Svatební cesta hned po svatbě

Profilova fotka
Nevěsty prosím Vás, nemáte zkušenosti se svatební cestou do zahraničí ( konkrétně Řecko) hned tři dny po svatbě? Bude stačit jen OP, ale nevím jakou má platnost, když nám po obřadu ustřihnou růžek..abychom neměli nějaké komplikace :-x ..nebo cestujete až po vyřízení dokladů? děkuji za komenty x-)
Odpovědět
Podle mého názoru ihned po ustřihnutí růžku je OP neplatná. Zkuste se zeptat na matrice, myslím, že by s nimi šlo domluvit, aby Vám jí nepřestřihli. Můžete jet na pas, pokud ho máte...na staré jméno můžete vycestovat ještě 3 měsíce po svatbě.
Odpovědět
Zkus pohledat, takových diskuzí jsou tu desítky. Na občanku jet nemůžeš, protože se v tu chvíli stává neplatná (a je jedno, zda ukecáš matrikářku, aby ti roh ustřihla nebo ne). Doporučuji si nechat vystavit pas - ten je naopak platný ještě 3 měsíce po svatbě.
Odpovědět
Občanský průkaz se střiženým rohem a dokladem o zapisované změně je platným dokladem totožnosti. Vycestovat po Schengenu na něj teoreticky můžeš, ale riskuješ problémy pramenící z toho, že ne každej policajt bude vědět, jaký platný doklady má ČR. Volila bych projistotu pas. http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/zur...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?