Na svatební cestu k moři se psem. Máte zkušenost?

Profilova fotka
Ahojky, máte některá z Vás zkušenosti s dovolenou se psem u moře? My máme dvouletého borderteriéra (malé plemeno) a chtěli bychom nějak zkloubit svatební cestu u moře se psem. Nechceme ho trápit v psím hotelu a k příbuzným ho moc dávat nechceme, tak přemýšlíme vzít ho s sebou.. Ale ne za cenu toho, že s ním nebudeme moct nikam jít, bude otrávený horkem, unavený... To radši strávíme svatební cestu v ČR.. Budu vděčná za jakoukoli informaci.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my s naší jorkinou jezdíme k moři (autem s klimou do Chorvatska). Cestou ani nemusíme zastavovat často, většinou celou dobu prospí. Jezdíme do privatu (majitel je náš kamarád, takže mu zvíře nevadí - určitě nějaký privat nebo hotel najdete, kde jsou zvířata povolená). Přes den jsme na pláži, ale musí tam být i stín - tam jí udělám pelíšek a párkrát ji mrskneme do vody se schladit (ona není zrovna vodomil). Večer s náma chodí do hospůdky (beru sebou vždy tašku, aby si do ní mohla kdyžtak vlézt). Důležité je mít u sebe vodu a dávat pejskovi napít nebo ho polít. ;-) Naše tam je moc šťastná, i když jí je trošku víc horko než v ČR, ale zase se jí oba páníčci věnují 24 hodin denně a to se běžně nestává. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
anoli85 zrovna resim stejnej problem, vzit psa sebou nebo ne
Odpovědět
Profilova fotka
petruszkaa: to jsi mě potěšila :-) My máme trochu většího pesana (asi 8-9 kg), ale to by snad neměl být problém. Za jak dlouho jste autem v Chorvatsku? Já tam byla jen jednou autobusem, ale to jsme se cestou stavili u vodopádů, takže vůbec nemám představu..
Odpovědět
Myslim, ze s pejskem k mori neni az zas takovy problem. Zdejsi pejskarka Miluse byla s jejich westandou u more a myslim, ze si to uzili vsichni. My tu nasi psindu bravame vsude s sebou, k rodicum jezdime bezne tech 800 km tam a 800km zpet, zastavujeme tak zhruba dvakrat kvuli tankovani a kafi, to se psinda vycura, napije a jedeme dal. Celou cestu prospi. Ale je tak zvykla od malicka. Jen si nejsem jista, jak to ma Chorvatsko s pasem. Rikali znami, ze jim celnici delali nejake prutahy s psim pasem (a cipem), ale nakonec je pustili. Oni jsou Chorvati magori, co si budeme povidat 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
anoli, loni jsme nebyli kvůli svatbě a předloni...moc si tu dobu nepamatuji. Ale teď, co je ta dálnice, tak to musí být úplná pohodička. A to my jezdíme na Hvar, takže ještě čekačka na trajekt (posledně nám samozřejmě ujel), tak jsme courali po Splitu a pak s hafinou 2 hodiny na trajektu (pes nesmí do salonu, může jen na otevřenou palubu). Jinak teď v únoru jedeme na snowboard do Itošky na týden a Tenessy samozřejmě taky. Neplánujeme jezdit celý den, ale tak 5 hodin, což sama v pokoji vydrží. mmmk, naši hafču celníci nekontrolovali nijak. Ale ona je s PP, takže má tetování, které je zapsané v Euroočkováku - já tak s ní cestuji všude.
Odpovědět
Profilova fotka
akorat mi neni jasny jak to delate s curanim? na plazi prece nemuze =-)
Odpovědět
Profilova fotka
miamia, tak v Chorvatsku přece nejsou takové ty klasické písčité pláže jako třeba v Itálii (já jim říkám "továrny na opalování"). Vždycky za pláží máš takový ten klasický borový hájek, takže tam... Ale záleží dost na lokalitě...s pejskem bych asi nedoporučovala jet třeba přímo do Makarské. :-D
Odpovědět
Petru, tem nasim znamym kontrolovali pas a tetovani a tvrdili jim, ze pes musi mit cip. Ale nakonec to ukecali i s tetovanim. Nase psinda ma cip, ale pas kontrolovali snad jednou, uplne novi celnici na Krasnem Lese, co nemeli co delat :-D A naprosto tomu hosani nerozumeli :-D
Odpovědět
Myslim, ze velice prijemne na dovolcu s pejskem je to na Peljesacu, Horni Vrucica nebo tak nejak ;-) Ubytovani v soukromi v kamennych krasne chladnych domech a u plaze borove lesy. A poloprazdne plaze. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no my se bohuzel chystame do francie a tam jsem si nevsimla zadnyho hajku okolo takze to nam asi neprojde :-N az pojedem na kratsi dobu by to asi bylo lepsi
Odpovědět
Marti, kam presne jedete? Nekam do Provence?
Odpovědět
Profilova fotka
k Perpignonu, nevim presne jak se to pise ale cte se to Cane at Rousilion
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
jezdime i do Spanelska na Costa Brava je to hned kousek od toho
Odpovědět
Hm, tam to neznam, tak nevim. A nemohla bys psika nechavat spis v chladku v apartmanu?
Odpovědět
Profilova fotka
no muzu, je to barak tchanovcu ale to nechci, ja jsem zvykla poustet ho ven dost casto, nechci ho trpait zavrenyho, asi mozna spis rozdelime dovolenou na dvakrat, jednou sami ( Noelek bude u tech lidi co ho zachranili, pejsi tam jezdi na prazdniny a Noel je miluje) a my si uzijem dovolene s vyletama a podruhy pojedem s nim a budem bud s nim doma u bazenu a nebo budem chodit ven jen na kratko x-)
Odpovědět
To bude asi nejlepsi x-)
Odpovědět
Profilova fotka
miamia, a ty máš nějakého velkého hafina? S tím naším prckem to na výlety jde dobře. Jinak, ve Francii jsem nebyla, takže tu nemůžu posoudit na dovču se psem. mmmk, my jezdíme na ten Hvar do vesničky Vrboska - tam je to fakt super. Plážičky jsou sice skalnaté, ale člověk tam je úplně sám. No, aspoň ta naše pořád neňafe. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no mesiho konika :-N chrta krizenyho s buh vi cim, naposled mel 22.5 kilo a to mel podvahu takze s nim to tak jednoduchy neni ale mrzi me to, si tu dovolenou ani neuziju, budu celou dobu volat do utulku jak se ma a myslet na to nej, m to taky vrta hlavou tak se ted rozhodujem co udelat
Odpovědět
my jezdíme taky na Hvar - do městečka Stary Grad a super...máme mopsíka, což je plemeno, co má s horkem dost problémy, ale nikdy sem na něm nezpozorovala, že by se dělo něco "nenormálního"...cesta autem nám trvá kolem 8 hodin + ten trajekt...zastavovali sme častěji kvůli nám, než kvůli němu, a loď mu vůbec nevadila... ;-) ...co se týče procházek a tak, je pravda, že sme chodili spíš hned ráno a pak až večer, přes den byl v klimatizovaným pokoji nebo se chladil na dlážkách...párkrát s náma byl i na pláži a musím říct, že je tam každýmu jedno, jestli tam čůrá nebo ne, bo tam normálně lítají domorodí pejsci a ty si zrovna moc nevybírají.. :-N ...ve vodě se mu moc nelíbilo, protože plavání není jeho nejsilnější stránkou, ale na lehátku se vozil strašně rád!! :-D Na druhou stranu je zas potřeba na něj pořád myslet..přecijenom je to cizí prostředí, ale my tam s ním byli dvakrát a nelituju toho.. x-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme jezdili s naší labradorkou k moři každej rok autem k moři a ůplně super je to vodomil a byla hvězda pláže každej ji měl rád a házel míčky do vody a vůbec jí nedošlo, že je jí vedro šla se shcladit do vody a pak se hrála s míčkem a hračkami a večer jsme chodili do kavaren a restaurací venku a to šla vždy snáma a bylo to super"neměj strach..jakési to uděláte takové to budete mít! ;-) :-)
Odpovědět
a nevadila pejskům slaná voda?? třeba do očí atd. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
naty, Stari Grad je krásné městečko. V té Vrbosce je super, že si můžeš najít plážičku jen pro sebe, ale zase se trošku projdeš - pejsek má aspoň prochajdu. My ji bereme na pláž vždycky, ale je pravda, že ti pejsci s krátkým čumákem to snáší mnohem hůř než ta naše. safovaverca, náš pes se nepotápí, takže jí to nevadilo. Pod vodu šla jen poprvé, když jsem ji do té vody hodila. Podruhé už ok. Když jsme tam s ní byli poprvé, tak měla ještě dlouhou srst, tak jsem měla strach, jak to bude vypadat, ale bylo to dobré. Jen jsem ji propláchla a nastříkala olejem v spreji, žádný šampon a řekla bych, že ty chlupy byly ještě lepší. ;-)
Odpovědět
já byla s Bišonem na Rhodu, měla akorát rok a hrozně se jí líbilo běhat v písku napláži a honit vlny co přicházeli na břeh. Letěla v přepravce a klidně bych ji tam vzala znova.
Odpovědět
Profilova fotka
haklina, a jak to bylo s letadlem? Myslím hlavně čůrání. Toho bych se docela bála. A jak na to koukají letecké společnosti??? Není to moc složitý proces si tam vzít psa?
Odpovědět
Profilova fotka
petruzskaa co jsem si zjistovala tak jak ktera spolecnost, Rayner nebere zviratka vubec, jinak myslim ze musim v prepravce do nakladovyho prostoru, pokud se ti vleze v prepravce pod sedadlo tak ho myslim muzes mit v kabine ( to asi jenom na kratky lety)
Odpovědět
Profilova fotka
miamia, tak ta naše by snad mohla na palubu. V létě chceme konečně letět na svatebku, ale to bude na hlídání u "babičky" a "dědy" (mých rodičů). :-D
Odpovědět
Profilova fotka
musis si zjistit ktera letecka spolecnost to povoluje, maji ruzny pravidla, ja to mam dost blby protoze litam domu raynerem a oni neberou vubec takze bych musela s Noelem autem, k tomu mori se to jeste snad zvladne ale do cr by me asi skrablo =-)
Odpovědět
letěl travel servis, zaplatí se 1000 kč za přepravu psa, na palubě může být do 5kg včetně přepravy, dá se pod sedačku, pes 2 hod bez čůrání vydrzí určitě, nemůžeš mu to tam otevřít, musí tam mít podušku to je povinnost aby se kdyžtak vyčůral do ní. Určitě čsa nebo BA zvířata berou. Když je větší pes, letí v prostoru pro zvířata a zas musí mít klec na kolečkách aby se dala převážet. Každá cestovka toto musí vyřídit.
Odpovědět
Profilova fotka
haklina me zajima jak to s tim vetsim psem probiha na letisti? oni si ho vezmou hned nebo az pred odletem?
Odpovědět
mám známý na letišti a když jsem slyšela, jak se chovají k těm pesanům, a celkově ke zvířatům, který lidi svěří letišti......NIKDY bych psa nedala do prostoru pro přeravu zvířat! :-( mia: no řekla bych, že snad hned ne, jak se odbavuješ...!?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?