatný přístup do vody...i lidé na invii.cz na tuhle oblast nadávají) Bodrum je blízko od letiště, což je velká výhoda. Taková Alanye má letičšě přes 100 km daleko.. Doporučuju navštívit Pamukkale, Efes...Za zážitek stojí jeepsafari.. TUrecká kuchyně mi moc chutnala...ikdyž nejím skopové, tam ho umějí připravit, že se to ani nepozná...a jejich pivo Efes je dobré (a hlavně zažene žízeň).. Jako blondýna se bát nemusíš, su taky a bylo to v pohodě. Turci jsou hodně pohostinní, tak dva dny jsme si na to zvykali, že na nás volali a zvali nás do restaurací...je to jejich "národní" zvyk Užijte si to tam a nezapomeňte si přivést aláhovo oko pro štěstí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, půjčovali jste si skútr ? Kolik to stojí?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsme byli předloni v Turecku v Kemeru(turecká riviéra) a už bych tam nejela.Všude špína, sam Rusák a strašné vedro.Myslím, že Egejská riviéra je o 100%lepší...Ale to pivo mají fakt výborné :-) :-) Byli jsme na Pamukale, kam jsme jeli celý den a vůbec to nevypadalo jako na těch obrázcích co propagovali, nebezpečně jsem si tam ale nepřipadala, bylo to tam celkem kulturní, ale po této dovolené jsem pochopila, proč neechtěli Turky do EU.. :-) :-)
Odpovědět
Saly - souhlasím s tebou, znám lidi, co byli na Turecké riviéře a nadávali na to..Když jsem viděla jejich fotky a porovnívala jsem to s našima z Egejské riviéry tak je to sakra daleko na Pamukalle...Z Egejské je to ke většině památkám blíž...Na Egejské bylo pár Rusáků, jinak samý Němci a Angličané (ty jsou hlavně ve Fethiy - podle naší průvodkyně)... Jinak opět souhlas s tebou, Efesbeer je Efesbeer ;-) ;-)
Odpovědět
my jsme tam byli loni v červnu a hrůůůza horší dovolenou jsem nezažila a doufám už ani nezažiju. Do moře jsme nemohli chodit protože padesát metrů od lehátek vypouštěli do vody fekálie a když foukal vítr tak to bylo cítit všude. hotel měl 4+ hvězdičky ale odpovídal tak 2-. Už mě tam nikdo nikdy neuvidí, jsou to čuňátka
Odpovědět
majdulka - v jaké oblasti si byla?
Odpovědět
ahoj, my jsme loni v srpnu byli taky kousek od fethiye - olu deniz - skvely misto, mensi mestecko se spoustou restauraci, skvelej hotel, vyborny jidlo, proste perfektni. tuhle oblast doporucuju - i delegatka nam rikala, ze toto je nehezci misto. neni to tam placka, ale to mestecko je obklopeny horama, no krasa. zkouseli jsme i paragliding - na to je to tam vyhlaseny.
Odpovědět
_monigue - na oledenizu jsem byli z fethye na výletě dolmušem (občas jsem měla pocit, že autobusík ty kopce nezdoloá :-D ) - super místo a hlavně dobrej pocit, že jsem se válela na třetí nejkrásnější pláži na světě ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, my byli loni přelom červen červenec na 14 dní v Alanyi a bylo to naprosto úžasné. Je to super město, v noci to tam žije, nad ním jsou krásné hradby, dají se celé projít, pod tím jsou jeskyně, no jen v Alanyii spousta zábavy. My po Turecku taky cestovali, protože 14 dní ležet u moře nevydržíme. Jeli jsme na last minute a na jednoho to vyšlo se vším na 14000,takže super. Můžu jen doporučit x-) Na svatebku jsme ted zvolili Rhodos :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Petinek: cestovali jste prosím čím? Měli jste motorku? Kolik tam stojí? Někde na netu jsem četla, že je to mnohem dražší než v Řecku. Na Rhodosu jsme byli loni, bylo to super.
Odpovědět
Profilova fotka
evi: my cestovali s cestovkou, ale na rhodu se chystáme půjčit auto. Co vím podle ostatních, tak to tam vyšlo celkem slušně, motorka kolem 15 Euro na den, ale hlavně se tam musí smlouvat. My všechno usmlouvali na polovinu, někdy i třetinu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Petinek: na rhodu jsme motorku měli, nakonec jsem to usmlouvala na 8 eur na den, ale měli jsme ji celý pobyt. A v Turecku to přijde na kolik, nevíš? A jaké jsou tam cesty? Jezdí se bezpečně?
Odpovědět
Profilova fotka
V Turecku měli na cedulích 12-15 Eur na den za motorku,ale určitě dají slevu,to jsou jen takové ty ceny na smlouvání.a když to bude na víc dní,tak to vyjde určitě podobně jako na rhodu. Turecko je celkově strašně levná země, s Řeckem se to nedá srovnat. Turci jsou asi něco jako Italové, troubí na sebe a mají stejný způsob jízdy, aspon teda v Alanyi. Ale myslí, že nebezpečné to tam rozhodně není. Určitě doporučuju půjčení dopravního prostředku, stihnete toho mnohem víc než my ;-) A co doporučuješ určitě na Rhodu navštívit?
Odpovědět
Profilova fotka
Samozřejmě hlavní město, tam jsme za pobyt byli několikrát a pak se mi moc líbil Lindos. Nevím, jestli je to na Rhodu pravidlem, průvodkyně mi to nedokázala říct, ale shodou náhod jsme do Lindos jeli v pondělí a byl vstup do památek zadarmo, a lidé, kteří byli v hlavním městě zjistili to stejné i tam. Takže na pondělí si naplánujte památky, kam se platí vstupné. Na Lindos jsme jeli na oslu, to bylo super.
Odpovědět
Profilova fotka
Líbilo se mi Prasonisi, což je mys úplně na konci světa (ostrova), jezdí tam jen surfaři, je tam šílený vítr a písečné duny, slévá se tam Egejské a středozemní moře. Pak nejvyšší bod ostrova, Ataviros, tam jsme šplhali téměř celý den, ale je odsud nádherný rozhled, máme super fotky celého ostrova.
Odpovědět
Profilova fotka
A legrační zážitek máme z Rhodu - v centru města jsou turecké lázně, které jsem chtěla vyzkoušet, knižní průvodce to popisuje jako zajímavost. No, první, co mě varovala, byla cena vstupu - tuším 1 euro na osobu. Tak jsme si řekli, že za to podívání to stojí. Stálo. Architektura lázní byla nepochybně krásná, nicméně lázně jsou již zašlé a bylo možno nalézt různé druhy, typy a barvy plísní. Tak tam raději nechoďte.
Odpovědět
1
2
10
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?