Předsvatební cesta Anglie

Ahoj holky, jedeme v dubnu do Skotska na dovolenou. V květnu se vdávám. Vzhledem k brexitové situaci a tím, že nějaký náměstek ministerstva zahraničí kváknul, že si máme brát pasy a všude se píše, že stačí OP. Pas momentálně nemám a úplně se mi nechce si ho zřizovat, když v květnu změním příjmení. Máte některá aktuální zkušenost s cestou do Anglie? Byl problém jet jen na OP?
Odpovědět
Ja bych si to bez pasu nelajzla ani nahodou, taky jsem menila doklady a za dva mesice trvaly pobyt tak maraton znovu. Zustat nekde na ulici, ze me nepusti domu bych neriskovala.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych zavolala na ambasadu primo, kazdopadne co reknou ted nemusi platit za par tydnu.
Odpovědět
Profilova fotka
My jezdili do anglie jen na OP, ale už je to pár let zpět. Teď bych to neriskovala a raději zařídila pas, dokud na to máte dost času.
Odpovědět
Holky, tak jsem to vyzkoumala. Do konce tohoto roku je možné jezdit na OP. Píše to tak i na svých stránkách britská vláda. Nicméně jsem se dopidila i k tomu, kde vznikl drb s pasem. Na stránkách jejich imigrační kontroly mají uvedeno, že doporučují pás, protože to úředníci umí líp než občanky různých zemí a taky je možné se odbavit jen přes nějakou elektronickou bránu a prostě je to jednodušší a rychlejší
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?