Svatební cesta na Bali, kdo tam byl a kdo se tam chystá?

Profilova fotka
Ahoj holky, plánujeme s přítelem cestu na Bali, ( teda hlavně on kvůli potápění) já mám ale fobii s hadů, tak nevím co s tím....kolik hadů jste tam viděli??? A taková ta místa pro turisty kde dělají výlety tam všude jsou???? Se asi poooooooo*eru!!
Odpovědět
Byla jsem v Indonézii i v Malajsii pokaždé téměř měsíc a hady jsem viděla jen pro focení s turisty... A to jsme strávili několik dní v opravdovým pralese na Sumatře. Ony se totiž tyhle zvířátka (vlastně všechny kromě nenažraných opic) bojí lidí mnohem víc, než lidé jich. Jen jsou tam všude gekoni (ještěrky), kteří v noci řvou :) Místa s výlety pro turisty jsou na Bali doslova na každým kroku, protože jsou tam mraky turistů. Na potápění doporučuju Nusa Penidu - je to speedboatem kousek z Bali a jsou to Češi :) penida-diving com
Odpovědět
Byla jsem na Bali před 3 lety a žádného hada jsem tam neviděla.. jen u jednoho chrámu ho měl nějaký člověk na focení s turisty za poplatek.. jinak nic.. myslím, že se bát nemusíš.. Bali je nádherný ostrov..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, byli jsme na Bali minulý rok, jednoho hada jsme viděli na cestě, ale jinak nic a nemyslím, že by jsi se toho musela obávat. To je tam spíš dost ještěrek, ale jsou hodné (žerou totiž hmyz a pavouky) =O) Jinak na potápení a šnorchlování jsou nejkrásnější korálové útesy kolem Menjangan (Jelení ostrovy), to opravdu doporučuji! A co se Bali týče, pak mě uchvátili Gilli ilands, což jsou tři maličké ostrovy vedle sebe a každý je jiný. Až se budu vracet na Bali, pak by mě zajímal třeba výstup na sopku (cca na 3dny) a jinak bych zbytek dovolené strávila právě na Gili a podnikla výlet znovu na Menjangan kvůli korálům. Jinak výletů pro turisty je tam dost, ale nic takového jsme nevyužili. My si koupili letenky 3dny před svatbou a nic neměli zajištěného, tedy na vlastí pěst a dnes bych to podnikla stejně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@blueivy @whiteswan @veru1 díky moc za odpovědi....no Veru1 moc si mě neuklidnila...jednoho hada na cestě...to by mě asi odvezli....přítel plánuje potápění za mantama a možná na žraloky...to jste někdo zkoušel?? A já možná s delfínama...jinak co se týče ostatních výletů, tak výstup na tu sopku mi příde dost zajímavý ale tam se právě bojím že bude mraky hadů!! Jízda na slonech je taky dost zajímavá. Přes jakou cestovku jste jeli?? Co jsme tak koukali tak asi by to chtělo přes nějakou německou ne? Můžete nějakou doporučit??? Výlety se kupují až na místě? A nechávali jste se očkovat??? Díky moc za info
Odpovědět
@berev To chce ty hady trénovat , chodit třeba na ně do zoo, nebo do zverimexu .Myslím si že by se to pak zlepšilo.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, Bali je nádherný ostrov, byla jsem tam už dvakrát....a je velká škoda jet tam jen jako do prázdninového letoviska a válet se na plážích (upřímně, ty pláže tam zase až tak hezké nejsou) Spíše je to pro ty, kdo chtějí prozkoumat přírodu a památky. Kdo se chce válet na bělostné pláži, asi bych doporučila spíše jiné ostrovy... Jo a hada jsem tak viděla dvakrát a víc se bál on mě než naopak ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja nene to právě vůbec ne....představa že bych se na hady šla dívat tak to mě úplně dostává...nemůžu je vidět ani na obrázku ani v Tv...strašný...asi zajdu k psycholožce... :-/
Odpovědět
@berev Tak to bys asi měla, ale to zvykání si na hady je právě jedna z psychologických metod . ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@berev ale hada potkáš celkem snadno i v Čr, ne? Psycholožka s KBT by ti mohla s fobiemi pomoci dobře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja @barbora_b no už jsem se objednala, jdu za ní ve čtvrtek, a nabízela mi ne obrázkovou terapii ale relaxační...že je taková pozvolnější..tak uvidím... No a holky jaké místo byste teda doporučily na Bali?? Kam jet??Plánujeme se válet na pláži, přítel se potápět ( koukala jsem že nabízejí potápění za žraloky a za mantamy - to by ho hodně lákalo - je potápěč) pak by se nám líbil i výlet na sopku, jezdění na slonech a pak myslím nabízeli i něco s delfínama....ze kterého místa na Bali se tak nejlépe na ty výlety dostává??? Vím že někdo doporučuje UBUD, Lombok, Sanuru, Nusa Dua, Sanuru...ale názory se různí...takže co byste mi prosím poradily??? Díky moc za info.
Odpovědět
Profilova fotka
Těch hadů se opravdu bát nemusíš, byl tam jen jeden a jak už tady někdo psal, tak se lidí bojí. :-) A s cestovkou bych nejela, lze to úplně v pohodě vše zvládnout na vlastní pěst, co pomůže je kvalitní knižní průvodce. Dle toho, co popisuješ, že chcete, pak opravdu doporučuji Gilli ilands - jsou nádherné a je to ideální místo pro líbánky, vynikajíí jídlo, super šnorchlování, hezké ubytování. A delfíny nedoporučuji, protože co vím, pak je to dost hon na delfíny, kdy se je několik člunů snaží nahnat "do kouta" jen proto, aby si s nimi mohli platící turisti zaplavat. A pak doporučujeme jih Bali, cca 4km za Tanah Lot je to taky pěkné. :-) Jen je tam třeba smlouvat, ale dá se to. Taky je dobré vědět, že fungují na základě provizního systému, tedy pokud Vás např. veze taxi někam do hotelu, kde nemáte rezervaci, pak pokud se ubytujete, dostane taxikář až třetinu z ceny Vašeho ubytování, proto všichni ochotně nabízí hodně možností, kam Vás zavést. :-)
Odpovědět
@berev no, na válení na pláži bych si vybrala spíš jinou destinaci.. bali je spíš na výlety, surfování, potápění.. na plážích dost fouká vítr, písek nic moc a hlavně moře je na jihu docela studené, na severu je zase teplejší.. doporučuju jet lodí na výlet za delfíny, to bylo boží!! Dá se to zvládnout bez problémů bez CK.. my tam letěli přes Londýn a Kuala Lumpur, tam jsme si půjčili auto a celou dobu cestovali po ostrově.. v hlavním městě mi to stačilo na půlku dne a jeden večer.. strašné davy lidí. Proč patří Bali mezi mé oblíbené destinace - příroda!! Ta je neuvěřitelně nádherná.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Tak nakonec poletíme na poznávačku do Malajsie :-)
Odpovědět
Profilova fotka
my se tam chystame ... a uz se nemuzeme dockat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@veru1 Veru nemas nejake doporuceni na mista ktera urcite nemama na Bali a Gili ostrovech vynechat? a jak jste se dosvali na Gili my se tam chystame taky...na jak dlouho ty ostovy tak jsou?
Odpovědět
souhlasim s tim ze bali neni na valeni se na plazi - je to hrozna skoda, uzasna zeme kam jet urcite bez cestovky, at poznate ty zapadene krasny prirody, hotylky neobjevene turisty, kde prespite za 150 Kc na noc se vsim luxusem....
Odpovědět
Profilova fotka
@m_m No jasně =O) 100% doporučuji Menjangan (Jelení ostrovy) na šnorchlování, to je prostě paráda a nikdy jsem nic krásnějšího pod vodou neviděla. Pak navštívit nějaký chrám, třeba Tanah Lot. Zašla bych na Kecak (jejich místní tanec, my stihli jen pár minut a je to fajn kulturní zážitek). Lázně - pecka (na výběr jich je hodně), třeba v Ubudu, ale i jinde, vynikající masáže, zábaly a koupele. Na sever a na západ nemá moc smysl jezdit. A jinak Gili ilands jsou tři malé ostrůvky vedle sebe (ten nejmenší je cca 1,5 km široký, ten největší 2,5km) a zde doporučuji strávit alespoň 2dny na každém z nich. Každý je jiný, s jinou atmosférou. My jsme si po náročném cestování na těchto osrovech ocenili vynikající jídlo, freshe a taky letní kino přímo u moře, kde se člověk uvelebí do pololehu, dá si nějaké to dostupné pivo (Bitang) a jídlo a odpočívá. Jinak tam jsou různé přístřešky, kde se můžete usídlit třeba na celý den, půjčit si ploutve a zašnorchlovat si, pořád je na co koukat, je normální, že potkáte obrovskou želvu a nepřeberené množství ryb. Jinak na ostrovy se dostanete lodí, je třeba zjistit si ceny u různých společností, lze na tom ušetřit. Všude se smlouvá (všude lze ušetřit , je jen málo obchodů, kde mají pevné ceny a když se do nich člověk dostane, pak žasne, jak je vše levné). Pokud plánujete řídit na vlastní pěst auto, pak určitě vezměte mezinárodní řidičák, jinak budete platit pokutu (místní policajti jsou šílení a věřte, že s nimi nebudete chtít pokud možno nic řešit). A pak se připravte na dopravní pravidla typu, kdo je větší a víc troubí, ten jede. Také se vyplatí vzít si knižního průvodce, konkrétně tento je super a hodně nám pomohl primárně při výběru ubytování, restaurací, ale také milých Warungů (místní jídelny): http://www.zbozi.cz/vyrobek/bali-a-lo... :-)
Odpovědět
Ahoj holky, chci se zeptat, jak je to s mořem na Bali, je čisté? Jsou tam vlny? Lákalo mě Thajsko, ale máme dovolenou jenom v září a to jsou v Thajsku monzuny. Tak uvažujeme o Bali. Chceme cestovat, ale také pobýt trochu na pláži u moře a šnorchlovat. Na cestování vidím, že Bali je super, ale co kvalita moře? Je tu pěkné šnorchlování i přímo u pláží nebo je potřeba jet na nějaký šnorchlovací výlet? A je dobré na Bali letět na blind, koupit si jenom letenku a ubytko hledat až na místě? Jaké jsou tam ceny ubytování/jídla? Děkuji.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?