Svat. cesta srpen exotika

Profilova fotka
Ahojky, vím, že je tu již spousta diskuzí. Nicméně stále z toho nejsem moudrá a to se tak budu již 16.8. jmenovat :-) . Zvažujeme tyto destinace: Fiji, Maledivy, Seychely, Kapverdské ostrovy, Kanárské ostrovy. Seychely již paní v diskuzích doporučovala, ale když koukám na net, tak je to u nich chladnější měsíc. Což já chci fakt teplo - 30 stupňů. Moje představa je kolem 40tis. na osobu. Poradíte někdo!?
Odpovědět
Profilova fotka
@monik66 Dobrý den, asi je dost rozhodující rozpočet, protože při ceně letenek je to to první co limituje. Pokud jde o počasí tak platí léto - severní polokoule x zima - jižní polokoule. Ale nedá se to brát takto paušálně jde o vzdálenost od rovníku a různá klimata s ohledem na proudění větrů a moře. Fidži - díky vzdálenosti to sem nemá cenu na kratší dobu než 10 ale spíše 14 dní. Letenka sama o sobě vyjde na 30.000,-Kč. Což Vám již nyní volbu kazí. Pokud jde o teploty tak voda v průměru 26°C, vzduch 27°C (to je průměr počítá se do toho i noc) tj. počasí OK. Srážek 77 mm - super pro tuto oblast Maledivy - sem stačí na týden + 2 noci na cestu, dá se kombinovat s poznávačkou na Srí Lance. Rozpočet 40.tis os je relativně OK. Kvalitní 3-4 hvězdy by mohli tomuto rozpočtu odpovídat. Srpen je však celkem hlavní sezóna tak ceny trochu stoupají, září je o něco levnější (většinou). Letenky na srpen je už kouzlení abychom našli něco kolem 20.000,-Kč na osobu. V září se dají ještě sehnat kolem 17.000,- . Počasí je super. Na Maledivy není dobré jezdit akorát květen / červen. Seychely - jsou kousek pod rovníkem. Trochu se bojím rozpočtu, protože letenky jsou z Prahy kolem 27.000,-Kč. Což už moc nedává prostor pro samotnou dovolenou. Jde o rovníkovou oblast stabilní stejné počasí. Průměr vzduch 29 a voda 27 - což je až až. Na Seychelách prší během celého roku, ale jde o rychlý a silný slejvák (za hodinu či za půl zase svítí sluníčko). I když může být pod mrakem, tak se opálíte ne-li spálíte. Kapverdy a Kanáry už jako exotiku moc neberu. Jsou to skalnaté ostrovy, dost holé. Pro dané období může být ještě východní strana Srí Lanky, Vietnam, Malajsie, Mauricius (pro aktivní co nebudou jen na pláži), Keňa Diani Beach.
Odpovědět
My byli loni na svatebni ceste na vlastni pest 3 tydny v Indonesii (Bali, Lombok, ostrovy Gilli) Nevim, kolik jsou z Prahy letenky. Ale za ubytovani nezaplatite moc a o jidle ani nemluvim ;-) Vsude jsou levne taxi nebo agentury, ktere vam zajisti vylet s pruvodcem a ridicem za slusnou cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?