Řecko - jaká destinace je nejlepší, nejromantičtější?

Profilova fotka
Holky, uvažujeme nad svatební cestou do Řecka, ještě jsme tam ani jeden nebyli. Chtěli bychom asi na 10-12 dní. Nevíme ale, kde je to nejhezčí a na kterém místě je třeba i nejvíce památek..? Preferujeme romantiku, různá zákoutí, laguny...to je naše.....ale chtěli bychom si třeba i večer zajít na rušnější promenádu, do baru, na diskotéku..... Poradíte prosím, kde to v Řecku stojí za to? :-) Díky moc všem!
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj. My jsme do Řecka jeli poprvé před pěti lety a od té doby nejezdíme jinam :) A pojedeme tam stopro i na svatební cestu. Nejvíce se nám líbí Jónské ostrovy (ty podél západního pobřeží), projeli jsme je už skoro všechny - není tam moc tradičních starořeckých památek, ale příroda, městečka a moře je tam nejkrásnější. Vždycky si půjčíme skoro na celý pobyt skútr a každý den trávíme jinde - dá se najít spousta krásných (a často i prázdných) pláží, vyjet na nejvyšší horu, do nějakého hezkého místa...možností je spousta. Po zkušenostech z prvního roku jezdíme zasádně už jen se snídaní/ bez stravy a na večeři si skoro každý den zajdeme (v restauracích vaří výborně a za slušné ceny - v hotelu nám pak bylo, že máme jíst tu "univerzální stravu" místo řeckých specialit), nebo si něco uvařme... a přes den jsme stejně pryč, takže all-in v Řecku podle mě vůbec nemá smysl. Krásné jsou všechny jónské ostrovy, zatím jsme záměrně vynechali Zakynthos, ten je moc turistický. Strašně se nám líbilo vloni v Parze (to není ostrov, ale je to tam jako na ostrově - naprosto úžasné město i okolí) a poprvé na Lefkádě (na západním pobřeží dlouhatánské a díky tomu i místy prázdné pláže). Ale rozhodně stojí za to i Kefalonie a Korfu. Na svatební cestu se chystáme na naši vysněnou Ithaku, už se moc těšíme :) Další zkušenosti a tipy klidně napíšu i do IP ;)
Odpovědět
Mně se zatím v Řecku nejvíc líbila Lefkada, jsou tam nejkrásnější pláže (i když teda jenom na západě a jihu), ale docela pěkné je i Korfu (doporučuju letovisko Agios Gordis, je tam taky krásná pláž). I když je fakt že na těchto místech není moc barů ani diskoték, většinou ale ty rušnější řecké letoviska nemají moc hezké okolí, navíc tam člověku dělají v noci kulisu ožralí Britové.
Odpovědět
Profilova fotka
Řeckých oatrovů jsem už procestovala dost, mezi pro mne nejkrásnější a nejromantičtější s možností soukromých pláží rozhodně patří Lefkada, Thassos, Meganissi, Skiathos i Samos. Já osobně jsem chtěla na svatební cestu na Skopelos, což nedopadne, zájezdy tam nesmírně podražily.
Odpovědět
Za mě Santorini, fakt nádhera.. :-)
Odpovědět
Jednoznačně Santorini! :-) I když je to tam údajně i nejdražší, nevím, nebyla jsem, jen toužím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@irca_koblizkova Ahoj...my jsme v Řecku byli letos poprvé oba dva. Byli jsme na ostrově KOS a bylo tam krásně, ale musím říct upřímně,že předtím jsem s přítelem byla poprvé v Egyptě Makadi Bay a tam to bylo nejlepší, taky jsem mu říkala, že jsem pro, poznat nová místa, on byl v Egyptě už 3x a když mi říkal, že se tam budu chtít vrátit,tak ted mu dávám za pravdu, rudé moře je taky nejkrásnější co se týče korálů a jiného života ve vodě i na potápění samozřejmě. Přístup personálu velice ochotní a na to že všude obsluhovali muži,ženy tam mají zákaz pracovat,tak měli pořádek. Řecko trošku více bordel, ale též to nebylo k zahození. Možná to je i trošku ovlivněno tou krizí co tam mají. Nemůžu říct, že bych tam už nejela,ale pro mě byl Egypt též hezčí. ale je to i o tom,zda chcete památky,nebo fakt jen odpočinek u moře. Myslím,že každá dovolená je krásná, když tam jsi s člověkem kteréhoo miluješ a pokud to bude vaše svatební cesta,tak to bude určitě nejkrásnější destinace i dovolená ;-) A cenově to vyjde už stejně jak ten Egypt, Řecko podráhlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Santorini je rozhodně krásné, ale na nás moc nezelené :) Rozhodně se tam taky někdy pojedeme podívat, romantika to musí být pořádná, ale zelené ostrovy mají přednost :)
Odpovědět
Profilova fotka
@metelkovai My jsem právě také nejprve uvažovali nad Egyptem, moc se nám líbí jejich kultura, milujeme i filmy z doby Egypta, Kleopatry.... jen teď máme trochu strach po tom, co tam proběhlo..... ale asi je to zbytečná obava. A do Řecka jsme se taky vždycky chtěli podívat, byli jsme už v Itálii a kromě Benátek bych se tam už nevrátila a jinak máme procestované Chorvatsko až po Černou Horu kde tedy také bylo nádherně a luxusní moře! :-) No, bude to těžké rozhodování, ale jak píšeš, budu tam se svým miláčkem a tak pro nás každé místo bude nádherné a mít své kouzlo... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky moc všem, budeme ještě přemýšlet, všechno to totiž zní opravdu báječně! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přeji krásnou svatbu a svatební cestu at se vyvede
Odpovědět
Profilova fotka
@irca_koblizkova Koukala jsem na šaty, pěkné, já ještě se šatama počkám, uvidím, jak se zadaří a podle bříška ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@metelkovai Děkuji, já tedy zase přeji, ať se zadaří a miminko je zdravé! ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Děkujeme :-) @irca_koblizkova
Odpovědět
@irca_koblizkova A nebo co Madeira, teď tam byla kamarádka, nedávno před ní ještě jedni kamarádi a byli naprosto unešeni! Já to mám rozhodně na seznamu (teda kromě milionu jiných míst) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@merethe Právě jsem teď na Madeiru koukala! :-D A cenově je to už skoro jedno.... Portugalsko je tedy pro mě daleko větší exotika, než Řecko, to je spíše klasika.....tak teď už teda totálně nevím! :-D A kde přesně ta kamarádka byla, nevíš?
Odpovědět
@irca_koblizkova Ta jedna nevím, a ten druhý pár to udělal tak, že jeli do Portugalska, tam si udělali pěkný večer a druhý den ráno pokračovali na Madeiru, kde si půjčili auto a procestovali ji. To mi přijde skvělé, na tak nádherném ostrově by byla škoda zůstat na jednom místě...
Odpovědět
Profilova fotka
@merethe Aha, no to je dobrý nápad. Taky rádi cestujeme a ikdyž jsme někde ubytovaní, tak se snažíme každý den jezdit někam na výlety, vždy si půjčíme skůtr.....
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj @irca_koblizkova - jestli já můžu doporučit, tak pokud chcete prožít nádherné líbánky, tak hotel Kefaluka v Turecku - oblast Bodrum. Tento hotel je naprosto luxusní, zaměřený právě na novomanžele. My tam letos byli na dovči a přítel mě tam požádal o ruku a musím říct, že je to tam opravdu nádhera. Moře hned u hotelu a celkově je tato část Turecka krásná. Navíc je to od tama jen 20 minut lodí na ostrov Kos. :-) Takže můžeš mít Řecko i Turecko během jedné dovolené. Pokud by jsi chtěla víc informací, tak klidně napiš.
Odpovědět
Profilova fotka
@secretacka Tak to nezní vůbec špatně. :-) Můžeš mi do IP poslat nějaký odkaz? Mrčla bych se.. ;-) Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
Řecko je moje oblíbená destinace a byla jem už na několika ostrovech, záleží také zda preferujete ubytování v nějakém větším komplexu s veškerým komfortem a službami all inclusive, tak potom Rhodos, kde jsou i památky a je tam toho mnoho k vidění. Na Krétě jsou také tyto komplexy, ale už se mi tam tolik nelíbí pláže (samozřejmě zase jak kde) a také v létě už není ostrov tak zelený. Hodně zeleně je např. na Korfu, Lefkádě, tam jsou také památky, ubytování o něco menší level. :-( Nejromantičtější mi přijde Santorini, ale tam zase nejsou ty velké komplexy, spíše menší, all inclusive tam není v každém hotelu, to samé Naxos. Kos je srovnatelný s Rhodosem, akorát je menší a možnost výletů i do Turecka. Jinak řecká kuchyně je super. My nakonec byli v Turecku, protože to Řecko máme už hodně okoukané. :-D
Odpovědět
Ahoj, Řecko je moje láska :), byla jsem několikrát na pevnině i na ostrůvcích. Nejkrásnější je bez debat Santorini. Byla jsem tam 2x a rozhodně se tam chci zase vrátit. A je to stoprocentní místo pro naše líbánky. Ten pohled na kalderu tě okouzlí i po sté. Doporučit můžu i Zakynthos, Skiathos či Skopelos. Krásná je i Kréta a Kos. Nebo třeba Karpathos. Zatím se mi nestalo, že bych byla z Řecka zklamaná. Je to tam nádherné a všude je něco výjimečného a krásného. Přikládám fotky ze Santorini (hlavní město Fira) a nejkrásnější západ slunce (město Ia)
Odpovědět
Profilova fotka
@irca_koblizkova Dobrý den. jezdím do Řecka pravidelně už 15 let 2x ročně. Jednou na dovolenou a jednou natáčet pro cestovku. Záleží na tom co od své svatební cesty čekáte. Řecko jako takové je dnes už z velké míry zasaženo turismem. Jsou místa kde je minimum turistů, jenže jsou to většinou ostrovy ce bohužel nemají letiště. Pokud hledáte rušnější život, doporučuji třeba Lefkádu, letovisko Nidri. Na romantiku určitě městečko Vassiliki, které je na jihu ostrova. Západ slunce u majáku má ve dvou své kouzlo. :-) je to také velmi výhodné místo pro cestování po ostrově. Pěkná je i Kefalonie, městečko Skala. Jestli chcete památky, doporučuji ostrov Rhodos. Koukněte na mé video zde: www.vimeo.com/57876634 Pěkné je i městečko Parga na pevnině. V sezoně je tam však dost lidí. www.vimeo.com/58717235 Jestli ale hledáte klid, nádhernou přírodu a minimum lidí, tak doporučuji ostrov Paxos www.vimeo.com/29887127 Přeji pěknou svatební cestu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mojeuzivatelskejmeno Nádhera, děkuju. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mojeuzivatelskejmeno Nádhera, taky jsem zažila :-)
Odpovědět
Ahoj, my byli na svatební cestě na Kosu a nemůžu si stěžovat fakt paráda. Moc se nám tam líbilo. 8 nocí s polopenzí nás vyšlo na na 25.000,- a tam jsme utratili asi cca 200 Eur a to jsme každý den cestovali. Půjčovali jsme si kolo, motorku, čtyřkolku....
Odpovědět
Profilova fotka
@dolfino Bezvadný, díky moc za tip ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
Já bych doporučila Krétu, je zde hodně památek z Mínojské doby. Dobré je půjčit si čtyřkolku, projet si ostrov a objevovat malé romantické zátoky. Z vlastní zkušenosti ještě ostrov Kos, letovisko Lambi, čtyřhvězdový hotel Apollon, stylový hotel zasazený v nádherné kvetoucí zahradě, bazén a výborná strava. Ze spousty zájezdů na Řecké ostrovy můžete vybírat na mých stránkách, příp. mne kontaktujte mailem (najdete v mém profilu), ráda poradím.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych doporučila Lefkadu, Skiatos, Samos, Thassos, Lesbos a rozhodně Meganissi.
Odpovědět
za mě Thassos, byla jsem v řecku několikrát a vždy paráda, ale na Thassos se vrátím
Odpovědět
@nambr můžu se zeptat, čím je Thassos tak výjimečný? Doma právě vždycky přemýšlíme, co může lidi táhnout na nejseverněji položený a ne moc velký ostrov..my jsme spíš na takový destinace jako Rhodos, Kréta, Santorini...ale rádi se přiučíme :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?