Spojené arabské emiráty 2015

Ahoj holky, byly jste už někdo někdy v SAE popř. chystáte se tam letos? Prosím o nějaké tipy - místo, hotel, cestovku, co s sebou apod. :-)
Odpovědět
Ahoj, několik let jsem tam žila a pořád se tam občas vracím. Jela bych určitě bez cestovky a našla si hotel přes booking.com Ušetříte a hlavně nemám ráda cestovky, ale to záleží na Vás. Záleží hlavně na Vašem rozpočtu, najdete tam hotely od 1000 na noc někde v centru až po desítky tisíc za noc, to hlavně u moře (mluvím o Dubaji, v jiných emirátech je to mnohem levnější). Jestli chcete jet jenom na válendu k moři, tak nedoporučuji Dubaj, ale spíš třeba Fujairah nebo Ras Al Khaimah, Dubaj zas tak dobrý pláže nemá, pokud přímo nebudete v hotelu s pláží, Spíš bych si tam půjčila auto a zkusila to procestovat, protože tam je od všeho trochu, přes pláže, obchody, hory, pouště, prostě to chce zkusit.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, za mě nedoporučuji cestovat přes léto, kdy tam jsou velmi vysoké teploty. Pokud plánujete odpočinek na pláži, tak přesně tak, souhlasím s kryspule, že ne Dubaj. Nedaleko Dubaje je Ajman nebo o něco dále Ras Al Khaima. Fujairah je nádherné místo s pozadí s horami, ale nic moc v okolí nenajdete. Pokud se bojíte cestovat sami nebo neumíte jazyk, tak proto jsme tu my cestovní kanceláře, zajistíme ubytování, transfery a i českého delegáta. Zajímavé tipy najdete i na našich stránkách. Co se týká oblečení, tak doporučuji zahalená ramena a sukni nebo kraťasy ke kolenům.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@kryspule Mohla bych se zeptat, jak je to tam s chovanim k manzelovi? Cetli jsme, ze je povolene jen drzeni se za ruce. Mame ve zvyku se s manzelem obejmout, polibit, drzet se kolem pasu... Prijde nam skoda jet na libanky a davat si pozor, jestli se jeden druheho muzeme dotknout. Nevadi mi dlouhe rukavy ani kalhoty, klidne budu nosit i satek, ale rada bych dala obcas manzelovi pusu :-)
Odpovědět
@lenka.han82 Není to vhodné ani slušné. V některých oblastech na Vás můžou dokonce přivolat policii. V hotelovém areálu to nikdo řešit nebude, mimo hotel tak opravdu nečiň. Stejně jako od cizinců očekáváme zde, že budou respektovat naše pravidla, měli bychom my akceptovat ta jejich. @monastiri Pokud umíte anglicky, vyberte si letenku a hotel sami. Pokud ne, cestovek je hodně a služby tam se zajišťují snadno, prootže je to bohatá země. Na výlet určitě minimálně do Dubaje. Oblečení jak už psaly holky, ať ti zakryje kolena a ramena. Pokud se nechcete vzdát alkoholu, ověřte si, do kterého emirátu se vydáte, v některých nelze alkohol koupit. Jestli tě neco napadne, klidně se ptej. Cestovat se dá dobře i taxikama, stojí tam pár korun. Vlastně mě nenapadá vůbec nic, co by ta nebylo levnější než u nás.
Odpovědět
@lenka.han82 Držení za ruku je naprosto v pohodě, a rychlou pusu bych taky neřešila, ale líbání a "osahávání" bych nechala na hotel, mohly by s tím být problémy. Ale záleží zas kde, ale to je snad na soudnosti člověka. V USA za to taky hrozí PDA :D @zorro4 S tím oblečení to není vůbec takhle přísný, můžete chodit jak chcete, třeba v kraťáskách a tílkách, jen do obchodních center je slušné chodit v nečem pod kolena azakrytá ramena, jinak může hrozit pokuta. To ale mluvím o Dubaji, v Sharjah musíte být takto oblečení pořád. Takže opravdu záleží na emirátu, ale Dubaj je tak turistická, že tam se smí fakt skoro vše :)
Odpovědět
@kryspule Bohužel bych na to nespoléhala (ale myslím, že jde skutečně o konkrétní místa, na tom se shodneme). Máme v blízkém okolí historku, kdy si turistka v Dubaji svlékala svrchní svetr a odkryla u toho břicho (klasicky jí vyjelo tričko), místní na ni přivolali policii a strávila několik hodin na policejní stanici...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 @kryspule Moc děkuji za informace a názory. Jsem zvyklá respektovat jakoukoli kulturu. Když chce člověk navštívit jiná místa, většina lidí to nazývá exotická :-), tak je třeba respektovat jejich pravidla, stejně jako my chceme, aby návštěvníci respektovali pravidla v naší zemi. Jen na různých serverech říkají něco jiného, tak jsem chtěla znát další názory. Procestovala jsem s baťůžkem Indii a Egypt, jsem zvyká se zahalovat. Nechodím nějak výstředně oblékaná ani u nás :-) Ale šlo mi o to, že Dubaj je dosti turistická, tak jsem nevěděla, zda je to tam opravdu tak přísné nebo nikoli. navíc jsem cestovala vždycky s ženami, tak jsem nikde jinde zatím neřešila líbání, držení za ruce apod. :-)
Odpovědět
@lenka.han82 no a ještě taková zajímavost, kdybys letěla do Emirátu neprovdaná (platí to ale jen do určitého věku, nevím přesně), musíš mít potvrzení otce nebo jiného staršího muže v rodině v angličtině, že souhlasí s tvým odcestováním tam :-D :-D táta si ze mně dělal srandu, že mi to nedá (tak jsem si ho podepsala sama, byli jsme tam za svobodna)
Odpovědět
@lenka.han82 O tom chování mezi sebou jsem pořád dokola manžela poučovala,že se nesmíme líbat,objímat.....chodili jsme do jednoho obchodního centra,manžel mě tam poslední den koupil parfém,který jsem si tam předešlé dny chodila pořád očichávat.Vyšli jsme z obchodu a já ho celá šťastná objímala a dala mu pusu.V tu chvíli jsme si to oba uvědomili,odskočili jsme od sebe a mě teda bylo v tu chvíli hrozně.Jelikož nám delegátka řekla,že na to mají i speciální hlídky,které to kontrolují,koukala jsem nenápadně napravo,nalevo,kdy nás někdo odchytí.Měla jsem srdce až v krku.Jinak jsme byli v oblasti Ras Al Khaimah,na hotelové pláži nebyl žádný problém.Nejpřísnější je oblast Sharjah.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Byli jsme v Abu Dabi, a nejela bych tam už.... ti mladí arabové pořád dělají bordel, není tam klid ani v noci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?