Svatební cesta v Čechách. Máte tipy?

Ahoj nevěsty, přemýšlela jsem nad tím, že bychom místo svatební cesty do zahraničí, podnikli toto u nás v cr. Třeba objet i více míst.. Máte nějaké tipy???
Odpovědět
1
2
Já bych si to ideálně představovala asi takto: -> 2 dny výšlap na horách (Jeseníky, Beskydy, Krakonošovo) -> potom 2 dny relax v nějakých lázních (já bych se chtěla moc podívat do Mariánských nebo do Luhačovic), aby tě po 2 denní túře dali zas dokupy -> potom 2 dny "za poznáním" - např. lednicko-valtický areál je na to jak stvořený, navíc zakončený fajným posezením u vínka, dobrou večeří -> a pak třeba třeba jeden den na nějaké ty srandičky - adrenalin, bobová dráha, bungee :-D
Odpovědět
@vinsanity Po ČR je spoustu krásných míst, my takhle někam jezdíme každý rok v létě...loni jsme byli v oblasti Slavkovského lesa (tzv. lázeňský trojúhelník - Mariánky, Fr.Lázně, Karlovy Vary), předtím třeba Beskydy kolem Rožnova p. Radhoštěm, jižní Morava kolem Macochy (tam to bylo úžasné, my jsme úchylové přes jeskyně) nebo Hřensko a okolí. Krásně je i v jižních Čechách, ty máme projeté křížem krážem, protože máme u Písku chatu ;-) Záleží hlavně na tom, co máte rádi...my milujeme pěší turistiku, takže většinou vybíráme nějaké kopce a přírodní zajímavosti, které občas proložíme návštěvou města popř. hradu, zámku...
Odpovědět
@genevieve Také máme moc rádi pěší turistiku. A není nic krásnějšího než si po nějakém delším výšlapu dát koupel :-) Před rokem jsme poběhali kopce kolem Velkých Losin a pak v Losinách hupsli do bazénu s léčivou vodou :-) Nádhera .... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jakožto jihočeská naplavenina hlasuju pro Šumavu a Lipno, ale nejlíp před hlavní sezonou, aby tam nebylo moc lidí, túry jsou tam báječný a penziony útulný ;-)
Odpovědět
My taky rádi jezdíme po Čechách, vždycky si vybereme nějakou oblast a tam objedeme všechny zajímavosti od zámků, turistických tras atd.. Například Jičínsko, Moravský kras.. Dá se to i se psama - máme tři a nebyl nikdy problém.. Myslím, že tady je spoustu krásných míst..
Odpovědět
Profilova fotka
My máme s mužem obježděnou víceméně celou republiku a upřímně musím říct, že já mám nejraději Jižní Čechy... všude ty rybníky, hrady a zámky... je tam prostě krásně. Já bych tam jezdila kdykoli bych mohla... a pak ještě Morava, ta Jižní je pěkná, kolem Lednice třeba a nebo okolí Beskyd. To jsou asi místa kam my jezdíme úplně nejradši protože je tam prostě hezky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda jo, jih, u nás je krásně, jen ten Budvar se nedá pít ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My jedeme v červenci do Adršpachu, bereme s sebou i hafana. A pak na přelomu srpna a září do Jižních Čech, které jsou mojí srdcovou záležitostí :) Všechno to budou takové naše svatební cesty :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 Já to tam zbožňuju... Písek, Hluboká, Zoo, Budějovice, asi nejlepší radio v republice ( pro pochopení - neuvěřitelně žeru Kiss Jižní Čechy :-D ). Jenom teď se chystáme už rok na Šumavu a pořád nic... ale jednou, jednou se tam dovalíme :-D
Odpovědět
@limda @mon_88017 Nejlepší je ten náš sever Moravy a Slezsko - máme tu fajne pivo, uzené plíce, abychom byli déle živi, nervy jak z Vítkovických železáren, Beskydy, Ostragen a Jarka Nohavicu... Ne, vážně: Čechy, teda krom Prahy, s tím mojím vůbec neznáme. A moc rádi bychom se podívali do Hoštic (Slunce, seno, ...) na dožínky - to je ta pravá romatYka ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda na zámek na Hlubokou to z toho našeho prdelákova mám asi 6km, do zoošky trochu dál, je to krásnej kraj ;-) akorát teda ten Kiss JČ trochu nechápu :-D Na tu Šumavu rozhodně vyražte, stojí to za to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moonie tak u vas je to taky fajne a pěkne :-) ...bo Ostrava je region razovity ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@moonie My v Hošticích byli, taky jsme byli zvědaví a popravdě jsem z toho byli dost na rozpacích. Takové... hodně povyku pro nic. Když tam pojedete v létě tak tam bude mraky natěšených turistů a to muzeum, nebo jak to říct je takové menší :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 Já vím, že Šumava právě stojí za to, já tam jezdila povinně celý dětství, ale můj drahý tam v životě nebyl, tak mu musím doplnit mezery :-) A rovnou si to dáme i s tou německou stranou aby toho nebylo málo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@limda až ho vyženeš na rozhlednu na Boubín, věnujte tam tichou vzpomínku mým vazům v koleni, tam mi poněkud...odešly ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 Rádi rádi... to my se chystáme na rozhlednu u Neuschönau a to bude teprv výhled, mě z toho výstupu klepne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@limda neklepne, ale chce to mít bágl napranej tatrankama, silný kafe v termosce a v placatce nějakej ten dopink ;-)
Odpovědět
@limda S jihočeskou krajinou mi naprosto mluvíš z duše, už jsem to tady psala mockrát, tak se nechci opakovat, ale je to moje veeelká srdcovka. Pořád říkám, že na jihu Moravy jsem se narodila nedopatřením ;-)
Odpovědět
@mon_88017 Jaja, ten polsko-česko-slovensko trojuhlenik, kde se ztraci autobusy ... ale nevím, jestli by vinsanity chtěla strávit svatební cestu prohlížením vysokých pecí... @limda Tak to je blbé, že je z toho taková komerce :-( Jednou už jsme měli výlet tam naplánovaný - 7,5 hod cestování, ale raději jsme to odložili :-) Ale zpět k tématu, ať neodbočuji - já tedy doporučuji túru + lázně. Lipno zní skvěle - můj tatík přijel z rekrace z Lipna totálně šťastně zrekreovaný, a to on je velmi náročný turista :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moonie náhodou, vysoký pece maj svý kouzlo ;-) co se Lipna týče, jen doufám, že se tam tvůj tatík nerekreoval zrovna v některej z termínů, kdy se mi chtělo plavat v Lipně, neměla jsem bikiny a tudíž jsem plavala bez bikin a vytvářela ostudu :-D @vinsanity jsme se ti tu nějak rozkecaly....kromě jižních Čech se mi moc líbilo v Českým ráji, Trosky, pískovce a tak....ona je ta naše zem totiž úžasná celá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bubbi Jih Moravy taky neni od věci, po návětěvě vinobraní před mnoha lety sem pochopila, proč se říká "Znojmo, vidím tě dvojmo" :-D
Odpovědět
@vinsanity Taky jestli třeba máš ráda koně - dá se strávit 6 dní putováním z Jeseníků do Beskyd na koních. Akorát nevím, nevím, co na to pr*el :-| @mon_88017 Jo tak proto měl tatík ten nepřítomný blažený výraz v obličeji ... :-.
Odpovědět
@mon_88017 myslím, že to neplatí jen pro Znojmo :-D Ale jinak jo, ten náš kraj má taky své kouzlo, ale halt jižní Čechy mi nikdo neveme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moonie :-D a jak blaženej musel bejt ten celej maďarskej zájezd :-D :-D :-D @bubbi já mám už asi dva roky slíbenej lednicko-valtickej areál, že tam budem cyklistovat, tak jsem na to zvědavá, jestli to letos vyjde :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lednicko-valtický areál je krásný. My obešli tu část kolem Lednice pěšky a paráda. Akorát lednický zámek zklamal :-( Na fotkách vypadá nádherně a přitom ve skutečnosti je v některých místech ve špatném stavu, že se olupuje barva z fasády atp. (na fotkách je to evidetně retušované). Byla jsem z toho zklamaná, ale bohužel to je asi běžné vzhledem k financím :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina fasáda padá i na naší chalupě, to mě pohoršovat nebude :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 - předpokládám ale, že Vaše chalupa není na seznamu UNESCO ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina bejt vo 4 vesnice vedle, tak i je :-D
Odpovědět
@zmrz_lina Jé a kdys tam bylas? My tam byli v srpnu minulého roku a část už byla zrekonstruovaná :-) Tak doufám, že to dotáhnou do konce, frajeři ... @mon_88017 Tak co kdybychom @vensanity doporučili(y) jako svatební cestu rekreaci na vaší chalupě, hm?
Odpovědět
Profilova fotka
@moonie - ty jo, snad 2008? ono část opravenou měli i tehdá, ale u té druhé části měl člověk pocit, že mu musí zákonitě spadnout na hlavu. Mě to hodně zklamalo právě... Ale je to problém obecně s opravama památek... To není problém jen Lednice.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?