Svatební cesta jako poznávací zájezd. Máte tipy?

Profilova fotka
Ahojky holky, je tu někdo kdo nemusí hotelové komplexy a polehávání u moře? Chceme vyrazit na nějakou pěknou poznávací cestou po Evropě buď na vlastní pěst a nebo s cestovkou. Nemáte někdo nějaké príma tipy?
Odpovědět
Já se hlásím do klubu ;-) Máme nakoupené levné letenky a vyrážíme na vlastní pěst - Itálie, Francie, Španělsko, Portugalsko - vybrali jsme si města, co nás zajímají a strávíme v každém pár dní 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, také nemusim hotelové komplexy a polehávání u moře. Když už jedu k moři tak koukám kam se dá v okolí vyrazit, takže když sme byli naposled ve 3panělsku tak sme neopomenuli Barcelonu a v Chorvatsku zase dubrovník a Split. Každopádně nápady také uvítám ;-)
Odpovědět
Vřele doporučuju Budapešť, byli jsme tam loni. Nádhera!
Odpovědět
Jojo, jestli nechcete nikam moc daleko a nějakou extra exotiku, tak Maďarsko je super! Mám zkušenosti se zařizováním cesty a pobytu přes internet na vlastní pěst, je to v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak se přidám :-) my si zvolili taky poznávací, a sice do Chorvatska - po stopách chorvatských vladařů :-) takže jsem hodně zvědavá, a hodně se těším. jinak Egypt byl původní favorit - chtěli jsme zájezd kombinovaný s plavbou po Nilu, ale vycházelo to na pěknou sumičku :-( tak snad někdy příště :-)
Odpovědět
Profilova fotka
omcamauta: to zní fakt dobře! My jsme plánovali cestovat po Británii a nebo Itálii,ale pořád nevím jak to skloubit a taky, aby to nestálo hromadu peněz! Docela by mě lákala poznávací cesta lodí,ale to asi nebude nejlevnější.-( Minulí rok jsme sjezdili autem Francii a bylo to naprosto senzační! Nejdříve jsme sjezdili města,historické památky a pak jsme vydechli v kouzelným provance. Úplná pohádka.-) Zase bych chtěla zažít něco tak kouzelného! (Měli jsme ale zdarma naftu! Což už letos asi nebude! Blbá krize!!!)
Odpovědět
Jinak můj sen jsou Liparský ostrovy (severně od Sicílie). Uvažovali jsme o nich jako o svatební cestě... Tam je ale asi lepší jet s cestovkou - kvůli dopravě. A pak mě napadá Bretaň a Normandie - taky nádhera! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
emkous, můžeš mi prosím hodit do IP nějaké podrobnější info o tom Maďarsku? Ď
Odpovědět
kaci1: Provence je součástí svatebního plánu 8-)
Odpovědět
emkous: a co wizzair? Zpáteční letenka do Neapole s wizzair kolem 1000Kč za osobu 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
omcamauta: tak to nesmíte vynechat Grand Canyon du Verdon! Jeden z nejhlubších kaňonů v Evropě! Můžeš se tam i dokonce vykoupat a projet lodí! Je to pohádka! No a co potom nejkrásnější vesnička celé Francie Moustiers-ste-Marie!!!! Ńo a Arles a Avignon. Jo a Akvadukt Pont du Gard! Bylo toho strašně moc! Když budeš chtít pošlu ti celou cestu na email i s fotkama. Teda jestli to už nemáš naplánovaný!
Odpovědět
kaci1: máš v IP mail, určitě mě to zajímá!
Odpovědět
Článek se načítá
tak my jsme se včera vrátili v poznávačky Athén, jeli jsme na vlastní pěst a bylo to úžasný x-) x-) x-) kdyby někdo chtěl tipy, tak můžu posloužit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se chystáme na Korutanská jezera do Rakouska. Loni jsme v Rakousku byli na Kaprunu a taky můžu jenom doporučit! :-)
Odpovědět
Kaci, IP ti pošlu. Něco málo hodím klidně i sem. Nebyli jsme teda v Budapešti, ale v Debrecínu, což je na východě skoro u rumunských hranic. Pak v národním parku Hortobágy (ptačí rezervace). Celkem jenom na 4 dny. Jela jsem tam na služebku, přítel měl volno, přidal se, prodloužili jsme si to trochu. Omcamauta, to je dobrý tip! Odkuď se tam lítá? Původně jsme chtěli jet autem, postupně se posouvat Itálií na jih, pak z Neapole trajektem, ten vyjde tuším na 1500...
Odpovědět
emkous: tihle mají přímý let Praha-Neapol. Ale určitě se bude dát najít něco třeba i z Vídně ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
charleene: tam se chystáme v květnu. ubytování jsme si již včera vybrali, ale jakékoliv tipy bych brala :-) předem moc díky.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky a tu Itálii či Británii jste autem některá nejeli?
Odpovědět
Profilova fotka
Trochu se bojím toho ježdění vlevo.-(
Odpovědět
Já bych brala tipy na ubytování: Miláno, Barcelona, Porto 8-)
Odpovědět
blondata.sestricka, u Korutanských jezer jsme byli loni :-) Kam přesně se chystáte?
Odpovědět
Profilova fotka
Omca: pokud jedete do portugalska, tak doporučuji mimojiné Lisabon...
Odpovědět
sunny2009: do Lisabonu to nestihnem, plánujeme zůstat v Portu a údolí Doura 8-)
Odpovědět
vecernice, kde budete bydlet? my jsme bydleli v hotelu Attalos, můžu jen doporučit x-) jinak jsme si půjčili nějaké průvodce v knihovně, nakonec jsem s sebou vezla jeden - Lonely Planet, ten je fakt super... hodně nám taky pomohly stránky Matta Barretta (www.athensguide.com) - je to nekomerční stránka, je tam spousta tipů co a jak, co vidět, kde bydlet, kde jíst, na co si dát pozor atd... jestli chceš, tak ti můžu třeba do IP poslat naše denní programy - co jsme viděli a tak.... sice jsme tam byli jen 4 dny, ale máme pocit, že jsme tam byli asi týden, máme spoustu zážitků a dojmů x-) (včetně toho, kdy jsme omylem vlezli do jakéhosi černošského ghetta :-N )
Odpovědět
Profilova fotka
čína byla to nejúžasnější, co jsem doposud viděla... nejeli jsme s cestovkou, jen jsme koupili letenky a pak se dopravovali po vlastní ose vlakem, taxi, busem, pěšky... společně s bráchou a jeho přítelkyní... krásnější svatebku si neumím představit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
chaarleene, my budeme bydlet v hotelu Amarylis, podle mapy nam to prislo celkem blizko vsude, tak bude snad i prijatelne okoli ;-) http://www.gtahotels.com/hotels/amary... a je to sranda, my jedeme taky na ctyri dny, respektive manzel tam leti driv (sluzebne) a ja dorazim za nim :-) Recko mame strasne radi, takze se nemuzu dockat ;-) diky za stranky, zacneme je studovat. Budu rada i za tipy, co za to stoji, kolik maji vstupny, jak se tam nejlepe pohybovat, kde maji obrou moussaku (moje oblibene jidlo) a tak vubec. diky moc
Odpovědět
ahoj, my jedeme před svatbou s vícero lidma na jachtu do Polska na Mazury-komplex jezer spojených kanály, takže je tu jistá šance, že to celé neprozvracím jak Alík :-) a po svatbě chceme sami dva na Slovensko, asi na Malou Fatru. Bydlet ale budeme v privátu. Jinak já mám ty nejkrásnější vzpomínky na dovču s velmi nekonzumní CK Kudrna - Brno (něco jako Adventura v Praze), byli jsme s nima v NOrsku a rok předtím ve Finsku, hezčí přírodu jsem ještě neviděla! Sešla se parta pohodových lidí i skvělý kuchař a "vedoucí zájezdu". Celá ta legrace nás vyšla i s dopravou, pojištěním, spaním v kempech a jídlem 2x denně asi na 13.500 za 17 dní. Sami na vlastní pěst jsme nejeli, protože jsme líní si to organizovat a zajišťovat sami :-D
Odpovědět
Profilova fotka
mischmasch, 13500,-??? To je neuvěřitelná cena!!!!!!!!
Odpovědět
vecernice - IP ;-) akorát teda my jsme měli hrozný počasí, strašnou zimu, foukalo a pršelo 8-( ale zrovna to nejhezčí dopoledne jsme šli na Akropolis, takže to bylo super x-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak to já doufám, že květen už bude záruka teploučka ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?