Svatební cesta do Itálie, co byste doporučily?

Profilova fotka
Jake mate zkusenosti a co byste mi doporucily, holky? Je lepsi Kalabrie nebo Sicilie?
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme byly před 8 lety v Kalábrii v Marina di Sibari a bylo to tam moc pěkný ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jak psala kaprhaloval, Kalabrie super, na jedničku, byli jsme moc spokojení. Ovšem loni jsme ještě k jiné dovolené u moře, přidali další týden dovči v Italii u jezera Lago di Garda a nemůžu si to vynachválit. Byla to spíše taková poznávačka, projeli jsme pak toho kolem strašně moc od Sirmione, Lemone, Benátky, Padova, Milano...zábavní park Gardaland, krásné čisté ( hodně velké jezero - na druhý břeh nedohlídneš ), klídeček, super uličky k nákupům, skvělé jídlo, skvělí lidi, super ubytko za mrzký peníz :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak za mě jednoznačně Sicílie - můj manžel je ze Sicílie, takže mám zmapovaný celý ostrov:) Asi záleží, jak si tu cestu představujete - ležení na pláži anebo cestování. Ať tak či tak, za mě je jednoznačně lepší Sicílie než Kalábrie. Kalábrie má sice nějaká ta letoviska, ale v podstatě se jedná o nejchudší oblast celé Itálie a podle toho tam vypadá situace ve věci kriminality apod. Neříkám, že se tam přepadá na každém rohu a tak, ale ta atmosféra tam není úplně to ono. Takže max. tak se plácnout na 14 dní na pláž, to je OK. Jinak na Sicílii je hodně zajímavostí - spousta antických chrámů, muslimských staveb - prostě díky historickému prolínání kultur je tam od všeho něco:) Navíc jsou tam krásné přírodní rezervace, to znamená i nádherné pláže atd. Taky je nádhera koupit si výlet na lodi - my jsme ho dělali na severním pobřeží směrem na západ, a ta loď ti zastaví kus od břehu a máte možnost se koupat, plus je v ceně jídlo apod. Lidi tam jsou skvělí (možná se připravte na neznalost cizích jazyků, ale to je i v Kalábrii). Navíc tam mají obrovský aquapark pod širým nebem - tam jsme byli a za jeden den se nedá stihnout jít na všechny atrakce...Pokud bys potřebovala nějaké tipy na místa/výlety, co navštívit na Sicílii, tak dej vědět. Jak říkám - znám to tam jako svoje boty (víc než ČR). Jediné, na co ti tip dát asi nemůžu, je ubytko, protože bydlíme vždycky ve svém...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Kalábrie je levnější, doprava autobusová, ubytování nejčastěji v apartmánech, rezidencích, některé mohou mít i bazén. Na Sicílii se dostanete autobusem do Janova a poté ještě celkem dlouhá cesta trajektem nebo letecky. Ubytování se nabízí většinou v hotelech. Spoustu zájezdů do Itálie najdete na mých stránkách nebo napište e-mail uvedený v profilu, ráda poradím s výběrem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?