Svatební cesta Sicílie, Korsika, Sardinie. Doporučíte?

Naše svatební cesta by měla být relaxační, i trochu akční. Nemáme rádi hotelové komplexy a davy turistů. Podělte se o své zkušenosti a doporučte cestovku, hotel, místo... Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj ja byla na Sicili v prosinci. Byli jsme tam bez cestovky, bydleli v B&B v centru Palerma, meli pronajate auto, takze jsme projeli cely ostrov a byla to parada. Myslim si, ze jet na Sicilii a nemit tam auto by asi byla trochu nuda.
Odpovědět
Taky si chceme půjčit auto a poznávat krásy ostrova. Jaká oblast je nejzajímavější? Jaké jsou tam ceny v porovnání s ČR?
Odpovědět
Profilova fotka
Ceny v porovnani s Ceskem ti bohuzel nereknu, ja ziju v zahranici, takze bohuzel nevim. Pamatuji si, ze za B&B jsme platili neco okolo 70 euro za noc. Auto vyslo asi na 250 euro plus benzin. My leteli do Trapani, odtud do Palerma, pak jsme projeli hory a na vychod do Catanie a Siracusu. Tam nekde byli i archeologicke vykopavky, velke recke chramy, proste parada. Bohuzel si nemapatuju jmeno.
Odpovědět
Díky, ještě se rozhodujeme kam přesně. Přítel potřebuje hotel s internetem, kdyby musel pracovat... Dívala jsem se a od 9.8. do 30.8. tam jsou výrazně vyšší ceny za ubytování.
Odpovědět
Profilova fotka
No to asi budou uplne jiny ceny, protoze my tam byli mimo sezonu :-| Internet jsme meli taky, myslim, ze uz to dneska ve vetsine ubytovacich zarizenich po Evrope neni problem. Teda ja jsem na to jeste nenarazila a to cestuju hodne. Jine to je ovsem ve vychodni Evrope. ;-) Myslim, ze nejlepsi je vybrat si vetsi mesto a pak vyjizdet, ostrov se da prejet do 4 hodin, takze jednodenni vylety jsou v pohode.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my se chystame na dovolenou letos na Korsiku, ubytovani mame kolem 30 eur za app. na noc. Jinak loni jsme byli na Madeire, je to trochu jinde, nez pises, ze byste chteli jet, ale je tam opravdu moooc krasne :-) Preju at se vam svat. cesta libi a vyjde vam pekne pocasi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak my mame v planu hned druhy den po svatbe vyrazit na Korsiku. Jedem autem z CR do Italskeho Livorna, odtud uz mame zamluveny trajekt do Bastii na Korsice. Na netu jsem nasla stranky s nemovitostmi po celem svete, kde primo majitele pronajimaji svoje pokoje az cele vily, dost z nich ma jiz i internet. My jelikoz moc sluneni na slunicku neradi, sme si vybraly krasny apartman v horach, cca 20 km od vychodniho pobrezi. Je to krasna loznicka a plne vybavena kuchyne s velkym obivacim prostorem a dokonce i krbem. Na fotkach to vypada naprosto uzasne a navic je to na bio farme a majitele nam nabidly za nejake penizky, ze kazde rano si budem moct vybrat, co budem chtit, ovoce, zeleninu...No a jelikoz tam budem mit auto, tak kazdy den nekam vyrazime. Zatim co mame je trajekt, ktery nas vysel i s autem tam a zpet neco kolem 2700,- ubytovani nas vyjde na 300 EURO na tyden pro oba, no a pak co projezdime a projime a nejake ty vstupy. Takze se oba uz mooc tesime.
Odpovědět
to: ayersa Zní to moc zajímavě! Kdy se tam chystáte? My hledáme něco letecky, je to dost velká dálka. Kamarádka tam byla lézt, ukazovala fotky, příroda je tam opravdu nádherná! Přes cestovky je týden pomalu dražší než v Thajsku, hlavně v sezóně.
Odpovědět
Profilova fotka
Já se právě vrátila z Itálie, byla to kombinace poznávačky a pobytu, měli jsme jet i na Sicílii, ale bohužel nám to zrušili :-( ale jih je taky nádherný a můžeš od tama podnikat spoustu výletů i relaxovat, rovněž si můžeš udělat výlet do Sicílie, na Lipary, Capri nebo do termálu na Ischii. A samozřejmě Neapolský záliv, Vesuv a Pompeje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
eliperi: Odjizdime 20.7. Letecky jsme nechteli, jelikoz se jeste chcem juknout do Svycarska, takze vubec netusim, jak je to s cenama letenek.Jinak nasi znami tam byli minule leto a fakt nadherne fotky...A dalsi kamaradka zas byla na jachte a mimojine kotvili i v pristavech na Korsice a nemohla si to vynachvalit. My jsme vybirali mezi Elbou, Korsikou, Sardinii.
Odpovědět
Profilova fotka
kamarádky se teď v ne vrátila ze Sardinie, jela autem, ale nakonec ho nechala v Benátkách a zaplatila si zpáteční letenku na Sardinii za 150 eur a 1 cesta trajektem pro auto stojí 180 eur. A říkala, že šílené horko, ale jinak něco nádherného. Ach jo taky bych jela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jj, trajekt je draha zalezitost, kdyz nemas koupeny listek dopredu, mi ho mame jiz koupeny cca mesic a vyhmatli jsme akci auto za euro, takze platime jen za nas dva a nejake ty taxy. Takze se vsim vsudy tam a zpet nas trajekt na Korsiku vysel na cca 100 euro, coz je parada
Odpovědět
Článek se načítá
jestli muzu poradit, jedte na sicilii - nejlepsi je taorimina. byla jsem leckde ale tady se mi libilo fakt nejvic!!!!
Odpovědět
mirecka007: může se zeptat s kým? A v jakém hotelu? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme se vrátili ze Sardinie předevčírem; jeli jsme po vlastní ose autem a pobývali jsme na jihu v městečku Villasimius. Nádherné křišťálově čisté moře, krásné pláže bez davů turistů... ovšem ceny naprosto příšerné, v mnoha případech až o polovinu vyšší než na severu. Jinak cena trajektu pro dvě osoby + auto 210 eur; benzin na Sardinii cca 1,60 eur, kilo třešní neuvěřitelných 6,80, fíky 5,80, broskve 2,70, jogurt 0,50 až euro, večeře pro dva 50 éček, atd. atd. atd. nám vyšlo příjemné počasí, ale o víkendu dorazila nesnesitelná vedra... jinak pozor, protože červenec bývá na Sardinii deštivý a září větrné...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, holky jaky v zari pocasi na madeire?
Odpovědět
Profilova fotka
pokud si pamatuji, tak akčnější dovolené dělá třeba snailtravel. Ale naše cestovky obecně mají dost předražené zájezdy. Možná by bylo lepší zkusit to přes Němce Jinak my se chystáme s kamarádkami v září na Sardinii. Poletíme letadlem s easyjet. Sice nemají přímé lety z Prahy na Sardinii, ale my to máme s mezipřistáním v Miláně, kde se alespoň zastavíme u příbuzných ;-) . Letenky nás vyšly na cca 5500,- ale to hlavně díky tomu, že v tom je i zaplacené pojištění. Bez něj bychom se vešly možná i do 4,5tis. A co vím, tak české společnosti létají na Sardinii přímo, ale nejlevnější je s poplatky přes 6,5tis. Bydlet bychom měly na Costa Smeralda...neboli smaragdovém pobřeží na severozápadě ostrova. Určitě tam bude dost draho, ale v apartmánu budeme mít kuchyňku a hodláme si i na pár dní půjčit auto, takže si vždycky budeme moct zajet do nějakého většího krámu nakoupit a s večeřemi v restauraci to nebudeme přehánět ;-) Jinak můžu vřele doporučit Madeiru. Byli jsme tam s manželem na svatební cestě loni v listopadu a krásnější místo jsem zatím neviděla :-) mia; v září by tam mělo být tak 25 - 28 stupňů a fouká tam stále příjemný větřík z oceánu
Odpovědět
Profilova fotka
chybička se vloudila...costa smeralda je samozřejmě severovýchod :-)
Odpovědět
ahoj, taky planujem sardinii..nekdy na konec leta..byla nam doporucena cestovka sardegna travel ...tak se doma prodiram katalogy :-) .. mia, ja nevim, jestli je madeira zrovna pro vas, ja kdyz se koukala pred lety na snail trave(byli jsme s nima v portugalsku - v albufeire..)..tak jsem na madeire nevidela zadne piscite plaze s pozvolnym vstupem do vody..
Odpovědět
Profilova fotka
aha no tak to jse zas kde jsem byla teda :-N
Odpovědět
mia, v portugalsku je to samej anglan, tak aby to nebylo stejny jak doma :-D mrkni na tu sardinii, uz jsem objevila par zajimavejch hotelu...tam je more a plaze jak v karibiku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
super, du na to :-D
Odpovědět
catf, jaký hotel tě nejvíce nadchnul? Chceme taky s cestovkou. Napiš nám prosím pár tipů.
Odpovědět
eliperi, mrkni na www.sardegnatravel.cz .. hotel cervo, valle dell erica, la coluccia ..ted ale premyslime, ze bychom jeli do vilky/apartmanu s kuchynkou..nemame moc v lasce polopenze apod. hlavne v italii je uplna skoda jist hotelovy jidlo, lepsi je vyrazit ven a zkouset jejich mistni restaurace x-)
Odpovědět
catf, nevypadá to špatně a ceny jsou taky dobré! objednala jsem katalog, tak uvidíme. Přesně za měsíc máme svatbu a ještě nevíme kam pojedeme. Italská kuchyně je úžasná, naše oblíbená, ale někdo tu psal, že je tam v restauracích dost draho, tak nevím... Možná se vyplatí alespoň polopenze.
Odpovědět
Profilova fotka
ja italsky jidlo uplne miluju x-) catf to my musime hotel, predstava ze budu na dalsi dovolene varit a omejvaj me :-D
Odpovědět
eliperi, mne polopenze nevyhovuje casove, stacila by mi snidane..my totiz pozde jime obed..je to hodne casto spis obedovecere ..takze dalsi velka vecere pozde vecer uz je moc.. mia, ono to neni zas tak uplne vareni :-D .. v itosce(co jsme byli my..nebylo to teda na jihu) prodavali uz udelany cerstvy jidla..proste vsechno, co si dokazes predstavit..rizota, testoviny, morsky potvory, sendvice, grilovany masa..to si prineses a maximalne ohrejes na panvicce..rano si delame vetsinou michany vajicka s jejich super slaninou nebo sunkou a chlebem a zeleninou nebo nakoupime ruzny suncicky a dlabeme to s chlebem ..proste mi vyhovuje si dojit na trh nebo do supermarketu a koupit od vseho neco x-) x-) Do restaurace bych zasla maximalne na kraby nebo langusty(vasen meho manzela)..
Odpovědět
Profilova fotka
Na Sardinii jsme byla jeste na vysoke, takze busem a v apartmanu s cestovkou Paradiso, na severu (myslim, ze S. teresa di Gallura) ale zatim to zustava co se tyka prostredi, moje nejhezci dovolena
Odpovědět
ahoj holky, ja ted byla na delsi vikend na sicilii a super :) byly jsme s holkama v Palermu a opravdu to tam neni turisticky, more nadherny, akorat se musi dojet na plaz z palerma - bus nebo taxi, ale je to tam levny a jidlo super! zkuste kouknout na corsicu nebo ta sardinie je super asi lepsi nez sicilie :)
Odpovědět
Profilova fotka
catf my v pondeli odjizdime na dovolenou do francie a tam budu muset varit a uklizet a prat a zehlit a navic to delam denne doma takze druhou dovcu chci aby mi nekdo donesl vsechno pod nos :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?