Na vlastní pěst ?

Ahoj, stále přemýšlíme, kam na dovolenou. Určitě nechceme Evropu, mě osobně láká Dominikánská republika, Mexiko, Mauritius ..atd. Jela jste některá na dovolenou stylem "koupili jsme letenky, ubytování seženeme na místě.. " ? A nemyslím tím do Chorvatska, ale právě nějakou takovouhle destinaci :-) Zajímalo by mě, jaké to bylo, jestli myslíte že je to "bezpečné" ( jasně,vím že záleží na destinaci) a na kolik to vyjde když z toho člověk vyškrtne cestovku. Díky :-)
Odpovědět
A samozřejmě mě taky zajímá místo, kam jste jeli :-)
Odpovědět
@nkusska1 mam zname, kteri jeli na Mauritius 'na vlastni pest' a uplne v pohode, uzili si to. Taky jsem jela do Jizni Ameriky 'na vlastni pest'. Doporucuju si ale zarezervovat ubytovani dopredu.. v nekterych destinacich se kvalita a cena ubytovani dost lisi a je to dost velkej stres, kdyz prijedete do cizi zeme a nemate ubytovani.. a je potreba si i zjistit, ktere casti mest jsou bezpecne atd. Taky doporucuju si o dane destinaci neco precist, treba doporuceni ohledne penez, ohledne dokladu, ohledne bezpeci, a nastudovat si par frazi v jazyce, kterem se tam hovori, nebo aspon nosit s sebou slovnik :) Protoze se mi stalo, ze jsem nastoupila do taxiku, kde taxikar neumel ani jedinne slovo anglicky, nemecky atd, tak jsem byla fakt odkazana na spanelstinu, kterou vubec nemluvim.. Jo a nezapomente na cestovni pojisteni :) Ale pokud budete trochu premyslet a pojedete nekam do ''normalni'' relativne bezpecne zeme tak si to uzijete urcite, nebala bych se toho :).
Odpovědět
My takhle jezdíme jen po Evropě. Ale pokud bych si troufla, určitě bych si krom letenek zarezervovala dopředu i hotel, někde je možné zajistit i odvoz z letiště do hotelu. To je pro začátek asi základ. Plus si zjistit rizikové oblasti dané destinace, zjistit místní názvy a základní zvyky, abys někoho nevědomky neurazila.
Odpovědět
@karlajasmine a kde jsi hledala ubytovani ? booking.com nebo jinde?
Odpovědět
Jo, vetsinou hledam pres booking.com :) Nebo jeste expedia.com Ale na ten 'booking' jsem asi vic zvykla. Akorat si precti recenze k tem hotelum.. vetsinou se snazim rezervovat tam, kde byli jini turisti spokojeni :). Take bych k tomu 'seznamu' pridala tu dopravu, zjistit si, jaka doprava je nejlevnejsi a nejspolehlivejsi.. treba pokud zvolite Mexiko tak tam bych se urcite zajimala o to, kde je bezpecno, pokud zvolite Mauritius, tam to podle me moc resit nemusite.. myslim, ze je to tam bezpecny a hlavne maly :).
Odpovědět
Ahoj, nejdrive musis zacit od vyberu destinace a terminu. Potom si zjistit ceny od cestovky a zacit propocitavat na kolik te to vyjde na "vlastni pest". Z me osobni zkusenosti te to nevyjde o moc levneji, pokud si to zarizujes sama (spise mozna o neco draz), ale je to o zazitcich. Individualni cestovani jsem si zatim uzila vic nez organizovane, ale prvotne zalezi na vybrane destinaci a jazykove vybavenosti. Dominikanska republika - tam se moc individualne nejezdi, neni tam take moc co podnikat Mauritius - urcite je mozne jet tam individualne Mexiko - individualne jen na Yucatan, kde je to hodne turisticke. Do ostatnich casti bych byla dost obezretna - nutna znalost spanelstiny! Pro prvni "ocichani" individualni cesty bych zvolina napr. Thajsko a nebo Indonesii - napr. Bali.
Odpovědět
@chakka no právě zvažujeme jestli to zkusit sami a nebo přes německou ck, tak zjišťuju kdo jaké má zkušenosti :-) pro žádnou destinaci ještě nejsme rozhodnutí. Sbírám rady a inspiraci než se zaměřím na něco konkrétního :-) @karlajasmine děkuju :-)
Odpovědět
Část Evropy jsme projezdili takto a pak 2x Thajsko a úplná pohoda, pokud se domluvíš anglicky (nebo rusky), tak není čeho se obávat. Ubytování jsme měli vždy jen na první den zajištění přes booking a pak jsme až na místě se rozhodovali kam dál a jak dlouho kde zůstaneme (sebou jsme měli matý notebook a zařizovali vše přes booking třeba den předem). Sestřenice s přítelem byli takto Mexiko a taky si na nic nestěžovali. Vždy si jen zjisti jaké je doporučené očkování do dané země a taky v jakou roční dobu se tam jezdí (bacha na období dešťů). A taky se musíš připravit na místí kuchyni, sice mi thajské jídlo moc a moc chutná, ale po měsíci jsem se už těšila na obyčejný český chleba ;-) A cena asi o polovinu nižší než s cestovkou, nejdražší je vždy letenka, pobyt na místě už tak drahý není, takže když jedeš na delší dobu (měsíc), můžeš se dostat na cenu za kterou bys s cestovkou měla 10 dnů =-)
Odpovědět
Ahoj, nas za 2 tydny s budoucim manzelem ceka takova predsvatebni cesta. Jedeme procestovat Malajsii a Indonesii (Singapur, Bali, Komodo Island, Lombok, Kuala Lumpur atd.) Kazdy den jsme vpodstate na jinem miste a vse jsme si zarizovali sami. Za prve nas to urcite vyjde mnohem levneji nez kdybychom jeli pres cestovku a za druhe cestovky ani takovy zajezd nenabizeji (nebo možná i něco organizují, ale stálo by to dvakrát tolik co ted). Je s tim ale spojene planovani min. trictvrte roku dopredu. Mame nakoupene cestovatelske knizky o mistech kam chceme jet a vse si musime podrobne nastudovat. Navic pritel takhle procestoval uz Cinu, Island a další, takze s tim ma zkusenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my takto chceme taky jet,ale vlastním autem. Německo,Francie a pak dolů a přes Itálii domů. Nebudeme mít nic zarezervováno,pak budeme přinejhorším spát v autě,pokud zrovna ten den nic neseženeme :-) už se hrozně těším :-)
Odpovědět
@marci_1 tak po evropě bych se nebála, my takhle byli v chorvatsku a francii :-) @bikiki a jak řešíte ubytování ? předem rezervace nebo až na místě? @subsomi to s tím chlebem chápu, mě stačí vždycky týden v africe a těším se na jídlo domů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 a kde ve Francii jste byli?
Odpovědět
Článek se načítá
@marci_1 jen paříž na víkend, nic extra :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Urcite bych se takového cestovani nebala. My uz ani jinak necestujeme. Na ubytovani je jeste super stranka airbnb.com Jinak pokud by nekoho zajimalo Mexiko, tak rada poradim klidně napiste do IP (snoubenec je Mexican) ;)
Odpovědět
@nkusska1 Vsechno uz mame zarezervovane nekolik mesicu dopredu, at uz se jedna o hotely, vlaky po Malajsii, vnitrostatni letenky... Rezervovat v dnešní době hotel i na druhém konci světa není vůbec složité a pokud budeš sledovat průběžně takové stránky jako booking.com, tak určitě vychytáš i super akce a budeš mít takový hotel, o kterém by se ti v cestovce ani nezdálo :). Myslim, ze je lepsi mit vse dopredu rezervovane, clovek je pak aspon trochu klidnejsi. Navic kdyz necestujes v ramci Evropy. Na druhou stranu jsem autem procestovala Italii a najit jen nejaky kemp na prespani byl docela zazrak :/. Jen si myslim, ze to zabere docela dost casu, vsechno si pozjistovat :(
Odpovědět
Profilova fotka
My momentálně takhle cestujeme po Indonésii. A rozhodně není potřeba žádné extra plánování dopředu, @bikiki . My jsme se rozhodli někdy v únoru, že pojedeme a v dubnu jsme jeli. Jen jsme se nechali naočkovat, koupili zpáteční letenku a zbytek řešíme na místě. Zatím jsme takhle procestovali Jávu a Bali, a žádný problém není. I vnitrostátní letenky a jízdenky se dají v pohodě sehnat na místě...Jinak nás to vychází na polovinu toho, co chtěla cestovka. @nkusska1
Odpovědět
@im4fun tak my to máme rádi všechno naplánované, jen v rámci dovolené máme 10 vnitrostátních letů, nedokážu si představit, že toto nemám zajištěné. Nepsala jsem, že to nejde, jen, že já osobně bych si to netroufla, takže jakékoliv narážky myslím nejsou na místě.
Odpovědět
Profilova fotka
@bikiki Však jsem ti nenapsala nic špatného, žádné narážky (nevím, kde je vidíš), jen jsem poznamenala, že to dopředné plánování není vždy potřeba, nechápu proč se urážíš. Každý je prostě jiný. My jsme prostě doletěli do Jakarty, a až tam jsme začali řešit vnitrostátní přesuny vlaky a letadly. Někdo to má radši zajištěné dopředu, ale dost dobře to jde bez problémů zajistit i na místě a možná je to na jednu stranu i lepší, protože člověk se snáze zorientuje na místě, než z domova. Prostě každé řešení má něco do sebe a záleží na povaze cestovatele. Jen jsem dala do placu svůj názor a nemusíš se hned čílit, od toho diskuze jsou, že každý řekne svojí zkušenost
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 Ahoj, byli jsme takhle dvakrát mimo Evropu a bylo to skvělý.. Cenově jsme se v obou případech pohybovali tak na půlce než s cestovkou. Poprvé jsme byli v Thajsku, to jsme měli koupené jen zpáteční letenky, první noc v Bangkoku a první přelet na jih na ostrovy. Všechno ostatní jsme řešili až na místě a vůbec s ničím nebyl problém. Všude jsou malé cestovky, které půjčují skútry a zajišťují přejezdy na jiné ostrovy. Tím, že člověk jede sám na vlastní pěst, tak si vybere kam chce jet a myslím, že jsme Thajsko poznali trochu jinak. Určitě můžu doporučit. Kdybys měla zájem tak můžu poslat další informace, sepisovala jsem tipy kamarádce, cestovala tak teď v březnu a byla moc spokojená. Podruhé jsem byli na Guadeloupe, loni v prosinci, a taky to bylo úžasný. Ale tady už jsme tolik neriskovali a všechno jsme zařídili předem od nás (letenky, ubytování a auto). Takže závěrem po Asii klidně úplně bez jakéhokoli zařizování, není tam problém. Karibik radši předem zařídit. Ale jsou to jen moje zkušenosti, někdo to může mít opačně :) Určitě si dejte pozor na dobré pojištění, to je opravdu potřeba. Krásnou cestu! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Cestování na neplánovačku jsou skvělý !!!!Dokud jsme ještě neměli malýho, tak jsme kolikrát jen koukli na net a druhý den vyrazili, nebo jak už tady někdo napsal,byli jsme v ruzyni, dopředu jsme jen věděli destinaci,naposlední chvíli si koupili jen letenky a fičelo se. Jo a pojištění jsme měli vždy dopředu, to je asi možná to nejhlavnější,na to nezapomenout
Odpovědět
Profilova fotka
@nkusska1 Ještě k těm vašim vybraným destinacím: Dominikánská republika a Mexiko moc individuálně nejde, není tam až tak moc přejíždět. Tam si myslím, že to vyjde s cestovkou možná i levněji než na vlastní pěst. Byla jsem v obou destinacích a kdybych si měla vybrat, tak Mexiko už ne a Dominikánskou jo. Na Mauriciu byla letos v zimě kamarádka a říkala, že sice super, ale pláže se člověk po pár dnech nabaží a není tam až tak moc co dělat a kam jezdit na výlety. MY letos jako svatební cestu zvažujeme Bali (na vlastní pěst.. ale tam se doporučuje jet duben-říjen) nebo Zanzibar či Keňa a na pár dní na safari a to určitě s cestovkou..
Odpovědět
@petale no jasně, pokud máš nějaký dobrý tipy, klidně napiš :-)
Odpovědět
@im4fun @bikiki holky klid , nebudete se tu přeci štěkat :-) někdo to má rád dopředu zajištěné, někdo rád jede jen tak, to přeci neznamená že je ten druhý špatný ne? :-)
Odpovědět
@nkusska1 cestujeme pouze na vlastní pěst, máme procestováno kde co :-) občas je výhodnější rezervovat věci dopředu, hlavně hotely ve velkoměstech, někdy se vyplatí to booknout na poslední chvíli přes nějaký slevový portál. Když se v tom člověk trošku orientuje, tak je to levnější než s cestovkou. ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?