Prstýnky na svatební cestě - brát je nebo ne?

Profilova fotka
Ahoj holky, řešíme teď s manželem, jestli si na svatební cestu k moři vzít prstýnky nebo je raději nechat doma. Bojíme se, že je ztratíme, ale zase už jsme si na ně zvykly a připadá nám divné jet na svatební cestu bez nich :) Jak jste to řešily vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Prstýnky snad nosíš od svatby pořád ne? Nebo aspoň já to tak mám. Už ho nesundávám ať jdu kamkoli. Schválně jsme si vybrali tak, aby nám seděly a nesjížděly z prstu.
Odpovědět
Profilova fotka
To nosíme, ale třeba na úklid nebo při mytí vlasů si ho sundávám. Sedí nám dobře, ale nerada bych, aby se na pláži v písku zničily nebo třeba zmizely v moři, to nikdy nevíte :)
Odpovědět
Já prsteny (snubní a zásnubní) sundávám jen z jediného důvodu, a to, když rukama matlám těsto. Jinak v nich dělám všechno.. naučila mě to jedna příhoda, celkem (ne)vtipná. Po zásnubách jsem samozřejmě pořád okukovala prst, měla jsem z prstenu radost a měla o něj strach podobně jako Vy. No, takže jsem si ho sundávala každý večer před sprchováním. A takhle jeden krásný večer, když už jsem to tak pěkně měla zajeté (mohlo to být tak 14 dní, co jsem ho dostala), jsem ho takovým nonšalantním pohybem sundávala, že mi vyklouz, komicky mi poskákal přes pračku do umyvadla a šup a byl v odpadu.. prostě jak vystřižené z blbé komedie.. naštěstí jsme ho v našli, ale od té doby oba sundávám skutečně jen na to těsto a velmi velmi sporadicky. Navíc se bez nich stejně necítím dobře, mám radši, když je mám na rukou :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nebo to muzes udelat jako ja - rychle po svatbe priber a pak ti prstynek nepujde sundat vubec a nebudes se o nej bat :-D
Odpovědět
Na svatebnu cestu ho mecham doma.Porad si necim mazu ruce a prstynek v tu dobu odkladam.Doma je porad na stejnem miste,ale na dovcu bych se bala.
Odpovědět
Bývalý manžel snubak u moře ve vodě ztratil...
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba moře na klouzavost prstenů působí jinak, ale já se se svým normálně koupu v rybníce a nikam mi neplave.
Odpovědět
Profilova fotka
ja bych si prstynek vzala sebou. Pribalte krabicku a pres den budou prstynky tam a vecer si je date😊na jidlo, do mesta... Ja to delam tak se vsema sperkama na dovolene.
Odpovědět
@codal To byl osud!
Odpovědět
@tamaraad možná:)
Odpovědět
Já jsem se s zásnubním prstýnkem potápěla týden v Egyptě a neztratila jsem ho, sundavám prsteny jen při fyzické práci, kdy bych je zničila nebo se o ně zranila), to si je pak dám na řetízek kolem krku. Mám ale zásnubní i snubní prstýnek z oceli damasteel, takže se nepoškodí a jsou lehké a tenké, že je skoro necítím.
Odpovědět
Já si beru šperky jen když odcházím z domu, doma je nenosím vůbec. No a nenosím je ani sport nebo na koupání. O prsteny i náušnice bych zkrátka měla strach, hlavně ve vodě. Nicméně na dovolenou si šperky normálně beru, s tím, že když se odcházíme koupat, nechávám je na hotelu. Pak je taky samozřejmě otázkou, jestli je třeba možné šperky nechat v hotelovém trezoru.
Odpovědět
Článek se načítá
Já si prstýnky nesundavam vůbec, ani na těsto, ani při mazání rukou. Ale u moře vždycky sundavam. Nechci ho ztratit a ani ho mít opalenej.
Odpovědět
Kamarád par dnů po svatbě na libankach ve Španělsku prsten ztratil. Teď už si ho do vody sundává :-D I když teď ty prsteny sedí dobře, ve vodě se prst muže scvrknout a prsten proste sjede.
Odpovědět
Profilova fotka
mám to uplně stejně jako @stastnevdana. Pokud na dovolené sundám prstýnek z ruky, tak ho dám do kabelky do malé zavírací kapsičky. Tam je v bezpečí
Odpovědět
Já nosím zásnubní prstýnek 24/7, je z bílého zlata s diamantem Ale je fakt, že jsem si ho nechávala ještě schválně zmenšit, abych ho neztratila. V moři ani na bazéně se prsten ani nehne, takže moc to ztrácení nechápu. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Máme oba takovou velikost prstenu, že prostě z prstu nesjede. Ani ve vodě, ani v zimě. Oba je nosíme pořád a sundaváme jen na některý sport (fitko nebo tenis třeba). Pokud se někomu v chladu smrskne prstík o tři čísla, tak chápu, že by mohl mít strach a to bych ho radši odkládala. Nicméně mám prsteny z bílého zlata s diamanty, stejně tak naušnice a řetízek po třech letech (prsteny) na nich neshledávám žádné defekty.
Odpovědět
Záleží jaké máš prsty. Mi se ty moje i v průběhu dne hodně mění, otékají a splaskávají. Někdy otečou tolik, že prstýnek mýdlem sundávám protože ten tlak nejde vydržet, ale jindy (hlavně když ruce namočím) sklouzává.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
Máme snubní prstýnky z bílého zlata a na cestování máme z chirurgické ocele ( právě kvůli ztrátě ) :-)
Odpovědět
My si je vzdy sebou bereme ale nosime je jen kdyz jdem na jidlo nebo nekam na vylet, do more, k bazenu nebo na sport bych si to nelajzla :) na zimni dovcu vetsinu casu mame rukavice tak to neresime a mame cely den
Odpovědět
Taky nás tím teď přemýšlím. Chystáme se na svatební cestu na poznavacku po Jižní Americe - Peru a okolí. Čekají nas velehory, změny výšek a tlaku, džungle, plavby apod., tak mám taky strach, abych 3 týdny po svatbě prsten neznicila nebo neztratila...
Odpovědět
Profilova fotka
@nikca92 Já jsem původně zakládala tuhle diskuzi a nakonec jsme to u moře dělali tak, že jsme je pokaždé nechali zamčené na pokoji v krabičce. I když nám sedí hezky, nechtěli jsme se s nima válet v písku a v moři. Jinak jsme je nosili pořád a byli jsme na ně celé líbánky hrozně pyšní :) Takže za mě spíš nechat doma, navíc když to máte takhle dobrodružné :) Nebo kolem krku na řetízek a třeba na nějakou pěknou večeři si je vzít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?