Svatební cesta do Provence, prosím o informace

Ahoj nevěsty. Byly jste, nebo se chystáte na svatební cestu či dovolenou do Provance? Prosím o informace co se týče postřehů, zážitků, ubytování, míst která navštívit, či všeho jiného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@annyes Na svatebni ceste jsme byli v jizni Francii a cast stravili prave v Provence. Doporucujeme pujcit si auto a projet zejmena oblast Luberon (pro inspiraci mrknete na film Dobry rocnik, ktery se tam natacel). Co se ubytovani tyce, je dobre si pronajmout tzv. chambre d'hotes - hostinsky pokoj. Cena byva vcetne snidane a mnohde maji i bazen apod. Idealni je tam jet bud v cervnu nebo v zari.
Odpovědět
@svatbaspribehem Mockrát děkuju za postřehy :-) Svatbu plánujeme na konec září, pojedeme přelom září/říjen. Je velký problém s komunikací, pokud neumíme francouzsky, jen anglicky? Díky :-)
Odpovědět
@annyes doporučuji si bud koupit knižního průvodce a nebo aspoň shlédnout internetové stránky věnující se cestování. Např orbion... Jinak co jsem tak slyšela, tak Francouzi prý povětšinou anglicky umí, ale dost se jich s vámi odmítá anglicky bavit... Prý je lepší rovnou zahlásit na začátek konverzace, že jste z ČR nebo něco podobného...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@annyes Rado se stalo :-) Umet (dobre) francouzsky je samozrejme vyhoda, ale kdyz budete mluvit jen anglicky, tak vam nikdo hlavu neutrhne, jen ta domluva pujde mozna trosku hur.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Obnovuju diskuzi, tipy, rady, domlouvat ubytování předem, nebo hledat dle nálady?
Odpovědět
Profilova fotka
@batul Kdy tam chcete jet, v září?
Odpovědět
Profilova fotka
@svatbaspribehem chceme odjíždět 15. září na 14 dní. Mohla bych se zeptat, jak se pohybují přibližně ceny ubytování? Co nevynechat a čemu se vyhnout? díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@batul Pěkné dopoledne, druhá polovina září je fajn termín, mělo by tam být příjemné počasí. Jedete autem nebo letíte a auto si půjčíte na místě? Co se cen ubytování týče, záleží dost na typu ubytování - zdali klasický hotel (vloni v červnu jsme platili v hotelu Arles Plaza ve městě Arles 150 EUR za 2 noci bez snídaně, rezervováno přes booking.com, kde se to dá většinou pořídit levněji), nebo pak třeba "bed and breakfast" neboli chambre d´hotes (hostinský pokoj, viz příspěvek výše), tam se může cena pohybovat od dejme tomu 50 - 100 EUR za noc vč. snídaně). Co navštívit - záleží, jaké máte preference a co vás baví :-) Zdali větší města (Avignon, Marseille, Aix-en-Provence, Arles, Orange apod.), příroda a národní parky (např. národní pak Camargue nebo kaňon Verdon), jestli chcete být u moře anebo ve vnitrozemí. Moc pěkná je část Provence, která se nazývá Luberon - najdete tam kouzelná malá městečka dýchající historií, pevnosti a zříceniny, vinice i hory.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?