Poraďte romantické místo / zemi pro svatební cestu

Profilova fotka
Ahojky, chceme s přítele jet na dovolenou k moři, ale ještě jsme se nerozhodli kam. Chtěli jsme původně do Řecka, ale s tou jejich současnou krizí z toho máme trochu strach.
Odpovědět
1
2
@akihikousami chcete s cestovkou, nebo bez?
Odpovědět
Profilova fotka
@akihikousami Myslím, že třeba Jižní Francie musí být skvělá, taky máme v plánu tam po svatbě vyrazit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No pojedem s Čedokem, protože jsme jejich členy. No a samozřejmě chceme letět a all inclusive ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No Jižní Francie je krásná, ale voda tam není tak čistá :(
Odpovědět
no já Řecko miluju, takže bych doporučovala určitě to Řecko - té krize bych se moc nebála, jediné riziko, co mě napadá, jsou stávky, ale těch se můžete dočkat i Francii nebo dnes v podstatě kdekoliv ... a to moře tam parádička :-) akorát bych zvážila to all inclusive - já sama jsem v Řecku sice all inclusive neměla, ale zvažovala jsem to a četla jsem si k tomu pár diskuzí a lidi na řecké all inclusive povětšinou (ve srovnání například s Tureckem) nadávají, na druhou stranu řecká kuchyně je parádní a ne moc drahá, takže dovolená i se spoustou dobrého jídla se dá pořídit i bez all inclusive :-)
Odpovědět
@akihikousami Řecko je krásné, ale tam fakt není all inclusive třeba- spíše byste se ochudili o místní specialitky :) Jižní Francie je nádherná, romanitcká, ale jela bych ji autem a spíše stylem projet si ji, než být celý pobyt na jednom místě... No a co doporučit nevím, já jsem spíše cestovatel a nerada sedím jen na hotelu, takže to je težké :) Ale hezká je i Malta, známí si chválili Kypr...
Odpovědět
Profilova fotka
No my jsme právě chtěli all inclusive abysme nemuseli nic resit, tak teda nevim :(
Odpovědět
Profilova fotka
Jezdíme do Řecka už šestým rokem, samozřejmě jsme tam byli i na svatební cestě a krize bych se určitě nebála. Je to překrásná země, kterou miluji a byla by škoda ochudit se o místní taverničky a všechny ty dobroty tím že se budu stravovat jen v hotelu. Bohatě postačí třeba snídaně a večeře. Jak si můžeš všimnout v nabídce zájezdů - all inclusive se do Řecka nabízí jen velice zřídka. :-) nějak se to tam prostě nehodí :-)
Odpovědět
@akihikousami třeba ti trochu pomůže tahle diskuze http://www.omlazeni.cz/all-inclusive-... jakou máte představu o líbánkách kromě all inclusive? :-) myslím tím teda, jestli chcete byt v nejakym mensim hotelu, hotelovym komplexu, jestli chcete byt na jednom miste nebo cestovat, jestli chcete poznavat tamejsi kuchyni, jestli chcete byt hlavne u more, potapet se a tak, jestli chcete spis klidnejsi misto nebo misto, kde muzete vecir nekam poradne vyrazit?
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem přemýšlela o Skotsku:) nějak s přítelem nejsme na válení se u moře a ve Skotsku je nádherná příroda a i památky:) pak bychom chtěli také do Švédska:) Řecko je taky fajn:) Já bych strašně chtěla na poznávák do Mexika:) ale to by svatebčané museli plácnout přes kapsu:)
Odpovědět
Profilova fotka
@denisaho taky bych chtela do Skotska:)
Odpovědět
Profilova fotka
@kaspien jo Skotsko je super, když tam natáčeli Harryho Pottera tak jsem nad tou přírodou s přítelem jenom slintali:) je to jedna ze zemí, kam bychom opravdu chtěli:) nějak nejsme na ty Maledivy, Bali atd:) max. ještě Kuba:)
Odpovědět
Článek se načítá
Když člověk jede na vlastní pěst, tak Mexiko a ani ta Kuba není zas až tak drahá. Jinak v rámci Evropy mám Skotsko moc ráda stejně tak je krásné Norsko a spol., ale v případě že chce člověk do tepla, tak to asi není vhodné. A volila bych Řecko či Sicílii. Jinak mně se na svatebku třeba líbila Hawaii ;-) ale záleží jak moc velcí cestovatelé jste. Teď je k mání hodně levných letenek např. do JAR či Peru atd. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wxkatuska Peru bych brala hned, přítel zase JAR, tam se mně osobně moc nechce, ale za Inkama do Peru bych jela hned:) jo Hawai by mohla být také pěkná:) my ale musíme spíš s cestovkou, já na to nějak nemám povahu:) potřebuji mít řád a vědět, že budu mít kde spát a co jíst :D přítel se tomu směje, ale asi mám nějaké silné pudy sebezáchovy :D
Odpovědět
@denisaho :-D někdo potřebuje jistotu. Nás zase cestovka svazuje a lezlo by nám to akorát na nervy. Projeli jsme kus světa na vlastní pěst a v životě jsme neměli problém, který by se nedal vyřešit ;-) Naopak, tam kde se nám to líbí, tak zůstaneme déle a někde naopak vůbec nestavíme, leč jsme to měli v plánu. A hlavně cestovky jsou předražené, což mě osobně irituje nejvíce. Teď přes vánoce jedeme do Nové Kladonie a do Soulu, tak jsem zvědavá jaké to bude. V únoru opět do Ameriky a v březnu jedeme Tanzanie, Keňa a Zanzibar, což je moje srdcovka, protože miluji zvířata. A v létě do Japonska a opět Nové Kaledonie. Jezdit s cestovkou, tak by to bylo finančně naprosto neúnosné ;-) P.S. jídlo a nocleh se najde vždy a všude. Když se jedná o města, kde je problém, jen tak najít hezké ubytování za rozumnou cenu, tak není problém to rezervovat po netu a ještě za zlomek jejich ceny :-D
Odpovědět
pokud jde o řecko tak jsme byli vloni na krétě, v hoteli aldemar knossos royal village, měli jsme i soukromý bazén pro několik vilek, hned v první řadě u moře, a all inclusiv jsme měli. a před čtyřmi lety jsme byli na kosu v hotelu v hotelu porto bello royal, měli jsme suitko a také all inclusiv. já osobně nemám řecko moc ráda, ale našim se tam líbilo a příští rok pojedeme na krétu znovu, jelikož oni z ní byli nadšení, ale když porovnám ceny a služby podle jiných zemí kde jsme byli tak řecko je na mě moc chudobné, ale ono záleží co se komu líbí a co na dovolené čeká. pro mě je nej země maledivy. pak na svatebku je určitě hezká i dominikánská republika. procestovali jsme toho také dost, ale maledivy jsou pro mě fakt nej.
Odpovědět
Profilova fotka
@wxkatuska ty jo pěkně cestujete:) jo Afrika a zvířata to bych taky ráda viděla:) jen jsou tam strašně drahé letenky, tedy mi přijde, třeba pobyt za 30 tis, což jde, ale k tomu za 30 letenka a to mi přijde nějak moc:) no teoreticky by mi stačil průvodce:D, který by věděl co a jak a trochu by to tam znal:) tak my pojedeme s váma:D vy už to znáte a já budu spokojená, že nejsem nikde ztracená haha:D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to nakonec asi vyhrála Kréta :D Nu ještě uvidime ;)
Odpovědět
@denisaho nás letenky vyšly na 8 tisíc z Německa (Berlín), i s benzinem co projedeme po cestě na letiště. Jinak na 8 dnů si bereme také místního průvodce (safari - Tanzanie, Keňa ) a poté se sami dokodrcáme na ten Zanzibar si odpočinout. Teď co jsou ty letenky do JAR, tak stojí též 7,5 až 8 tisíc. Musí člověk umět hledat a neupínat se na určitou lokalitu a dobu odjezdu a letenky se dají sehnat opravdu levně ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
wxkatuska máte recht..tolik zajímavých míst, kde jste už byli nebo kam pojedete..s cestovkou byste se nedoplatili a jak říkáš, zdržíš se kde chceš jak dlouho chceš, najíš se jak potřebuješ, žádné srazy..kam nechceš, nejdeš vůbec a cestovka to má přitom třeba v plánu..předražené to mají taky..jen se nebát a organizovat, plánovat..to ubytko sháníte vždy předem nebo až na místě?
Odpovědět
Profilova fotka
@anetap my byli s Greece tours na pozásnubní dovolené na Zakynthosu a bylo to nádherné :-)
Odpovědět
@zerog to zalezi jak kde. ve vetsich mestech je lepsi si to domluvit predem pres ruzne hotelove servery. daji se tam sehnat zajimave hotely za dobrou cenu. jinak kdyz jedeme autem a nevime, kde skoncime, tak urcite hledame az na miste :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jedeme na svatební cestu také do Řecka - na Zakynthos. Osobně nejsem moc na ty exotické dovolené, hlavně na ně nejsou finance :-D Už takhle nás to Řecko přijde dost...na asi dlooohou dobu to bude pořádná dovolená a pak dlouho nic (zvlášť pokud by se časem zadařilo rozšířit rodinku)...když jsem se dívala na ty zde opěvované Maledivy, tak jako za 10 denní dovolenou dát 100 tisíc ...dejte pokoj :-) Ještě nekradu :-D
Odpovědět
wxkatuska díky za tip
Odpovědět
wxkatuska ta Nová Kaledonie by mne hrozně zajímala, slyšela jsem na ni samou chválu, profláklejší je Fiji, Tahiti, ale Kaledonie je prý moc zajímavá dle zkušenosti ostatních..jinak USA jsem byla dvakrát, Japonsko jednou, oboje byly moje srdcovky..snad se tam ještě vrátím.
Odpovědět
Profilova fotka
my byli na Kapverdách na Salu :-) Líbilo se nám tam, vážně relax :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wxkatuska Ty jo jde pracujes...taky chci tolik volna....ale to bych musela dat vypoved a pak by zas nebyli penizky:-( Jinak souhlas s cestovanim bez cestovky Letos jsme byli takhle mesic v Malajsii a uz nikdy jinak.
Odpovědět
@zerog zajimava urcite je, ale zas tak uzasna mi neprisla. byli jsme tam 2x jednou v prosinci a podruhe v zari. to zari bylo moc pekne na cestovani, ale potapet se nedalo, ptz byla celkem zima. prosinec byl sice teplotne lepsi na potapeni, ale casto prselo a byli zaplavy, takze jsme se do NP nedostali vubec
Odpovědět
wxkatuska díky za info..já slyšela samé superlativy, každý to vnímá holt jinak..bohužel nemám potápěčský kurz, ale moc bych si ho chtěla někdy udělat, musí to být paráda, hodně toho člověku uniká bez toho..škoda těch záplav, ale tentokrát to snad budete mít lepší. musím říct, že by mne zajímal velice i ten Zanzibar jak píšeš, už jsem na něj koukala..nebo safari v Africe..to jsou taky takové sny do budoucna..a sny se mají plnit :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?