Svatební cesta Spojené arabské emiráty. Byli jste tam?

Ahoj holky, tak dneska jsme si zaplatili svatebku do Spojených arabských emirátů. Byla jste tam některá? Jaké máte zkušenosti? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
jú taky bych na to chtěla mít. moc krásná země!
Odpovědět
není to tak "drahé" ;-) - 20000,- sakum prdum na osobu s polopenzí , Jižní Španělsko stojí stejně..... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Alis ja sem v emiratech byla konkretne v Dubajii :-) je tam krase ale zalezi co od dovolene cekas . v Dubaji je vsechno pro turisty takze spickovej servis a sluzby na urovni ale lezis na plazi a za zadama mas mrakodrapy tekze o nejaky nedotceny prirode nemuze bejt rec :-)
Odpovědět
Muchomirka: ;-) Díky za info ;-) , jedeme do emirátu Ras Al Kaimah - nejsevernější emirát. Do Dubaje chceme jet na celodenní výlet (hlavně přítel chce vidět hotel Al arab). Já se spíš těším na výlet do oázy na hranice Ománu... Jedeme si tam hlavně odpočinou a taky něco poznat...Když jsem viděla, že to opravdu stojí stejně jako Turecko nebo Kypr, tak jsme do toho šli...
Odpovědět
Profilova fotka
Burj al Arab je nadhernej to jo ale okolo ti vojaci se samopalama to nepusobi moc dobre :-p =-) urcite se vam tam ale bude libit Marina je nadherna ;-) hlavne co jsem teda ocenila na to ze je to arabska zeme tak se da vazne verit ratingu hotelu 3 hvezdy jsou opravdu tri hvezdy podle mezinarodnich standardu spis mozna i 4 x-)
Odpovědět
hmm, slyšela jsem to samé, že se velmi starají o turisty, že hotely jsou na velmi vysoké úrovni Uvidíme, co si budem říkat o vojácích, v Egyptě je to samé :-( ... Díky za tipy :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Alis je to tam pěkné,ale přesně jak říká muchomir,záleží co od dovolené očekáváš... :-) Je to tam většinou vše na luxusní urovni jak hotely tak obchody :-) .A kdy tam odlétáte? :-) Mě osobně se Burj al Arab nelíbil ani trošku,je to tam strašně kýčovité.Určitě se jdetě podívat dovnitř mají ve vnitř nádhernou kaskádu vodopádu a ty barvy...to se musí vidě...,to nikde jinde neuvidíš.Tkže přeju krásnou dovču.
Odpovědět
alis: a do jakého hotelu? Dělám v cestovce, takže mě celkem zajímaj ohlasy, jak se komu kde líbilo, tak pak dej určitě vědět, jaký to tam bylo.
Odpovědět
tamy: máme to od eximtours, hotel Al Hamra Village
Odpovědět
ilonkaa: Díky za tip.Odlétáme 8.5.07, pár dní po svatbě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja byla pred 8 lety v Abu Dhabi, jen na 6 dni k mori. Bylo to moc fajn, ale proste flakacka na plazi...nikam jinam jsme nejely (byla jsem tam s mamkou a segrou). Ve mestecku bylo prijemne, obchodnici sice byli docela akcni, ale ne tak strasne otravni jako v Egypte. Hotel byl moooc prijemnej, personal se moc snazil, vyhled na more. Parada. :-)
Odpovědět
já se chystám v lednu do Dubaje. jupiii :-) :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj Alis, já se vrátila v neděli (10.12.)ze SEA,kde jsme byli na svatební cestě. Také jsem chtěla do hotelu Al Hamra Village, ale v Čedoku mi řekli, že čechy ubytovávají do pokojů, které jsou 500metrů od moře, takže jsem tento hotel zrušila a byli jsme v hotelu Coral Beach v emirátu Sharjah (vedle Dubaje). Dovolená krásná, ale my jsme ji využili především k poznávání země a na pláži jsme pobyli max. 2-3hodiny denně. V hotelu Burj Al Arab jsme byli na večeři (lze zarezervovat oběd, odpolední čaj a večeři), ale vy budete trochu daleko od tohoto hotelu. Teď se koukám, že odlétáte v květnu? tak to se tam asi uvaříte :-|. První týden v prosinci bylo 25 stupňů, ale ještě v říjnu bylo 40. Krásnou dovolenou! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky,taky jsme byli v Emirátech,konkrétně v Sharjah..Nádherná dovča,plná luxusu,když přijedete zpátky domů,budete v šoku,jak je to u nás špinavé a "ošklivé" a dlouho se budete vzpamatovávat.. :-N Dubaji se právem říká "arabský New York",opravdu hezká podívaná a zážitek. Jinak jídlo vynikající,taxíky za babku kamkoli chcete,úžasné nákupy,zlato,elektronika a parfémy o více než 50 % levnější než u nás,takže si dovezete krásné suvenýry.. :-D Pláže taky nádherné,bílý písek,průzračné moře a překrásné pestrobarevné mušle a korály. Prostě paráda,ale jako líbánky bych tuto zemi nedoporučila. V moři se nedalo koupat,jelikož jeho teplota byla neustále 38 stupňů!!,takže vůbec neosvěžilo a pálilo,no a při teplotě vzduchu běžně přes 50 stupňů jste na umření..,v noci to není o moc lepší - 40 stupínků..Sice všude v budovách mají klimu,ale venku se hycu nevyhnete. Navíc tam vážně nenajdete takovou tu neposkvrňenu přírodu a romantiku. Převládá všude moderní hektický život - alespoň tak to na nás působilo. Celkově však musím říct,že to byla jedinečná a bezchybná dovolená!!!! Tak přeju parádní pobyt! x-)
Odpovědět
Taky se chystáme do SAE na svatebku, ještě nevíme konkrétně kam, ale hlavně-s jakou cestovkou??? Holky, poradíte?
Odpovědět
Ahoj Arvetko, my tam byli s Čedokem a nebyl zádrhel, delegátka příjemná a ochotná. Jen pozor na termín, aby nebylo 50stupňů tak se tam jezdí asi do března, pak začíná být strašné vedro. Delegátka říkala, že ještě v říjnu bylo 40st.
Odpovědět
nb: Díky za info ;-) . My ale od Čedoku nejedeme. A 500 m na pláž nám vůbec nevadí, ba naopak, alespoň se člověk furt neválí....Jinak to plánujeme přesně jako vy,poznávat a průběžně se "válet". Těším se hlavně na Dubaj a výlet na hranice Ománu... Arvetka: My jedeme s Eximtours. Natrefila jsem na beremese na tamy, která dělá v eximu a poslala mi super užitečné informace. Obávám se ale, že jestli máš svatbu v červenci, že v ten termín se tam vůbec nelétá. My tam letíme 8.5. a to je jeden z posledních termínů, pak už je tam šílenej hic. No co si budem říkat, asi tam bude tolik stupňů, jako je v červenci v Egyptě... Podle netu a průvodce tam je v květnu kolem 40 st...nám to ale nevadí... 8-) Objednávali jsme to přes net, paní strašně ochotná, fakt si na nic zatím nemůžeme stěžovat. Nehledě na to , že tuhle cestovku máme osobně prověřenou. kamini: Taky moc díky za informace, do Dubaje se moooc těším! My jsme SAE zlolili jako svatebku z toho důvodu, že se tam s dětma jen těžko podíváme, tak abysme to ještě stihli...Nehledě na to, že mě tahle země fakt láká...Uvidíme, není nad osobní zkušenost ;-) :-)
Odpovědět
Ahoj cestovatelky :-) Alis: svatbu máme sice v červenci, ale svatebku plánujeme nejdřív v lednu, protože přítel bude až do konce příštího roku na kurzu, kde musí mít stopro účast. A s Eximem jsme byli na dovči předloni a taky jsme byli spokojení.
Odpovědět
Arvetka: Tak to jooo, v lednu tam bude určitě super.. 8-) . Zjistila jsem, že v ČR vyšel pouze jeden průvodce na SAE (v roce 2006). Jinak jen pár map Dubaie.....docela krize. Toho průvodce ale doporučuju, jsou tam užitečné informace..
Odpovědět
Arvetka: myslím že tam v lednu bude zima (nevim kolik stupňů je pro Vás příjemné), my tam byli ted 2-10.12 a bylo 24 stupnů, žádné velké teplo. odpoledne byl potřeba svetr, kdybych tam měla jet znova, jela bych v listopadu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ali,líbit se Vám tam určitě bude,o tom nepochybuji!!! :-N Opravdu na našem pobytu jsme nenašli jedinou chybičku..kromě toho vedra,ale to je práce přírody a ta reklamace nepřijímá :-D A cestovku bych doporučila Firotour. jezdívali jsme jak s Čedokem,tak s Fischerem a byli jsme i se Sunny Days,ale Firotour je bezkonkurenční! Ceny o něco levnější,ale hlavně profesionální a vlídný přístup k individuálním požadavkům a úúúžasní průvodci! Byli jsme s Firem v Egyptě,na Krétě,v Tunisu i v UAE a vždy jsme se s průvodcem skamarádili,byli bezvadní úplně všude!!! x-) Fakt doporučuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Mimochodem ta v UAE byla nejlepší ze všech! Holky kdybyste teda letěly s Firem a Vaše průvodkyně Emiráty by byla Slovenka paní Ivana (má tmavé vlasy,snědý typ),že jí moc pozdravujem! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Ahoj holky, chystame se s manzelem na dovolenou, nekdy v rijnu listopadu a mne se moc libi Emiraty. Muzete poradit a co a jak? Koukam, ze tahle diskuze uz celkem dlouho stoji.Dekuji za kazdou radu, chtela bych, aby se nam dovolena povedla.Moc moc moc dekuji :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
Halóó, je tu někdo, kdo by mohl podat čerstvé info z arabských emirátů? :-) S manželem přemýšlíme o dovolené a SAE nás taky napadli ... rádi bychom vyrazili v říjnu ... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
monisek: Taky se chystame koncem rijna nebo zacatkem listopadu. Zatim nejlepe se nam jevi EXIM, ale na nakup je brzy, v CK nam rekli, ze mame prijit v zari.
Odpovědět
Ahojky holky, koukám, že se tohle téma znovu otevřelo...takže.. Naše svatební cesta se nám opravdu vydařila a měli jsme se báječně. Letěli jsme hned po svatbě začátkem května s Eximtours do SAE do severního emirátu Ras Al Khaimah - hotel Al Hamra Village T1- 5 hvězdiček. Maximální spokojenost !!! Ubytování v luxusních menších pokojích s klimatizací, minibarem, zdarma trezor na číselný kod. V koupelně bylo veliké mramorové umyvadlo, vana, wc a bidet. Pokoje se odemykají přes kartu. Na pláž to bylo cca 400 m, ale 24 hodin denně jezdí od recepce Al Hamra Village do části Al Hamra Fort zdarma hotelový busík. Hned vedle hotelového komplexu je golfové hřiště. Pláž byla nádherná, písčití, pozvolný vstup do moře.Zdarma osušky, lehátka i slunečníky (je opravdu zbytečné si s sebou tahat v kufru ručníky na pláž!!!). Co se týče jídla...no bylo tam všechno na co si vzpomenete. K snídani např. i ryby nebo kuřecí řízky. K večeři vařili všechny druhy masa, kromě vepřového. Ochutnali jsme třeba i mušle (bléé :-S ) a kraby (mňam ;-) ). Jo a zákusků mraky. Mezi částí Village a Fort se staví nová část hotelu Palace, nijak nás to ale nevyrušovalo! Zaplatili jsme si celodenní výlet do Dubaje a také výlet na východní pobřeží. Koupali jsme se v Indickém oceánu a navštívili jsme Omán. Jeli jsme s Eximem a byli jsme maximálně spokojení, můžeme jen doporučit. Letí s českou společností TravelService, mezipřistání v Budaoešti. Let trvá cca 7 hodin, ale dá se to vydržet.. Kdyby jste měli nějaké dotázky, tak ráda přes IP odpovím ;-)
Odpovědět
ahoj holky, my jsme byli v s.a.e na svatební cestě, přiletěli jsme 23.6.2007, bydleli jsme na východní pobřeží v hotelu le meridien al aqah beach, letěli jsme od fischera, lítaji s rakouskou společností, letí se prní do vídně a pak přímo do dubaje. I s vídní trvá let 6.50, ale je to v pohodě. my jsme si teda připlatili poprvé v životě první třídu a stálo to za to, hlavně to pohodlí, nedá se to zrovnat s první třídou u nás ( co jsem vždycky viděla když jsme nastupovali do letadla ). Jinak je to 5 * hotel s all inclusiv, i když jem všude četla, že transport do hotelu trvá 1,5 hodiny, tak to není tak docela pravda, protože my jsme jeli v osobním autě( dostali jsme to jako svatební dar od cestovky, ale i tak by jsme jeli zřejmě sami, protože zrovna na východním pobřeží nikdo nebydlel) a jeli jsme od 120km/h -160km/h ( a tak autobusy rychle nejezdí) a jeli jsme hoďku a čtvrt. Stojí si na místě připlatit pokoj s balkonem, my jsme si ho po pěti dnech měnili, jelikož okno šlo otevřít jen ze spodu a tak na 10 cm, je to lepší na místě, protože na den chtěji jen 100 DHS ( na naše je to asi 500), pokoje jsou teda nádherný, bazén byl taky obrovskéj a super pití, akorát se musí platit za své.( drinky) I když je to all inclusive, tak podle ostatních zemí se to nedá srovnat. All inclusive obsahuje: sprite, mirinda, cola, místní pivo a víno, místní ledový čaj, ledový kafé, asi 3 druhy alkoholu a černý kafé a čaj. Ostatní si musíte platit a není to zrovna levný. alkoholický drink stojí asi kč 175,- nealko drink 135,-, kapučíno 190, kafé laté 90. Co se týče pokojů, tak ho klidně i 3 xdenně uklízeli, na pokoji byl sejf, minibar ( za poplatek) , ale zdarma tam byla na tole 2 x balená voda, mini oplatky ke kafé, varná konvice a čaj a kafé. Na uvítání jsme na pokoj dostali pár oplatků, víno, a fruka. Na pláž nebo na k bazénu jsou ručníky zdarma. Do Dubaje nebo Furajuhu jezdí hotelový autobus. Jinak v hotelu se dá potápět a různé sporty a je tam spoustu masáží. Co se týče jídla tak je ho tam spoustu, navíc každá večeře je v jiném stylu, např. asijská, místní, rybí a tak. Ale na mně to bylo už moc snopský, protože když jste leželi u bazénu, tak vám donesli studené ručníky na osvěžení a různé ovoce ( jako špíz), klidně vám to podal i do bazénu a když jste chodili na jídlo, tak taj byli takové stolečky a za nim čišnice a museli jste říct jméno, č. pokoje a odkud jste a až pak vás vždycky někdo usadil. I když máte all inclusive, tak podepisujete účty s cenou, ale pak vám to na účet nenapíší. Jinak v hotelu se dá využít i internet, jsou tam restaurace. Musím, ale upozrnit, že hotel není přímo ve furajahu, ale asi 50 km od něho, tam kde stojí tak jsou tam akorát 3 hotely a to je všechno. Takže se tam nedá nic moc dělat.
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsem koukala na Exim, chteli bychom jet tak v lednu, ale Exim ma jen do rijna a uz plne obsazeno....
Odpovědět
kristi, zkus přes fischera, pokud sis vybrala nějaký v eximu a líbí se ti, tak se zeptej ve fischeru na vyžádání hotelu, pokud ho nemají v nabídce, my jsme to tak dělali z egyptem, byla jsem v hotelu a moc se nám líbil a jelikož ta cestovka v zimě nabízela jen 8 dnů a my jsme chtěli 15, tak jsme šli do fischera, řeklui jsme název hotelu a oni nám ho vyžádali, protože každá cestovka má jen omezený počet pokojů.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?