Svatební cesta na Sardínii. Vaše zkušennosti?

Profilova fotka
Ahoj holky. Zatím vůbec nevíme, kam vyrazíme na svatebku, ale nedávno jsme dostali tip, že je krásně na Sardínii. Chtěla jsem se teda zeptat na vaše zkušennosti, pokud jste tam některá byla... 8-) Jak se vám tam líbilo, kde jste byli, vyplatí se jet s cestovkou nebo spíš na vlastní pěst atd. My bychom mnohem radši do apartmánku než do nějakého hotelového komplexu, ale také bychom uvítali možnost polopeze nebo plné penze..takže pište prosím vaše zážitky ;-) .Díky.
Odpovědět
1
2
Ahoj, my ideme tiez na dovolenku na Sardiniu, prvykrat :-) a tiez hladame a obcumujeme nejake ubytovanie, ale zatial mame len letenky :-| Budem vdacna za kazdu radu :-)
Odpovědět
Ahoj holky, na Sardinii jsme byli s přítelem předloni. Jeli jsme s cestovkou, byla to okružní cesta po Sardinii a Korsice, přespávali jsme po kempech, takže s jiným typem ubytování vám bohužel neporadím. Ale je tam nádherně, Sardinie ještě narozdíl od Korsiky není objevena turisty, jezdí tam hlavně Italové z pevniny.
Odpovědět
Profilova fotka
ahojte, ja som bola na Sardínii pred pár rokmi, ale iba pod stanom. Napriek tomu to bola tá najkrajšia dovolenka pri mori. Je tam nááádherne, more aj pláže sú úžasné. Ja Sardíniu odporúčam ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky super!Díky moc za příspěvky, doufám, že se ještě nějaké objeví ;-) ...My chtěli nějakou exotiku, ale když vezmu, že Sardinie není tak daleko a jak píšete není tak objevená(tzn.není tam milion Čechů), tak to zní dobře. Jen bude asi problém se domluvit... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky my byli na Sardinii v roce 1998 a bylo tam nádherně! Super ubytování právě v apartmánku - vařili jsme si sami, jeli jsme s cestovkou autobusem. Oblast kde jsme byli se jmenovala Costa Paradiso a bylo to jedním slovem dokonalé. Nebylo tam draho, bylo tam krásné moře, úžasné teplo, milí lidé v hotelu, v restauracích v obchodech, v autobusech, které vás dopravili zdarma všude možně ... Ještě nemáme rozmyšlenou "svatební cestu" - plánujeme ji ale stejně až na příští rok a o Sardinii zcela vážně uvažujem. I když miláček neměl příležitost procestovat toho tolik jako já a tak nevím, zda nakonec nezvolíme jinou zemi...
Odpovědět
Profilova fotka
fizy moc díky za příspěvek, hned to jdu vysondovat ;-)
Odpovědět
Sardinii urcite doporucuju! Byli jsme tam vloni na kratsi dovolene a moc se nam tam libilo. Jeli jsme sami - bez cestovky - a s nicim jsme nemeli sebemensi problem. Leteli jsme do mesta Alghero na SZ strane ostrova. Alghero je moc hezke mesto, dost turisticke a zive, ale ma atmosferu. Bydleli jsme v Bed and Breakfest v centru mesta, kousek od plaze a platili jsme neco kolem 45-50 EUR za pokoj. Na Sardinii jsme byli v cervenci a ubytovani jsme hledali pres net nekdy koncem dubna a byli jsme docela prekvapeni, kolik toho uz bylo obsazeneho :-| Meli jsme pronajate auto, protoze jinak se tam ani neda cestovat. Hromadna doprava tam moc nefunguje :-| Kazdopadne pujceni auta nebylo ani drahe - na 5 dni neco kolem 130 EUR. Polopenzi ani plnou penzi bych asi nedoporucovala. Jidlo v restauracich/pizzeriich je pomerne levne, obycejna pizza stoji od 4,50 EUR a salaty kolem 7-8 EUR. Pres den je tam stejne takove horko, ze clovek nema moc chut jist. Navstivili jsme tedy Alghero a okoli. Pobliz Alghera je uzasna krapnikova Neptunova jeskyne. Take jsme byli v mestecku Bosa (na zapadnim pobrezi uprosted ostrova) - prijemne mestecko na rece, ktera asi za 2 km usti do more. V okoli Bosa jsou moc hezke plaze. Rovnez jsme si udelali vylet na Smaragdove pobrezi - SV cast ostrova. Je to takove luxusni oblast, kde kotvi plno jachet, jsou tam drahe restaurace a nektere pristavy jsou pristupne pouze pro majitele lodi. Ale more je tam uzasne!!! Plaze byly, bohuzel, dost plne. Ale urcite ten vylet stal za to. A jeste bych doporucila mestecko Stintino a okolni plaze(na SZ cipu ostrova) - parada!!! Jako v pohadce. Sardinie je urcite super i na tury a kola (v te hornatejsi casti ostrova), ale to by tam clovek musel jet nekdy v dubnu/kvetnu ci zari/rijnu. V tech letnich mesicich je tam opravdu hodne horko - porad jasno a nejmene 30st ve stinu. Na Sardinii se taky vyrabi moc dobry alkoholicky napoj mirto!! A v obchodech se sevenyry se dari koupit uzasne a napadite vyrobky z korku! PROSTE SARDINIE URCITE STOJI ZA VIDENI!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
jéé milky moc děkuji!!My jsme si chtěli přes jednu cestovku pronajmout malinký domek a pak, že už se tam letecky nějak dopravíme..jenže,co jsme koukali na letenky tak jsme našli tak za 8000 na osobu, což mi přijde fakt moc!!No zatím není nic jisté, chceme jet až v září, ale nejspíš vyhlédneme nějaký last-minute. Díky moc za info ohledně jídla, vařit si tam nechceme(kdyžtak jen něco malého),tak mě hlavně zajímaly ty restaurace ;-) .Pa
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky muzu Sardinii jenom doporucit, pro me byla z mych dovolenych u more nejkrasnejsi (ale mam srovnani jen s klasickymi reckymi a italskymi destinacemi, zadna exotika). Krasne plaze, kazda jina, spousta zajimavych mist k vyletum, zadne hnusne mrakodrapove hotely u more...Byli jsme s cestovkou v apartmanu, varili si sami, takze na letenky ani jidlo nemuzu bohuzel dat doporuceni.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
můžu se zeptat jak se jmenují v Sardinii destinace, kde jsou ty nádherné bílé páže (bílé duny), v jaké části ostrova jste byly, případně s jakou cestovkou jste cestovaly?
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme byli na Sardínii a moc se ni tam líbilo. Bohužel jsem tam byla s takovýma "zevlákama" kteří se chtěli válet akorát tak u bazénu v komplexu apartmánů, kde jsme měli ubytko. A ubytovaní jsme byli tako na Costa Pardiso, jak už tu bylo zmiňované. Jedná se o takovou tu apartmánovou vesničku, jsou tam po skalách různě rozmístěné bungalovy a jiné domky, v komplexu jsou restaurace a obchůdky. Ale jinak je to na opuštěném místě. Jeli jsme autem, takže jsme se různě stavovali a obhlídli, co nás zajímalo na pevnině - jen Italově jezdí jako prasata a taky ty jejich dopravní zácpy jsou hustý. Trajektem jsme se přeplavili na ostrov, kde jsme pobyli týden a pak pokračovali trajektem na Korsiku. Pokud byste někdo měl zájem o více info, písnu od IP i pošlu odkaz na fotky (naštěstí na nich nejsem :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, taky bych ráda typy na CK, s kterou se dá na Sardinii levně jet, nebo i na vlastní ubytování a cokoliv o tomto místě! Budu ráda, když mi písnete do IP, svatebku už máme z loňska sice za sebou, ale na Sardinni se toužím už dlouho podívat! Díky moc!!!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky by mě+ zajímalo, jak je to s ubytováním pro 2? Vtšinou se nabízejí apartmány pro 4 a více osob, tak nevím...není tam s tím problém?
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky,my se chystáme na svatební cestu taky na Sardinii,spolu s moji kamarádkou svědkyní a jejím přítelem-pro případ,že by nás to samotný nudilo :-D zařizuje to kámoška,vše na vlastní pěst-zvlášť ubytování v hotelu a zvlášť letenky-vyjde to o strašně peněz míň! Prý jsou nejlepší oblasti Porto Cervo a Baia Sardinia,je to v oblasti tzv. smaragdového pobřeží - bílé pláže ;-) nejlepší je mrknout na net. Ale už i teď mají hooodně obsazeno,takže je lepší shánět co nejdřív!
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
caute. v septembri by sme chceli ist do alghera - ak sa podari. len tak bez cestovky. co to som precitala na nete, ale viete mi napisat, co sa fakt oplati vidiet (kludne aj na druhej strane ostrova), okrem jaskyn a smaragdoveho pobrezia?
Odpovědět
@ooo na sardínii sa oplatí predovšetkom prenajať si auto a pobehať to tam takmer všetko.. sú tam prekrásne pláže, na ktorých je minimum turistov.. nám sa veľakrát stalo, že sme boli na celej pláži samí :-) môj budúci švagor je sardínčan, čiže môžem ti kľudne pozisťovať všetko čo potrebuješ vedieť ;-) kedy tam idete??
Odpovědět
Profilova fotka
@simcab chcem ist tak v strede septembra, mozno aj zaciatkom oktobra, nech nemame moc teplo, ale aby sa dalo este kupat. my sme maniaci na pamiatky, takze to ma hlavne zaujima a samozrejme potesi, ak narazime aj na peknu plaz o ktore tam urcite nebude nudza. :-) oplati sa auto rezervovat este pred cestou?
Odpovědět
@ooo aj my sme boli v druhej polovici septembra a počasie bolo úžasné!!! čo sa auta týka, tak to ti zistím lebo my sme tam mali vlastné. vy idete lietadlom??
Odpovědět
Profilova fotka
@simcab hej. ak naozaj pojdeme, tak urcite lietadlom.
Odpovědět
Profilova fotka
@simcab neriskujem to radsej cez leto. musi tam byt vtedy strasne teplo.
Odpovědět
Profilova fotka
@ooo s drahym sme boli v Alghero min.rok v auguste na tyzden a bolo uzasne...bohuzial sme vela nepochodili bo sme lenosili :-D boli sme ubytovany v hoteli Florida a plaz bola len minutku od hotela co bolo super
Odpovědět
Profilova fotka
@kaciatko215 nemali ste moc teplo? u nas nehrozi, ze budeme lenosit. my vzdy po dovolenke potrebujeme dovolenku na oddych. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ooo bolo prijemne, teplota tak medzi 28-32 C. Sice sme pristavali do burky ale ostatne dni krasne slnecno. Ja som lenosila a ale moj drahy by najradsej cestoval po celej sardinii vlakom. Je tam krasne, vela moznosti na cestovanie. Hotel Florida odporucam, je tam prekrasny bazen, super obsluha, ciste a priestranne izby a hlavne je tam klud a ticho.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my byli predloni na Sardosce na tri tydny cestovat, bez cestovky...jeli jsme pres Livorno trajektem a pak uz do Olbie a procestovali cely ostrov a vraceli se z Cagliary pres Rim domu. Byla to krasna dovca, ale V ZADNEM PRIPADE NE V ZARI!!! Je to ostrov, celou dovolkenou desne foukalo, v noci uz byla zima a vratili jsme se s chripkou, pritel s anginou a to nejsme tintitka. Cekali jsme teplo a nebyli jsme moc vybaveni na 16 stupnu a bourky. Jinak nadhera, urcite se tam jednou vratime, je tam nejuzasnejsi more, co jsem zatim videla :). Jinak kdo chce cestovat, tak tamnejsi doprava je skvela. Busy jsou spolehlive. Mam i info o kempech a daji se najit i jizdni rady nanetu v pohode, vse se da naplanovat z CR. Jedinecna dovca :)
Odpovědět
Profilova fotka
@ooo ja uz bych v zari nikdy nejela...i mistni nam rekli, ze to pocasi tam je standard a dovoluju si rict, ze v CR tou dobou bylo tepleji. More jeste teple bylo, ale ta chripka za to nestala. je to ostrov, vzdy tam bude foukat a v zari obzvlast.
Odpovědět
Profilova fotka
@mihsulka pocasie ste mali zle cely cas? teplejsie veci si vzdy berieme k moru, takze ak by malo byt chvilu zima, to by sme prezili, ale pokial ste mali pocasie, ze sa ani kupat nedalo, tak to nie je bohvie co. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@ooo my meli asi smulu nebo nevim, ale veskere teple veci nam proprseli, my cestovali, takze sme se nemohli byhvi jak schovavat pred destem, protste sme museli jit. Ja mela bundu a troje dlouhe kalhoty a dve mikiny. Pocasi bylo na koupani 3x z 19dni, jinak ne :( ...ale rikam, mohli sme mit smulu jenom...
Odpovědět
Profilova fotka
@mihsulka to ma mrzi, ze ste mali take zle pocasie. pisala som si s jednym slovakom, co tam ponuka ubytovanie a vravel, ze v tom case je este velmi teplo. ale je jasne, ze sa na to netreba spoliehat. ved uvidime. asi to riskneme.
Odpovědět
Profilova fotka
@ooo je tam bajecne :) takze neboj, bude se vam tam moc libit :) ...drzim palecky na pocasko, ale bude to ok :)
Odpovědět
@mihsulka Já bych tam už naopak asi nejela v červenci, protože tam bylo neskutečný horko :-D :-D Jako není se samozřejmě čemu divit, ale na výlety to moc nebylo, protože to vedro bylo fakt úmorný. Dokonce ani v moři se člověk někdy moc neochladil jak bylo vyhřáté :-) Loni v půlce září jsme byli na Mallorce a počasí nám vyšlo super. Jen jeden den bylo trošku zataženo, ale pořád teplo i v moři se koupalo normálně...Museli jste mít fakt pekelnou smůlu =-) :-(
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?