Svatební cesta na Srí Lanku. Je tam vedro?

ahoj holky, potřebuju poradit se svatební cestou....chceme nekam do tepla, ale vylozene horko nam docela vadi. mymslite, ze je rozdil jet např. do egypta - jak je kolem poust, tak je tam fakt vedro a nebo napr. Sri Lanka - tam by to diky vlhkosti vzduchu tak hrozny byt nemuselo, ne?
Odpovědět
1
2
7
mirecka: ahoj. jestli byste jeli teď o prázdniny, tak navrhuji mauritius...tam je v tomto období jejich ,,zima"....není tam smozřejmě zima, ale není tam taková vlhkost, vedro jako jinde v Karibiku, Indickým oceánu.....stále tam fouká větříček, takže tam není zase takový parnoa večer je to na lehčí mikču, pokud sedíš někde venku u hudby apod. A nebo zkuste Madagaskar, tam není moc teplo.....mrkni na něj;o)
Odpovědět
Ahojky,my byli na Sri Lance letos v lednu a byla to paráda.S tou vlhkostí vzduchu máš pravdu-tři dny jsem v noci nemohla spát než jsem si zvykla...Ani žádné extra horka nebyli,sem tam zapršelo,podle mě ideální :-) Určitě bych se podívala na nějaký lást,protože paní s manželem co tam byli s náma zamluvili stejný zájezd jen 2 dny předem a vyšel je o 30.000,-levněji a k tomu měli all-inclusive(my jen polopenzi).
Odpovědět
Profilova fotka
Safovaverca: ty jsi snad už byla všude ne? Nebude rychlejší když napíšeš kde jsi nebyla? ;-) :-D Lenni: a kde jste tam byli? My chceme taky v př. roce leden - březen vyrazit buď Sri Lanka, Thajsko nebo něco v tomto duchu. Jaká je tam úroveň hotelů, strava, jaké nabízejí výlety, ceny, apod. díky za info :-)
Odpovědět
katy: hahaha, ještě toho není dost,kde jsem byla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Verco: ale už toho moc nechybí co? :-) Ty jezdíš jen exotické ostrovy, nebo i poznávačky po elém světě? V diskuzích jsem si všimla, že spíše popisuješ exotické místa a ostrovy, ale pravda poznávačky se zatím nikde moc nediskutují. ;-)
Odpovědět
katy: jezdím tam jen relaxovat....nejezdím na poznávačky:o) :-D takových míst ještě je, kam bych se chtěla podívat.....ale sposta z nich je strááááášně drahá... |-| (Bora Bora, British Virgin Island apod.)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty jezdíš jen na exotické dovolené? P5e české CK nebo německé?
Odpovědět
přes německé ck....jezdíme s Rudolfreisen...teda ti nám vyřídí dovolenou s němcema a my zaplatíme a letíme:o) Zrovna za 3 týdny zase letíme:o) x-)
Odpovědět
My byli v Beruwele,bylo tam krásně,ale v této oblasti vodička nebyla čisťoučká,tak na to si dát pozor,nás to zezačátku nemile překvapilo :-| Jinak spousta výletů-safari,po řece na krokodýli nebo želvy,pak jet nahoru(do sev.části země) na čajové plantáže,do Kendy...je toho spousta.Jen na severu jsou Tamilové,kteří by ale neměli záměrně útočit na turisty.My tam byli na 14 a za tu dobu vyhodili do vzduch 2 autobusy,ale jak říkám,turistů se to netýká-většina hotelů je v jižní části země.Je tam dost složitá politická situace a když jsem si četla o historii této země,tak snad nebylo období delší než pár let aby se tam neválčilo....Já jsem tuto dovolenou dostala jako dárek,takže jsem nevěděla jaká je situace a na letišti jsem byla v šoku.Všude vojáci-mladí klučíci se samopalama-jsou i u každého hotelu,ale jsou milí,usměvaví.
Odpovědět
Profilova fotka
Verco: a jak jste s německými CK spokojeni? Taky chceme jet přes němčoury u nás je ta cena jinde nebo stejná, ale tady nic moc 2* a tak 4* all a kam fičíte teď? leni: a co tam vyjít z hotelového komplexu? je pak někkam jít nebo je to jak na Djerbě, že pár metrů asfaktky a pak prašná cesta a nikde nic? Jak je tam cenově? Ale hoteli jsou asi all že? Co se tam dá koupit _ typická ženská jsem :-D a kam tedy doporučíš, aby byla čistoučká vodička?
Odpovědět
katy: tak k nakupování.....na Mauritiusu jsme si dobře nakoupili značkové oblečení:o)) x-) noo, my zajdeme, zavoláme do rudolfu (jedna CK, která je zprostředkovatel mezi tebou a němcema) a ti to vše zařídí.....mrkni na jejich stránky rudolfreisen.cz a navíc, když jim řeknš, ať ti povědí, co mají teď v lastu, tak třeba pojedete úplnějinam za super cenu...zkus to:o) ;-)
Odpovědět
Katy:no,Djerba to určo není-je tam spousta prodejen hlavně s čajíčky,koženými věcmi,oblečení,šátky,látky...šátky nic moc,oblečení ala vietnamec a kožené věci podle mě taky o ničem-ta kůže hrozně barví :-S Je tam spousta chrámů a kostelů-vyznávají různá náboženství,takže je tam toho fakt dost. A je tam spousta hadů a na varany klidně narazíš třeba cestou do krámku ;-) U každého hotelu stojí "taxi"je to vlastně taková moterečka pro 3osoby,myslím rikša se to jmenuje,a za 50Kč tě bude vozit půl dne :-D lidé tam jsou strašně přátelští,ale ta chudoba...to si člověk uvědomí jak se má fajn. Pití je tam levnější než u nás a voda je tam dražší než cola :-D My měli polopenzi a úplně to stačilo-snídaně byly úúúžasné,večeře taky fajne,ale do všeho cpou kuri a tak je jídlo dost ostré :-p A kde vodička čisťoučká?To nevím,musíš vyzjistit v CK,ale určo tam kde se do moře nevlévá řeka :-)
Odpovědět
Článek se načítá
jakou by jste doporučili cestovku se kterou jet na Srí Lanku?
Odpovědět
Profilova fotka
Verco: no letos už pojede tak do dupky a zpátky už jsem po dovči, teď už něco malého, koupili jsme byt a rekonstruovali a jsem vůbec ráda, že alespoň někam jsme letos vyrazili :-) takže ty zatím ani nevíš kam vyrazíš jo? Na ty stránky mrknu. Dostaneš se s tou CK co zmiňuješ na takové místa do 25 tis. pokud možno i s taxami? Leni: tak čajíky to já můžu, pokud tam jednou vyrazíme určitě jich povezu celý kufr :-D tak z hada na cestě zešílím, jsou jedovatí? I když více bych asi měla být ve střehu u varana, je dost gibký a agresivní ne? Ale ten pro mě bude pořádný exot a navíc není tak ošklivý jako had.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my jsme byli na Srí Lance na svatební cestě vloni v září, udělali jsme vyjímku a jeli jsme do hotelu...normálně totiž jenom cestujeme na vlastní pěst, koupíme letenku, zabalíme bágl a touláme se po cizích zemích..je to mnohem dobrodružnější, zábavnější, mnohem víc se toho pozná a vůbec...hotely mě ubíjej. Každopádně Srí Lanku doporučuju, je tam všechno...moře, památky, hory, džungle, zvířata, potápění, milí lidé (kromě těch vydřiduchů u hotelů). Pozor, nejezděte tam v září jako my...je tam ještě období dešťů a končí na konci listopadu. Jinak jeli jsme přes německou CK, bylo to tak o polovinu levnější než odsud.
Odpovědět
Katy:No,nejlepší srílanské čaje se prý vyváží...ale čajíky jsou mocinko dobré i tak a většina sypané-na letišti prodávají sáčkové Dilmah(dají se koupit i u nás) a ty jsou nejlepší!;-) Jo a na letišti se dají pořídit cigarety a alkohol za super ceny-my letěli přes Bahrain a tam byli teprve žůžo ceny.Jinak varani(ty menší)se občas připlazí až k hotelovému bazénu,ale na nikoho neútočí :-) Já když ho viděla,tak jsem myslela,že omdlím... A hadi jsou taky dost k vidění,ale to člověk musí překonat :-N Nenechte si ujít safari,stojí to za to! :-D mirecka:myslím,že jsme letěli s Firo tour a v še O.K.
Odpovědět
katy: jojo, vím:o) letíme na Jamajku, hotel Sunset at the palms http://youtube.com/watch?v=Pn1ISdfdyiA jojo, když je to lastík, tak určo. teď nám tam v ck říkala, že tam měla super last..Isla Margaritu na týden za 11tis. all inclusive.....což je suprová cena ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Verco: Ty jo jen za 11 tis.? no tak to nejsi letecky ani v Řecku - leda tak busem a bez jídla :-N Isla mě taky lákala, ale někdo říkal, že nic moc v katalogu to mají nafoceno suprově. Hrome tady v práci mi nejde najet ta Jamajka budu muset mrknout až doma zapnu PC. O jamajce jsem taky uvažovala, byl tam známý sice služebně, ale říkal, že paráda. Už jste tam někdy byli? On za pár dní letí do Kuala Lumpur - ten se má x-) a do baťůžku mě vzít nechce, prý by mu dal manža na budku :-D je to jeho kamarád ;-)
Odpovědět
verca:no jo,to je paráda,ale jaké je na Isla Margaritě teď počasí?
Odpovědět
lenn: na Isla Margaritě je krásně...je to Karibik...:o) katy: no,za 11tis.Kč.taky jsme chtěli do Malajsie...ale na Langkawi, ale tu Jamajku sháníme už třetím rokem, myslím tento hotel a bylo to furt plný, nemohli jsme se tam dostat, tak jsme to zkusili letos dřív a jen díky tomu, že od rudolfu jezdíme každý rok, tak majítel zná lidi z toho hotelu a domluvil nám to..je to dost oblíbenej a chválenej hotel, tak jsem zvědavá!:o)) a bohužel i dost drahej.....teda aspoň pro nás....ale když na to teď penízky jsou, tak proč to do toho nedát. Jamajka je sama o sobě dost drahá..tedy záleží na hotelu no....třeba Merrills I. nám nabízeli za 30tis. na 14 dní allinclusive, ale ten se nám nelíbí vůbec.....! :-N
Odpovědět
no já vím,že je to Karibik,ale ani žádé hurikány?
Odpovědět
scorpiana: kdy zacina to obdobi destu na sri lance? my chteli jet v srpnu nebo zari.......
Odpovědět
Profilova fotka
verco: ty brďo ta Jamajka vypadá boží :-) Za 11 tis. do malajsie? To si děláš srandu ne? jdu mrknout na toho Rudolfa, to není možné. JInak na Isle je teploučko po celý rok?
Odpovědět
A,tak už jsem se dočetla,že Isla Margarita leží mimo oblast bouří a hurikánů... 8-) Ty ceny na Rudolfreisen jsou neuvěřitelné!!!!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
mirecka007: na Sri Lance jsou dve monzunova pasma. K moři je ideální jet prosinec - duben, to prší na severní a východní straně ostrova, pak se to postupně obrátí ;-)
Odpovědět
pattie: takze myslis, ze kdybychom jeli uz v srpnu, zrovna chytneme deste? :-.
Odpovědět
pattie: a mohla bys nám doporučit konkrétní cestovku, popřípadě přímo oblast - aby bylo vše - odpočinek i památky. díky moc!!!
Odpovědět
Profilova fotka
mirecka007: Přesně, jak píše Pattie...záleží, na kterou stranu ostrova jedeš, protože každá část má svoje mikroklima. My byli na západní straně a tam je ideální čas k návštěvě od prosince do dubna. V tom září, jak jsme tam byli, tak jsme tak jednou za dvě hodiny totálně promokli... :)) I když pak bylo dokonce i i 5 dní v kuse hezky.
Odpovědět
katy: ne malajsie, ale Isla Margarita..... ;-) nocturno: já si taky myslím, že z těch všech ostrovů je ,,nejhorší", ale za ty peníze se podívat do karibiku..hmm:o) pokud není někdo zvyklý na něco extra (jako jsou například Maledivy apod.)a byl jen Egypt, Chorvatsko...tak mu ta Margarita přijde úžasná:o) ;-)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?