Svatební cesta do Paříže. Která plánuje tam jít?

Profilova fotka
ahojky nevěstinky, je tu některá, která plánuje svatební cestu do Paříže?
Odpovědět
1
2
7
ahoj winnie, ja som tam bola so svojou polovickou, nie sice na svadobnej ceste, ale bolo aj tak suuuuper!!!
Odpovědět
my se chystáme! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
a plánujete/měli jste to s cestovkou nebo sami?
Odpovědět
plánujeme s cestovkou, tady u nás je jedna, co jezdí takovou tu klasiku busem na 5 dní a mají to za super cenu 3390 kč.
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem v Paříži byla s kamarádkami s cestovkou a moc spokojený jsme nebyly, tak na svatební cestu bych asi spíš radši sami. Ale ty hotely v Paříži jsou šíleně drahé.
Odpovědět
Profilova fotka
winnie - zkoušela jsi hotely formule?
Odpovědět
Profilova fotka
jo, zkoušela. Ale na svatební cestu bych možná chtěla malinko lepší. Stačí mi trochu větší pokoj a normální koupelna.
Odpovědět
Profilova fotka
a co server abaka.com? tam je databáze hotelů v Evropě..
Odpovědět
Profilova fotka
už jsme trochu hledali, našli jsme nějaký server, kde byly ceny docela pěkných hotelů asi za 70 euro na noc (pro 2). Teď to ještě musíme doladit:-)To bude nejhorší.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme na svatební cestě v Paříži už byli (říjen). Paříž je nádherná, ALE SLUNICKOR: v žádném případě nejezděte s tou cestovkou za ty levné prachy (jmenuje se P.U.T..R - šifra, že?) My jsme s nimi byli a přísahám, že ti dokážou jejich organizační neschopností znechutit celou romantickou sv. cestu.....Už bych v životě s touto cestovkou přes net nejela! Bohužel to nebyl jen můj zkažený dojem, ale i ostatních asi 80-ti účastníků...
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě bych chtěla pro příklad dodat, že když jsme přijeli na místo k přespání, tak nám oznámili, že pro tři páry mají jen dva pokoje po třech lůžkách...trošku šok. Nakonec jsme to nějak vyřešili, ale ten dvouhodinový boj bych Vám nepřála.
Odpovědět
Baby taka tema tu uz bola a nie jedna tak si popozerajte,aj my sme tam boli ale to bola nasa presvadobna cesta http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovědět
Článek se načítá
ahoj winnie, my sme boli v Parizi na zasnubnej ceste x-) isli sme letecky - letenky sme zabuchovali dobredu - asi v decembri na maj - vysli nas spiatocne na nejakych 7 tisic... ubytovanie sme si nasli sami - maly hotelik v centre za asi 70 euro na noc... boli sme tam 8 dni - vopred sme si spravili planik, co chceme vidiet a bola to genialna dovolenka - pozreli sme si mnoho muzei, spravili plavbu lodov, boli na eifelovke ai.... bola to genialna dovolenka , ktora nas nevysla na viac ako 40 tisic ... k tomu bola ta dovolenka len nasa, nemuseli sme na nikoho cakat a nikto nemusel cakat na nas... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
dai: přesně tak to chceme udělat i my. Poslala bys mi prosím do IP jméno toho hotelu?
Odpovědět
Dai no wow 40 tisic ale zalezi aj od toho ci ste mali v hotely stravu,my kedze sme sa flakali cely den tak v hotely strava bola vylucena takze nas noc pre dvoch stala 48 eur+ ak sme chceli ranajky tak 4 eura My sme tam boli na 3 dni alebo 3 a pol dna aby som bola presna ale ked popocitam vsetko nas to vyslo na 15 tisic aj s dopravou.A mozem povedat ze 3 a pol dna ale stacilo uplne aj sme si pozreli vsetko :-) Najviac nam zabrala asi eiffelovka :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky!!Tak Paříž jsem už navštívila víckrát a naposledy se svým přítelem, kdy mě tam i požádal o ruku.Jestli můžu doporučit, tak s cestovkou bych nejela!!!Samozřejmě jsem tam jednou byla i s cestovkou, ale s přítelem jsme tam jeli bez cestovky bylo to super.Umím francouzsky, tak jsme to sice měli usnadněné, ale pár tipů:Formule 1 jsou sice fajn hotely, ale většinou jsou na předměstí, takže vás každý den čeká cestování do centra cca půl hodiny až hodinu-nic moc.Mnohem lepší je hotelová síť balladins(zkustě to vyhledat někde na netu a pokud neumíte francouzsky, tak možná mají stránky i anglicky).Jejich hotely jsou v centru, jsou lépe vybavené jak Formule1(mají WC plus sprchu na pokoji!!!) a cena je menší jak ve Formuli1!!!!Kdybych to nepoznala, nevěřila bych...navíc přes červenec a srpen měli slevy a tuším, že tam byla noc pro jednoho za 20 euro(minulé léto)!!!!!!!!!!Fakt super, přístup dobrý, já ten hotel objednala přes net, ale doporučuji si pak donést vytisklý jejich mail, kterým potvrzují rezervaci!!!Hotel byl v centru, v podstatě kousek od Sacre coeur!! Takže bych si fakt zaplatila jen bus, případně letadlo a přes net objednala jeden z těchto hotelů a máte to.Rozhodně to byl nejlepší pobyt v Paříži, jaký jsem zažila!!!
Odpovědět
ahoj kamilecka, no neviem s tymi dnami ;-) nam 1 den trval louvre - a to som nevidela vsetko co som chcela, ale ma uz boleli nozky :-N 1 den - eifelovka, 2. den notre dame,3.den perle lachaire ( to som urcite napisala zle 8-) ), a tak dalej...moulin rouge, seina, a teraz ma nenapadnu nazvy : to impresionisticke muzeum v starej stanici - tam sme boli tiez cely den, panteon - ten bol v 32 stupnov celzia zazracny a mnoho mnoho inych veci... v poctate sme len jedno poobedie venovali nakupom a inak sme stale behali :-) papali sme tym padom tiez vo vlastnej rezii - ale tie vecere s francuzskym vinkom, syrmi a bagetami su stale nezabudnutelne x-)
Odpovědět
Dai my sme si sice kupili carnety :-) ale vsade sme sli peso,od hotela Moderne du Temple az po Eiffelovku peso :-D takze sme videli vsetko a pri Eiffelovke sme si vystali rady a potom po eiffelovke sme si uz len lahli dole do parku na travu a pozerali na eiffelovku a oddychovali :-) A vecere a obedy mozem povedat mnaaaam :-) najviac nam chutilo St.Michel :-)
Odpovědět
winnie, my sme byvali v hoteliku na la defance, tiez sme si vsetko rezervovali samy, aj letenky aj hotel a bolo to super. na tom linku, co ti poslala kamilecka je toho dost popisane. tak drzim palce na kraaasnej svadobnej ceste.
Odpovědět
ja som bola na svadobnej ceste v parizi a bolo to super vsetko nam zajednala rodina hotel, letenky a boli sme sukromne nie cez cestovku by som nesla bolo to perfektne. je tam lepsie v lete ako teraz ale mozno aj zima ma svoje caro vo velkomeste ako je Pariz.
Odpovědět
Ahoj, my jsme si udelali cestu do Parize loni v lete a zaridili jsme si vse sami. 1) Letenky od CSA - objednat na Internetu na jejich strankach a pak vyzvednout, super levne, pokud to delate aspon mesic dopredu a netrvate na presnem datumu - proste vyhmatnete, kdy to nejak rozumne vyjde, nas staly kolem 9K dohromady (zpatecni pro oba). Cenove to odpovida takovym tem levnim spolecnostem, ale u CSA clovek aspon vi, ze hned nezkrachuje nebo neletite treba az za dva dny :) 2) Ubytovani jsme zajistovali pres cestovku GEOS (je na Vltavske, tam nekde ve vestibulu metra), meli primo extra webovou stranku parishotels nebo tak se to jmenovalo (nemuzu to ted najit), kde byl veliky vyber primo tech hotelu, ktere nabizeji, clovek si vybral, pak zasel do cestovky, dal penize, oni mu dali voucher, a pak jsme jenom prijeli do hotelu, ubytovali se a bylo. No kazdopadne kdyz zajdete primo do toho GEOSu nebo se s nimi nejak spojite, tak oni to proste zajistuji, samotne ubytovani v Parizi bez dalsiho cestovkoveho programu :). Pokud mohu soudit, nebylo to nijak moc drazsi (oproti tomu, kdyz clovek hleda na webu sam) a mas aspon nejakou zaruku, ze ten hotel za neco stoji. Maji hotely ruznych cenovych kategoriich, my byly v jednom z nejlevnejsich, dvouluzkovy pokoj stal (cervenec) pod 2000,-/noc (nevim presne kolik), bylo to malicke, ale ciste, civilizovane a v centru. Dostat se z letiste do mesta je v pohode, jezdi tam kazdou chvili ty jejich primestske vlaky napojene na sit metra, proste cestovka fakt k nicemu potreba neni, staci mapa Parize (v galeries Lafayette davaji zadarmo a moc peknou).
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, tak ja bych taky winnie doporucila nejit pres cestovku, ale proste koupit si letenky a zamluvit hotel po internetu... a koupit si Paris top 10 a udelat si romantiku v Parizi posvym! I to planovani stoji za to.... Ja v Parizi bydlela neco pres rok... a litala jsem odtud domu a zpet velice levne a spolehlive bud z Bratislavy se skyeurope.com anebo z Prahy se smartwings.net (je pravda ze i CSA se tedka lepsi s cenama...). Koupite letenky online a vytisknete si e-tickets a je to. co se tyce hotelu - to zkusenosti nemam, ale co pise consti je dost dobry to potvrzuju. je spousta anglickych stranek clovek ani nemusi mluvit francouzsky. V okoli Montmartre se da dobre a levne ubytovat (spousta malych romantickych hotylku) a taky bych doporucila podivat se v Saint Germain des Pres - tam je taky plno malych hotylku pokladu :-D Je to za stejnou cenu jako treba Formule, ale o moc romantictejsi... Pamatky co stoji za to navstivit nebudu opakovat (to je v kazdem pruvodci), ale doporucuju: 1) koupit si bagetu nebo sandwich a lahev vina v samosce Monoprix nebo Marche U (vyborne vino okolo 3-4 EUR) (s sebou:otvirak) a jit se projit okolo Seiny az na Ile st.Louis, tam sejit dolu k rece a sednout si na zidku, otevrit vinko a jist sandwich a koukat na turisty projizdejici okolo na lodich... 2) na jednom konci mostu Pont st.Louis (na tomtez miste) je kavarnicka/brasserie, kde prodavaji zmrzlinu, vybornou horkou cokoladu a kavu (5 EUR - ale stoji to zato!) a daji vam k tomu ten nejlepsi chocolate truffe kterej se jen rozplyne na jazyku...musite zavrit oci... a kdyz je otevrete a vidite Notre Dame tak se musite stipnout do ruky jestli se vam to jen nezda... 3) zajit na Pont Neuf, tam uprostred jsou schodky dolu, kde maji pristav vyletni lode. Listek stoji asi 15EUR a stoji za to tu okruzni jizdu po Seine udelat, protoze tak vlastne clovek vidi uplne vsechno... 4) Hned u Pont Neuf je obchodak: Samaritaine. Tam kdyz vyjdete az uuplne nahoru (vytahem az nahoru a pak po schodech jeste dve patra..) tak tam na obchodaku je terasa ze ktere je krasne videt Pariz (a tusim plati se jen 2EUR a vidite to samy jako kdyz chcete vyjit na strechu Notre Dame! (usetrite si dve hodiny ve fronte... i penize) 5) zajit na Place des Vosges a kouknout se na ty galerie okolo pod arkadaou... vetsinou tam taky uslysite nejaky zacinajici / krachujici umelce jak zpivaji... tam je krasna atmosfera. Je tam taky prijemna kavarnicka v severovychodnim rohu. (Pariz je proste o kavarnach :-D a pozorovani lidi okolo) 6) projit si okoli Montparnasse, latinske ctvrti a Sorbonne. Kdyz budete mit chut zajit si na pravou francouzskou veceri... Menu okolo 18-25EUR, doporucuji v latinske ctvrti mou oblibenou malou rodinnou restauraci "Les Fetes Galantes" na ulici 17, rue de l'Ecole Polytechnique. Ten pan co to vlastni a zaroven i sefkuchar se jmenuje Bibi a je to maly vesely energicky egyptan zijici v Parizi uz snad cely zivot, a je to ten nejlepsi kuchar... a i kdyz nemluvite francouzsky, tak se s nim domluvite:-) 7) mam taky hrozne rada La Defense a okoli... nevim proc... je to proste dechberouci stat pod tou velkou archou a koukat pred sebe a za sebe ... a proste okolo sebe. Tam pak jeste pri vychodu z metra je vchod do obchodaku "Les Quatres Temps" kde se da dobre nakoupit i najist - nejlevneji a nejvic mi chutna hned v prvnim patre po leve strane je cinska "restaurace" (takeway/samoobsluha styl, ale da se tam sednout). 8) Louvre - urcite taky stoji za to navstivit... ale hlavne co chci je dat vam tip, kdyz budete mit hlad pri navsteve muzea Louvru, tak vevnitr je take jidelna/samoobsluha (foodcourt) kde se da dobre a levne najist (nejlevneji z okoli). Je to v podzemi Carrousel du Louvre ve vychodni casti muzea (jsou tam taky obchody...) 9) ze vsech muzei moje nejoblibenejsi je Musee d'Orsay...a impresionisti No proste asi kdybych se tedka nezastavila tak bych mohla napsat dalsich tisic veci... ale co muzu winnie a vsem ostatnim doporucit z vlastni zkusenosti... jedte na vlastni pest, objevujte Pariz pesky, je tam plno skrytych ulicek, domecku, parciku.... proste pokladu.... a to objevovani a toulani se po Parizi jen tak je proste nejlepsi! (vemte si sebou dobry boty!) Jeeeeee.... ja mam rada Pariz..... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ladido: krááásný popis paříže...díky za tipy i info, určitě se bude hodit :o)))
Odpovědět
elemka: nene, tohle je uplně jiná cestovka, já jsem z kolína, víš?... ale dám si pozor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ladida: umíš popsat to, co je důležitý a zajímavý a to naprosto neodolatelným způsobem. Kdybych do Paříže jet nechtěla, tak po tomhle okamžitě měním názor:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ladi, moc diky za spoustu informaci, verim ze je vsechny vyuzijeme! x-) x-) x-)
Odpovědět
Ad Ladida - bod 4. Bacha, Samaritaine je v nedeli zavrenej (situace z jara 2004) a pak se nahoru nedostanete. Ja tam chtela jit prave behem sveho posledniho dne v Parizi, coz byla nedele... a tak jsem mela smulu :-|
Odpovědět
Profilova fotka
slunickor: Já vím, že jsi z Kolína 8-( psala jsem to proto, že to je celorepubliková cestovka přes seznam.cz Název cestovky zjistíš až ze smlouvy....Mimo jiné autobus nabírá lidi v Ostravě a pak jede přes celou republiku aby nabral další v jiných městech...třeba i v Kolíně. Ale možná si opravdu natrefila na jinou CK. Tak ať jste spokojeni.
Odpovědět
Tak já bych zase nejela jen tak sama, možná kdybych se dorozuměla. My byli loni od Čedoku a byli jsme naprosto spokojený. Jeli jsme tak, že první noc jsme strávili ve Formuli1 hned za hranicemi Francie, ráno jsme jeli do Remeše a pak Paříž - pozor, většina zájezdů je na noc a není to pak nic moc, celá rozlámaná běhat po Paříži. Měli jsme úžasnou paní průvodkyni, ke všemu měla nějaký příběh, fakt to bylo zajímavé, hodně jsme toho viděli a zažili. Manžel by chtěl jet ještě jednou, jak byl nadšený.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky ráda do Paříže i přítel by tam chtěl jet. Ale teď začal říkat, že mu to na svatební cestu přijde málo exklusivní. Asi mu pošlu tuhle diskusi :-) Snad změní názor.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?